متفرقه


2 دقیقه پیش

با زخم های زندگی چه کنیم؟

در این سلسله مطالب مباحثی درباره زندگی معنای زندگی روابط و احساسات و ... توسط دکتر شیری ارائه خواهد شد. صبح بخیر: ممکن است شما هم مانند بسیاری از افراد جامعه برای حل مشکلات ...
2 دقیقه پیش

نظر آیت‌الله محقق داماد درمورد سید حسن

آیت الله سید مصطفی محقق داماد، برادر حضرت آیت الله سید علی محقق داماد در پاسخ به سئوالی در خصوص اجتهاد آیت الله سید حسن خمینی، گفت: نظر بنده در مورد ایشان همان نظر اخوی ...

در سرزنش اصحاب خود



ترجمه فارسی نهج البلاغه
در سرزنش اصحاب خود
هشدار از کوتاهی در نبرد
گویی شما را در برخی از حمله‏ها، در حال فرار، ناله‏کنان چون گله‏ای از سوسمار می‏نگرم که نه حقی را بازپس می‏گیرید، و نه ستمی را باز می‏دارید، اینک این شما و این راه گشوده، نجات برای کسی است که خود را به میدان افکنده به مبارزه ادامه دهد، و هلاکت از آن کسی است که سستی ورزد.
متن عربی نهج البلاغه
( وَ مِنْ کَلامٍ لَهُ عَلَیْهِ السَّلامُ: ) وَ کَأَنِّى أَنْظُرُ إِلَیْکُمْ تَکِشُّونَ ‏کَشِیشَ‏ ‏الضِّبابِ‏، لا تَأْخُذُونَ حَقّاً، وَ لا تَمْنَعُونَ ضَیْماً، قَدْ خُلِّیتُمْ وَ الطَّرِیقَ، فَالنَّجاةُ لِلْمُقْتَحِمِ، وَ الْهَلَکَةُ ‏لِلْمُتَلَوِّمِ‏.


ویدیو مرتبط :
سرزنش

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پس از پیروزی بر اصحاب جمل



ترجمه فارسی نهج البلاغه
پس از پیروزی بر اصحاب جمل
شرکت آیندگان در پاداش گذشتگان (نقش نیت در پاداش اعمال)
امام (ع) پرسید: آیا فکر و دل برادرت با ما بود؟ گفت: آری امام (ع) فرمود: پس او هم در این جنگ با ما بود، بلکه با ما در این نبرد شریکند آنهایی که حضور ندارند، در صلب پدران و رحم مادران می‏باشند، ولی با ما هم‏عقیده و آرمانند، به زودی متولد می‏شوند، و دین و ایمان به وسیله آنان تقویت می‏گردد.
متن عربی نهج البلاغه
( وَ مِنْ کَلامٍ لَهُ عَلَیْهِ السَّلامُ ) لَمَّا ‏أَظْفَرَهُ‏ ‏اللَّهُ‏ بِأَصْحابِ الْجَمَلِ وَ قَدْ قالَ لَهُ بَعْضُ أَصْحابِهِ: وَدِدْتُ أَنَّ أَخِى فُلاناً کانَ شاهِدَنا لِیَرى ما نَصَرَکَ اللَّهُ بِهِ عَلى أَعْدائِکَ فَقالَ ‏لَهُ‏ ‏عَلَیْهِ‏ ‏السَّلامُ‏: ‏أَهَوى ‏أَخِیکَ‏ مَعَنا؟ فَقالَ نَعَمْ، قالَ فَقَدْ شَهِدَنا: وَ لَقَدْ شَهِدَنا فِى عَسْکَرِنا هذا أَقْوامٌ فِى أَصْلابِ الرِّجالِ وَ أَرْحامِ النِّساءِ، ‏‏سَیَرْعَفُ‏‏ ‏‏بِهِمُ‏‏ ‏‏الزَّمانُ‏‏، وَ یَقْوى بِهِمُ الْإِیمانُ.