متفرقه


2 دقیقه پیش

با زخم های زندگی چه کنیم؟

در این سلسله مطالب مباحثی درباره زندگی معنای زندگی روابط و احساسات و ... توسط دکتر شیری ارائه خواهد شد. صبح بخیر: ممکن است شما هم مانند بسیاری از افراد جامعه برای حل مشکلات ...
2 دقیقه پیش

نظر آیت‌الله محقق داماد درمورد سید حسن

آیت الله سید مصطفی محقق داماد، برادر حضرت آیت الله سید علی محقق داماد در پاسخ به سئوالی در خصوص اجتهاد آیت الله سید حسن خمینی، گفت: نظر بنده در مورد ایشان همان نظر اخوی ...

میثاق اصلاح‌طلبی برای موفقیت



اخبار,اخبارانتخابات ,انتخابات  مجلس

 به تازگی خبری مبنی بر امضای میثاق‌نامه بین اصلاح‌طلبان در شهرستان‌ها منتشر شده مبنی بر اینکه کاندیداهای اصلاح‌طلب در صورت لزوم به نفع کاندیدای برتر در حوزه‌های انتخابیه مختلف کنار بروند.

امضای این میثاق‌نامه بین اصلاح‌طلبان در شهرستان‌ها می‌تواند گامی در جهت رسیدن به وحدت و انسجام بیشتر بین آنها باشد ضمن‌اینکه بعد از تشکیل شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان کشور و حضور کاندیداهای انتخاباتی در این شورا آنها به دنبال ساز و کاری بودند که بر اساس آن در شهرستان‌ها نیز همچون شهرهای بزرگ برای حضور در انتخابات لیست واحدی را ارائه دهند که تضمین‌کننده موفقیت بیشتر اصلاح‌طلبان و ممانعت از پراکندگی آراء در انتخابات مجلس دهم باشد.

 

البته برای رسیدن به این موفقیت لازم است که چهره‌هایی در این لیست بمانند که جایگاه اصلاح‌طلبی آنها محرز بوده و در کارنامه فعالیت‌های خود نیز از سوابق مدیریتی موفق و سایر ویژگی‌هایی که سبد رای خوبی را برای آنها رقم بزند، برخوردار باشند. فعالان سیاسی اصلاح‌طلب با اعلام رضایت در مورد ایجاد این میثاق‌نامه بین اصلاح‌طلبان در حوزه‌های انتخابیه سراسر کشور و اعلام حمایت از متعهدان به این میثاق‌نامه در مورد اهمیت تحقق این مهم برای جناحی که اصلاح امور مختلف کشور را سرلوحه اقدامات خود قرار می‌دهد، اظهارنظر کردند.


تعهد اصلاح‌طلبان به میثاق‌نامه انتخاباتی برای رسیدن به هدف ضروری است
علی‌محمد نمازی معاون امور استان‌های حزب کارگزاران در مورد امضای این میثاق‌نامه بین اصلاح‌طلبان سراسر کشور مبنی بر کنار رفتن برخی کاندیداها به نفع کاندیداهایی که از آراء بیشتری در هر کدام از حوزه‌های انتخابیه برخوردار بودند به «ابتکار» گفت: با توجه به محدودیتی که برای کاندیداهای اصلاح‌طلب وجود دارد باید در فکر این باشند که با تکیه بر داشته‌های حداقلی بتوانند در این رقابت قدرت مانوری داشته باشند به صورتی که این موضوع اختلافات بین کاندیداها را به حداقل برساند و حتی الامکان سعی شود از یک کاندیدای واحد در هر حوزه انتخابیه حمایت کنند و برای رسیدن به این هدف ابزاری که پیش‌بینی شده تعهد به میثاق‌نامه‌ای است که در حوزه‌های انتخابیه در پی جمع‌بندی اصلاح‌طلبان در نظر گرفته شده است.

 

وی افزود: تعهد به این میثاق‌نامه اقدام خوبی است که به گذشت، نگاه به منافع جمعی و گذشتن از منافع فردی نیاز دارد و اینکه کاندیداهایی که اصلاح‌طلب هستند آمادگی این را داشته باشند که در مراحل پایانی انتخابات در هر حوزه انتخابیه این میثاق‌نامه را به مرحله اجرا درآورند. نماینده اسبق لنجان اصفهان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: تا آنجا که من خبر دارم بر اساس این میثاق نامه قرار است که با استفاده از مکانیسم علمی و مطمئن کاندیداهایی که در صحن بوده و امکان رای آوردنشان بیشتر است در عرصه باقی بمانند و سایر کاندیداهای اصلاح طلب به نفع آنها کنار بکشند همچنین کاندیداهایی که رد صلاحیت شده اند این مرحله را پایان راه ندانند وتا آخر بمانند و به کاندیداهای مورد ائتلاف کمک کنند. این کارشناس امور سیاسی با بیان اینکه تا 7 اسفندماه از کاندیداهای متعهد به این میثاق‌نامه حمایت می‌کنم در توصیه به کاندیداهای اصلاح‌طلب ردصلاحیت شده اظهارکرد: هم‌اکنون به دلیل اینکه از کارکرد حزبی در انتخابات محروم هستیم که به طور قطع احزاب مختلف می‌توانستند با برنامه‌ریزی دقیق برای حضور در انتخابات کاندیدا معرفی کنند چاره‌ای غیر از این نخواهد بود که خود کاندیداها بنشینند و به ائتلاف برسند و این اقدام شایسته‌ای بوده که امیدواریم به نتیجه برسد و پیش‌بینی بنده این است که در اکثر حوزه‌ها این تصمیم به نتیجه خواهد رسید.


