دانش و فناوری
2 دقیقه پیش | گرفتن ویزای انگلیس در ایراناز زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ... |
2 دقیقه پیش | دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSPپروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ... |
چگونه فلفل پرورش دهیم
چگونه فلفل پرورش دهیم
پرورش فلفل در منزل مانند تهیه یک محصول ارگانیک و سالم است. فلفل سرشار از ویتامین ث می باشد و سبزی خوش طعمی است که در بسیاری از غذاها و سالاد ها مورد استفاده قرار گرفته و ارزش غذایی آن ها را بالا می برد؛ علاوه بر اینکه ویتامین موجود در آن ها برای جلوگیری از سرماخوردگی و نیز برای در مان آفت بسیار توصیه شده است. این چگونه به شما می گوید چطور در خانه فلفل خوبی پرورش دهید.
1- درست است که فلفل را به راحتی می توانید بخرید، اما اگر خودتان دانه ی فلفل بکارید علاوه بر اینکه انواع مختلفی از آن را خواهید داشت، در هزینه هایتان صرفه جویی می کنید. پرورش فلفل در هوای سرد کار سختی است.
اگر در فصل های سرد سال نیستید و احتمال یخ زدن فلفل ها وجود ندارد، می توانید آن ها را در باغچه تان بکارید. دانه ی فلفل برای رشد کردن (به اندازه ای که بتوان آن را جا به جا کرد و در جای دیگری کاشت) به 8 الی 10 هفته زمان نیاز دارد.
2- بعد از اینکه فلفل ها چند سری برگ دادند، می توانید آن ها را از محلی که تا الان در آن رشد کرده اند، جا به جا کنید و به ظرف هایی که برای پرورش شان انتخاب کرده اید انتقال دهید و ظرف ها را در ردیف هایی سه تایی کنار هم بچینید.
اگر بخواهید تعداد زیادی فلفل بکارید به ظرف های زیادی احتیاج دارید. اما اگر تعداد فلفل هایی که می کارید کم باشد، می توانید آن ها را درون لیوان پلاستیکی قرار دهید و برای اینکه آب اضافه از زیرشان خارج شود، انتهای لیوان را سوراخ کنید.
3- فلفل، سبزی جالبی است. حتی زمانی که تازه آن را کاشته اید و کوچک است، برگ های سرسبز و شادابی دارد.
4- بعد از اینکه هوا گرم شد، می توانید فلفل ها را در باغچه بکارید. فلفل ها را برعکس گوجه فرنگی می توانید نزدیک به هم بکارید. دو فوت (6/96 سانتی متر) فاصله ی مناسبی است. اما در بعضی منابع یک فوت (30/48 سانتی متر) را فاصله ی مناسب می دانند.
اگر آن ها را همان طور که گفتیم در قسمت های جداگانه و به فاصله ی 30/5 سانتی متری قرار دهید، زمانی که رشد کنند و بزرگ شوند، متوجه می شوید که این فاصله برای آن ها کم است و باعث شلوغ به نظر رسیدن فلفل ها می شود. بعد از چند هفته، یک تیر چوبی مستقیم را به عنوان تکیه گاه پشت ساقه اش قرار دهید و ساقه اش را به تیر محکم کنید.
5- وقتی فلفل کوچک است و برگ هایش به سرعت رشد می کنند، چون هنوز ساقه اش ضعیف است، تیر چوبی از آن محافظت می کند. بعد از چند هفته به مشکل دیگری برخورد می کنید. اکنون ساقه به اندازه ی کافی قوی شده ولی شاخه هایش گسترده تر و شکننده شده است.
برای حل این مشکل می توانید گوشه های قسمتی که فلفل را در آن کاشته اید، بتون بریزید و داخل بتون چند میله قرار دهید و دور میله ها نوار یا طناب ببندید تا به این ترتیب از شاخه ها نیز محافظت شود.
6- فلفل ها در محل پرورشی که در باغچه تان برایشان در نظر گرفته اید به سرعت رشد می کنند. زیرا خاک علاوه بر اینکه دمای مناسبی برای رشدشان دارد، نرم نیز هست. دلیل دیگر این است که تیر چوبی و میله ها به خوبی از آن ها محافظت می کنند.
7-می توانید فلفل هایتان را به صورت تازه استفاده کنید یا با آن ها ترشی درست کنید، سرخ شان کنید، آن ها را خشک کنید، کباب کنید و یا داخلشان را با مواد دیگری پر کنید. مزه ی فلفل ها از شیرین و با تندی ملایم تا بسیار تند متغیر است.
چیزی که در کاشت فلفل های گوناگون مشترک است این است که کاشت همه ی آن ها برای یک باغبان تازه کار هم نسبتاً آسان است.
منبع:phow.ir
ویدیو مرتبط :
آموزش کاشت و پرورش فلفل قرمز
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
چگونه هوش فرزندمان را پرورش دهیم؟
همه ما دوست داریم بهترین کاری را که از دستمان میآید برای بچههایمان انجام دهیم تا آنها با داشتن بهترین مهارتها و ابزار، استعدادهایشان شكوفا شود....
