دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

چگونه از واکمن به آی‌پاد رسیدیم؟!


سونی به سرعت از رقبای خود فاصله گرفت، یک دهه بعد از معرفی واکمن، این وسیله پنجاه درصد سهم بازار وسایل پرتابل پخش موسیقی در آمریکا و ۴۶ درصد سهم بازار را در ژاپن در اختیار داشت و این در شرایطی بود که قیمت واکمن حدود ۲۰ دلار بیشتر از وسایل مشابه بود.

یک پزشک: در سال ۱۹۷۸، مهندسان سونی با موفقیت یک وسیله جمع و جور پخش موسیقی را که دارای یک هدفون بود ساختند، این وسیله نسخه ابتدایی محصولی بود که به یک پدیده در سطح دنیا تبدیل شد. در سال ۱۹۷۹، واکمن به بازار ژاپن معرفی شد، در سه ماه اول ۳۰ هزار دستگاه واکمن به فروش رسید.

از واکمن تا آی‌پاد: فناوری موسیقی درباره «نوآوری» چه چیزهایی می‌تواند به ما بیاموزد؟

سونی به سرعت از رقبای خود فاصله گرفت، یک دهه بعد از معرفی واکمن، این وسیله پنجاه درصد سهم بازار وسایل پرتابل پخش موسیقی در آمریکا و ۴۶ درصد سهم بازار را در ژاپن در اختیار داشت و این در شرایطی بود که قیمت واکمن حدود ۲۰ دلار بیشتر از وسایل مشابه بود.

در اواخر دهه ۱۹۹۰، زمانی که آفتاب نوارهای کاست غروب کرد و نوبت به دیسک‌های فشرده و فایل‌های mp3 رسید، همه منتظر بودند که ببینند چه شرکتی می‌تواند موفیت سونی را این بار در زمینه تولید وسایل پخش mp3 تکرار کند.

در سال ۱۹۹۸، شرکت ساهان Saehan Information Systems کره جنوبی، اولین پخش‌کننده پرتابل موسیقی دیجیتال را ساخت و آن را MPMan نامید. در سال اول، ۵۰ هزار عدد از این وسیله در دنیا فروخته شد.

از واکمن تا آی‌پاد: فناوری موسیقی درباره «نوآوری» چه چیزهایی می‌تواند به ما بیاموزد؟
زمانی که در سال ۲۰۰۱، اپل، آی‌پاد را وارد بازار کرد، در بازار آمریکا ۵۰ مدل مختلف پخش‌کننده Mp3 وجود داشت، اما هیچ کدام از شرکت‌هایی که این پخش‌کننده‌ها را ساخته بودند، نتوانسته بودند، موفقیت ۲۰ سال پیش سونی را تکرار کنند.

در مقایسه با واکمن و کاست، داستان mp3 متفاوت بود. شما نمی‌توانستید آنها را به مانند کاست‌ها از فروشگاه‌های خرده‌فروشی موسیقی بخرید. دانلود قانونی یا غیرقانونی یک آلبوم موسیقی هم در آن زمان وقت‌گیر بود.

اصلا اهمیتی نداشت که MPMan در این عرصه، اولین باشد یا بیستمین و چهلمین محصول با تونایی پخش mp3. چرا که بدون وجود یک سیستم گسترده و جامع فروش موسیقی و اینترنت پرسرعت، طرح عقیم می‌ماند و نمی توانست جلب توجه کند.

سرانجام بازار پخش‌کننده موسیقی‌ها توسط آی‌پاد شرکت اپل قبضه شد. آی‌پاد توانسته بود یا وجود سه سال تأخیر نسبت به MPMan برنده شود. اما چرا اپل توانسته بود با وجود این تأخیر، برنده نهایی شود؟

از واکمن تا آی‌پاد: فناوری موسیقی درباره «نوآوری» چه چیزهایی می‌تواند به ما بیاموزد؟

اپل شکیبایی بسیاری برای به بازار فرستادن آی‌پاد به خرج داد، اپل آنقدر صبر کرد تا بالاخره بتواند یک وسیله ساده و جذاب پخش را که با یک نرم‌افزار هوشمند پشتیبانی می‌شد به بازار بفرستد، در ان زمان هم فرمت mp3 و هم اینترنت پهن‌باند در تمام دنیا جا افتاده بودند و مورد استفاده قرار گرفته بودند.

