سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

امید به زندگی در همه کشورهای دنیا +آمار


هفته‌نامه پزشکی لنست (The Lancet) چاپ انگلیس یک پژوهش گسترده منتشر کرد که در آن نشان می‌دهد ایران جزو کشورهایی است که از بالاترین میزان امید به زندگی برخوردار هست.

مشرق: هفته‌نامه پزشکی لنست (The Lancet) چاپ انگلیس یک پژوهش گسترده منتشر کرد که در آن نشان می‌دهد ایران جزو کشورهایی است که از بالاترین میزان امید به زندگی برخوردار هست. تحقیق جامعی در مورد میانگین طول عمر و دلایل مرگ و میر جهانیان صورت گرفته و ایران جزو اندک کشورهایی است که در قیاس با سال 1990 بالاترین افزایش امید به زندگی را داشته است.

پایگاه اینترنتی رادیو زمانه با انتشار این خبر نوشت: اغلب آدم‌ها آرزوی عمری طولانی را دارند، برای همین، نتیجه آخرین پژوهش مربوط به بررسی جهانی بیماری‌ها «Global Burden of Disease» می‌تواند برای بسیاری خبری خوشحال‌کننده باشد. براساس گزارش GBD امید به زندگی مردم جهان به طور متوسط شش سال و دو ماه افزایش یافته و از 65 سال و سه ماه به 71 سال و پنج ماه رسیده است، داده‌های این تحقیق در میانه دسامبر 2014 منتشر شد. میانگین امید به زندگی در جهان در 23 سال گذشته، همواره در مورد زنان بیشتر از مردان بوده که به ترتیب 6 سال و نیم و پنج سال و هشت ماه است. امید زندگی یک شاخص آماری است که میانگین طول عمر در یک جامعه یا انتظار جمعیت هر کشور از افزایش طول عمر را نشان می‌دهد. هر چه شاخص‌های بهداشتی و همچنین درمانی بهبود یابد، امید زندگی افزایش می‌یابد و از این رو این شاخص یکی از شاخص‌های سنجش پیشرفت و عقب‌ماندگی کشورهاست.

طبق آمار سازمان بهداشت جهانی میزان عمر متوسط در ایران 73 سال و پنج ماه تخمین زده می‌شود، بنابراین جایگاه ایران در بین 193 کشور جهان 106 و بالاتر از حد متوسط جهانی است. اما آمار کاهش امید به زندگی به مردم جنوب آفریقا تعلق دارد. تنها در این منطقه از جهان است که امید زندگی به میزان پنج سال و یک ماه کاهش یافته و دلیل این امر، چیزی جز ترکیب «ایدز» و «سل» نیست. در میان کودکان زیر پنج سال کشورهای فقیر، عفونت‌های تنفسی، اسهال و مالاریا از عوامل مرگ زودرس هستند. البته هر سال دو میلیون کودک از یک ماهه تا پنج ساله در جهان می‌میرند.

امید به زندگی در ایران بالاتر از حد متوسط جهانی است + نقشه
برای دیدن نقشه امید به زندگی اینجا کلیک کنید

این گزارش می‌افزاید: افزایش امید به زندگی در کشورهای مختلف بسیار ناموزون است، به عنوان مثال در اروپای شرقی میزان افزایش یک سال و هفت ماه بوده که در مقایسه با افزایش پنج سال و نیمی در اروپای مرکزی ناچیز به نظر می‌رسد، اما تغییر غیرمنتظره مربوط به آمریکای شمالی است که تنها سه سال و نیم افزایش نشان می‌دهد. در این پژوهش، اطلاعات مربوط به 188 کشور و 240 مورد متفاوت مرگ و میر جمع‌آوری و ارزیابی شده‌اند.

افزایش امید به زندگی در عین حال پیشرفت بیماری‌های خاص مانند سرطان کبد مربوط به هپاتیت C، مصرف داروهای مخدر، اختلالات ریتم قلب یا دیابت را در سایه قرار می‌دهد. این پژوهش نشان می‌دهد که برخی از بیماری‌های مزمن مهم مورد غفلت قرار گرفته و در حال افزایش‌اند؛ به‌ویژه مشکلات سلامت در پیوند با مواد مخدر، سیروز کبد، دیابت و نارسایی مزمن کلیه از مهم‌ترین آنها است.

