سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

«قزاقخانه» لُخت است! +عکس


عمارت «قزاقخانه» 10 سالی می‌شود که در تملک دانشگاه هنر است، طرحی برای مرمت آن مطرح بود؛ اما حالا به‌جز دیوارهای آجری، پنجره‌ها و چند تیرک چوبی، چیز دیگری از این بنای قاجاری باقی نمانده و ساختمان کاملا لُخت و تراشیده شده است.

پارسینه: میدان مشق در تهران یکی از بزرگ‌ترین میدان‌های نظامی شهر بوده که در دوره‌ی فتحعلی‌شاه قاجار بنا شد و مساحت آن بیش از 160 هزار مترمربع بود، سربازخانه‌ی مرکزی قاجار در همین میدان قرار داشت و نظامیان در آن مشق نظام می‌کردند. در زمان مظفرالدین‌شاه، دستور ساخت بنایی داده شد که تا امروز همان نام «قزاقخانه» را یدک می‌کشد. در زمان ناصرالدین‌شاه قاجار و رضاه‌شاه پهلوی بیشترین تغییرات در این ساختمان و البته میدان مشق ایجاد شد.

قزاقخانه سال‌های زیادی در اختیار ارتش بود و در این مدت هرچقدر تغییرات می‌توانستند و می‌خواستند در بنا ایجاد کردند، نمونه‌ای از این تغییرات را هنوز هم می‌توان روی دیوار بیرونی عمارت قزاقخانه که از وجود کاشی‌ها و آجرهای عصر قاجار عریان و با گچ سفید معمولی پوشانده شده‌ است، دید. قزاقخانه این روزها بیشتر شبیه مخروبه است تا بنایی نظامی و تاریخی.



 اوضاع در داخل بنا هم چندان تعریف ندارد؛ از آن همه عظمت بنای نظامی که درست روبه‌روی «سردر باغ ملی» (سردر ناصری) قرار دارد، چیزی به‌جز یک عمارت آجری باقی نمانده و همه‌ی دیوارها به بهانه‌ی مرمت، تراشیده شده‌اند و تیرک‌های چوبی قد علم کرده‌اند تا بنا به وقت رسیدن بودجه، روی پا بماند. مقاومت سازه‌ای مهم‌ترین عمارت نظامی تهران به حدی کم شده است که طبقه‌های بالاتر آن حتی تحمل حضور همزمان 20 نفر را هم ندارد و لزره به جان‌شان می‌افتد. در بخش‌هایی از کف عمارت هم تخته‌های چوبی گذاشته‌اند که اصلا امکان ایستادن روی آن‌ها نیست.

دانشگاه هنر حدود 10 سال پیش، عمارت قزاقخانه را همراه چند ساختمان دیگر از آن مجموعه، از ارتش خرید و قصدش پس از مرمت آن، تغییر کاربری برای دانشگاه بود؛ اما از آن زمان تا به حال فقط توانسته یکی از ساختمان‌ها را مرمت کند و دیگر ساختمان‌ها که برای مرمت و بازسازی به‌شکل غیرمتعارفی تراشیده شده و به آجر رسیده‌اند، بدون هیچ اقدام اثرگذاری همین‌طور باقی مانده‌اند و به قول احمد مسجدجامعی - رییس شواری شهر تهران - انگار اصلا مرمتی در این بنا شروع نشده و همه‌ی توان دانشگاه هنر این بوده که قزاقخانه و دیگر ساختمان‌های نظامی‌اش در وضع موجود حفظ شوند، وگرنه اگر این حافظت هم نبود تا به حال پاساژ و بانک جای قزاقخانه را گرفته بود!


مسجدجامعی وقتی نمای بیرونی عمارت قزاقخانه را که یک کلاه‌فرنگی کوچک هم دارد، پس از سردر باغ ملی با آن کاشی‌کاری‌های عصر قاجاری و دروازه‌ی فلزی دید، نسبت به بی‌رمقی و بی‌ابهتی این عمارت ابراز تعجب کرد، حتی از سفیدکاری آجرهای بیرونی قزاقخانه هم متعجب شد و گفت، حتما روی دیوار این ساختمان هم از آن کاشی‌های ناصری بوده است که یکی از کارشناسان دانشگاه هنر این موضوع را تصدیق کرد. مسجدجامعی از مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران خواست تا به وضعیت مرمت این بنا بیشتر توجه شود.

