ورزشی


2 دقیقه پیش

پیرترین و جوان ترین بازیکن یورو 2016

سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ترین، کوتاه ترین و بلندترین بازیکن‌های یورو ۲۰۱۶ پرداخته است. خبرگزاری ایسنا: سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ...
2 دقیقه پیش

عکس: ارزش تیم های حاضر در یورو 2016

در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ها هستند. وب سایت مشرق: در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ...

پرورش اندام یا زیبایی جنسی؟


نصب دوربین مداربسته، ایجاد مزاحمت، عدم استفاده از مربی متخصص، فروش دارو و مکمل‌ غیرمجاز، استفاده از پوسترهای برهنه و تجمع اراذل و اوباش بخشی از تخلفات باشگاه‌ها است رئیس فدراسیون پرورش‌اندام: ما فقط دستگاه‌های نظارتی را آگاه می‌کنیم مسئول رسیدگی به تخلفات باشگاه‌های ورزشی: طرح تشویقی قرار دادیم

روزنامه شهروند:  یکی از مرسوم‌ترین ارتباطاتی که بین ورزش و مردم در جامعه ایجاد می‌شود، این روزها باشگاه‌های بدنسازی هستند که در هر محله حداقل چند مورد از این دست باشگاه‌ها وجود دارند. با این حال تخلفاتی که در این باشگاه‌ها رخ می‌دهد، باعث شده نگرانی‌های زیادی برای خانواده به وجود‌ آید که مبادا فرزندانشان با حضور در چنین مراکزی به جای ورزش به بیراهه بروند. در ادامه برخی تخلفاتی که در بعضی باشگاه‌های ورزشی رخ داده را بررسی کردیم و پاسخ مسئولان را هم شنیده‌ایم.

پلمپ ٢٥٢ باشگاه

سال گذشته از سوی مسئولان نیروی انتظامی آمار نگران‌کننده‌ای منتشر شد مبنی بر این‌که ٢٥٢ باشگاه ورزشی به دلیل تخلفات مختلف پلمپ شدند. این آمار وحشتناک باعث نگرانی خیلی از خانواده‌ها شد و مسئولان فدراسیون پرورش‌اندام را هم به این فکر واداشت تا با نظارت بیشتر روی کار این باشگاه‌ها از تخلفات احتمالی جلوگیری کنند. با این حال همچنان روند پلمپ باشگاه‌های بدنسازی توسط نیروی انتظامی ادامه دارد و مشخص نیست که چه زمانی خانواده‌ها می‌توانند به صورت کامل به چنین مراکزی اعتماد کنند.

از مواد نیروزا تا مربیان جعلی

اما وقتی صحبت از تخلف می‌شود، ‌در این فکر فرو می‌رویم که مشخصا چه اتفاقاتی ممکن است در یک باشگاه ورزشی رخ دهد که حتی برای سلامتی خطرناک است. نصب دوربین مدار بسته در فضای باشگاه، ایجاد مزاحمت برای همسایگان و کسبه محدوده، نداشتن جواز کسب و کارت بیمه ورزشی، استفاده نکردن از مربی متخصص و دارای مدرک، ارتباط نداشتن با پزشک و مشاور ورزشی، فروش و توزیع دارو، مکمل و پودرهای غیرمجاز بدنسازی، استفاده از پوسترهای نامناسب، تجمع اراذل و اوباش، ارایه خدمات خارج از سرویس کاری به مشتریان و انتشار تصاویر خارج از شئونات اسلامی ازجمله تخلف‌های این واحدهای صنفی است که توسط نیروی انتظامی اعلام شده و موجب پلمپ باشگاه‌ها می‌شود.

فروش دارو ممنوع شد

عمده تخلفات در باشگاه‌های ورزشی که حتما تا به حال به گوش اکثر مردم رسیده، استفاده از داروها و مکمل‌های غیرمجاز است. این‌که یک نوجوان با انگیزه زیبایی اندام وارد چنین مراکزی می‌شود، با سوءاستفاده برخی افراد از این وضع مواجه شده که هر گونه داروی تقلبی را به این‌گونه نفرات عرضه کنند. داروها و پودرهایی که توسط برخی از مراجعه‌کنندگان مورد مصرف قرار می‌گیرد، دارای عوارض بسیار بدی است که بعد از مدتی بروز می‌کند. در همین راستا از‌ سال گذشته با اعلام فدراسیون پرورش‌اندام و مسئولان انتظامی فروش هرگونه دارو در این باشگاه‌ها ممنوع اعلام شده است.