نخستین نسخه آی‌پاد با ظرفیت پنج گیگ، ۳۹۹ دلار قیمت داشت و می‌توانست حدود هزار قطعه موسیقی را در خود جای بدهد. این وسیله طراحی رابط کاربری خوبی در زمان خود داشت و سبک بود. ولی ارزش عمده این گجت، در نرم‌افزار مدیریت موسیقی آی‌تونز نهفته بود.

در آوریل سال ۲۰۰۳، اپل فروشگاه موسیقی آی‌تونز را افتتاح کرد، فروشگاهی که در آن کاربران می‌توانستند موسیقی‌های دلخواه را خود جستجو کنند و هر قطعه موسیقی را با ۹۹ سنت و هر آلبوم را با ۹٫۹۹ دلار بخرند. در سال ۲۰۰۵، این فروشگاه ۱٫۵ میلون قطعه موسیقی داشت.

از آنجا که هر قطعه موسیقی فقط با ۹۹ سنت به فروش می‌رسید و اپل تنها ۱۰ درصد این مبلغ را دریافت می‌کرد، سود اپل از فروشگاهش ناچیز بود. اپل تا پایان سال ۱۰۰۹، توانست ۸ میلیارد قطعه موسیقی به فروش برساند و حدود ۸۰۰ میلون دلار سود کسب کند که البته باید هزینه جاری فروشگاه را از این سود کم کرد.

پس در قیاس با ۲۲ میلیارد دلاری که اپل در این فاصله زمانی از فروش خود آی‌پاد به جیب زده بود، سودش از فروش موسیقی در آی‌تونز بسیار اندک بود، اما علت اشتیاق اپل را در احداث این فروشگاه را می‌توان نوعی مشروعیت دادن به آی‌‍پاد از طریق اجازه دسترسی و خرید قانونی موسیقی دانست.

در تعطیلات سال ۲۰۰۴، فروش وسایل پرتابل پخش‌کننده CD، هنوز دو برابر پخش‌کننده MP3 بود. ولی بین سه ماه سوم سال ۲۰۰۴ و سال ۲۰۰۵، فروش آی‌پاد به ناگاه ۶۱۶ درصد افزایش یافت. در آن زمان کاربران شروع به خرید مدل‌های تازه‌تر آی‌پاد کردند، سود اپل بیشتر شد و در سال ۲۰۰۸، اپل ۴۸ درصد بازار پخش‌کننده mp3 را در اختیار گرفت. این در حالی بود که نزدیک‌ترین رقیب ‌آی‌پاد در آن زمان که Sansa شرکت SanDisk بود، تنها ۸ درصد بازار را در اختیار داشت.

کمتر کسی منکر کیفیت آی‌پاد است، اما آیا در سال ۲۰۰۸، کیفیت آی‌پاد نسبت به رقیبش واقعا آنقدر بیشتر بود که ۸ برابر بیشتر فروش داشته باشد،؟

نتیجه‌ای که می‌شود گرفت این است که گاهی تأخیر در ورود به بازارهای تازه، شاید هوشمندانه‌تر باشد. در این مورد خاص استیو جابز همانند همان کاری که با آی‌فون انجام داد، آنقدر صبر کرد که  شرایط برای عرضه یک محصول انقلابی مهیا شود.

جابز در اظهار نظر جالبی گفته است که می‌توان امواج فناوری را پیش از حرکتشان مورد مشاهده قرار داد و بعد عاقلانه تصمیم گرفت که بر کدام موج سوار شد. اگر انتخاب نابخردانه‌ای کنید، انرژی زیادی را از دست می‌دهید، اما اگر عاقلانه تصمیم بگیرید، موفق می‌شوید.

از واکمن تا آی‌پاد: فناوری موسیقی درباره «نوآوری» چه چیزهایی می‌تواند به ما بیاموزد؟

در سه سال فاصله‌ای که بین MPMan و آی‌پاد بود، اکوسیستم پخش‌کننده‌های Mp3 مساعد شد. اپل دیگر مجبور نبود که منابع زیادی صرف کند و وقت زیاد بگذارد، اپل درست زمانی به چهارراه شلوغ رسیده بود که چراغ راهنمایی سبز شده بود ومی‌توانست به سرعت به سمت موفقیت حرکت کند و در این زمان بود که آی‌پاد از سوی نشریه اکانومیست، واکمن قرن ۲۱ لقب گرفت.

