دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

چگونه در عکاسی با موبایل حرفه ای شویم؟


در طول یکی دو سال گذشته دستگاه هایی که در رده پرچم داران روانه بازار شدند از دوربین های بسیار خوب و با کیفیتی بهره برده اند.

 وب سایت برسام: این روزها صحبت بر سر دوربین به کار رفته در تلفن های هوشمند بسیار داغ است.

در طول یکی دو سال گذشته دستگاه هایی که در رده پرچم داران روانه بازار شدند از دوربین های بسیار خوب و با کیفیتی بهره برده اند و از طرفی سبکی و قابلیت حمل و نقل راحت آنها نیز باعث شده افرادی که علاقمند به عکاسی هستند و همچنین ترجیح می دهند تا حدی از تنظیمات دستی دوربین استفاده کنند این دستگاه ها را به عنوان وسیله اصلی خود انتخاب کنند.

چگونه در عکاسی با موبایل حرفه ای شویم؟


اما به هر حال عکاسی یک هنر است و گرفتن عکس های خوب نیاز به آموزش و تجربه بسیار زیاد دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا ۶ نکته ساده برای گرفتن عکس هایی بهتر با دوربین تلفن های هوشمند را که اتفاقا جزو پیشنهادات ال جی هستند با هم مرور کنیم.

۱- از بالا عکس بگیرید

اولین نکته ای که کمپانی ال جی به آن اشاره می کند عکس گرفتن از بالا (یا گرفتن لنز دوربین به سمت پایین) است. به وسیله این کار می توان کادرهایی بهتر برای عکاسی ایجاد کرد و همچنین ظاهر بهتری به شخصی که در تصویر وجود دارد داد.

به علاوه آن طور که LG می گوید، اگر از دستگاهی مانند G4 استفاده می کنید نیازی به نگرانی درباره افتادن دستها یا آرنجتان در کادر هم نیست چون می توانید از قابلیت دستور صوتی یا حرکتی برای گرفتن عکس استفاده کنید.

چگونه در عکاسی با موبایل حرفه ای شویم؟


۲- سرعت شاتر را تغییر دهید

این نکته همیشه جزو مواردی بوده که عکاسان حرفه ای از آن استفاده می کنند و کاربران عادی به دلیل نداشتن اطلاعات آن را ندیده می گیرند. اما باید بدانید تغییر دادن سرعت شاتر می تواند تاثیر بسیار زیادی در کیفیت عکس هایی که می گیرید داشته باشد.

 تنظیم سرعت شاتر وابسته به میزان نوری است که در محیط وجود دارد. اگر بخواهیم دقیق تر توضیح دهیم، سرعت شاتر میزان در معرض نور قرار گرفتن سنسور را مشخص می کند.

هر چه سرعت شاتر بیشتر باشد عملیات شفاف تر شده و همه جزئیات ثابت می شوند. در طرف دیگر با کم کردن سرعت شاتر اشیای در حال حرکت نرم تر به تصویر در می آیند و نویز تصاویر نیز کمتر می شود.

 اما برای گرفتن عکس هایی با سرعت شاتر کمتر باید دقت بیشتری به خرج بدهید چون در این شرایط حرکت دوربین به معنی تار شدن عکس خواهد بود. برای حل این مشکل می توانید از سه پایه های عکاسی استفاده کنید.

چگونه در عکاسی با موبایل حرفه ای شویم؟


۳- قانون یک سوم را رعایت کنید

از هر عکاسی بپرسید مهم ترین قانون در عکس برداری چیست به احتمال زیاد پاسخ یکسان خواهد بود: ترکیب بندی. تکنیک های پیشرفته زیادی برای ترکیب بندی یک عکس وجود دارند اما ساده ترین و پر کاربرد ترین آنها قانون یک سوم است.

استفاده از این تکنیک هم بسیار ساده است. کافی است در ذهنتان تصویر را به سه قسمت هم به صورت افقی و هم به صورت عمودی تقسیم کنید. حالا شما ۹ مستطیل در کادر خواهید داشت و باید سوژه عکس را در مستطیل مرکزی قرار دهید.

