ورزشی


2 دقیقه پیش

پیرترین و جوان ترین بازیکن یورو 2016

سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ترین، کوتاه ترین و بلندترین بازیکن‌های یورو ۲۰۱۶ پرداخته است. خبرگزاری ایسنا: سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ...
2 دقیقه پیش

عکس: ارزش تیم های حاضر در یورو 2016

در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ها هستند. وب سایت مشرق: در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ...

بازداشت دو نایب رئیس فیفا/ اتهام؛ دریافت میلیون‌ها دلار رشوه



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

دستگیری و بازداشت اعضای فاسد فدراسیون جهانی فوتبال همچنان ادامه دارد.

در ادامه تحقیقات مقامات قضایی سوئیس و دپارتمان عدالت آمریکا در خصوص فساد مالی و مدیریتی در فیفا، دو نفر دیگر از مقامات این نهاد که نایب‌رئیس‌های فیفا بوده‌اند، بازداشت شدند. این دو نفر آلفردو هاویت، رئیس کونکاکاف (کنفدراسیون آمریکای شمالی، مرکزی و منطقه کارائیب) و خوان آنخل ناپوت، رئیس کونمبول (کنفدراسیون فوتبال آمریکای جنوبی) هستند که به اتهام دریافت میلیون‌ها دلار رشوه روز گذشته (پنجشنبه) ‌در هتل «Baur au Lac» واقع در زوریخ، همان مکانی که در ماه مِی 2015 تعدادی از اعضای ارشد فیفا در آن بازداشت شدند، دستگیر شدند.

در بیانیه سازمان فدرال عدالت سوئیس در خصوص دستگیری دو عضو اجرایی فیفا آماده است: افراد دستگیر شده تا زمان استردادشان به کشورهای خود، در بازداشت خواهند بود. طبق اعلام دپارتمان عدالت آمریکا، افراد مذکور به دریافت رشوه‌هایی چند میلیون دلاری متهم هستند. این افراد متهم هستند که در ازای فروش حقوق تجاری و تبلیغاتی فیفا در تورنمنت‌های آمریکای لاتین و نیز بازی‌های مراحل مقدماتی جام‌های جهانی، رشوه‌های چند میلیون دلاری دریافت کرده‌اند و واریز این مبالغ به حساب‌ها آنها از طریق بانک‌های آمریکا بررسی شده است.

فرانکویس کارارد، رئیس کمیته اصلاح فیفا در کنفرانس خبری گفت که این بازداشت‌ها گام مهمی در جهت ایجاد اصلاحات و تغییرات در بالاتری نهاد فوتبالی جهان است و فیفا از این طریق می‌تواند خود را نوسازی کند. فیفا در حال گذر از بحرانی جدی است، بحرانی که فرصتی منحصر به فرد برای ایجاد تغییرات و نوسازی در فیفا است.
فسادهای ادامه‌دار فیفا حالا وارد فاز جدیدی شده است، جایی که دپارتمان عدالت آمریکا 16 مقام این نهاد از جمله شش عضو فعلی و یا پیشین کمیته اجرایی فیفا را به دلیل دریافت مجموعاً 130 میلیون دلار رشوه متهم دانسته و زیرنظر دارد. جک وارنر، نایب رئیس پیشین فدراسیون جهانی فوتبال یکی از این افراد است. او که اخیراً در پی تحقیقاتی که در زمینه فرآیند اعطای میزبانی جام جهانی 2018 و جام جهانی 2022 انجام شد، تا پایان عمر از هرگونه فعالیت فوتبالی محروم شد، یکی از اتهامات وارد شده به او این است که مبلغ 500 هزار دلار از کمک مالی که قرار بوده به زلزله زدگان هائیتی برسد را برای خود برداشته است.

وارنر که به مدت 21 سال ریاست کنفدراسیون فوتبال آمریکای شمالی، مرکزی و حوزه دریای کارائیب (کونکاکاف) را برعهده داشت و یکی از مسئولان ارشد فیفا بود که در ماه مِی 2015 در ژنو سوئیس بازداشت شدند تا تحقیقات FBI بر روی فسادهای این افراد در این نهاد مورد بررسی بیشتر قرار بگیرد.
عیسی حیاتو، رئیس موقت فیفا که گفته می‌شود نام او نیز در این فهرست 16 نفره است، هرگونه فساد مالی را رد کرده است. او گفته نه خودش و نه سازمانی که او موقتاً ریاستش را بر عهده دارد، فسادی را مرتکب نشده است. نکته جالب در مورد حیاتو این است که او در جریان کنفرانس خبری اخیر خود چشمانش را بست و چرتی کوتاه مدت زد که همین او را به شدت سوژه رسانه‌ها کرده است.

همچنین روز گذشته (پنجشنبه) اعضای کمیته اجرایی فیفا جلسه‌ای را با محوریت تصویب پیش‌نویس طرح‌‌هایی برای انجام اصلاحات در ساختار مدیریتی فدراسیون جهانی فوتبال و سازماندهی تورنمنت‌های تحت مدیریت این سازمان، در زوریخ برگزار کردند که بحث افزایش تعداد تیم‌های جام جهانی از 32 به 40 تیم نیز در آن مطرح شد. این بحث نتیجه‌ای نداشت و تصمیم‌‌گیری نهایی در خصوص آن به جلسات بعدی موکول شد.