ولی واقعا چگونه میتوانیم بچههایی باهوشتر پرورش دهیم تا آینده امکان موفقیتشان در زندگی شخصی و اجتماعی بیشتر باشد؟ به راهكارهایی كه در ادامه میآید نگاهی بیندازید:
1.بازی کردن با بچهها:
این یک پیشنهاد واقعا ساده است ولی بسیاری از والدین با مشغولیتهایی که دارند به راحتی آن را فراموش میکنند، بازی کردن - مخصوصا بازیهای تعاملی و دوطرفه- احساس عشق، قدردانی و نهایتا احساس ارزشمندی را در بچههایتان بالا میبرید. این عشق دوطرفه باعث تشویق ذهن بچهها به بالا بردن مهارتهای شناختی و سلامت مغزی میشود.
3.تغذیه مناسب برای مغزی باهوشتر:
مغز کودک احتیاج به تغذیه مناسب برای رشد دارد. یکی از سادهترین راههایی که اغلب اوقات نادیده گرفته میشود تامین غذاهای سالم از گروههای مختلف غذایی است. به ویژه، اسیدهای چرب ضروری و مفید که در بالا بردن سطح تیزهوشی مغز به عنوان یک کمککننده مفید شناخته شدهاند. در عین حال کودکان به منابع غذایی سرشار از پروتئین برای رشد کردن و کربوهیدراتها برای انرژی نیاز دارند. با تامین غذاهای مختلف از گروههای غذایی میتوانید مطمئن شوید که کودکتان تغذیه مناسبی برای داشتن ذهنی سالم و رشدیافته، دریافت میکند.
4.کاهش زمان تماشای تلویزیون:
کمک کردن به بچهها برای باهوشتر شدن به این معنی است که آنها احتیاج دارند ارتباط نزدیکتری با خبرها و وسایل ارتباطی فرهنگی و پرورشی داشته باشند و در عین حال ساعتهایی که صرف دیدن تلویزیون میشود باید کاسته شود و به حدی برسد که کودک فقط در حد نیاز و در مسیر اصلی جریان قرار گیرد. درواقع کمبود فعالیتهای تقابلی و تعاملی ضرر بسیار زیادی دارد و این به معنی این است که زمانهایی که کودکتان باید صرف فعالیت کند - فعالیتهایی که باعث تحریک مغز میشوند- با تماشای بیش از حد تلویزیون کاهش مییابد.
6.هر چیزی از ریاضی تا موسیقی و خواندن
میتواند به وسیله رایانه لذتبخش شود. با این روش کودکتان هم میتواند تفریح کند و هم به یادگیری او کمک میشود.
7.بازی با بچههای دیگر:
کلاسهای آموزشی مفید هستند ولی بازی کردن با بچههای دیگر اگر نگوییم بیشتر اما، به همان اندازه مفید است. با دادن این شانس به کودکانتان که بتوانند با بچههای دیگر بازی کنند، آنها یاد میگیرند چگونه از خود دفاع کنند، چگونه خود را ثابت کنند و با گفتوگو و فکر کردن میتوانند مهارتهای اجتماعی خود را بالا ببرند.
8.ارتباط و گفتوگو با کودک:
ارتباط با قاعده و معین با کودک به او کمک میکند تا مهارتهای کلامیاش را پیشرفت كنند. به این معنی که با گوش دادن به فرزندتان و دادن فضا و زمان مناسب به او این امکان را بدهید تا بتواند صحبت، اظهارنظر و مخالفت کند و به او کمک میکنید تا سخنرانی را بفهمد و کلمات جدید یاد بگیرد.
9.کتاب خواندن برای کودک:
کتاب خواندن مرتب برای کودکتان باعث میشود مهارتهای کلامیاش توسعه یابد. اگر خواندن برای کودکتان را خیلی زود شروع کنید او علاقه بیشتر و متداومی نسبت به کتاب خواندن پیدا خواهد کرد. مهارتهای خوب کلامی یک ابزار موفقیت در سنین جوانی او خواهد شد.
10.فواید تقلید برای کودک:
اگر کودکتان شاهد انجام کاری هوشمندانه به وسیله شما باشد، آن کار را با تقلید از شما انجام میدهد كه بسیار برای او مفید خواهد بود. اغلب اوقات بچهها کارها را براساس آنچه از شما دیدهاند و به روش شما انجام میدهند. پس سعی کنید الگویی مناسب برای عملکردهای کودکتان باشید و بتوانید هوش و استعداد او را -با شیوه انجام کارهایتان- تشویق به رشد کنید. کارهایی که انجام میدهید میتواند خواندن، نوشتن، کشیدن یا هر وظیفهای که باید انجام دهید یا حتی نوع بازیهایی که میکنید، باشد.
11.تشویق کودک:
تشویق و جایزه دادن به انگیزهها و تلاشهای کودکتان باعث میشود باهوشتر شود و در سنین جوانی به فرد موفقتری تبدیل شود. صرفنظر از نتیجهای که میگیرد، تلاش وی را تحسین کنید.
12.موسیقی: موسیقی را بخشی از زندگی کودکتان قرار دهید. تحقیقات نشان دادهاند گوش دادن به موسیقی میتواند حافظه، توجه، انگیزه و یادگیری را افزایش دهد. موسیقیهای استرسآور که یک عامل مخرب برای ذهن کودکتان است را کاهش دهید. یادگیری نواختن یک آلت موسیقی روی فکر کردن همزمان با تحلیل سه بعدی مغز تاثیر بسزایی دارد که یکی از رکنهای اساسی یادگیری ریاضی محض است.
منبع : salamat.ir