سرگرمی
2 دقیقه پیش | تصاویری که شما را به فکر فرو میبرد (34)یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمیتواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ... |
2 دقیقه پیش | دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماهدیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ... |
بیوگرافی مهدی فخیم زاده
مهدی فخیمزاده
مهدی فخیم زاده
زمینه فعالیت : سینما و تلویزیون
تولد : ۱۳۲۱
محل زندگی : تهران
ملیت : ایرانی
پیشه : بازیگر، فیلمنامه نویس، طراح صحنه و لباس و تهیه کننده
سالهای فعالیت :۱۳۵۱ تاکنون
مهدی فخیم زاده (زاده ۱۳۲۱ تهران) کارگردان سینما و تلویزیون، بازیگر، فیلمنامهنویس، طراح صحنه و لباس و تهیه کننده اهل ایران است.
زندگی هنری مهدی فخیم زاده
مهدی فخیم زاده فعالیتهای هنری خود را با تئاتر و در سال ۱۳۴۸، و فعالیت سینمایی خود را با بازی در فیلم تپلی، ساخته رضا میرلوحی آغاز کرد. وی دارای لیسانس زبان و ادبیات فرانسه از دانشگاه تهران و فارغ التحصیل از دانشکده هنرهای دراماتیک تهران است.
مهدی فخیم زاده یک رزمی کار است و جزو خانوادهٔ بزرگ کاراته کاران ایران می باشد. این موضوع، در کارهای هنری ایشان خود را مکررا نشان داده است.
مهدی فخیم زاده در رشته ادبیات مشغول به تحصیل بود که در اواسط تحصیل علاوه بر این رشته وارد دانشکده هنرهای دراماتیک شد و همزمان در هر دو رشته مشغول به تحصیل شد. در سال 1351 وارد عرصه سینما شده و در فیلم های مختلف به عنوان دستیار کارگردان حضور پیدا کرد.
وی فیلمنامه های متعددی را نوشته است. در سال 1353 اولین فیلم سینمایی اش را کارگردانی کرد. از جمله فیلم هائی که تاکنون کارگردانی کرده میتوان از میراث من ، جنوب ، تشریفات ، مسافران مهتاب ، تپش ، بهار در پاییز ، ساده لوح ، خواستگاری ، شتاب زده ، همسر و همنفس و ...نام برد.
تصاویر مهدی فخیمزاده
گفتگویی کوتاه با مهدی فخیم زاده
من در دانشکده ادبیات در رشته زبان فرانسه تحصیل کرده ام و دانشکده هنرهای دراماتیک را بدون اخذ لیسانس رها کردم و این خلاصه ای از میزان تحصیلاتم است. بعد هم در رشته بازیگری ، نویسندگی و کارگردانی مجموعه ها و فیلم های سینمایی تا کنون فعالیت داشته ام.
مدت زیادی است که ذهن خود را معطوف به کار پلیسی کرده اید آیا این دلیل خاصی دارد .
ژانر پلیسی را همیشه دوست داشته و به آن علاقه مند بودم. قبل از انقلاب اسلامی این فرصت داده نمی شد تا در این حوزه کار شود . بعد از انقلاب اسلامی در سال 1358 این فرصت پیش آمد و من فیلمی ساختم بنام "میراث من جنوب" ،گرچه صرفا پلیسی نیست اما با فضایی که در این فیلم بوجود می آید کار به نوعی شباهت به کار پلیسی دارد بعد از آن دوباره کشور در گیر یک نوع سیاست گزاری خاصی شد و باز کمتر کارهای پلیسی ارائه شد. گرچه من در آن مدت درگیر سریالهای تاریخی مثل ولایت عشق و تنهاترین سردار بودم اما بعد از آن بلافاصله دوباره شرایط ارائه کارهای پلیسی بوجود آمد. من خیلی علاقمند بودم فیلم سینمایی پلیسی بسازم چون به اندازه کافی مجموعه های تاریخی و فیلم ملودرام خانوادگی ساخته بودم. در آن زمان از طرف فرماندهی نیروی انتظامی تهران پیشنهاد ساخت کار پلیسی داده شد و من مجموعه خواب و بیدار را کار کردم و بعد از آن هم دوست داشتم و علاقمند بودم در این ژانر بمانم و کار کنم .