 برای خلاقیت به خرج دادن هم می توانید سوژه اصلی را در یکی از چهار گوشه مستطیل مرکزی قرار دهید؛ البته باید توجه داشته باشید که در این حالت فضای مرده بیشتری در عکس به وجود خواهد آمد و باید برای آن فکری کنید.

چگونه در عکاسی با موبایل حرفه ای شویم؟


۴- درباره ISO بیشتر بدانید

ISO اطلاحی بسیار رایج و پر کاربرد در عکاسی است که خیلی از کاربران اطلاع دقیقی از آن ندارند و به همین دلیل مختص دنیای عکاسی حرفه ای باقی مانده است. اگر بخواهیم ساده صحبت کنیم، ISO حساسیت سنسور را تعیین می کند.

هر چقدر ISO پایین تر باشد نور کمتری ثبت خواهد شد. بر عکس، با افزایش ISO نور ثبت شده در تصویر بیشتر می شود ولی در کنار آن نویز نیز افزایش خواهد یافت.

البته می توانید از سرعت شاتر بالاتر استفاده کنید یا اینکه تصویر را روشن تر کنید. در حال حاضر بسیاری از تلفن های هوشمند قابلیت تنظیم دستی ISO را در اختیار کاربر قرار می دهند اما اگر برنامه دوربین شما چنین قابلیتی ندارد کافی است سری به بازارهای اندرویدی بزنید و یک برنامه دیگر را امتحان کنید!

چگونه در عکاسی با موبایل حرفه ای شویم؟


۵- از پانوراما استفاده کنید

اگر سوژه ای که می خواهید از آن عکس بگیرید آنقدر بزرگ (یا طویل) است که در کادرتان جا نمی شود می توانید از حالت پانوراما استفاده کنید. تقریبا همه تلفن های هوشمند از حالت پانوراما پشتیبانی می کنند.

پانوراما در واقع با گرفتن چندین عکس در زاویه های مختلف و در آخر چسباندن آنها به همدیگر یک تصویر بزرگتر ایجاد می کند. البته لازم نیست تمام ۳۶۰ درجه را امتحان کنید و فقط به اندازه ای که نیازی دارید دوربین را بچرخانید.

به این نکته هم توجه کنید که باید از حرکات سریع و ناگهانی و همچنین لرزش دست در هنگام عکاسی جلوگیری کنید تا تصویر واضحی داشته باشید.

چگونه در عکاسی با موبایل حرفه ای شویم؟


۶- HDR را فراموش نکنید

HDR که مخفف عبارت High Dynamic Range (طیف دینامیکی گسترده) است می تواند تصاویری به یاد ماندنی برایتان ثبت کند. البته تنظیمات این حالت در دوربین های حرفه ای کمی پیچیده تر است اما شما که از تلفن های هوشمند استفاده می کنید می توانید همه چیز را به خود دستگاه بسپارید و از عکس بی نظیری که گرفته شده لذت ببرید.

 عکاسی در حالت HDR زمانی که تضاد بسیار زیادی در نور وجود دارد بهترین نتیجه را خواهد داشت.

تلفن هایی که از HDR پشتیبانی می کنند به صورت خودکار تصویر را از لحاظ روشنایی و جزئیات موجود در کادر تنظیم خواهند کرد و نیازی به نگرانی درباره هیچ کدام از آنها نیست.

چگونه در عکاسی با موبایل حرفه ای شویم؟


ویدیو مرتبط :
تجربه ی عکاسی حرفه ای با موبایل هوآوی پی 9 + زیرنویس

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نکاتی طلایی برای عکاسی حرفه ای با موبایل


یادتان می‫آید که در گذشته‫ای نه چندان دور اگر می‫خواستید در میهمانی‫های خانوادگی عکس بگیرید باید از دوربین دیجیتال استفاده می‫کردید، سپس دوربین را به کامپیوتر یا لپ‫تاپ وصل می‫کردید، عکس‫ها را از حافظه دوربین به دستگاه خود کپی می‫کردید .

