ورزشی


2 دقیقه پیش

پیرترین و جوان ترین بازیکن یورو 2016

سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ترین، کوتاه ترین و بلندترین بازیکن‌های یورو ۲۰۱۶ پرداخته است. خبرگزاری ایسنا: سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ...
2 دقیقه پیش

عکس: ارزش تیم های حاضر در یورو 2016

در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ها هستند. وب سایت مشرق: در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ...

رشوه‌ پنج میلیون دلاری برای برگزاری جام جهانی در قطر



اخبار,اخبار ورزشی,برگزاری جام جهانی در قطر

 
 اخبار ورزشی - احتمال گرفتن میزبانی از قطر مطرح شده است
رشوه‌ پنج میلیون دلاری برای برگزاری جام جهانی در قطر

 یک روزنامه بریتانیایی ادعا کرده که محمد بن همام، نایب رئیس پیشین فیفا، پنج میلیون دلار رشوه پرداخته تا مسابقات جام جهانی ۲۰۲۲ در کشور او برگزار شود، ادعایی كه در صورت اثبات، حتی می تواند میزبانی را از قطر بگیرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، کمیته اجرایی فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) در دسامبر سال ۲۰۱۰ در زوریخ و در میان شگفتی همگان برگزاری مسابقات جام جهانی فوتبال سال ۲۰۲۲ را به کشور قطر واگذار کرد. اکنون روزنامه بریتانیایی "ساندی تایمز" گزارش داده است که محمد بن همام، نایب رئیس پیشین فیفا، به منظور جلب موافقت مقامات فوتبال برای برگزاری مسابقات جام جهانی در کشورش، پنج میلیون دلار (معادل ۷ /۳ میلیون یورو) رشوه داده است.

بن همام که از شیوخ ثروتمند قطری است، پیش‌تر علاوه بر نایب رئیس فیفا، رئیس کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) نیز بود. وی در سال ۲۰۱۲ از هر دو پست خود کناره‌گیری کرد. "ساندی تایمز" مدعی شده که میلیون‌ها ایمیل و اسناد دیگر در اختیار دارد که رشوه‌دهی به مقامات بلندپایه فوتبال را تائید می‌کند. فقط به حساب‌های بانکی که جک وارنر، نایب رئیس پیشین فیفا و رئیس کنفدراسیون فوتبال آمریکای شمالی و مرکزی و کارائیب (CONCACAF) کنترل می‌کرده، ۶ /۱ میلیون دلار پول واریز شده که سهم بزرگی از آن برای کسب حق برگزاری مسابقات جام جهانی در قطر بوده است.

طبق همین گزارش، بن حمام تا ۲۰۰ هزار دلار هم به حساب‌هایی واریز کرده که در کنترل رؤسای ۳۰ اتحادیه فوتبال آفریقایی است. در گزارش همچنین آمده که افزون بر آن، بن همام در آفریقا گردهمایی‌هایی با هدف‌های خیرخواهانه سازماندهی کرده است تا بتواند از آنها برای رشوه‌دهی استفاده کند. نام محمد بن همام پیش‌تر نیز در رابطه با رشوه‌دهی بر سر زبان‌ها افتاده بود؛ از جمله زمانی که او در سال ۲۰۱۱ خود را نامزد ریاست فیفا کرد.

به گزارش رسانه‌ها، روزنامه "سندی تایمز" تلاش کرده با بن همام گفت‌وگویی انجام دهد و در باره این اتهامات از او سؤال کند. ولی پرسش‌های این روزنامه بی‌پاسخ مانده است. به موازات آن کمیته قطری برگزارکننده جام جهانی ۲۰۲۲ کوشیده است نقش بن همام را بی‌اهمیت جلوه دهد. این کمیته همچنین گفته است که از رشوه‌دهی‌ها چیزی نمی‌داند.


سپ بلاتر، رئیس فیفا، اخیرا اعتراف کرد که واگذاری حق برگزاری مسابقات جام جهانی سال ۲۰۲۲ به کشور قطر اشتباه بوده است. در جدیدترین خبر درباره این موضوع، جیم بویس معاون فیفا، آمادگی مجدد خود را برای رای گیری دوباره اعلام کرده است.

