ورزشی


2 دقیقه پیش

پیرترین و جوان ترین بازیکن یورو 2016

سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ترین، کوتاه ترین و بلندترین بازیکن‌های یورو ۲۰۱۶ پرداخته است. خبرگزاری ایسنا: سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ...
2 دقیقه پیش

عکس: ارزش تیم های حاضر در یورو 2016

در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ها هستند. وب سایت مشرق: در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ...

علت درد عضلات در ورزش



 

 

علت درد عضلات در ورزش

 

بعضی اوقات شما بعد از ورزش، احساس درد عضلانی می کنید. اگر شما چند روز پشت سر هم مسافتی را با سرعت یکنواخت و آهسته ای بدوید، هرگز سریع تر نخواهید دوید یا قوی تر نخواهید شد.

 

اگر هنگام برداشتن وزنه از زمین، احساس سوزش عضلانی کنید، آن را به زمین می گذارید، در نتیجه روز بعد احساس درد نخواهید کرد ولی قوی تر هم نخواهید شد.

 

هر نوع پیشرفتی در قوی کردن ماهیچه ها توسط فشار آوردن به آنها (ورزش شدید) و جبران مجدد آن( استراحت) حاصل می شود.

 

روزی که شما به بیرون از خانه می روید و به شدت ورزش می کنید، باعث می شوید ماهیچه هایتان در طی ورزش احساس سوزش کنند. این سوزش نشان می دهد، عضلات شما در حال تخریب شدن هستند. روز بعد، احساس درد عضلانی می کنید، چرا که ماهیچه ها تخریب شده اند و نیاز به بهبود مجدد دارند. دانشمندان این فرآیند را DOMS یعنی "درد عضلانی تاخیر یافته" می نامند.

 

حداقل ۸ ساعت وقت لازم است تا این درد را احساس کنید. بعد از اتمام ورزش احساس می کنید قوی شده اید، ولی روز بعد، صبح که از خواب بلند می شوید، عضلاتی که ورزش کرده بودند، احساس درد می کنند.

 

قبلاً گفته می شد افزایش مقدار اسید لاکتیک در ماهیچه باعث این درد می شود، ولی هم اکنون معلوم شده است، اینگونه نیست. بلکه تخریب فیبرهای ( تارهای) عضلانی باعث ایجاد این درد می شوند.

 

نمونه برداری آزمایشگاهی از ماهیچه در روز بعد از ورزش شدید، نشان داد خونریزی و قطع اتصال فیلامان های ماهیچه( که باعث نگهداری فیبرهای عضلانی می شود) در اثر سائیده شدن آنها بر روی هم در طی انقباض عضلانی، باعث ایجاد این درد می شود.

 

دانشمندان با اندازه گیری مقدار آنزیم ماهیچه ای بنام CPK (کراتین فسفوکیناز) در خون، میزان تخریب عضلانی را تخمین می زنند. CPK در حالت عادی در ماهیچه وجود دارد ولی هنگام تخریب عضلات وارد جریان خون می شود. ورزشکارانی که بیشترین افزایش CPK خون را بعد از ورزش دارا باشند، بیشتر احساس درد عضلانی خواهند داشت. بر این اساس، محققین نشان داده اند افرادی که علی رغم احساس درد در هنگام ورزش، به عمل خود ادامه می دهند، در روز بعد بیشتر از سایر افراد احساس درد خواهند داشت.

 

بسیاری از افراد فکر می کنند اگر بعد از ورزش سخت و شدید، سرعت و شدت آن را کاهش داده و خنک شوند، این درد را نخواهند داشت. ولی اینطور نیست. خنک شدن باعث برداشت سریع اسیدلاکتیک از عضلات می شود، ولی همانگونه که گفته شد مقدار اسید لاکتیک نقشی در ایجاد این درد ندارد.

 

همچنین کشیدن عضلات بعد از ورزش و انبساط آنها، در جلوگیری از این درد نقشی ندارد زیرا این درد در اثر انقباض فیبرهای عضلانی نیست، ولی اگر اینطور بود انبساط عضلات در کاهش درد نقش خواهد داشت.

 

درد عضلانی بعد از ورزش شدید بایستی به صورت یک راهنما برای انجام تمرینات ورزشی در نظر گرفته شود.

 

اگر هنگام ورزش شدید در یک روز در ماهیچه هایتان احساس سوزش کردید، دیگر ورزش را ادامه ندهید تا آنها کاملاً آسیب نبینند و مجدداً بعد از مدتی با سرعت و شدت کمتری آن را شروع کنید تا احساس سوزش کنید. این عمل را به همین ترتیب انجام دهید تا احساس کنید عضلاتتان سفت شده اند، سپس ورزش را برای آن روز تمام کنید.

 

روز بعد بسته به اینکه عضلات شما چقدر درد می کنند، می توانید با سرعت آهسته، ورزش را ادامه دهید یا اینکه اصلاً ورزش نکنید.

 

ولی هرگز روز بعد آنقدر ورزش نکنید تا دوباره احساس سوزش عضلانی کنید، بلکه بایستی چند روزی به آرامی ادامه دهید تا این احساس درد در شما کاملاً از بین برود.