ماهنامه شبکه: یادتان می‫آید که در گذشته‫ای نه چندان دور اگر می‫خواستید در میهمانی‫های خانوادگی عکس بگیرید باید از دوربین دیجیتال استفاده می‫کردید، سپس دوربین را به کامپیوتر یا لپ‫تاپ وصل می‫کردید، عکس‫ها را از حافظه دوربین به دستگاه خود کپی می‫کردید و سپس عکس‫ها را با خویشاوندان و دوستان به اشتراک می‫گذاشتید. ولی سال ۲۰۱۵ سال انقلاب در نحوه عکاسی و عکس گرفتن بوده است.

۶ نکته طلایی برای عکاسی حرفه ای با موبایل

دیگر کسی به آن‫صورت نیازی به دوربین دیجیتال ندارد و به دنبال خرید آن نیست. چرا که این وظیفه از دوربین دیجیتال به گوشی‫های تلفن همراه واگذار شده و این روزها حتی گوشی‫های هوشمند رده پایینی که وارد بازار می‫شوند نیز حداقل یک دوربین ۸ مگا‫پیکسل برای عکس گرفتن دارند.

جالب این‫که کیفیت این دوربین‫ها دائما در حال بهبود است و عکس‫های خوبی می‫توان با آن‫ها انداخت. در آن‫طرف گوشی‫های رده بالا قرار دارند که واقعا از دوربین‫های فوق‫العاده‫ای برخوردار هستند. ولی فرق نمی‫کند که شما از گوشی رده پایین استفاده کنید یا گوشی رده بالا.

چرا که همیشه می‫توانید از منطقه امن بیرون بیایید و به‫جای استفاده از حالت "auto” از امکانات و قابلیت‫هایی که در گوشی قرار دارد برای گرفتن عکس‫های بهتر تلاش کنید. در زیر چند روش به شما یاد می‫دهم تا بتوانید عکس‫های بهتری بیاندازید.

از فلش استفاده نکنید

۶ نکته طلایی برای عکاسی حرفه ای با موبایل

فلش برای مواقع ضروری است حتی زمانی‫که از دوربین‫های DSLR استفاده می‫کنید. اگر می‫توانید از نور معمولی محیط برای روشن و زیبا کردن عکس استفاده کنید حتما همین کار را انجام دهید چرا که عکس بیشتر طبیعی به نظر می‫رسد.

روی دوربین گوشی‫های هوشمند زمان و مکان برای فلش LED در نظر گرفته شده ولی به دلیل این‫که خیلی نزدیک به لنز قرار دارد ممکن است که تأثیر بد و نامطلوبی روی عکس داشته باشد.

اگر احساس می‫کنید که نور محیط برای گرفتن عکس کافی نیست ISO و میزان نوردهی (EV) را افزایش دهید. بخاطر داشته باشید که افزایش ISO باعث می‫شود تا عکس شما حالت نقطه نقطه یا به اصطلاح پارازیت داشته باشد.



هرگز از زوم دیجیتال استفاده نکنید، هرگز!

۶ نکته طلایی برای عکاسی حرفه ای با موبایل

زوم دیجیتال به دلیل این‫که عکس‫های گرفته شده با گوشی‫هوشمند را خراب می‫کند زیاد نام خوبی از خود به جا نگذاشته است.

 تنها کاری که زوم دیجیتال انجام می‫دهد بزرگ‫تر کردن و بریدن عکس است، مگر این‫که دوربین شما از زوم اپتیکال برخوردار باشد یعنی جایی که لنز دوربین از دستگاه شما بیرون می‫زند (درست مانند چیزی که در زوم گوشی سامسونگ گلکسی K دیده بودیم که البته خیلی گوشی خوبی ار آب در نیامد).

شاید سئوال کنید که نمی‫توانم بعد از این‫که عکس انداختم این کار را انجام دهم؟ بله، می‫توانید ولی نکته دقیقا همین‫جا است.

 زوم دیجیتال تنها کاری که می‫کند محدود کردن گزینه‫های شما برای ویرایش عکس است. سعی کنید در حالت کوچک‫نمایی عکس خود را بگیرید و سپس روی آن هر کاری که می‫خواهید انجام دهید.