نقش فدراسیون چیست؟

ناصر پورعلی‌فرد، رئیس فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام درباره تخلفات صورت گرفته در باشگاه‌های ورزشی به «شهروند» می‌گوید: «متاسفانه شرح وظایفی برای فدراسیون در قبال این باشگاه‌ها در نظر گرفته نشده است. با این حال اگر گزارشی به دست ما برسد و تخلفی وجود داشته باشد، دستگاه‌های نظارتی را آگاه می‌کنیم تا به این اتفاقات رسیدگی کنند. کمیسیون ماده ٥ در وزارت ورزش مسئول رسیدگی به تخلفات است. البته اگر تخلف توسط مربیان صورت گرفته باشد، آنها را به کمیته انضباطی فدراسیون دعوت می‌کنیم و جریمه و تعلیق ممکن است برایشان اتفاق بیفتد.» وی همچنین درباره چگونگی اعطای درجه مربیگری به مربیان حاضر در باشگاه‌های بدنسازی می‌گوید: «درخواست‌های زیادی به دست ما می‌رسد که افراد می‌خواهند یا باشگاه بدنسازی راه بیندازند یا مدرک مربیگری دریافت کنند. مربی یک باشگاه حداقل باید مدرک درجه ٣ از فدراسیون را اخذ کرده باشد تا هر اتفاقی که  برای ورزشکار می‌افتد، دانش لازم را برای برخورد با آن داشته باشد.»

سامانه رسیدگی به شکایات

کمیسیون ماده ٥ در وزارت ورزش که مسئول رسیدگی به تخلفات باشگاه‌های ورزشی است، بعد از این‌که شاهد تخلفات گسترده در باشگاه‌های بدنسازی بود، طرحی را ارایه کرده که به‌زودی اجرایی می‌شود. براساس این طرح قرار است شماره تلفنی به مردم و علاقه‌مندان به بدنسازی ارایه شود تا در صورت مشاهده تخلفات آن را با این سامانه در میان بگذارند. مسئولان امیدوار هستند تا از این طریق میزان تخلفات را پایین بیاورند.

افراطی: نباید بخش خصوصی را دلسرد کنیم!

حمید افراطی، دبیر کمیسیون ماده ٥ وزارت ورزش درباره چگونگی رسیدگی این کمیسیون به تخلفات می‌گوید: «نظارت بر باشگاه‌های ورزشی برعهده وزارت ورزش است اما به دستور اداره کل تربیت بدنی در صورتی که تخلفی گزارش شود،‌ نیروی انتظامی به‌عنوان رابط قضائی وارد عمل می‌شود. ما آیین‌نامه انضباطی تعیین و جرایم تخلفات را هم به باشگاه‌ها ابلاغ کردیم. البته موارد تخلف در تمام قشرها وجود دارد و فقط مختص به باشگاه‌های بدنسازی نیست. با این حال ما کمیته انضباطی قرار دادیم و حتی شیوه‌نامه تشویقی هم نوشتیم. با این وضع هر فردی که تخلف کند،‌ با او برخورد می‌شود و هر کسی هم کار مثبتی انجام دهد که شاخص باشد،‌ از او تقدیر می‌شود.» وی در پاسخ به این سوال که تخلفات بیشتر به بحث استفاده از داروهای غیرمجاز خلاصه می‌شود، می‌افزاید: «شاید بحث دارویی بیشتر مورد توجه باشد چون مرسوم شده، اما متاسفانه در این چند‌سال به باشگاه‌هایی برخورد کردیم که بدون مجوز فعالیت می‌کنند یا مجوز خود را تمدید نمی‌کنند. فعلا آمار خاصی از تخلفات در دست نداریم اما این را هم بگویم که نباید بخش خصوصی را از حضور در ورزش ناامید کنیم. اگر بخواهیم هر کسی که هزینه کرده و محلی برای ورزش سایر افراد ایجاد کرده را دلسرد کنیم و او را جریمه کنیم، دیگر کسی به سمت ورزش نمی‌آید.»

ورزش یا زیبایی اندام؟

نمی‌توان گفت که تخلفات فوق در تمام باشگاه‌های بدنسازی وجود دارد اما افزایش تقاضا از سوی قشر نوجوان و جوان باعث شده برخی از افراد به فکر سوءاستفاده و کسب درآمدهای کاذب بیفتند. با این حال علاوه بر برخورد با افراد و اماکن متخلف باید فرهنگ‌سازی مناسب در میان مردم نسبت به ورزش بدنسازی هم شکل بگیرد. به نظر می‌رسد در شرایط فعلی افرادی که برای ثبت‌نام به این باشگاه‌ها می‌روند، بیشتر به فکر زیبایی اندام هستند و تفکرشان کمی از بحث ورزشی دور است.



