دانش و فناوری
2 دقیقه پیش | گرفتن ویزای انگلیس در ایراناز زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ... |
2 دقیقه پیش | دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSPپروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ... |
11 ترفند برای استفادهی بهتر از جیمیل
11 نکته و ترفند برای استفادهی بهتر از این سرویس ایمیل محبوب را برایتان آماده کردهایم. با ما باشید.
انصراف از ارسال ایمیل با Undo Send
انصراف از ارسال یک ایمیل قابلیت خوبی است که در جیمیل وجود دارد و با مراجعه به بخش تنظیمات (آیکون چرخدنده) و در تب Labs میتوان آن را فعال کرد. در این صورت اگر اشتباهاً ایمیلی را به آدرسی بفرستید، میتوانید به سرعت از ارسال آن انصراف دهید.
جمعوجور کردن ظاهر جیمیل
شاید ظاهر جیمیل برایتان کمی شلوغ و به هم ریخته باشد و شاید هم برعکس، به نظر خیلی فشرده برسد. اگر رزولوشن نمایشگر شما خیلی پایین یا خیلی بالا باشد و همچنین از نظر ابعادی کوچک یا بزرگ باشد، این مشکل برایتان پیش میآید. برای اینکه تراکم آیکونها و ایمیلها بیشتر شود و به اصطلاح جمعوجور شود، بهتر است از حالت نمایش Compact یا فشرده استفاده کنید و اگر میخواهیم عناصر بزرگتر شوند، حالت Comfortable را انتخاب نمایید. برای انتخاب این حالات نمایش از آیکون چرخدنده استفاده کنید که در سمت بالا و راست دیده میشود.
کلیدهای میانبر ضروری در جیمیل
قبل از هر چیز به Setting رفته و از تب تنظیمات عمومی یا General، گزینهی Keyboard Shortcuts را در حالت فعال یا on قرار دهید. چند کلید میانبر مفید و ضروری که باید در استفاده از جیمیل بلد باشید به شرح زیر است:
J برای باز کردن ایمیل قبلی
K برای باز کردن ایمیل بعدی
E برای آرشیوکردن یک ایمیل
شیفت و # برای فرستادن به سطل زباله یا Trash
/ برای تایپکردن در نوار جستوجو
A برای پاسخدادن به ایمیل در جواب تمام افرادی که ایمیل مورد نظر برایشان ارسال شده است
R هم برای پاسخدادن به یک ایمیل تنها در جواب یک شخص
عکسها را راحتتر در ایمیلها بگذارید
برای استفاده از عکسها در جیمیل کافی است که با کلید میانبر Ctrl+V آنها را پیست کنید. البته قبل از این عمل باید عکس را در کلیپبرد کپی کرده باشید. با استفاده از قابلیت بکاپگیری گوگل پلاس کار کمی سادهتر میشود؛ چرا که هر عکسی که با گوشی یا تبلت خود گرفته باشید، روی گوگل درایو ذخیره میشود. کاربرد آن در جیمیل این است که میتوانید از دکمهی Insert که گوگل اخیراً در کادر ایجاد ایمیل جدید اضافه کرده، استفاده کنید و عکسهای گوگل درایو خود را در ایمیل قرار دهید. البته امکان به اشتراکگذاری یک آلبوم کامل هم وجود دارد.
ایمیلهای حجیم خود را حذف کنید
اگر فضای 15 گیگابایتی جیمیل شما رو به اتمام است، میتوانید با استفاده از این لینک بررسی کنید که فضای موجود به چه صورت استفاده شده و برای خالیکردن موارد حجیم باید از کجا شروع کرد.
به این منظور عبارت "size:[x number]m" را جستوجو کنید. دقت کنید که باید کوتیشنمارکها هم وجود داشته باشد. مثلاً با جستوجوی عبارت "size:100k" تمام ایمیلهایی که ظرفیت بیش از 100 کیلوبایت را اشغال کردهاند، نمایش داده میشوند. به جای k از m استفاده کنید و ایمیلهای بیشتر از 100 مگابایت را پیدا کنید.
