اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ایست بهره‌وری از سال 84



اخبار اقتصادی - تازه‌ترین آمار رسمی منتشر شد
ایست بهره‌وری از سال 84

پس از سال‌ها سکوت خبری، ارقام جدیدی از میزان بهره‌وری در اقتصاد ایران تا پایان سال 89 اعلام شد. این ارقام نشان می‌دهد شاخص بهره‌وری در سال89، با 2 دهم درصد کاهش نسبت به سال ماقبل، به 1/106 رسیده که حتی از میزان بهره‌وری در سال 84 نیز کمتر است. در برنامه چهارم توسعه، رشد 5/2 درصدی سالانه برای بهره‌‌وری هدف‌گذاری شده بود و ارقام جدید نشان از تحقق نیافتن اهداف پیش‌بینی شده دارد.

برای سال‌های 84 تا 89 اعلام شد
پسرفت بهره‌وری
سازمان ملی بهر‌ه‌وری ایران از کاهش شاخص کل بهره‌وری به 1/106 در اقتصاد کشور طی سال 89 خبر داد. آمار جدید این سازمان، از شاخص کل بهره‌وری اقتصاد کشور که به همراه زیربخش‌های اقتصادی منتشر شده، پس از سال‌ها سکوت خبری در این زمینه روی «وب سایت» سازمان ملی بهره‌وری قرار گرفته است. 


آمارهای بررسی شده جدیدی که سازمان ملی بهره‌وری ایران از سال‌های 1375 تا 1389 اعلام کرده نشان می‌دهد که شاخص بهره‌وری کل که با مجموعه ارزش افزوده، تعداد شاغلان و موجودی سرمایه مورد محاسبه قرار می‌گیرد با کاهش 2/0 درصدی نسبت به سال 88 به 1/106 در سال 89 رسیده است. این در شرایطی است که مقایسه تغییرات این شاخص با سال 75 رشد حدود هفت درصدی آن را در این بازه زمانی نشان می‌دهد.


همچنین شاخص بهره‌وری کل در بخش کشاورزی در سال 89 حدود 6/106، در نفت و گاز 83، صنعت و معدن 6/86، معدن حدود 76، صنعت 4/87، آب، برق و گاز 2/106، ساختمان 4/115، حمل و نقل، انبارداری و ارتباطات 4/132، حمل‌و‌نقل 1/122، ارتباطات 4/233 و سایرخدمات نیز  5/99 گزارش شده است.


  آخرین محاسبات نشان می‌دهد که شاخص بهره‌وری در حوزه ارتباطات در بالاترین و نفت و گاز در پایین‌ترین سطح در مقایسه با سایر بخش‌های مورد بررسی قرار دارند.


این آمار به چه معنا است و دقیقا چه اتفاقی در اقتصاد کشور رخ داده است؟
 بهره‌‌وری چیست؟
اقتصاددانان برای تعریف بهره‌وری به عنوان یکی از مفاهیم مهم در اقتصاد به «رابطه بین استفاده از عوامل تولید و محصول تولید شده» اشاره می‌کنند. سازمان بین‌المللی کار (ILO) بهره‌وری را این‌گونه تعریف می‌کند که «محصولات مختلف با ادغام چهارعامل اصلی تولید می‌شوند، این چهارعامل عبارتند از: زمین، سرمایه، کار و سازماندهی.

 

رابطه بازدهی تولید با یکی از این عوامل، مشخص‌کننده میزان بهره‌وری است.» اما به طور کلی بهره‌وری را می‌توان ترکیبی از کارآیی و اثربخشی دانست که در این تعریف، «اثربخشی» به مفهوم «کار صحیح» است. یعنی ممکن است با مصرف کمتر نهاده‌ها، محصول بیشتری تولید کرد ولی این محصول کیفیت مطلوب موردنظر مصرف‌کننده را نداشته باشد. در این حالت «کارآیی» واقع شده، اما چون محصول نهایی، فاقد کیفیت لازم است، «اثربخش» نبوده و نمی‌تواند رضایت مصرف‌کننده را جلب کند. به این ترتیب تحقق کارآیی و اثربخشی هرکدام به تنهایی موجب افزایش بهره‌وری نخواهد شد.

