اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

شایع‌ترین روش‌ های کلاهبرداری


معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ناجا، با بیان اینکه شهروندان برای اطمینان از صحت عمل مراکز فروش اقساطی خودرو (لیزینگ) از سایت بانک مرکزی یا شرکت‌های خودروساز استعلام کنند، تصریح کرد: صرف داشتن شماره ثبت در اداره ثبت شرکت‌ها، مجوز فعالیت لیزینگ خودرو نیست، بلکه برابر قانون مجوز بانک مرکزی نیز لازم است.

روزنامه شرق: معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ناجا، با بیان اینکه شهروندان برای اطمینان از صحت عمل مراکز فروش اقساطی خودرو (لیزینگ) از سایت بانک مرکزی یا شرکت‌های خودروساز استعلام کنند، تصریح کرد: صرف داشتن شماره ثبت در اداره ثبت شرکت‌ها، مجوز فعالیت لیزینگ خودرو نیست، بلکه برابر قانون مجوز بانک مرکزی نیز لازم است.

سرهنگ رهبریان، درباره کلاهبرداری‌های شایع گفت: عمده کلاهبرداری‌ها در پوشش فروش مال غیر، پیش‌فروش آپارتمان و خودرو، امور بازرگانی و تجاری و همچنین انجام امور اداری، اجاره مال غیر و درصد بسیار ناچیزی کاریابی و استخدام، فروش اجناس بدلی و تقلبی و به صورت محدود رمالی و فالگیری است.

وی با بیان اینکه یکی از شیوه‌های مرسوم کلاهبرداری در سال‌های اخیر، کلاهبرداری‌های تلفنی و پیامکی است، تصریح کرد: در این شیوه، کلاهبرداران از طریق تماس تلفنی با چرب‌زبانی، انجام مانورهای متقلبانه و انتساب خود به دستگاه‌های دولتی، نظامی و انتظامی درخواست خرید کالا یا خدمات را می‌کنند یا با ارسال پیامک برنده‌شدن در قرعه‌کشی مسابقات، مال‌باختگان را به پای دستگاه خودپرداز می‌کشانند و با گمراه‌کردن مردم حساب آنان را از طریق انتقال وجه به روش کارت‌به‌کارت خالی می‌کنند.

رهبریان روش‌های دیگر کلاهبرداران برای تصاحب غیرقانونی اموال و وجوه مردم را پیش‌فروش اقساطی خودرو و آپارتمان دانست و گفت: شهروندان باید قبل از هر اقدامی از مراجع ذی‌صلاح استعلام کرده و سپس اقدام به انعقاد قرارداد کنند.

وی با بیان اینکه هم‌وطنان برای صحت عمل مراکز فروش اقساطی خودرو (لیزینگ) از سایت بانک مرکزی یا شرکت‌های خودروساز استعلام کنند، تصریح کرد: صرف داشتن شماره ثبت در اداره ثبت شرکت‌ها، مجوز فعالیت لیزینگ خودرو نیست، بلکه برابر قانون مجوز بانک مرکزی نیز لازم است.

 معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ناجا در ادامه اظهار کرد: عمده‌ترین گزارش‌ها در حوزه جعل، مربوط به اسناد و مدارک بانکی، جعل مدارک شناسایی پایه مانند کارت ملی و شناسنامه، اسناد مالکیت، قراردادها، قول‌نامه‌ها، اسناد و مدارک غیردولتی است.


ویدیو مرتبط :
کلاهبرداری در پایتخت در پوشش باربری | روش های مدرن کلاهبرداری از مردم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

شایع‌ ترین روش کلاهبرداری اینترنتی


رییس معاونت تشخیص و پیشگیری فتا ناجا با اشاره به شایع‌ترین روش کلاهبرداری اینترنتی گفت: در کلاهبرداری از طریق ارسال ایمیل‌های جعلی (Fake Mail) هکر پس از شناسایی سوژه خود، از وی می‌خواهد که اطلاعات بانکی خود را بروز کند.

خبرگزاری ایسنا: رییس معاونت تشخیص و پیشگیری فتا ناجا با اشاره به شایع‌ترین روش کلاهبرداری اینترنتی گفت: در کلاهبرداری از طریق ارسال ایمیل‌های جعلی (Fake Mail) هکر پس از شناسایی سوژه خود، از وی می‌خواهد که اطلاعات بانکی خود را بروز کند.

سرهنگ نیک نفس با اشاره به ایمیل‌های جعلی اظهار کرد: با توسعه مرزهای فضای مجازی، پیشرفت فناوری‌های جدید و گستردگی این فضا، این نیاز احساس می‌شود که کاربران اینترنت نیز به تناسب پیشرفت تکنولوژی، دانش و اطلاعات فنی خود را بالا برده و گامی موثر در راستای افزایش ضریب امنیت خود و کاهش جرایم فضای سایبر برداشته باشند.

وی ضمن بیان این مطلب ادامه داد: کلاهبرداران سایبری هر روزه با شیوه‌های جدید فریبکارانه ظاهر می‌شوند؛ آنها با استفاده از کمبود آگاهی، دانش ایمنی کاربران در فضای مجازی سعی می‌کنند تا به اهداف مجرمانه خود برسند.

نیک نفس در ادامه یکی از شایع‌ترین روش‌های کلاهبردارانه را ارسال ایمیل‌های جعلی (Fake Mail) عنوان کرد و افزود: در این روش کلاهبرداری، ابتدا هکر پس از شناسایی سوژه خود از وی می‌خواهد که اطلاعات بانکی خود را بروز کند.

وی بیان کرد: در این روش کلاهبردار با ایمیلی شبیه به نام یکی از بانک‌ها که کاربر در آن حساب بانکی دارد ایمیلی به قربانی ارسال و از او می‌خواهد به لینک موجود در ایمیل مراجعه و اطلاعات بانکی خود را بروزرسانی کند و در پرونده‌های جرایم سایبری متاسفانه افرادی هستند که فریب این کلاهبرداران را خورده و اطلاعات حساس بانکی خود اعم از رمز دوم، CVV2 و ... را در اختیار هکر قرار داده و مورد کلاهبرداری مالی قرار می‌گیرند.

وی اظهار کرد: در این خصوص کلاهبرداران پس از شناسایی طعمه‌های خود ایمیلی شبیه به یکی از ایمیل‌های بستگان وی ایجاد یا در مواردی ایمیل بستگان قربانی را هک می‌کنند؛ در این شیوه کلاهبردار با ارسال ایمیل جعلی مبنی بر نیاز مالی، مقداری پول از طعمه خود می‌خواهد با توجه به اینکه ایمیل ارسال کننده برای قربانی ایمیل معتبر و آشنا است؛ وی فریب کلاهبرداران را خورده و اقدام به واریز مبلغ خواسته شده به شماره حسابی که از طرف هکر ارسال شده می‌کند که این اقدام از سوی قربانی، ناشی از اعتماد بیش از حد و کمبود آگاهی و دانش ایمنی و امنیت وی از فضای مجازی است.

نیک نفس در ادامه در خصوص پیشگیری از "کلاهبرداری با ارسال ایمیل‌های جعلی" به شهروندان توصیه کرد، از باز کردن ایمیل‌های ناشناس و ضمیمه‌های آن خودداری کرده و ایمیل‌هایی که به صورت مکرر با آنها سرو کار دارید را در قسمت contact خود ذخیره کنید.

وی بابیان اینکه ایمیل‌های مالی و یا شماره حساب‌هایی که قرار است به آن مبلغ واریز کرده را به صورت تلفنی کنترل کنید، گفت: آدرس ایمیل‌های دریافتی را بصورت دقیق بررسی و استعلام کنید.