تعداد ایمیلهای خوانده نشده را در کنار عنوان تبها ببینید
با فعال کردن افزونهای به نام Unread message icon میتوان در کنار نام تبها تعداد ایمیلهای خوانده نشده را هم مشاهده کرد؛ البته به شرطی که تعداد تبها زیاد نباشد. تعداد به صورت خودکار بروز میشود و لذا نیازی به بازکردن تبی که جیمیل در آن باز شده ندارید. برای فعالکردن این ویژگی مسیر زیر را در تنظیمات دنبال کنید:
Settings > Labs tab > Enable "Unread message icon
ارسال و آرشیو
اگر دوست دارید جیمیل شما خلوت باشد، از آیکون Send and Archive به جای Send معمولی برای پاسخ به ایمیلها استفاده کنید. مثلاً وقتی به ایمیلی پاسخ میدهید، میتوانید با این قابلیت جیمیل، ایمیل مورد نظر را به آرشیو منتقل کنید. البته آرشیو با حذفکردن متفاوت است. برای دیدن ایمیلهای آرشیو شده میتوان از تب All Mail در بخش کناری یا نوار جستوجو در بالای صفحه استفاده کرد.
برای فعال کردن این ویژگی جیمیل مسیر زیر را دنبال کنید:
Setting > General > Show Send & Archive Button in reply
خواندن ایمیلها به صورت آفلاین
Gmail Offline یکی از مهمترین ویژگیها و مزایای جیمیل است. این افزونه به شما اجازه میدهد که ایمیلها را بخوانید، پاسخ دهید، جستوجو و آرشیو کنید، آن هم بدون اتصال به اینترنت.
برای فعالکردن این ویژگی در تنظیمات جیمیل به تب Offline مراجعه کنید. لینکی برای نصب افزونه در این تب قرار داده شده که پس از نصب آن، امکان همگامسازی ایمیلها فراهم میشود. بدین صورت که در حالت آفلاین همه چیز توسط افزونه ذخیره میشود و به محض اتصال به اینترنت، با جیمیل آنلاین همگامسازی میگردد.
ایمیلها را به برنامههای روزانهی خود اضافه کنید
پاسخ دادن به ایمیل کاری زمانبر است. اگر سرتان شلوغ باشد و در انجام این مهم تعلل کنید، ممکن است برخی ایمیلهای مهم بدون پاسخ باقی بمانند. لذا بهتر است چنین ایمیلهایی را به Tasks خود اضافه کنید. در بخش بالا و چپ روی عبارت Gmail کلید کنید و از لیست نمایان شده، گزینهی Tasks را برگزینید.
برای اضافهکردن ایمیل به لیست کارهای خود باید ابتدا آن را باز یا با زدن چکمارک کنار تیتر، آن را انتخاب کنید. سپس از دکمهی More در بالای تبها استفاده کرده و گزینهی Add to Tasks را انتخاب کنید. اضافهکردن ایمیلها هم با انتخاب چند ایمیل و استفاده از همین گزینه امکانپذیر است.
انصراف از ثبت نام در وبسایتها و سرویسها
شاید در وبسایتهای زیادی ثبتنام کردهاید و از اینکه ایمیلهای زیادی دریافت میکنید، خسته شدهاید. برای انصراف از ثبتنام یا به اصطلاح unsubscribe در نوار جستوجو همین عبارت را تایپ کنید. نتیجهی جستوجو این است که تمام مواردی که شامل این عبارت هستند، نمایش داده میشوند و میتوان یک به یک همهی موارد را بررسی کرد. پلاگینی به نام Unroll.me هم برای پاکسازی این نوع ایمیلها وجود دارد که کار را سادهتر میکند.
برای ایمیلها Label انتخاب کنید
با درگکردن لیبلهای جیمیل از بخش بالایی اینباکس و رهاکردن روی ایمیلها، میتوان عمل لیبلگذاری را سریعتر و راحتتر انجام داد.