به تنظیمات بهترین، بدترین و خودکار عکس‌ها دقت کنید

۶ نکته طلایی برای عکاسی حرفه ای با موبایل

همه ما وقتی عکس می‫گیریم بعضی از آن‫ها خیلی خوب درمی‫آید و بعضی‫ها واقعا بد. هر زمان که عکس می‫گیرید، فرق نمی‫کند که خوب باشد یا بد، به توضیحات عکس دقت کنید تا ببینید که ISO، مدت زمان نوردهی و دیافراگم آن چه بوده است.

 از این طریق شما به آرامی و آهستگی یاد می‫گیرید که با توجه به شرایط نور محیط، چه تنظیماتی روی گوشی‫هوشمند شما بهتر جواب می‫دهد. این قضیه برای عکس‫های حالت auto خیلی کاربرد دارد چرا که متوجه می‫شوید گوشی در حالت پیش‫فرض چه تنظیماتی دارد تا بتوانید آن‫ها ‏را به درستی تغییر دهید.



از حالت HDR استفاده کنید

۶ نکته طلایی برای عکاسی حرفه ای با موبایل

برای گرفتن عکس از اجسام بی‫حرکت و ساکن بهترین حالت استفاده از HDR است البته حتما باید دست‫های شما ثابت بماند. کاری که HDR و(High Dynamic Range) (گستره دینامیکی بالا) انجام می‫دهد آن است که میزان نور و سایه در عکس را مساوی نگه می‫دارد.

 این قابلیت برای عکس‫هایی که کنتراست بالا دارند خیلی مفید است. زمانی‫که در حالت HDR عکاسی می‫کنید HDR بصورت هم‫زمان دو یا چند عکس با نوردهی‫های متفاوت می‫اندازد. بعد از آن بهترین و روشن‫ترین بیت‫ها را در قالب یک عکس با هم ترکیب می‫کند.

باید حتما دوربین را کاملا ثابت نگه دارید و کوچک‫ترین لرزشی به دست خود ندهید در غیر این‫صورت عکس شما تار می‫شود.



از فیلترهای بعد از پردازش استفاده کنید

۶ نکته طلایی برای عکاسی حرفه ای با موبایل

خیلی‫ها هستند که کوچک‫ترین اعتنایی به آن‫همه فیلترهای دوست‫داشتنی نمی‫کنند. فیلترهایی که می‫تواند واقعا باعث بهبود عکس شما بشود. ولی برای کسانی که علاقمند به عکاسی با گوشی خود هستند فیلترهای رترو (Retro)، سیاه-سفید، ویندمیر (Windmere)، ایسلندیا (Islandia) و سایر فیلترهای موجود می‫تواند به یک عکس هویت ببخشد.

خیلی از گوشی‫های‫هوشمند آندرویدی از بهترین فیلترهای موجود برخوردار هستند. ولی اگز خیلی زمان برای این کار ندارید بهتر است از Pixlr استفاده کنید.



قانون سومی‫ها

۶ نکته طلایی برای عکاسی حرفه ای با موبایل

این یکی از آسان‫ترین قوانین عکاسی است، ولی در عین حال ارزش خیلی زیادی برای بهتر شدن ترکیبات عکس شما دارد. ایده کلی این است که معمولا چشمان ما بصورت کاملا طبیعی و ذاتی به عکس‫های جذب می‫شود که به سه قسمت تقسیم شده باشند که در این حالت معمولا چیزی که از همه مهم‫تر است مورد توجه قرار نمی‫گیرد.

برای رفع این مشکل، خیلی از دوربین‫های گوشی‫های هوشمند به شما این امکان را می‫دهند که زمان عکاسی از دو خط افقی و دو خط عمودی استفاده کنید. موضوع اصلی عکس شما باید در یکی از چهار نقطه تلاقی این خط‫ها باشد تا از نظر تئوری عکسی بگیرید که لذت بصری خوبی داشته باشد. حتما آن را امتحان کنید.