ویدیو مرتبط :
آرنولد شوارتزنگر ( پرورش و زیبایی اندام )

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

عالی ترین روش ها برای زیبایی اندام



 

 

عالی ترین روش ها برای زیبایی اندام

 

برای اینکه اندامتان تغییر قابل ملاحظه ای پیدا کند، لازم نیست که حتماً به اندازه یک دونده ماراتن بدوید و یا از یک کوه بلند بالا بروید.

 

در واقع توصیه می کنیم برای رسید به تناسب اندام هیچ گاه یک مرتبه به ورزش سنگین نپردازید، بلکه قدم به قدم پیش بروید. در نظر گرفتن اهداف کوچک، یک روش بسیار موثر برای سوزاندن چربی و داشتن عضلات خوش فرم و خوش تراش است. ما ۷ هدف کوچک اما مفید و موثر را به شما توصیه می کنیم که با انجام آنها، شما می توانید اندامی زیبا و متناسب داشته باشید.

 

 

۱- طناب زدن بدون وقفه به مدت ۱۰ دقیقه


فواید:

این حرکت که معمولاً در مدارس ابتدایی برای کودکان در نظر گرفته می شود، علاوه بر سوزاندن بیش از ۱۰۰ کالری، باعث تناسب بازوها و پاهای شما می شود. در ضمن، طناب زدن، افزایش چالاکی، توازن و توان شما را هم به دنبال دارد. این حرکت را طبق برنامه زیر، سه بار در روز انجام دهید.

 

برنامه:

هفته اول: بدون طناب، ۱ تا ۲ دقیقه در جا بپرید. سپس طناب را بردارید و در هر بار چرخش طناب، یک جهش بر پای راست و یک جهش بر پای چپ انجام دهید. این نوع طناب زدن را یک دقیقه ادامه دهید. سپس طوری طناب بزنید که با هر چرخش طناب، بر روی یک پایتان بپرید و این حرکت را نیز ۲ دقیقه انجام دهید.

 

هفته دوم تا چهارم:

پرش های سریع (یک پرش در هر ثانیه) به مدت ۵ تا ۱۰ ثانیه را به برنامه قبلی تان اضافه کنید. ۱۰ تا ۲۰ ثانیه بین هر سری پرش استراحت کنید. برای شروع، ۶ بار این حرکت را تکرار کنید و به تدریج تا ۱۲ سری حرکت را افزایش دهید.

 

هفته پنجم تا هشتم:

۳ تا ۵ دقیقه بدون استراحت، طناب بزنید. به تدریج این میزان را در هر بار ۳۰ تا ۶۰ ثانیه اضافه کنید تا به مرز ۱۰ دقیقه برسید.

 

 

۲- حرکت شنای مردانه انجام دهید

 

فواید:

علاوه بر دست ها، تمام بالاتنه تان را به کار می گیرد.

 

برنامه:

۱- بر روی راه پله زانو بزنید، دست های خود را ۲ یا ۳ پله بالاتر از زانوهایتان بگذارید. سپس به آهستگی آرنج هایتان را تا کنید و قفسه سینه تان را پایین بیاورید تا به پله برسد. این حرکت شنا را ۵ تا ۱۰ بار و یک روز در میان انجام دهید تا به تدریج برایتان آسان شود.

 

۲- در این مرحله، دیگر لازم نیست با کمک پله ها شنا بزنید! روی زمین مسطح زانو بزنید به طور که زانوهایتان کنار هم باشد، سپس دست هایتان را که به اندازه عرض شانه هایتان از هم باز شده است، بر روی زمین قرار دهید. در همان حالی که زانوهایتان روی زمین تا شده اند، ۵ تا ۱۰ حرکت شنا را در یک روز در میان انجام دهید.

 

۳- هنگامی که این حرکت نیز برایتان آسان شد، زانوهایتان را از زمین بردارید و پاهایتان را صاف کنید تا تنها تکیه گاهتان بر روی زمین، پنجه پاها و کف دستانتان باشد. به آهستگی بدنتان را به طرف زمین ببرید به طوری که آن خط مستقیمی که از پاشنه های پایتان تا سرتان ایجاد شده همچنان حفظ شود. به این می گویند یک شنای مردانه! آن قدر تمرین کنید تا بتوانید ۱۰ حرکت شنای مردانه پشت سر هم انجام دهید. قبل از اینکه به این مرحله برسید، اگر خسته شدید، می توانید زانوهایتان را روی زمین بگذارید و حرکت را ادامه دهید.