ویدیو مرتبط :
7 ترفند برای استفاده بهتر از وسایل
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
12راه برای استفاده بهتر از فایرفاکس
ترفند مرورگر در حال حاضر اکثر کاربران اینترنت ، نام فایرفاکس ، مرورگر محبوب وب را شنیده اند و با یکبار استفاده آن را جایگزین اینترنت اکسپلورر کرده اند. این مرورگر فوق العاده که از نظر سرعت و امنیت از هر جهت نسبت به IE برتر است در داخل خود ترفندهایی نیز نهفته است. در این ترفند قصد داریم به معرفی 12 راه برای استفاده بهتر و بهینه تر از قسمت های مختلف فایرفاکس پرداخته ایم که این مرورگر را پیش از پیش کاربردی تر میکند.
1- فضای نمایش بیشتر
آیكونهای موجود در نوار ابزار را كوچكتر كنید.به این آدرس بروید.
View - Toolbars - Customize و "Use small icons " را تیك بزنید.
2- كلمات كلیدی هوشمند
به وسیلهی این ترفند میتوانید موتور جستوجوی دلخواه خود را به موتورهای جستوجوی فایرفاكس اضافه كنید. بر روی موتور جستوجوی دلخواهتان راست كلیك و گزینهی" Add a Keyword for this search " را انتخاب كنید.
بعد یك اسم و یك كلمهی كلیدی به آن بدهید. ( به عنوان مثال من جعبهی سرچ سایت mashable را در نظر میگیرم و نام آن را mashable و كلمهی كلیدی را هم mash انتخاب میكنم. ) حال برای سرچ كلمهی iphone در سایت mashable كافی است در نوار آدرس فایرفاكس "mash iphone " را تایپ كنم و اینتر را بزنم. به همین سادگی میتوانید موتورهای جستوجوی دیگری را نیز به فایرفاكس اضافه كنید.
3- میانبرهای صفحه كلید
یادگیری این میانبرها شاید وقت زیادی بگیرد. ولی وقتی آنها را فرا بگیرید، گشتوگذار شما در اینترنت سریعتر میشود. لیست زیر پركاربردترین میانبرها را شامل میشود.
اسكرولبار ( page down و page up )
جستوجو ( Ctrl+F ) یا ( F3 )
جستوجوی سریع ( / )
پیدا كردن مورد بعدی ( Alt+N ) یا ( Ctrl+G )
اضافه كردن به بوكمارك ( Ctrl+D )
ایجاد تب جدید ( Ctrl+T )
باز كردن آخرین تب بسته شده ( Ctrl+Shift+T )
رفتن به قسمت جستوجو ( Ctrl+K )
رفتن به نوار آدرس ( Ctrl+L )
بزرگ كردن اندازهی متن ( Ctrl+= )
كوچك كردن اندازهی متن ( Ctrl+- )
بستن تب ( Ctrl+W )
بارگذاری مجدد ( F5 )
نمایش به صورت تمام صفحه ( F11 )
رفتن به صفحهی خانه ( Alt+Home )
4- تكمیل آدرس به صورت خودكار.
یك میانبر دیگر كه كاربرد آن به مانند میانبرهای بالا رایج نیست. در نوار آدرس ( Crtl+L )، نام سایت را بدون " WWW " و " com. " تایپ كنید. سپس Ctrl+ Enter را فشار بدهید. قسمتهای پرنشده به صورت خودكار نوشته میشوند. برای " net. " از Shift+Enter و برای " org. " از Ctrl+Shift+Enter استفاده كنید.
5- حركت در بین تبها
به جای استفاده از ماوس برای انتخاب تبها، میتوانید از صفحه كلید استفاده كنید.
رفتن به تب بعدی ( Ctrl+Tab ) یا ( Ctrl+ page down )
رفتن به تب قبلی ( Ctrl+Shift+Tab ) یا ( Ctrl+page up )
رفتن به تب موردنظر بوسیلهی انتخاب شمارهی آن ( Ctrl+1-9 )
6- میانبرهای ماوس
بازكردن در یك تب جدید ( كلیك وسط بر روی لینك ) یا ( كلیك چپ+Ctrl )
صفحهی قبلی ( Shift+Scroll down )
صفحهی بعدی ( Shift+Scroll up )
بزرگ كردن اندازهی متن ( Ctrl+Scroll down )
كوچك كردن اندازهی متن ( Ctrl+ Scroll up )
بستن تب ( كلیك وسط بر روی تب )
7- پاك كردن آیتمها از history نوار آدرس
فایرفاكس میتواند به صورت خودكار، URL هایی را كه قبلا بازدید كردهاید، نشان دهد. اما شاید شما نخواهید این URLها نشان داده شوند. به نوار آدرس بروید. بر روی زبانهی كوچك سمت راست آن كلیك كنید. بوسیلهی كلیدهای جهتدار صفحه كلید، URL مورد نظر خود را انتخاب و توسط تكمهی delete، آن را حذف كنید.