امید به زندگی در ایران بالاتر از حد متوسط جهانی است + نقشه
لیست عوامل اصلی مرگ و میر از سال 1990 تا 2013

این گزارش خاطر نشان می‌کند: 10 عامل مرگ و میر در ایران به قرار زیر هستند؛ بیماری ایسکمیک قلب، عوارض زایمان زودرس، بیماری‌های مادرزادی، تصادف رانندگی، سکته مغزی، عفونت ریوی، سایر بیماری‌های قلبی عروقی، بیماری قلبی ناشی از فشار خون بالا، بیماری مزمن انسداد ریه، آسیب‌رسانی به خویش (خودکشی، اعتیاد ...) این عوامل بر داده‌های دانشگاه‌های «علوم پزشکی ایران» و موسسات و مراکز بهداشتی و درمانی استان‌های مختلف استوار شده‌اند. مراکز و سازمان‌های مختلفی در اعلام رده‌بندی شاخص امید زندگی مشارکت دارند که سازمان ملل متحد و سازمان بهداشت جهانی برخی از آنها هستند. پژوهش «GBD» یا Global  Burden of Disease  برای اولین‌بار در سال 1992 توسط دانشگاه «هاروارد»، سازمان بهداشت جهانی و بانک جهانی انجام گرفت.


ویدیو مرتبط :
پرجمعیت ترین کشورهای مسلمان با آمار

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آمار وزیر بهداشت از سن امید به زندگی ایرانی‌ها



اخبار,اخباراجتماعی,طرح نظام سلامت


 اخباراجتماعی -  آمار وزیر بهداشت از سن امید به زندگی ایرانی‌ها

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گفت: طبق آخرین سرشماریهای انجام شده، سن امید به زندگی در بین ایرانی‌ها 72 سال است.

به گزارش ایسنا، دکتر سید حسن هاشمی در جمع خبرنگاران خراسان شمالی اظهارکرد: مردم مهمترین نقش را در افزایش این سن با رعایت مسائلی همچون تغذیه بر عهده دارند.

وی افزود: راه‌اندازی صندوق حمایت از درمان ناباروری کشور نیازمند اختصاص 150 میلیارد تومان اعتبار است که این اختصاص اعتبار را درخواست کرده‌ایم. راه‌اندازی این صندوق در راستای حمایت از زوجین نابارور برای انجام امور درمانیشان خواهد بود که با اختصاص اعتبار مورد نیاز، این صندوق راه‌اندازی خواهد شد.

وی همچنین تصریح کرد: در سال مالی 93 نیز اعتباراتی در زمینه افزایش تعداد زایمان طبیعی در کشور اختصاص خواهیم داد.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: دولت با اجرای طرح نظام سلامت در کشور در تلاش است تا هزینه‌های درمان برای مردم کاهش یابد و فرآیند ارائه خدمات درمانی به مردم تسهیل و ماندگاری پزشکان در ساعات غیر اداری تثبیت همچنین تسهیلات نیز برای افزایش تعداد زایمان طبیعی اعطا شود.

دسترسی عادلانه به خدمات سلامت در اولویت طرح تحول بهداشت قرار دارد

وزیر بهداشت همچنین گفت: در طرح تحول بهداشت، پوشش جامع و همگانی مردم و پوشش عادلانه خدمات سلامت در اولویت قرار دارد .

به گفته وی، در طرح جامع بهداشتی که در قالب طرح تحول نظام سلامت در کشور اجرایی می شود ، مشارکت مردمی و مشارکت دستگاه‌های بین‌بخشی بسیار پررنگ دیده شده است هم چنین ارایه خدمات جامع بهداشتی به اقشار محروم جامعه، حاشیه شهرها و اقشار کم درآمد در اولویت این طرح است.

وی این طرح را الگوی مناسبی برای پرهیز از کمیت و توجه به کیفیت خدمات بهداشتی عنوان و تصریح کرد : تا کنون بسته‌های خدمتی حوزه بهداشت بر بهداشت و پیشگیری از بیماری های واگیردار تاکید داشت ولی هم اکنون وزارت بهداشت در قالب اجرای طرح تحول نظام سلامت، علاوه بر پیشگیری از بیماری های واگیردار ، بر پیشگیری از بیماری های غیرواگیردار نیز تاکید دارد.

هاشمی طی بازدید از بیمارستان بنت الهدی بجنورد اظهار داشت : همه تلاش ما در راستای کاهش مشکلات درمانی مردم است و برای پیاده کردن یک نظام سلامت اید آل باید همچنان تلاش نماییم.

وی افزود: واقعیت این است که تا کنون نگاه مسئولان امر به حوزه سلامت ، نگاه هزینه ای بوده و به همین دلیل نظام درمان کشور از نظر امکانات ،تجهیزات ،منابع و نیروی انسانی با مشکل مواجه بوده است در حالی که هزینه کردن در حوزه سلامت سرمایه گذاری محسوب می شود.

وزیر بهداشت در ادامه بر تلاش در راستای کاهش نگرانی مردم از عدالت در سلامت تاکید کرد و گفت: باید تلاش کنیم تا مردم در هیچ نقطه ای ازکشور نگرانی از عدالت در سلامت نداشته باشند و دسترسی مردم به خدمات و امکانات بهداشتی و درمانی با کمک مسئولان بیش از پیش امکان پذیر گردد.
 
اخباراجتماعی  - ایسنا