شما ژانرهای مختلفی مثل ملودرام خانوادگی ، تاریخ ، پلیسی را تجربه کرده اید آیا در ساختن سریالها و مجموعه های تاریخی که قبلا تجربه نشده بود احساس نگرانی از بازتاب آن در بین مردم نمی کردید؟
بله احساس نگرانی که همیشه وجود دارد البته در مورد ساختن سریال های تاریخی، طوری نبود که من انتخاب کنم شرایطی بوجود می آمد و من احساس تکلیف می کردم. از طرف دیگر هیچ وقت سعی نکردم دریک ژانر ثابت بمانم خیلی از کارگردانها در دنیا وجود دارند که در ژانر های مختلف کار می کنند همانطور که می دانید سینمای ایران از نظر مالی و اقتصادی محصور است چون کارهایی که ساخته می شود (کارهای مذهبی و تاریخی) فقط منحصرا برای ایرانیان داخل و متعلق به فرهنگ ایرانی و اسلامی است و نمی توان از آنها انتظار برگشت سرمایه را داشت مگر اینکه از سوی نهاد دولتی پشتیبانی شود ، بنابراین اکثر کارگردان ها مایلند در ژانر های ملودرام خانوادگی یا اجتماعی کار کنند که مخاطبین بیشتری را هم بهمراه دارد .
هم به لحاظ هزینه های سنگینی که ساختن اینگونه سریالها دارد و هم به لحاظ جذب مخاطب واقعا نگران کننده است ، و اگر حمایت های تلویزیون نبود واقعا ما قادر به ساختن چنین سریال هایی نبودیم، حمایت های تلویزیون باعث شد سربداران توسط آقای نجفی و سریال امام علی توسط آقای میرباقری ساخته شود تا این گونه کارها تجربه شود . درحال حاضر هم مجموعه های ملودرام خانوادگی و اجتماعی تلویزیونی خود را به گونه ای به ژانر پلیسی نزدیک می کنند اما نه آن کارهای پلیسی خشن که در فیلم های امریکایی شاهد آن هستیم بلکه کارهای پلیسی شبیه به فیلم های فرانسوی است.
عکس مهدی فخیمزاده
معمولا فیلم و سریالهایی که می سازید فیلمنامه آنرا خودتان می نویسید، آیا قبل از نوشتن فیلمنامه برای هنر پیشه خاصی می نویسید چون معمولا بازیگران سریالهایتان ثابت هستند ؟
شما اگر بر مبنای یک بازیگر بنویسید ممکن است آن بازیگر در آن مقطع بر سر کار دیگری باشد و نتواند با شما همکاری داشته باشد یا ممکن است با تهیه کننده کار به توافق نرسد بنابراین من همیشه نت می نویسم و برای بازیگر خاصی دیالوگ نمی نویسم . البته با بعضی از بازیگران راحت هستم آنها هم با من راحت هستند مثلا خانم رویا نونهالی و آقای محمد صادقی و دیگر دوستان . با هم قبلا کار کرده ایم از شیوه کار هم با خبر هستیم. سناریو نویسی مثل "کارتراش" روی مجسمه است شما باید کم کم یک شخصیت را به آن شکل دهید عقب و جلو ببرید تا به آن شخصیت مورد نظر برسید . بعد که آن شخصیت را در ذهن ساخته و پرداخته کردم پیش خود می گویم ایفای این شخصیت فلان بازیگر را می خواهد.
شما همیشه در فیلم و سریالهای خود نقش های خاص را خودتان اجراء می کنید. با توجه به اینکه مخاطبان کاملا با شخصیت واقعی شما آشنا هستند آیا این دلیل خاصی دارد ؟ آیا بازیگر دیگری نیست که آن نقش را بازی کند؟
همیشه بر این اعتقاد بوده ام که یک بازیگر باید هر نقشی را که به او می دهند خوب بازی کند. یک بازیگر باید خود شخصیت خوب داشته باشد چون وجود این شخصیت خوب به بازیگر اجازه بازی می دهد . باید شخصیت خوب داشته باشد نه اینکه آدم خوبی باشد . چون ممکن است یک آدم خوب نتواند از عهده یک نقش منفی بر آید. در بعضی مواقع هم ضرورت پیش می آید که خودم یک نقش را بازی کنم مثلا در سریال تنها ترین سردار به جرات می توانم بگویم هیچ کس حاضر نشد نقش شمر را بازی کند و من مجبور شدم خودم آن نقش را بازی کنم چون همگی معتقد بودند که از عکس العمل مردم درکوچه و بازار واهمه داشتند و می ترسیدند.