8- User chrome
اگر از ظاهر و امكانات فایرفاكس خود خسته شدهاید، میتوانید بوسیلهی ساختن UserChrome.css ، تغییراتی در فایرفاكس ایجاد كنید. البته كار با آن كمی پیچیده است و خواندن این راهنما را توصیه میكنم.
9- about:config
مكان اصلی برای ایجاد تغییر در فایرفاكس كه كار با آن خیلی هم پیچیده نیست. شما میتوانید با تایپ about:config در نوار آدرس به این صفحه بروید. این قسمت تا حدودی شبیه ساختار رجیستری ویندوز میباشد و از 4 شاخه تشکیل شده است:
Prefrence Name :این قسمت همان طور كه از ظاهرش پیداست نام دستور العمل رو یدك میكشد.
Status : اینجا وضیعت دستور العمل را نشان میدهد كه اگر بر روی Default تنظیم شده باشد به این معناست که در حالت پیش فرض قرار دارد و در صورتی که بر روی User Set تنظیم شده باشد مشخص کننده این است که کاربر تغییری در آن ایجاد کرده.
الف - boolean : كه حالت false و true رو معرفی میکند.
ب-integer : كه مقادیر عددی رو دریافت میكند.
ج- string : كه مقادیر رشته ای رو دریافت میكند.
شاخه آخر هم value هست كه مقدار دستورالعمل رو نشان میدهد كه ارتباط مستقیم با حالت type دارد.
لازم به ذکر است که اغلب اضافه شونده ها در این قسمت دارای Option هستند. پس ممكن است بعضی مقادیر به دلیل نصب اضافه شونده ای در یك مرورگر باشد و در مرورگری كه فاقد اون اضافه شونده است موجود نباشد.
10- به سایتی دلخواه در بوكمارك یك كلمهی كلیدی اضافه كنید
دسترسی به سایتهای موجود در بوكمارك بوسیلهی این ترفند سریعتر میشود. بر روی سایتی در بوكماركتان راست كلیك و Properties را انتخاب كنید و در كادر باز شده، فیلد keyword را با یك كلمهی كلیدی پر كنید. حالا شما میتوانید این كلمهی كلیدی را در نوار آدرس تایپ كنید و به سرعت وارد سایت مورد نظر شوید.
11- میزان استفاده از RAM
اگر فایرفاكس قسمت زیادی از حافظه كامپیوتر را اشغال میكند، میتوان آن را محدود كرد.
به about:config بروید. " browser.cache " را در قسمت F,i,l,t,e,r تایپ و " browser.cache.disk.capacity "را انتخاب كنید. به طور پیشفرض بر روی 50000 تنظیم شده است. اما شما میتوانید آنرا متناسب با مقدار حافظهی كامپیوتر خود، كاهش دهید. اگر حافظهی رم شما بین 512MB تا 1GB است، 15000 را امتحان كنید.
12- جابهجایی یا حذف دكمهی Close Tab
آیا شما به ندرت بر روی دكمهی Close موجود بر روی تبهای فایرفاكس كلیك میكنید؟ شما میتوانید آنها را جابهجا و یا حذف كنید. دوباره به about:config بروید. " browser.tabs.closeButtons " را جستوجو و باز كنید. كاربرد مقدارها در زیر آمده است.
0 : دكمه Close را فقط بر روی تب فعال نشان میدهد.
1 : (پیشفرض) دكمه Close را بر روی تمام تبها نشان میدهد.
2 : دكمهی Close را نشان نمیدهد.
3 : یك دكمهی Close در انتهای نوار تبها نشان میدهد.