همچنین خانم محیط‌ طباطبایی - یکی از اعضای دانشگاه هنر - در این‌باره گفت: اگر بودجه بود، حتما مرمت را آغاز می‌کردیم؛ اما سوال رجبعلی خسروآبادی - مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری تهران - از دانشگاه هنر این است که «در چه دوره‌ای عمارت این‌چنین تراشیده و لخت شده و چه کسی آن را به این روز درآورده است؟»

جواد سلیمی - معاون پشتیبانی دانشگاه هنر - نیز اظهار کرد: حدود 10 سال پیش، وقتی بنا را از ارتش خریدیم، تغییراتی در آن داده شده بود، مثلا دیوارهای داخلی را از هر آنچه قبلا داشت، تراشیده بودند و به جایش سفیدکاری کرده و رنگ آبی زده بودند، هنوز هم ردپای آن تغییرات را می‌توان در برخی دیوارهای قزاقخانه دید. این‌طور نبوده که ارتش، عمارت را سالم نگه داشته باشد و ما به این روز انداخته باشیم.

او ادامه داد: آن سال‌ها برای مرمت عمارت، طرح داشتیم؛ اما بودجه‌ای نبود، فقط توانستیم یکی از ساختمان‌های این مجموعه (بخش غربی) را بازسازی کنیم؛ ولی برای بقیه هیچ‌ کاری انجام نشد.

سلیمی تخمین زد که برای بازسازی و مرمت قزاقخانه به 20 تا 30 میلیارد تومان پول نیاز باشد.

او درباره‌ی این پرسش که حتما باید برای مرمت بنا، آن را کامل می‌تراشیدید تا به دیوارهای آجری برسید؟ پاسخ داد: عمارت باید لخت می‌شد، چون ظاهرش به‌هم ریخته بود. باید تیرک‌های چوبی را نصب می‌کردیم تا از آن حفاظت شود.



نمای بیرونی قزاقخانه/ معصومه اصغری



بخشی از سقف عمارت/ معصومه اصغری



طبقه‌ی زیرین قزاقخانه/ معصومه اصغری



نمای بیرونی قزاقخانه/ معصومه اصغری



ساختمان تاریخی که با سنگ نماکاری شده



ساختمان رها شده‌ای دیگر از این مجموعه



خوابگاه سربازان



نمای سردر باغ ملی از قزاقخانه

به‌جز عمارت قزاقخانه و دو ساختمان روبه‌روی آن که خوابگاه سربازان بوده و حال مشابهی دارند و جز دیوارهای آجری، چیز دیگری از آن‌ها باقی نمانده، ساختمان‌های دیگری هم از این مجموعه هستند که اکنون بخشی از دانشگاه هنر در آنجا مستقر است، عمارت غربی را مرمت کرده‌اند که سلیمی درباره‌ی آن گفت: تلاش ما برای بازسازی این ساختمان، در راستای امانتداری معماری بود؛ اما ساختمان دیگری از این مجموعه در بخش نظامی میدان مشق دیده می‌شود که در کمال تعجب، با سنگ‌های سفید نماکاری شده‌ است و ظاهرا به دوره‌ی دیگری تعلق دارد؛ اما سلیمی درباره‌ی این ساختمان تصریح کرد: ارتش، این ساختمان قاجاری را به این روز انداخته است.


ویدیو مرتبط :
آلبوم عکس:آلبوم عکس کودک:آلبوم عکس عروس:فروشگاه نت گل

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کنگره آمريکا:تحريم ايران نتيجه عکس دارد



 

 

 

 

تهران - "دنيس کوسينيچ" نماينده ايالت "اوهايو" در کنگره آمريکا که به لايحه موسوم به "قانون تحريم فراورده هاي پالايش شده نفتي ايران 2009" راي مخالف داده است، نتيجه اعمال چنين تحريم هايي عليه ايران را معکوس خواند.

 

 

به گزارش ايرنا، کوسينيج در بيانيه اي که در وب سايت کنگره آمريکا منتشر کرد، ضمن مخالفت شديد با اين لايحه، در ذکر دلايل اين مخالفت نوشت: "اين تحريم ها که سد راه مذاکرات جاري دولت اوباما با ايران مي شود، به منزله جنگ اقتصادي عليه ملت ايران است و ما را به رويارويي غيرضروري با ايران نزديک تر مي سازد."