 


۳- ۵ کیلومتر بدوید


فواید:

حدود ۳۵۰ کالری خواهید سوزاند (براساس سرعت ۱۶ کیلومتر در ساعت) و پاهایتان را قوی و متناسب خواهید کرد.

 

برنامه:

وحشت نکنید. به پایان رساندن یک مسافت ۵ کیلومتری، حتی برای دوندگان هم در ابتدا یک هدف بزرگ است اما طراحی برنامه، به گونه ای است که به تدریج پیشرفت می کنید تا زمانی که به آمادگی کامل برسید و بتوانید ۵ کیلومتر را تمام کنید.

 

هفته اول:

۵ دقیقه پیاده روی کنید و سپس ۲ دقیقه بدوید. این روش را تکرار کنید تا مسافت ۱/۶ کیلومتر را طی کنید. این کار را ۳ روز در هفته انجام دهید.

 

هفته دوم:

۳ تا ۴ دقیقه پیاده روی کنید و سپس ۳ تا ۴ دقیقه بدوید این روش را تکرار کنید. تا در مجموع مسافت ۵/۱ تا ۳ کیلومتر را طی کرده باشید. این روش دویدن را نیز ۳ بار در هفته انجام دهید.


هفته سوم:

۱ دقیقه پیاده روی کنید و ۵ دقیقه بدوید، این روش را نیز تا رسیدن به ۳ کیلومتر تکرار کنید و باز هم ۳ بار در هفته بدوید.

 

هفته چهارم:

۳ تا ۵ کیلومتر در یک روز و ۳ روز در هفته بدوید.

 

هفته پنجم:

مانند هفته چهارم ۳ تا ۵ کیلومتر در هر روز و ۳ روز در هفته بدوید.


هفته ششم:

اکنون می توانید هر روز ۵ کیلومتر را به آسانی بدوید.

 

 

۴- خود را از میله بارفیکس بالا بکشید


فواید:

باعث تقویت بازوها، شانه ها و عضلات بالای پشتتان می شود.

 

برنامه:

بارفیکس از آن ورزش هایی است که به خاطر سختی اش، همه از آن فرار می کنند و معمولاً در امتحانات ورزش مدرسه و دانشگاه ها، پایین ترین نمرات را نصیب افراد می کند. اگر شما طبق برنامه عمل کنید، این حرکت برای شما خیلی آسان تر خواهد شد.

 

۱- یک صندلی در زیر میله بارفیکس قرار دهید. روی صندلی بایستید و سپس میله بارفیکس را طوری بگیرید که دستانتان به اندازه عرض شانه هایتان باز و کف دستتان به طر مخالف صورتتان باشد. حالا خود را بالا بکشید تا چانه تان به بالای میله برسد و هم زمان با بالا کشیدن، نفس خود را بیرون بدهید. سپس با شروع تنفس بعدی به پایین بروید تا پایتان به صندلی برسد. ۳۰ ثانیه تا ۱ دقیقه استراحت کنید و مجدداً حرکت را تکرار کنید. برای شروع، ۲ تا ۳ بار انجام حرکت خوب است ولی به تدریج که قوی تر می شوید، بر تعداد حرکات اضافه کنید.

 

۲- هنگامی که توانستید ۵ بار پشت سر هم خود را با کمک صندلی از میله بارفیکس بالا بکشید (بارفیکس بزنید)، صندلی را از زیر پایتان بردارید و خودتان را کاملاً بالا بکشید.

 

 

۵- یک حرکت تعادلی یوگا را یاد بگیرید

 

فواید:

تنه تان را مستحکم می کند و انعطاف پذیری و قدرت بالاتنه تان را افزایش می دهد.

 

برنامه:

۱- پاهایتان را به هم بچسبانید و بایستید، دست هایتان را به طرف سقف بالا بکشید. پاشنه هایتان را بلند کنید و بر روی پنجه پاهایتان بایستید، سپس به آهستگی زانو هایتان را تا کنید تا باسنتان به ۳ سانتی متری پاشنه های پایتان برسد. در طی انجام این حرکت پشتتان باید کاملاً صاف باشد. اگر حفظ تعادل در این مرحله برایتان سخت است، یک لوله چوبی را زیر پایتان قرار دهید تا برایتان راحت شود.

 

۲- سپس زانوهایتان را از هم باز کنید و کف دست هایتان را که به اندازه عرض شانه هایتان از هم باز است روی زمین و در ۳۰ سانتی متری پاهایتان بگذارید. انگشت هایتان را از هم باز کنید به طوری که انگشت وسطی تان به طرف جلو باشد.