اصلاح‌طلبان با امضای میثاق‌نامه گامی به سوی موفقیت در انتخابات برمی‌دارند
جلال جلالی‌زاده فعال سیاسی اصلاح‌طلب هم در خصوص امضای این میثاق‌نامه بین اصلاح‌طلبان به «ابتکار» گفت: من متن این میثاق‌نامه را ندیده‌ام و ممکن است بین دوستان به صورت شفاهی بیان شده باشد اما به نظر من اگر در هر استان و هر حوزه انتخابیه سایر کاندیداها به نفع افرادی که دارای موقعیت بهتر و جایگاه برتری نسبت به بقیه هستند از میدان رقابتی انتخابات کنار بروند تاثیر چشمگیری در موفقیت اصلاح‌طلبان برای ورود به مجلس دهم خواهد داشت.

 

وی افزود: من موافق این میثاق‌نامه هستم به این دلیل که آراء شکسته نشود و موجب تفرقه بین کاندیداها نشود و چنانچه امکان رای آوردن فردی نسبت به بقیه کاندیداها بیشتر باشد این اقدام می‌تواند اصلاح‌طلبان را یک گام برای موفقیت جلوتر ببرد بنابراین آنها باید تعهد به میثاق‌نامه را به عنوان یک روش موفق‌آمیز در پیش بگیرند که مسیر برای ورود اصللاح‌طلبان به مجلس هموار شود. نماینده اهل سنت سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس ششم تاکید کرد: متاسفانه ما این تجربه را داشته‌ایم که در برخی شهرها دو یا سه نفر کاندیدای اصلاح‌طلب بودند که هر کدام از آنها از سوی گروهی حمایت می‌شدند که در نهایت به دلیل شکستن رای‌ها موفق به ورود به مجلس نشدند و امیدواریم اینبار این تجربه به ثمر برسد و اصلاح‌طلبان با وحدت بیشتر شرایط را برای ورود افرادی که احتمال موفقیت آنها در مجلس بیشتر است، فراهم کنند.


 اخبار انتخابات   مجلس  -  ابتکار 


ویدیو مرتبط :
6 معیار برای اصلاح طلبی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بی بی سی: علی مطهری، صدای اصولگرایی با فرکانس اصلاح طلبی



بی بی سی: علی مطهری، صدای اصولگرایی با فرکانس اصلاح طلبی/سند

بی بی سی: «صدایش به اصولگراها می‌ماند ولی در آن فرکانس‌های اصلاح طلبانه هم شنیده می‌شود. اما علی مطهری هیچکدام از اینها نیست.»

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

سایت بی بی سی فارسی (BBCpersian) چهارشنبه 21 تیر (July.11) در یادداشتی با عنوان "آرمانشهر علی مطهری چگونه جایی است؟" به تحلیل مواضع علی مطهری در سال های اخیر پرداخت.

 

در این یادداشت که به قلم "سیاوش اردلان" از مجریان شبکه دولتی بی بی سی نوشته شده، آمده است: «صدایش به اصولگراها می‌ماند ولی در آن فرکانس‌های اصلاح طلبانه هم شنیده می‌شود. اما علی مطهری هیچکدام از اینها نیست. ترکیب مواضع و افکار او نسبت به مسائل مختلف ترکیب آشنایی نیست. در آرمانشهر علی مطهری جایی برای سهل انگاری درباره حساسیت های فرهنگی یک مسلمان شیعه وجود ندارد. او هجمه فرهنگی را یک خطر بزرگ می‌داند و دولت محمود احمدی نژاد را بانی بدحجابی و رواج فرهنگ غلط غربی در جامعه معرفی می کند. پس غیر منطقی نیست که فرض شود از همان زمان که آقای احمدی نژاد در مقام کاندیدای ریاست جمهوری گفت مشکل جوانان ما موی آنها نیست، با او و افکارش مشکل پیدا کرد.»