بالاترین نهاد فوتبالی جهان پس از رو شدن رسوایی گسترده اداری و مالی اعضای ارشدش در ماه مِی (اردیبهشت) و بازداشت شماری از آنها برای تحقیقات بیشتر، تحت‌فشار بی‌سابقه‌ای برای ایجاد اصلاحات است. از آن تاریخ تاکنون هر روز پرونده‌ای جدید از فساد مدیران ارشد فیفا رو می‌شود که از آن جمله می‌توان به محرومیت 90 روزه سپ بلاتر، رئیس فیفا و میشل پلاتینی، رئیس یوفا و نایب رئیس فیفا از هر گونه فعالیت فوتبالی از سوی کمیته اخلاق فیفا اشاره کرد. اخیراً هم خبری منتشر شد مبنی بر اینکه تکمیل تحقیقات و اعلام حکم نهایی در مورد سپ بلاتر ممکن است تا پنج سال به طول بکشد.

قرار است در کنگره فوق‌العاده‌ای که در تاریخ 26 فوریه 2016 (7 اسفند 94) در شهر زوریخ سوئیس و با حضور 209 اتحادیه عضو فیفا برگزار خواهد شد، رئیس جدید فیفا انتخاب شود. بر این اساس پنج کاندیدا به رقابت با یکدیگر خواهند پرداخت تا جانشین سپ بلاتر مشخص شود که عبارتند از شیخ سلمان بن ابراهیم آل‌خلیفه 49 ساله (رئیس کنفدراسیون فوتبال آسیا)، شاهزاده علی‌‌‌بن‌حسین 39 ساله (رئیس اتحادیه فوتبال اردن)، جانی اینفانتینو 45 ساله (دبیرکل اتحادیه فوتبال اروپا)، موسیما گابریل «توکیو» 62 ساله (تاجر اهل آفریقای جنوبی)، ژروم شامپاینه 57 (عضو پیشین فیفا) برای تکیه بر مسند ریاست فیفا به رقابت با هم خواهند پرداخت.

 

اخبار ورزشی - تسنیم

 


ویدیو مرتبط :
بازداشت زنی به اتهام قتل

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نایب رئیس سابق فیفا به دریافت رشوه اعتراف کرد



اخبار,اخبار ورزشی, فساد د ر  فیفا

«فیگویره دو» روز پنجشنبه پس از استرداد از جانب سوئیس به اروگوئه، به اتهام فساد به کشورش بازگردانده شد. وی در ماه مه در سوئیس دستگیر شده بود.

وکیل پرونده «اوژنیو فیگویره دو» رئیس سابق یک نهاد فوتبال آمریکای جنوبی موسوم به «کونمبول» در اروگوئه روز شنبه اعلام کرد که وی دریافت رشوه از شرکتهای تلویزیونی را برای برخورداری از حقوق رسانه در مورد پخش مسابقات پذیرفته است.

به گزارش رویترز از مونته ویدئو، کونمبول گروه بانفوذی است که قدرتهای سنتی فوتبال نظیر برزیل و آرژانتین را شامل می شود و اکنون در معرض تحقیقات پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) در مورد وجود فساد در فوتبال در سطح جهان قرار دارد.

«فیگویره دو» روز پنجشنبه پس از استرداد از جانب سوئیس به اروگوئه، به اتهام فساد به کشورش بازگردانده شد. وی در ماه مه در سوئیس دستگیر شده بود.

این نایب رئیس 83 ساله سابق فیفا، نهاد جهانی فوتبال روز جمعه به دلیل احساس درد از ناحیه سینه به بیمارستان انتقال یافت.

پابلو باریرو وکیلی که نمایندگی اتحادیه فوتبال اروگوئه را به عهده دارد و اتهاماتی در سال 2013به فیگویره دو وارد کرده است، گفت: وی اعتراف کرده که سران اتحادیه های فوتبال مختلف آمریکای جنوبی مبالغ هنگفتی در ازای دادن حق پخش تلویزیونی مسابقات دریافت کرده اند.

باریرو افزود: این جریان پول را دادستانی به منزله پولشویی و اساساً کلاهبرداری می داند.
بنا به این گزارش وکیل شخص فیگویره دو برای اظهار نظر در دسترس نبود.

از بین 14 مقام فوتبال و مدیران اجرایی بخش بازاریابی این ورزش که در ماه مه در آمریکا به اتهام دریافت رشوه و پولشویی و کلاهبرداری تحت پیگرد قرار گرفتند، هشت نفر آنان از آمریکای جنوبی بودند. این پرونده پرداخت هایی به ارزش بیش از 150 میلیون دلار را در بر می گیرد.

فیگویره دو و نیکلاس لئوز دو رئیس سابق کونمبول، همچنین «رافائل اسکویول» رئیس سابق کنفدراسیون فوتبال برزیل و سه مدیر اجرایی آرژانتینی و برزیلی گروه هشت نفره آمریکای جنوبی را تشکیل می دهند.


 اخبار ورزشی  -   ایرنا