 شاخص‌های بهره‌وری
اگر متوسط تولید به ازای هر واحد از «نهاده‌ها»ی مصرف شده افزایش یابد، به مفهوم افزایش بهره‌وری و عکس آن به معنای کاهش بهره‌وری است. بنابراین با توجه به نوع نهاده‌ای که در فرآیند تولید به کار می‌رود می‌توان انواع شاخص‌های بهره‌وری را در دو دسته «بهره‌وری جزئی» و «بهره‌وری کل عوامل تولید» دسته‌بندی کرد.

 بهره‌وری در اسناد بالادستی
پس از تاسیس سازمان ملی بهره‌وری در سال 1372، افزایش شاخص بهره‌وری در اقتصاد کشور، در برنامه‌های توسعه‌ای ایران نیز گنجانده شد. نخستین بار در قانون برنامه دوم توسعه که مصادف با سال‌های میانی دولت دوم هاشمی رفسنجانی بود؛ در قالب تبصره 35 این قانون، دستگاه‌های اجرایی مکلف شدند که «جهت افزایش بهره‌وری نظام اداری، بهبود سیستم‌ها و روش‌های کار، استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته و افزایش مهارت‌های مدیران کشور» بخشی از اعتبارات خود را به توسعه و بهبود مدیریت و افزایش بهره‌وری اختصاص دهند. میزان این اعتبارات هم از جانب دولت در بودجه‌های سنواتی پیش‌بینی می‌شد.


پس از آن در برنامه چهارم توسعه نیز پیش‌بینی شد که متوسط نرخ رشد سالانه اقتصادی به 8 درصد برسد به گونه ای که 5/2 درصد این رشد اقتصادی، از محل رشد بهره‌وری باشد.

 

به عبارت دیگر بهره‌وری کل عوامل
 – بر اساس برنامه چهارم توسعه - باید سالانه  5/2 درصد افزایش می‌یافت تا 3/31 درصد از رشد اقتصادی کشور طی سال‌های 84 تا 88 محقق می‌شد.

 محقق نشدن پیش‌بینی‌ها
با وجود پیش‌بینی ارقام بهره‌وری در برنامه‌های توسعه‌ای ایران، گزارشی که سازمان ملی بهره‌وری از شاخص بهره‌وری منتشر کرده، ارقام بسیار پایین‌تری را از میزان بهره‌وری طی سال‌های برنامه چهارم توسعه به دست می‌دهد. نمودار پیوست این گزارش نشان می‌دهد که به جز در سال 85 در دیگر سال‌های طی شده برنامه چهارم توسعه، میزان بهره‌وری تحقق یافته، بسیار پایین‌تر از میزان پیش‌بینی شده‌است.


اگر حکم برنامه چهارم توسعه مبنی بر رشد سالانه 5/2 درصدی بهره‌وری در سال‌های 84 تا 89 مبنا قرار گیرد؛ میزان بهره‌وری در سال 86 ، 87، 88 و 89 باید به ترتیب به 3/112، 1/115، 118 و 9/120 می‌رسید. در شرایطی که گزارش سازمان ملی بهره‌وری نشان می‌دهد که میزان بهره‌وری در سال 86، بالغ بر 109، در سال 87 به 6/104، در سال 88 به 4/106 و در سال 89 با کاهشی اندک به 1/106 رسیده است.