اشتباه نکنید! منظورم از این پست، «برند»پرستی یا تحسین اپل یا شخص جابز نبود، مراد از این پست این بود که نوآور بودن برای موفقیت، ظرف و زمان خاص خود را طلب می‌کند. گاهی اکوسیستم کلی برای عرضه یک محصول مناسب نیست، گاهی از لحاظ سخت‌افزاری باید منتظر یک جهش ماند، تا به گنجاندن آن پیشرفت یک سخت‌افزار انقلابی را وارد بازار کرد.


ویدیو مرتبط :
بررسی واکمن NWZ-A17 سونی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

با احمدی‌نژاد گل‌کوچک بازی کردیم تا به دولت رسیدیم



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

با احمدی‌نژاد گل‌کوچک بازی کردیم تا به دولت رسیدیم

کامران دانشجو: احمدی‌نژاد در فوتبال هم کاپیتان ما بود/ به برادرم سختگیرتر هستم

دکتر کامران دانشجو با تشریح برخی از برنامه‌های پیش‌روی وزارت علوم، در پاسخ به این سوال که ارتباط شما با برادرتان فرهاد دانشجو در مسائل کاری و شخصی چگونه است؟ به برنامه‌ تقدیمی خود به رییس‌جمهور و مجلس برای تصدی پست وزارت علوم اشاره کرد و گفت: ریاست جمهوری با مطالعه برنامه‌های بنده آنها را تایید کرد. به اعتقاد بنده ایشان اولین رییس جمهوری بود که مسوولین خود را با کار کارشناسی انتخاب می‌کند.

وی در این رابطه با بیان اینکه همان‌گونه که انتخاب حق رییس جمهوریست، تغییر مسوولین نیر حق ایشان است به برخی از شایعات در خصوص برکناری خود از پست وزارت علوم اشاره کرد و گفت:‌ در هر صورت حق رییس جمهور است که همانگونه که افراد را انتخاب می‌کند، هر زمانی که احساس کرد می‌خواهد ادامه راه را با کس دیگری برود، فرد و یا مسوول مربوطه را جایگزین کند. کجای این انصاف است که این حق را از وی بگیریم.

رییس‌جمهور کاپیتان تیم فوتبال ما بود

وی در عین حال به روابط دوستانه خود با دکتر احمدی‌نژاد پرداخت و با بیان اینکه ارتباط من با رییس‌جمهور، صمیمانه، دوستانه و بسیار محترمانه بوده و است، تصریح کرد: ما سال‌های سال با هم دوستان قدیمی و هم دانشگاهی بودیم، به طوری که سال‌ها با هم از گل کوچک بازی کردیم تا به دولت رسیدیم. همیشه در زمان بازی هم، رییس‌جمهور کاپیتان ما بود و در آنجا هم تیم را مدیریت می‌کرد.

وی ادامه داد: همواره در فعالیت‌های سیاسی، دانشجویی و ورزشی باهم بودیم، البته بنده هم بازیکن خیلی خوبی بوده و در پست فوروارد و گل زن بازی می‌کردم. ولی بازی رییس جمهور خیلی خوب بود.

وزیرعلوم با اشاره به انرژی بالای دکتر احمدی‌نژاد در اداره کشور، گفت: در گذشته نیز او همین انرژی را داشت، به طوری که ما در فوتبال «برنده به جا» بازی می‌کردیم. تیم ما تیم خیلی خوب و هماهنگ بود ولی اگر مثلا هفت بازی برنده بجا می‌کردیم همه یک به یک کم می‌آوردند، ولی دکتر احمدی‌نژاد تا بازی آخر نیز کم نمی‌آورد و از اول تا آخر هم یک جور می‌دوید.

وی در بخش دیگر با اشاره به برنامه پیشنهادی خود به رییس جمهور و سپس مجلس شورای اسلامی، گفت: بنده در حال اجرای کل این برنامه‌ها هستم و حتی در یک مورد هم خارج از برنامه عمل نکردم.

بی‌انصافی است که بخواهیم کارهای آقای جاسبی را در دانشگاه آزاد نادیده بگیریم

دانشجو در ادامه در توضیح روابط خود با فرهاد برادرش، با بیان اینکه بنده موظم تمام برنامه‌های پیشنهادی خود را اجرایی کنم، گفت: من در برنامه‌ام اشاره کردم که دانشگاه آزاد یک بال آموزش عالی کشور است، به همین دلیل سعی کرده‌ام که این دانشگاه را حمایت کنم.

وی افزود: در همین راستا تلاش ما حمایت از افزایش اعضای هیات علمی این دانشگاه بود، به گونه‌ای که در برنامه‌ای جدید 50 درصد از هزینه بورسیه مربی‌های این دانشگاه را وزارت علوم تقبل کرده است.

