ورزشی


2 دقیقه پیش

پیرترین و جوان ترین بازیکن یورو 2016

سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ترین، کوتاه ترین و بلندترین بازیکن‌های یورو ۲۰۱۶ پرداخته است. خبرگزاری ایسنا: سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ...
2 دقیقه پیش

عکس: ارزش تیم های حاضر در یورو 2016

در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ها هستند. وب سایت مشرق: در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ...

بانداژ الاستیک محل آسیب و جراحت



بانداژ الاستیک,باندهای کشی,طریقه بانداژ کردن عضو آسیب دیده

بانداژ الاستیک محل آسیب و جراحت
تعریف
بانداژ الاستیک یک سری باندهای کشی هستند که برای بانداژ کردن نواحی از بدن که دچار آسیب شده اند بکار می روند. این باندهای کشی پهنایی متغیر از 2 تا 6 اینچ دارند.


موارد استفاده
باندهای کشی الاستیک سبب فشار بر روی ناحیه صدمه دیده بصورت یکنواخت شده و سبب کنترل تورم و جلوگیری از پیشرفت التهاب و کاهش درد می شوند. استفاده از بانداژ بر روی محل آسیب یک نشانه خوب برای شماست که به شما یادآوری می کند هنوز آسیب شما بر طرف نشده است و نباید زیاد به آن ناحیه فشار وارد کنید.

 

بانداژ فشاری آنقدر قوی نیست که شما را در مقابل هر نوع فشار مجددی حمایت کند و امکان دارد در حین پرداختن مجدد به ورزش دوباره حتی با استفاده از بانداژ دچار آسیب مجدد در آن ناحیه شوید. می توان از این باندهای فشاری و الاستیک برای نگه داشتن کیسه حاوی یخ بر روی محل آسیب استفاده کرد.

در این موارد باید محل آسیب را مثلاً چنانچه در ساق است به اندازه دو دور کامل با باند الاستیک باند پیچی کرد و سپس کیسه حاوی یخ را روی محل گذاشت و سپس با باقیمانده باند روی کیسه را هم بانداژ کرد. این امر سبب می گردد که کیسه یخ بطور مستقیم به پوست محل آسیب تماس نداشته باشد و از یخ زدگی پوست پیشگیری می گردد.


نحوه استفاده
سعی کنید بانداژ را از زیر محل آسیب شروع کنید و بتدریج روی محل آسیب را بانداژ کنید. بعنوان مثال چنانچه آسیب در زانو است از زیر زانو بانداژ را شروع می کنیم و سپس روی زانو را می بندیم و سپس بالای زانو را بانداژ می کنیم.


این امر سبب کنترل بهتر تورم خواهد شد. بانداژ باید به سفتی روی محل پیچیده شود البته نه آنقدر سفت که سبب  فشار روی عروق گردد و سبب سردی و تورم ناحیه زیر بانداژ شود. مثلاً اگر زانو را بسیار سفت بانداژ کنید، سبب تورم و سردی در ساق و پا خواهید شد. چنانچه این امر رخ داد بانداژ را باز کنید و آنرا آهسته تر و نرم تر دوباره ببندید. بانداژ را تا زمانی که تورم و درد در ناحیه صدمه دیده برطرف شود نگه می داریم.
منبع:sportmedicine.ir


ویدیو مرتبط :
دکتر مسعود داودیان :: الاستیک یا کش ارتودنسی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

قواعد کلی در بانداژ صدمات و آسیب های ورزشی



آسیب های ورزشی,طریقه بانداژ کردن در صدمات ورزشی,طریقه باند پیچی عضو آسسب دیده

قواعد کلی در بانداژ صدمات و آسیب های ورزشی
·مصدوم را در حالت نشسته یا خوابیده بانداژ کنید و همیشه روبروی مصدوم بایستید یا بنشینید.
·قبل از شروع به باند پیچی , عضو صدمه دیده را در حالتی که باید قرار گیرد در همان وضع نگه دارید.
·هرگز مستقیما روی زخم را بانداژ نکنید بلکه ابتدا پانسمان و بعد بانداژ کنید.


·اگر فرد صدمه دیده در وضعیت خوابیده قرار دارد برای باندپیچی ناحیه یا عضو صدمه دیده ای که به آن دسترسی ندارید , بانداژ را از فرورفتگی های طبیعی بدن مثل کمر , زیر زانو , زیر قوزک پا یا زیر گردن رد کنید و با جلو و عقب بردن باند آنرا با ملایمت به سمت ناحیه مورد نظر بلغزانید.

·بانداژ باید به اندازه کافی محکم باشد تا پانسمان را سر جای خود نگه دارد  و جلوی خونریزی را بگیرد و از حرکت عضو نگه دارد , البته نه آنقدر محکم که در گردش خون عضو اختلال ایجاد کند.
·چندین بار بانداژ را چک کنید تا بر اثر ورم بافتها تنگ نشده باشد.


·در صورتی که دست یا پا آسیب دیده باشد , ناخنهای دست یا پا را در حین باند پیچی بیرون از باند قرار دهید تا بتوان با معاینه آنها از وضعیت گردش خون اندام مطلع شد.


·اگر باند پیچی برای کنترل خونریزی و حفظ فشار مستقیم استفاده می شود , باند را روی پانسمان گره بزنید.
·اگر از باند پیچی برای ثابت نگه داشتن و بی حرکت کردن دست یا پا یا عضوی از بدن استفاده می کنید , بانداژ را در سمت مقابل روی عضو سالم گره بزنید مگر آنکه موقعیت خاصی ایجاب کند که گره روی عضو مجروح زده شود.
·برای گره زدن دو سر بانداژ همواره از گره مربعی استفاده کنید.


·همیشه فرورفتگی های طبیعی بدن مثل زیر بغل و بین رانها را با بالشتک پر نمایید.
·همگام بانداژ دست یا پا , بانداژ را از قسمت باریکتر عضو شروع کنید تا هم باند باز نشود و هم جریان خون عضو مختل نگردد.
·بعد از پایان بانداژ , انتهای باند را با نوار چسب یا سنجاق قفلی و یا با گره مربعی محکم کنید یا آنرا لابلای باند جا دهید تا باز نشود.

منبع:sportmedicine.ir