اخبار ورزشی - بهار نیوز

 


ویدیو مرتبط :
افشای رشوه انگلیس به فیفا برای میزبانی جام جهانی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

قطر به دنبال برگزاری خنك ترین جام جهانی فوتبال



 

کشور قطر که داوطلب میزیانی جام جهانی فوتبال 2022 است یک هفته فرصت دارد برغم گرمای شدید هوا ،برگزاری یک جام جهانی خنک را برای بازیکنان و تماشاچیان تضمین کند.''حسن الذوادی ''رییس کمیته سازماندهی میزبانی قطر گفته است که این فناوری در سال های آینده قابل توسعه است تا تضمینی برای خنک بودن محل تمرین بازیکنان و جایگاه تماشاچیان باشد.

این کشور از روز سه شنبه میزبان هیات فیفا است و یک تور بازدید برای کارشناسان فیفا از ورزشگاه تازه تاسیس خود تدارک دیده که طراحی آن بسیار خاص و ویژه است.


این ورزشگاه پنج ضلعی فوتبال به سیستمی مجهز است که دمای هوا را حتی در داغ ترین روزهای تابستان در زمین بازی و جایگاه تماشاچیان در حد 81 درجه فارنهایت نگه می دارد .


سیستم انرژی خورشیدی این ورزشگاه به طور دائم هوای سرد را به داخل محوطه پمپاژ می کند.


هرچند که قطر کوچکترین کشور داوطلب میزبانی جام جهانی به لحاظ مساحت است اما یکی از ثروتمندترین و انعطاف پذیرترین کشورها به لحاظ مالی بویژه در آینده محسوب می شود. قطر 4 میلیارد دلار بودجه برای احداث 9 ورزشگاه جدید و بازسازی 3 ورزشگاه دیگر تخصیص داده است و درهمگی آنها سیستم جدید برودتی رعایت می شود.


این کشور همچنین 42 میلیارد و 900 میلیون دلار هم برای توسعه زیربنای ورزشی خود در نظر گرفته است چه میزبان جام جهانی باشد و چه نباشد.


قطر همچنین می خواهد به عنوان نخستین کشور خاورمیانه که میزبان جام جهانی می شود، به گونه ای تاریخ ساز شود.


'' ناصر الخاطر'' یکی از مسئولان کمیته سازماندهی میزبانی قطر به آسوشیتدپرس گفته است که این کشور از شانس خوبی برای میزبانی جام جهانی برخوردار است واین نه تنها فرصتی برای قطر بلکه برای کل منطقه است.


وی گفت: هدف ما این است که بزرگترین رویداد فوتبال جهان را به منطقه خاورمیانه بیاوریم. رویکرد ما به عنوان یک تیم، مثبت است.


این مقام قطری معتقد است که کشورش ظرفیت های نامحدودی دارد و در میان پیشنهاد دهندگان جدی میزبانی جام جهانی 2022 در رده نخست است.


''سپ بلاتر '' رییس فدراسیون بین المللی فوتبال(فیفا) که در میزبانی آفریقای جنوبی به عنوان نخستین کشور آفریقایی نقش محوری داشت، این بار از قطر تمجید کرده و گفته است که قطر با میزبانی موفقیت آمیزی که در بازی های آسیایی 2006 داشت، نشان داد می تواند میزبان خوبی برای رویدادهای ورزشی بین المللی باشد.


ساخت یک فرودگاه بین المللی جدید و یک سیستم تهویه هوای عمومی از برنامه های در دست اجرای قطر است که تا سال 2017 به پایان خواهد رسید.


در این میان منتقدان غربی نیز با اشاره به اینکه قطر یک کشور اسلامی است، می پرسند که آیا این کشور به تماشاچیان و هواداران فوتبال اجازه مصرف مشروبات الکلی و رقص در خیابان ها را خواهد داد و آیا درها را به روی مقامات ورزشی و یا هوادارانی که گذرنامه[ رژیم غاصب صهیونیستی دارند، باز خواهد کرد.


کمیته اجرایی فیفا در دوم دسامبر(یازدهم آذرماه ) در مورد میزبانان جام جهانی 2018 و 2022 تصمیم گیری خواهد کرد. هیات فیفا قرار است از کشورهای ژاپن، کره جنوبی، استرالیا و آمریکا که دیگر داوطلبان میزبانی جام جهانی هستند، بازدید کند.