 

بیشتر ورزشکاران یک روز ورزش شدید می کنند و بعد از آن تا هفت روز به آهستگی و خیلی ملایم به ورزش خود ادامه می دهند و مجدداً بعد از هفت روز، یک روز به سختی ورزش می کنند.

 

در کل بایستی گفت تمرینات ورزشی بایستی بصورت چرخشی، یک روز با شدت و بعد از آن مدتی استراحت برای بهبود همراه باشد.

منبع:ایران جدید


ویدیو مرتبط :
آموزش ورزش صورت، بالا کشیدن عضلات فک و عضلات گردن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ورزش و ماساژ های پیشنهادی برای کاهش درد عضلات



ورزش برای کاهش درد دست,نرمشهایی برای پا درد

ورزش و ماساژ های پیشنهادی برای کاهش درد عضلات
آمارها نشان می دهد، در کشوری مانند آمریکا از سال ۱۹۹۷، فروش مسکن برای درد عضلات و مفاصل ۹۰ درصد افزایش پیدا کرده است. این آمار بسیار بالا و نگران کننده است به ویژه که عمده این دردها را می توان بدون دارو هم برطرف کرد! از جمله این روش ها، ورزش و ماساژ است که در بهبود دردهای ناحیه سر، شانه، زانو و... بسیار موثر است.
 درد دست، نشستن طولانی مدت پشت میز منجر به سندروم تونل کارپل می شود.در این زمینه می توان با انجام یک سری ورزش های ویژه در هر یک ساعت مانع بروز درد شد.

نرمشهایی برای درد دست
۱ - دست چپ؛ در حالی که کف دست به طرف بالاست، انگشتان را به سمت مچ دست به آرامی بکشید تا احساس کشش کنید، دست خود را به مدت ۵ ثانیه در این حالت نگه دارید و سپس این حرکت را با دست راست نیز انجام دهید.
۲ - در جلوی قفسه سینه کف دست ها را با هم فشار دهید، سپس به سمت پایین یعنی ران پا بیاورید تا در قسمت مچ احساس کشش کنید دست خود را به مدت ۵ ثانیه در این حالت نگه دارید.
۳ - انگشتان دست را باز کنید و به مدت ۵ ثانیه نگه دارید.
۴ - شست دست چپ را به آرامی به سمت مچ بکشید تا احساس کشش کنید برای ۵ ثانیه نگه دارید، سپس این حرکت با شست دست راست تکرار شود.
۵ - دست را مشت کنید. ابتدا انگشت کوچک، سپس یکی یکی بقیه انگشتان را جمع کنید تا مشت شود. سپس مچ را به سمت داخل کج کنید تا احساس کشش پیدا کنید و به مدت ۵ ثانیه نگه دارید.
۶ - قسمت داخل و خارج هر دست را به آرامی ماساژ دهید سپس تکان دهید.
نرمشهایی برای پا درد:

۱ - پا درد؛ تکه یخی را در پارچه ای قرار دهید و با آن به آرامی پای خود را ماساژ دهید.
۲ - ماساژ پا با استفاده از توپ تنیس
توپ را زیر یک پاشنه پا قرار دهید، بایستید و وزن بدن خود را روی آن قرار دهید. به آرامی توپ را از پاشنه به نوک انگشتان بغلتانید. زمانی که توپ به انگشتان می رسد، انگشتان را کاملاً باز کنید. این حرکت را با پای دیگر نیز انجام دهید در صورت نداشتن توپ تنیس می توانید از قوطی کنسرو نیز استفاده کنید. پس از انجام دادن این ورزش، شیشه آب یخ را نیز زیر پا بغلتانید تا پا آرام شود.
درد شانه یا کمر:

ماساژ با توپ تنیس برای افرادی که تمامی روز پشت میز رایانه می نشینند و کمر را به سمت جلو خم می کنند یا افرادی که کمردرد دارند، مفید است.
برای انجام دادن این ورزش، روی زمین دراز بکشید و توپ را در قسمتی که درد می کند مثلاً قسمت تحتانی کمر بین استخوان کتف قرار دهید و آن را بغلتانید تا به نرم ترین قسمت آن برسید. در همان حالت به مدت ۵ دقیقه یا تا زمانی که احساس شل شدن عضله می کنید ادامه دهید.
زانو درد:

غلتک هایی از جنس فوم یا تکه ای از لوله پی وی سی را زیر عضله قرار دهید این وسایل، عضلات سفت شده را ماساژ می دهد.به قسمت راست دراز بکشید و لگن راست را روی غلتک قرار دهید، در حالی که دستتان را روی زمین قرار داده اید پای چپ را روی پای راست قرار دهید و کف پای چپ را صاف روی زمین قرار دهید. بدن خود را به سمت راست بغلتانید به طوری که غلتک از لگن به سمت زانو حرکت کند این حرکت را به مدت ۳۰ ثانیه تکرار کنید. سپس از غلتک برای قسمت چپ نیز استفاده کنید.
منبع:salamatnews.com