به همین خاطر گاهی اوقات ضرورت ایجاب می کرد که بعضی نقشهای خاص را خودم اجرا نمایم
مهدی فخیمزاده
فعالیت های مهدی فخیم زاده
بازیگر
* تپلی - ۱۳۵۱
* خانواده سرکار غضنفر – ۱۳۵۱
* زن باکره – ۱۳۵۲
* مکافات – ۱۳۵۲
* اسرار گنج دره جنی - ۱۳۵۳
* یاور – ۱۳۵۳
* پلنگ در شب – ۱۳۵۴
* هم خون – ۱۳۵۴
* کمین – ۱۳۵۴
* مجازات – ۱۳۵۴
* پیشکسوت – ۱۳۵۵
* پشمالو – ۱۳۵۵
* هزار بار مردن – ۱۳۵۶
* غربتیها – ۱۳۵۶
* فری دست قشنگ – ۱۳۵۶
* به دادم برس رفیق – ۱۳۵۷
* میراث من جنون – ۱۳۶۰
* اشباح – ۱۳۶۰
* تفنگدار – ۱۳۶۲
* خاک و خون – ۱۳۶۲
* زخمه – ۱۳۶۲
* فرار - ۱۳۶۳
* تشریفات – ۱۳۶۴
* جدال – ۱۳۶۴
* بهار در پاییز – ۱۳۶۶
* مسافران مهتاب – ۱۳۶۶
* رنو تهران - ۲۹– ۱۳۶۹
* شتابزده – ۱۳۷۰
* تاواریش – ۱۳۷۲
* تنهاترین سردار - ۱۳۷۶
* ولایت عشق ۱۳۷۹
* خواب و بیدار (مجموعه تلویزیونی) - ۱۳۸۱
* همنفس – ۱۳۸۲
* حس سوم - ۱۳۸۴
* بی صدا فریاد کن - ۱۳۸۶
* ولایت عشق (فیلم) ۱۳۸۰
* ساختمان ۸۵ - ۱۳۸۹
* مختارنامه - ۱۳۸۹
* تکیه بر باد - ۱۳۹۱
* آذر، شهدخت، پرویز و دیگران - ۱۳۹۲
* فوق سری - ۱۳۹۳
تصاویر مهدی فخیمزاده
نویسنده
* پشمالو – ۱۳۵۲ تا ۱۳۵۵
* مجازات – ۱۳۵۴
* به دادم برس رفیق – ۱۳۵۷
* میراث من جنون – ۱۳۶۰
* اشباح – ۱۳۶۰
* تشریفات – ۱۳۶۴
* بهار در پاییز – ۱۳۶۶
* مسافران مهتاب – ۱۳۶۶
* تپش – ۱۳۶۷
* خواستگاری – ۱۳۶۸
* شتابزده – ۱۳۷۰
* ساده لوح – ۱۳۷۰
* تاواریش – ۱۳۷۲
* همسر – ۱۳۷۲
* تنهاترین سردار – ۱۳۷۳ تا ۱۳۷۵
* کلید ازدواج - ۱۳۷۶
* ولایت عشق (مجموعه تلویزیونی) – ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۷
* هم نفس – ۱۳۸۲
* حس سوم - ۱۳۸۴
* بی صدا فریاد کن - ۱۳۸۶
* قتل در ساختمان ۸۵ - ۱۳۸۸
کارگردان
* پشمالو – ۱۳۵۲ تا ۱۳۵۵
* مجازات – ۱۳۵۴
* در شهر خبری نیست – ۱۳۵۶
* فری دست قشنگه – ۱۳۵۶
* به دادم برس رفیق – ۱۳۵۷
* میراث من جنون – ۱۳۶۰
* تشریفات – ۱۳۶۴
* مسافران مهتاب – ۱۳۶۶
* بهار در پاییز – ۱۳۶۶
* طپش – ۱۳۶۷
* خواستگاری – ۱۳۶۸
* شتابزده – ۱۳۷۰
* ساده لوح – ۱۳۷۰
* تاواریش – ۱۳۷۲
* همسر – ۱۳۷۲
* تنهاترین سردار (مجموعه تلویزیونی)–۱۳۷۳ تا۱۳۷۵
* ولایت عشق (مجموعه تلویزیونی) – ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۷
* خواب و بیدار (مجموعه تلویزیونی) – ۱۳۸۰
* هم نفس – ۱۳۸۲
* حس سوم - ۱۳۸۴
* بی صدا فریاد کن - ۱۳۸۶
* قتل در ساختمان ۸۵ - ۱۳۸۸
* فوق سری - ۱۳۹۳
مشاور کارگردان
* ازدواج به سبک ایرانی - ۱۳۸۳
* تکیه بر باد (مجموعه تلویزیونی) - ۱۳۹۱