به برادرم نسبت به زمان جاسبی سختگیرتر هستم

وزیر علوم با بیان اینکه این کار در زمان ریاست جاسبی در دانشگاه آزاد صورت گرفت، گفت: دکتر جاسبی دوست من بوده و هست و سال‌های سال در دانشگاه علم و صنعت و جامعه اسلامی دانشگاهیان با هم بودیم. بی‌انصافی است که بخواهیم کارهای آقای جاسبی را در دانشگاه آزاد نادیده بگیریم، اما در هر بخش و دانشگاهی همیشه نقد وجود دارد و ما سعی بر اصلاح آن داشتیم.

وی ادامه داد: به عنوان مثال اساسنامه این دانشگاه بعد از حدود سی سال فعالیت نیاز به بازنگری و به روز شدن داشت که هدف از تغییرات نیز پویا کردن بیشتر این دانشگاه بود.

دانشجو با بیان اینکه من پیش از قبول پست وزارت علوم نیز به عنوان استاندار تهران، عضو هیات امنای دانشگاه آزاد بودم، گفت: در زمینه تعامل با دانشگاه آزاد نیز هیچ مشکلی با دکتر جاسبی نداشتیم و هر چه قدر که می‌توانستیم، حمایت می‌کردیم. در حال حاضر نیز برادرم این سمت را بر عهده دارد و با او نیز هیچ مشکلی ندارم.

وی با بیان اینکه در مورد رشته‌محل‌ها به برادرم نسبت به زمان جاسبی سختگیرتر هستم، ادامه داد: تعداد رشته محل‌هایی که به دانشگاه آزاد در زمان جاسبی داده‌ایم، بسیار بیشتر از زمان ریاست برادرم است، چرا که در حال حاضر چون برادرم ریاست دانشگاه آزاد را بر عهده دارد، نمی‌خواهم کوچکترین شائبه‌ای در این رابطه ایجاد شود.

وزیر علوم درباره چگونگی کار با برادرش به عنوان رییس دانشگاه آزاد، تصریح کرد: کار کردن با برادرم راحت است و هیچ مشکلی ندارم، اما این کار از منظری سخت‌ است، چرا که باید مواظب برداشت‌های غلط و اشتباه عده‌ای از بیرون دانشگاه باشم. در زمان دکتر جاسبی برای اتخاذ تصمیم‌ به حاشیه‌ها فکر نمی‌کردم و از نظر تعاملی هم مشکلی با وی نداشتم و هر چقدر می‌توانستم حمایت می‌کردم، اما اکنون باید قبل از هر تصمیم به حاشیه‌های احتمالی آن نیز فکر کنم.

دانشجو با اشاره به مشکلات و حاشیه‌هایی که عده‌ای با برداشت‌ نادرست در روابط وزارت علوم با دانشگاه آزاد ایجاد کرده و می‌کنند، گفت: برای مثال وقتی می‌خواهیم آزمون‌ها را تجمیع کنیم، عده‌ای آن را به حاشیه می‌برند و می‌گویند، دانشگاه آزاد هم دولتی شد؛ اما تجمیع آزمون‌ها چه ربطی به دولتی شدن دارد؟

وی با اشاره به برخی حاشیه‌ها، گفت: اگر نقدی بر دانشگاه آزاد داشته باشم می‌گویند برادر خود را هم قبول ندارد، اگر تعریف کنم، می‌گویند از برادرش تعریف می‌کند، خلاصه تعامل و شرایط از این لحاظ دشوار است.

وزیر علوم در خاتمه با اشاره به یک خاطره از روابط خانوادگی خود مبنی بر اینکه داماد من دانشجوی دکتری خودم بود، گفت: به محض اینکه ایشان داماد من شدند، به او گفتم که من نمی‌توانم دیگر استاد راهنمای تو باشم، چرا که اگر به تو نمره دهم، می‌گویند که چون دامادش بوده است، این کار را کرده و اگر ندهم می‌گویند حتی به دامادش هم رحم نمی‌کند؛ بنابراین او با یک استاد راهنمای دیگر، کار خود را ادامه داد و در حال حاضر نیز عضو هیات علمی یکی از دانشگاه‌های داخل کشور است.

وی افزود: هر فردی رییس دانشگاه آزاد اسلامی باشد، چون معتقدم دانشگاه آزاد یک بال آموزش عالی است، من نیز مسئولیت خود را در حمایت از این بال آموزش عالی انجام می‌دهم./ایسنا