 

 

کوسينيچ در بخشي از اين بيانيه تحت عنوان "تضعيف تلاش هاي ديپلماتيک دولت" نوشت: "تبصره ( C) بند 1 از بخش 2 اين لايحه تصريح مي کند، سياست آمريکا بايد اين باشد که با استفاده از روش هايي مانند پشتيباني از تلاش هاي ديپلماتيک بين المللي براي متوقف ساختن برنامه غني سازي اورانيوم ايران، از دستيابي آن کشور به تسليحات هسته اي جلوگيري نمايد."

 

 

وي افزود، "جيمز اشتاينبرگ معاون وزير خارجه در نامه مورخ 11 سپتامبر(20 آذر) به "جان کري" رئيس کميته روابط خارجي سنا، به احتمال در مدنظر قرار دادن اين لايحه در زماني که دولت اوباما به مرحل? حساسي از مذاکرات ديپلماتيک خود با ايران وارد شده است، اعتراض کرد."

 

 

اشتاينبرگ در اين نامه نوشت: "با توجه به شرايط موجود، از اين نگرانم که اين لايحه در شکل کنوني خود، ممکن است به جاي تقويت وحدت بين المللي و پشتيباني از تلاش هاي ما، آن را تضعيف نمايد." کوسينيچ در ادامه اين بيانيه خاطر نشان کرد، گرچه اين لايحه مدعي حمايت از تلاش هاي ديپلماتيک بين المللي به منظور متوقف ساختن برنام? غني سازي اورانيوم ايران است اما، عملاً اين تلاش ها را تضعيف مي کند.

 

 

به گفته وي، تصويب قانوني که رئيس جمهور را مجبور به حرکت در يک جهت مشخص مي کند، علاوه بر اينکه ابزارهاي قابل استفاده براي دولت را به طور قابل ملاحظه اي محدود مي کند و قدرت رئيس جمهور و تيم ديپلماتيک او را کاهش مي دهد، باعث ايجاد تصويري منفي از ايالات متحده در منطقه، آن هم در زماني مي گردد که براي موفق شدن در مذاکرات با ايران نيازمند پشتيباني گسترد? بين المللي است.

 

 

وي افزود، اين لايحه، اتفاق نظر نادري را نيز که شوراي امنيت سازمان ملل با تصويب چندين قطعنامه در مورد ايران از خود به نمايش گذاشت، تضعيف مي کند و به جاي آنکه ايران را در جامعه بين المللي منزوي کند، آمريکا را منزوي خواهد کرد.

 

 

در بخش بعدي اين بيانيه تحت عنوان "رجز خواني عليه ايران" آمده است: "محمد البرادعي" مدير کل پيشين آژانس بين المللي انرژي هسته اي بارها گفته است که تحريم هاي اعمال شده بر ضد ايران در وادار ساختن ايران به توقف برنام? غني سازي اورانيومش کارآيي نخواهد داشت.

 

 

البرادعي در سخنراني ماه سپتامبر در نشست شوراي حکام ، ضمن صحه گذاشتن بر حصول پيشرفت هاي مهم در رابطه با همکاري ايران با بازرس هاي آژانس گفت: "ما در يک وضعيت ترسناک به سر نمي بريم زيرا شاهد انحرافي در مواد هسته اي نبوده ايم، ما هنوز هيچ قطعه مربوط به سلاح هاي هسته اي نديده ايم ... همين هيجان بيهوده و گزارش هاي ساختگي را در رابطه با عراق تجربه کرديم. نتيجه، جنگي شد که بر توهم استوار بود نه واقعيت. صدها هزار انسان مردند تا آژانس قدرت و اعتبار بيشتري به دست آورد زيرا ما به واقعيت ها پايبند بوديم.

 

 

کوسينيچ در بخش پاياني بيانيه اش گفت: "تبصره (a) بند 1 از بخش 2 اين لايحه که مي گويد: "اقدامات هسته اي غيرقانوني حکومت ايران، علاوه بر ساخت سلاح هاي غيرمتعارف و موشک هاي بالستيک و حمايت از تروريسم بين المللي، تهديدي جدي براي امنيت آمريکا و متحدانش در اروپا، خاورميانه، و سرتاسر جهان محسوب مي شود."؛ به طرح تهمت هاي خطرناکي مي پردازد که از سوي آژانس مردود شمرده شده است و راه را براي ارتکاب همان اشتباهاتي هموار مي نمايد که قبلاً در عراق مرتکب شديم. ما ديگر قدرت پرداخت هزينه ارتکاب همان اشتباهات را نداريم