طراح صحنه و لباس
* خواستگاری – ۱۳۶۸
* شتابزده – ۱۳۷۰
* ساده لوح – ۱۳۷۰
* تاواریش – ۱۳۷۲
تهیه کننده
* در شهر خبری نیست – ۱۳۵۶
* مسافران مهتاب – ۱۳۶۶
* شتابزده – ۱۳۷۰
* بی صدا فریاد کن - ۱۳۸۶
تصاویر مهدی فخیمزاده
جوایز
* دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه به خاطر فیلم شتابزده – ۱۳۷۰ از دهمین جشنواره فیلم فجر
* تقدیر شده برای بهترین بازیگر نقش مکمل مرد به خاطر فیلم تاواریش – ۱۳۷۲ از دوازدهمین جشنواره فیلم فجر
* تقدیر شده برای بهترین فیلمنامه به خاطر فیلم همسر – ۱۳۷۲ در دوازدهمین جشنواره فیلم فجر
* انتخاب فیلم همسر – ۱۳۷۲ به عنوان چهارمین فیلم سال در نهمین دوره منتخب نویسندگان و منتقدان در سال ۱۳۷۳
گردآوری:بخش سرگرمی صبح بخیر
منابع:
wikipedia.org
mahshar.com
ویدیو مرتبط :
سریال فوق سری از مهدی فخیم زاده -قسمت اول
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
فرامرز قریبیان و مهدی فخیمزاده به شبکه تهران میآیند+تصاویر
فرامرز قریبیان و مهدی فخیمزاده به شبکه تهران میآیند+تصاویر
فرامرز قریبیان، مهدی فخیمزاده، اشکان خطیبی و افسانه پاکرو از جمله بازیگرانی هستند که از 31 مردادماه با پخش مجموعه تلویزیونی «تکیه بر باد» در قاب تلویویزیون ظاهر میشوند.
به گزارش شبکه ایران، بالاخره پس از وعده و وعیدهای فراوان پخش سریال «تکیه بر باد» به کارگردانی محمود معظمی و تهیه کنندگی حمیدرضا مهدوی از 31 مردادماه آغاز میشود.
مجموعه «تکیه بر باد» که ساخت آن در زمستان سال 90 به پایان رسید به عنوان یکی از گزینههای پخش در ماه مبارک رمضان از شبکه تهران مطرح بود اما زمان پخش آن به تاخیر افتاد.
این سریال یک ملودرام اجتماعی است که عباس نعمتی، طلا معتضدی و محمدمحمود سلطانی گروه نویسندگی آن را بر عهده داشتهاند.
«تکیه بر باد» داستان دختری به نام عاطفه(با بازی افسانه پاکرو) است که با قبول شدن در دانشگاه از شیراز به تهران آمده است و این مسئله سرآغاز اتفاقات گوناگونی است.
در این مجموعه بازیگرانی چون فرامرز قریبیان، مهدی فخیمزاده، شهرام عبدلی، اشکان خطیبی، بهزاد خداویسی، شراره دولتآبادی، فلور نظری، حدیثه تهرانی، رضا مولایی، گلاره عباس، نگین معتضدی، محمد مهدوی و ... ایفای نقش میکنند.
«تکیه بر باد» اولین بجربه سریالسازی محمود معظمی است که پیش از این تعدادی از اپیزودهایی از سریال «شاید برای شما هم اتفاق بیفتد » را کارگردانی کرده بود.سریال «تکیه بر باد»روزهای فرد ساعت 23 پخش و تکرار آن روزهای زوج ساعت 19 است./شبکه ایران