برخی از کارشناسان دلایلی را به عنوان مهم‌ترین موانع افزایش بهره‌وری عنوان می‌کنند که پایین بودن کارآیی سرمایه، طولانی بودن دوره اتمام طرح‌های عمرانی و وجود طرح‌های نیمه تمام، فرسودگی ماشین‌آلات و تجهیزات، تخصیص غیر بهینه سرمایه، وجود انحصارها و ظرفیت‌های بلااستفاده در اقتصاد کشور از آن جمله است. به اعتقاد کارشناسان، پایین بودن بهره‌وری نیروی کار به دلایلی چون پایین بودن انباشت سرمایه انسانی کارآمد، انعطاف ناپذیری بازار کار و فقدان ارتباط لازم بین حقوق و دستمزد با بهره‌وری از دیگر دلایل کاهش بهره‌وری در اقتصاد ایران است.

 انتشار منظم
آمارهای جدید از میزان بهره‌وری در اقتصاد کشور، در حالی با تاخیر مورد محاسبه قرار گرفته و در آستانه روز ملی بهره‌وری منتشر شده است؛ که به گفته رویا طباطبایی یزدی، رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران با امضای تفاهم‌نامه میان این سازمان و مرکز آمار، سازمان ملی بهره‌وری شناسنامه شاخص‌های بهره‌وری را به مرکز آمار ایران ارائه کرده است و از این پس با مشارکت یکدیگر محاسبات بهره‌وری انجام خواهد شد.

 

اخبار,اخبار اقتصادی , اقتصاد ایران

 اخبار اقتصادی - دنیای اقتصاد

 


ویدیو مرتبط :
بهره وری و تجزیه و تحلیل آن در سازمانها (مدیریت بهره وری فراگیر) مقدمه ای بر مدی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مرتب‌سازی = افزایش بهره‌وری



 

مرتب‌سازی = افزایش بهره‌وری

 

فرض کنید هر روز وسایل روی میز کارتان را برمی‌دارید، از آنها استفاده می‌کنید و مجددا روی میز قرار می‌دهید. اگر در این کار دقت لازم را نداشته باشید مطمئنا طی روز چند بار محل قرارگیری وسایل شما روی میز جا‌به‌جا می‌شود و اگر این عمل یک هفته تکرار شود، احتمال دارد وسیله‌ای که در سمت راست میز قرار داشته است حالا در سمت چپ میز گذاشته شده باشد! مشابه این جا‌به‌جایی در هارد‌دیسک نیز مشاهده می‌شود.

سکتورهای هارد‌دیسک نیز هنگام دسترسی به فایل‌ها و فراخوانی نرم‌افزارهای مختلف مورداستفاده قرار می‌گیرند و گاهی اوقات نیز پس از استفاده در سر جای خودشان قرار نمی‌گیرند. تکرار این عملیات در هارد‌دیسک نیز موجب می‌شود تا سکتورها کاملا جا‌به‌جا شوند و دسترسی به آنها به مراتب سخت‌تر و نیازمند اتلاف وقت بیشتری بشود. نرم‌افزار Advanced Defrag برای رفع این جا‌به‌جایی طراحی شده است. به‌کمک این نرم‌افزار سکتورهای هارد‌دیسک شما بررسی می‌شود و سکتورهای جا‌به‌جا شده در سرجای خودشان قرار می‌گیرند. به‌این ترتیب همه‌چیز مرتب می‌شود و سکتورهای مربوط به اطلاعات به‌هم پیوسته در کنار یکدیگر قرار داده می‌شود. این عمل موجب می‌شود تا هنگ‌های تصادفی سیستم‌عامل کاهش یابد و دسترسی به اطلاعات نیز در مدت زمان کوتاه‌تری صورت گیرد.

افزایش بازدهی سیستم‌عامل، پاکسازی رجیستری ویندوز، مرتب‌سازی لحظه‌به‌لحظه، محیط کاربری آسان، پشتیبانی از حافظه‌های ذخیره‌ساز جانبی و قابلیت اجرا در تمام نسخه‌های سیستم‌عامل ویندوز برخی از امکانات این نرم‌افزار به‌شمار می‌روند.

http://www.advanceddefrag.com/AdvancedDefrag_Setup.exe

منبع:jamejamonline.ir