 

این سایت ادامه داد: «اگر علی مطهری تریبون نمایندگی مجلس را در اختیار نداشت، شاید مواضع او برای کسی مهم نبود. زندگی سیاسی او بعد از ورودش به دوره هشتم مجلس متحول شد. پیش از آن کارنامه او عمدتاً در نقد اصلاح طلبان در دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی و نشر آثار پدرش، مرتضی مطهری،‌ خلاصه می شد. طرز تفکر علی مطهری بسیار تحت تاثیر افکار پدرش قرار دارد. یکی از پایه های این طرز تفکر مخالفت با ملی گرایی ایرانی است. این مخالفت زمینه دوم ناخشنودی او از دولت آقای احمدی نژاد را فراهم و او را دشمن سرسخت "مکتب ایرانی" کرد. گفتمانی که در آن از کورش و تخت جمشید و فردوسی به بزرگی یاد می شود به گوش او ناخوش آهنگ است، همانگونه که پدرش از مراسم ماقبل اسلامی چهارشنبه سوری و سبزده بدر منزجر بود. در آرمانشهر علی مطهری حجاب خانم ها هیچ امکانی برای "تحریک غریزه" مردان را نمی‌دهد،‌ اما مردان می‌توانند چندین همسر اختیار کنند و اگر در این بین همسری به دیگری خیانت کرد قوه قضاییه بدون نگرانی از وجهه ایران، زناکاران را سنگسار می کند. در این آرمانشهر رادیو تلویزیون حکومتی ایران فاصله زیادی با وضعیت امروزش دارد که به عقیده آقای مطهری بی شباهت به شبکه ماهواره ای "فارسی وان" نیست.»

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

بی بی سی افزود: «با وجود چنین سنت گرایی بی چون و چرایی در عرصه فرهنگ، جا برای چون و چرای سیاسی حتی با آیت الله خامنه ای در آرمانشهر علی مطهری باز است. او با اینکه نمایندگان مجلس و دیگر مسئولان برای توجیه عقاید خود یا برای تعیین تکلیف، مدام به نظرات احتمالی آیت الله خامنه ای متوسل شوند مخالف است و می گوید که خود آیت الله خامنه ای با این کار مخالف است و نه تنها نباید از او مایه گذاشت بلکه باید از او انتقاد هم کرد. با این حال وقتی علی مطهری با متهم کردن سپاه پاسداران به دخالت در انتخابات مجلس نهم خشم اصولگرایان را برانگیخت، او خود از آیت الله خامنه ای مایه گذاشت و گفت که رهبر ایران هم از این دخالت ها ناراضی بوده است. حمله علی مطهری به سپاه که حتی صدای برادر زنش، علی لاریجانی را در اورد، آخرین نطق او در دو روز آخر مجلس هشتم را خبرساز کرد.»

 

بی بی سی در ادامه نوشت: «بی پروایی علی مطهری می تواند برای طیف بزرگی از جامعه ایران جذابیت داشته باشد و مواضع دیگرش را تحت الشعاع قرار دهد، مخصوصا حالا که به خاطر همین مواضع و گفته هایش تحت پیگرد دادستانی تهران نیز قرار گرفته است. اما برای خیلی از مخالفان حکومت، او چیزی بیش از یک سوپاپ اطمینان نیست. با این حال در بحبوحه ناآرامی های سال 88 شنیدن مواضع علی مطهری حتی برای آنهایی که او را سوپاپ اطمینان می دانند خوشایند بود: آنجا که آقای احمدی نژاد را به اندازه آقای موسوی در نارامی ها مقصر می دانست و محاکمه هر دو را خواستار شد. علی مطهری از جنس معدود اصولگرایان دیگری است که خود را با بقیه اصولگراها متفاوت می بینند. اصولگرایانی مانند عماد افروغ، نماینده مجلس هفتم، که در بین ناظران شگفتی آفرید وقتی در جریان رای اعتماد به مصطفی پورمحمدی، وزیر پیشنهادی کشور، از قلع و قمع معترضان و به 'خاک و خون' کشیدن شدن آنها در زمان شورش های قزوین و اسلام شهر در دوران ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی سخن راند. علی مطهری نیز به پیروی از همان رویه 'انتقاد درون گفتمانی'، نقش مهمی را در استیضاح علی کردان، وزیر کشور دولت احمدی نژاد، ایفا کرد. آقای مطهری خود را تافته ای جدا بافته از اصولگرایانی می داند که به عقیده او چاپلوس و متملق هستند. شاید داشتن چنین مرامی او را به زبانی تند و گزنده مجهز ساخته و باعث شده است که گاه حتی "دشنام"هایش از صحن علنی مجلس به گوش برسد.»

 

بی بی سی در پایان آورده است: «سیاست خارجی نقطه قوت یا موضوع مورد علاقه علی مطهری نیست، ولی از او نقل است که بسیجی های مهاجم به سفارت بریتانیا در ایران را با همان زبان گزنده "ساندیس خور" لقب داد. در آرمانشهر علی مطهری پدرش بزرگمردی است که می توان به خاطر فرزندی او فخر کرد و خود را از دیگر همقطاران یک سر و گردن بالاتر دید. غرور علی مطهری و دفاع تهاجمی او در برابر انتقادها و تهدیدهای صاحبان قدرت، آینده غیر قابل پیش بینی ای را پیش روی او قرار می دهد: اپوزسیون قانونی؟ اپوزسیون غیر قانونی؟ مدارج بالاتر سیاسی؟ یا چهره ای سرخورده و مهجور؟ این تا حدی بستگی به خودش دارد. در آرمانشهر علی مطهری انسان برای آنچه که معتقد است حقش بوده است، می جنگد. او پیش از اعلام نتایج انتخابات مجلس نهم گفته بود: اگر من رای نیارم باید بررسی شود./جام نیوز

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب