اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

توضیح معاون اسبق ارزی بانک مرکزی درباره دلایل نوسان های ارزی



توضیح معاون اسبق ارزی بانک مرکزی درباره دلایل نوسان های ارزی

رضا راعی معاون ارزی بانک مرکزی در دوران طهماسب مظاهری و ابتدای کار محمود بهمنی از مدافعان این نظر است که قیمت ارز از ارزش ذاتی خود پایین‌تر است.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

راعی در پاسخ به این سوال که شما نوسان اخیر ارزی را ناشی از چه می‌بینید، گفت: « به نظرم مشکل ما و بسیاری دیگر از کشورها نحوه عرضه و منابع تامین ارز است. در کشوری پیشرفته منابع تامین ارز، تولیدکننده‌ها هستند، به نحوی که ارز حاصل از صادرات را وارد کشور می‌کنند و این بدان معناست که بانک مرکزی منبع اصلی و بزرگ تامین ارز به حساب نمی‌آید. » 

او ادامه داد: «  این در حالی است که در ایران و بسیاری دیگر از کشورها منبع تامین ارز تقریباً تک‌منبعی بوده و بانک مرکزی اصلی‌ترین و شاید تنها تامین‌کننده محسوب می‌شود. اگر صادرات غیر‌نفتی و مواد پتروشیمی را که حدود 20 درصد ارز کشور از آنها تامین می‌شود از صادرات کل کشور جدا کنیم، 80 درصد ارز توسط بانک مرکزی تامین می‌شود. در بخش تقاضا نیز؛ همواره بخش عمده‌ای از تقاضای ارز «واقعی» است، به هر حال یک عده‌ای برای واردات کالا ارز می‌خواهند، عده‌ای دیگر برای مسافرت و عده‌ای هم ارز دانشجویی نیاز دارند، حال آنکه تقاضاهای دیگری هم مثل «سفته‌بازی» و «حفظ ارزش پول» داریم و من اسم آنها را تقاضای غیر‌واقعی می‌گذارم. در شرایط کنونی این تقاضا زیاده شده و موجب برهم خوردن تعادل شد. با برهم خوردن تعادل اتفاقات دیگر نیز رخ داد. »/خبرآنلاین

 

قیمت ارز در بازار ایران و بانک مرکزی

 

 


ویدیو مرتبط :
بررسی سیاست های ارزی بانک مرکزی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

معاون پیشین ارزی بانک مرکزی پیش‌بینی کرد: کاهش بیشتر نرخ ارز با افزایش عرضه



معاون پیشین ارزی بانک مرکزی پیش‌بینی کرد:

کاهش بیشتر نرخ ارز با افزایش عرضه

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

 معاون سابق ارزی بانک مرکزی با بیان اینکه بازار ارز از ثبات بیشتری برخوردار شده است، گفت: در صورتی که روند افزایش عرضه ارز همانند چند روز اخیر ادامه یابد، قیمت ارز باز هم کاهش خواهد یافت. سیدکمال سیدعلی افزود: نرخ ارز به دلیل التهاب و نگرانی از آینده، افزایش پیدا ‌کرد و برخی مسوولان با طرح‌های خود به افزایش التهاب دامن می‌زدند.

وی افزود: اگر مکانیزم بازار را قبول داشته باشیم، نتایج سیاست‌ها باید با اثرات آن در بازار سنجیده شود؛ هر نوع شرایطی که موجب تعیین دستوری قیمت شود در اقتصاد حرکت صحیحی نخواهد داشت، به غیر از اینکه تنش‌های بیشتری ایجاد شود.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: هم اکنون با توجه به اینکه طرح‌های متعدد ارائه نمی‌شود و تنها مرکز مبادلات ارزی در حال تکمیل است، بازار از ثبات بیشتری برخوردار شده و در صورتی که از همان زمان آغاز به کار این مرکز ارز بیشتری تزریق می‌شد، کاهش قیمت با سرعت بیشتری انجام می‌گرفت.

سید علی با تاکید بر اینکه اقتصاد ایران ظرفیت پذیرش ارز 3 هزار تومانی را نداشت، گفت: قیمت فعلی ارز به دلیل محدودیت‌های اقتصادی است و اگر این شرایط مقداری مدیریت شده و آثار جانبی آن کمتر شود، قیمت ارز پایین‌تر خواهد آمد.

به گفته وی، افزایش قیمت ارز فرصت‌های زیادی برای توسعه صادرات و کنترل واردات ایجاد کرده است و می‌تواند مزیت تولید ملی را افزایش دهد.

به گزارش خبرگزاری فارس، معاون سابق ارزی بانک مرکزی با بیان اینکه هنوز قیمت کالاها و خدمات مطابق با کاهش قیمت ارز، کاهش نیافته، گفت: امیدواریم در روزهای آینده قیمت کالاها و خدمات مطابق با این کاهش قیمت‌ها کاهش یابد. وی در پاسخ به این سوال که آیا مرکز مبادلات می‌تواند مبنای تعیین قیمت ارز قرار گیرد؟ گفت: مرکز مبادلات ارزی به نوعی یک بازار فرعی است، اما این مرکز زمانی موفق خواهد بود که ارز تزریق‌شده متناسب با تقاضای اقتصاد باشد. به همین دلیل در چند هفته اول میزان اثرگذاری آن پایین بود، اما در چند روز اخیر که تزریق ارز افزایش یافته، قیمت ارز در بازار کاهش یافته است.

این کارشناس ارزی با بیان اینکه تقاضای ارز برای واردات بیش از 40 میلیارد دلار نیست، گفت: به راحتی چنین تقاضایی قابل تامین است، زیرا به همین میزان در کشور صادرات غیرنفتی صورت می‌گیرد؛ بارها گفته شد که این افزایش نرخ به دلیل تحریک تقاضا و علامت‌های غلطی بود که به اقتصاد داده شد، و اگر علامت غلط داده نشود، قیمت ارز افزایش نمی‌یابد.وی افزود: در چند ماه گذشته همه مسوولان از جمله نمایندگان مجلس، وزارت اقتصاد، رییس‌جمهور و سایر مسوولان در مورد ارز و مباحث ارزی صحبت می‌کردند و به جای اینکه همه در اجرا به یک رویه واحد برسند، صحبت‌های مختلفی می‌کردند.

سید علی گفت: نرخ تعیین شده برای ارز مبادله‌ای نزدیک به نرخ بازار بود و این اطمینان خاطر را به بازار داد که به تدریج قیمت ارز کاهش می‌یابد و کسانی که انتظارات بالای تورمی داشته‌اند، مجبور می‌شوند ارز خود را به بازار عرضه کنند./دنیای اقتصاد

 

قیمت ارز در بازار ایران و بانک مرکزی