 

۳- در این مرحله آرنج هایتان را تا کنید تا آرنج هایتان زیر زانوهایتان قرار بگیرد. نگاهتان را مستقیم به جلو حفظ کنید.

 

۴- همان طور که انگشتان پایتان روی زمین است، تنه تان را به طرف جلو بکشید و سپس پاهایتان را در حالی که آرنج هایتان مختصری تا شده است و تمام وزنتان بر روی دست هایتان متمرکز شده، از زمین بلند کنید. قبل از انجام این کار، یک بالش یا تشک جلوی خود بگذارید تا در صورتی که به طرف جلو افتادید، آسیب نبینید. این حرکت را آن قدر تکرار کنید تا بتوانید ۳۰ ثانیه در حال تعادل بر روی دستانتان بمانید.

 

 

۶- یک روز تمام پیاده روی کنید

۱۵ تا ۲۵ کیلومتر

 

فواید:

بیش از ۱۵۰۰ کالری خواهید سوزاند، پاها، دست ها و پشتتان تقویت می شود و بر چالاکی، توازن و سرعت شما افزوده خواهد شد.

 

برنامه:

۱- مسافت: هر هفته ۲ ساعت پیاده روی کنید (حدود ۱۰ کیلومتر). در دفعات بعدی هر بار ۲۰ تا ۳۰ دقیقه به برنامه تان اضافه کنید تا به ۴ ساعت برسد.

 

۲- سطح شیب دار: در مسیرهای سربالایی پیاده روی کنید. یا اگر تریدمیل در دسترس دارید، شیب آن را به ۵ تا۷ درصد افزایش دهید و ۵ دقیقه راه بروید، سپس در شیب ۳ درصد ۳ دقیقه راه بروید. این فواصل را ۸ تا ۱۰ بار در یک روز از هفته تکرار کنید.

 

 

۷- سرعت دویدن خود را افزایش دهید


فواید:

۱ کیلومتر دویدن سریع تر، می تواند میزان مصرف کالری را تا نزدیک به ۳۰ درصد افزایش دهد.

برنامه ۱۰ هفته ای:

۱- هفته اول: با سرعت معمولی که برایتان راحت است. ۳ روز در هفته بدوید و یا در فواصل آن پیاده روی کنید.

 

۲- هفته دوم: فواصلی را که در زیر گفته می شود به برنامه معمول دویدنتان اضافه کنید: با دویدن معمولی به مسافت ۱ کیلومتر شروع کنید، ۱ کیلومتر بعدی را به این صورت بدوید؛ ۳۰ ثانیه سریع و سپس یک دقیقه معولی بدوید. سپس با یک کیلومتر دویدن معمولی، خود را سرد کنید. این برنامه را یک روز در هفته انجام دهید و۲ روز دیگر در هفته همان برنامه دویدن/پیاده روی هفته اول را انجام دهید.

 

۳- هفته سوم: برنامه هفته اول را تکرار کنید.

 

۴- هفته چهارم: برای افزایش قدرت و استقامت پاهایتان از یک تپه یا مسیر سربالایی به طرف بالا بدوید. این تپه یا سربالایی باید طوری باشد که بالا دویدن از آن ۴۵ تا ۶۰ ثانیه برای شما طول بکشد (اگر تریدمیل داید، آن را بر روی شیب ۳ تا ۴ درصد تنظیم کنید.) روش انجام کار به این صورت است: برای گرم کردن خود، یک کیلومتر بر روی زمین صاف بدوید. سپس از مسیر شیب دار یا تپه بالا بدوید و بعد به تدریج سرعت خود را کم کنید، ۲ دقیقه استراحت کنید و ۲، ۳ بار دیگر دویدن از سربالایی را تکرار کنید. خود را با دویدن آهسته تر روی زمین صاف، سرد کنید.

این تمرین را یک بار در هفته، علاوه بر برنامه دویدن/ پیاده روی در روزهای دیگر، انجام دهید.

 

۵- هفته پنجم: برنامه هفته اول را تکرار کنید.

 

۶- هفته ششم: برنامه هفته دوم را تکرار کنید.

 

۷- هفته هفتم: برنامه هفته اول را تکرار کنید.

 

۸- هفته هشتم: برنامه هفته چهارم را تکرار کنید.

 

۹- هفته نهم: برنامه هفته اول را تکرار کنید.

 

۱۰- هفته دهم: برنامه هفته دوم را تکرار کنید.

منبع:funpatugh.com