دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

نخل خرما و جایگاه آن در كشور ایران



نخل خرما,درخت نخل خرما,کاشت درخت نخل خرما

علاوه برمصرف غذایى از خرما در صنعت نیز از نخل خرما استفاده فراوان میشود

 

کاشت نخل خرما در ایران

سابقه کشت نخل خرما در دنیا به بیش از 5000 سال پیش رسیده و کاشت درخت نخل خرما در ایران از بدو تاریخ و تشکیل سلسله هخامنشی معمول بوده است. همه اجزای نخل خرما و میوه خرما استفاده میشود.

اهمیت نخل خرما و جایگاه آن در كشور ایران:
خرما میوه اى است با ارزش غذایى بالا كه به علت دارا بودن مواد قندى قابل توجه علاوه برمصرف غذایى در صنعت نیز از نخل خرما استفاده فراوان میشود.


ارزشمند بودن نخل خرما بدون دور ریز!
همه اجزای نخل خرما و میوه خرما استفاده می شود. مصارف مختلف خرما در صنعت شامل شیره خرما، شهد خرما، قند مایع، سركه خرما، الكل، عصاره نوشابه و خوراك دام مى باشد و از هسته آن روغن كربن اكتیو، لوریل الكل، مواد مؤثر سطحى و از ضایعات آن در تركیب خوراك دام و طیور استفاده مى كنند. از برگ و تنه نخل خرما در ساخت سایبان، حصار، ظروف بافتنی، سوخت پروند (وسیله ‏اى براى بالا رفتن از درخت نخل خرما) و ... استفاده می شود. همچنین از برگ نخل خرما در ساخت انواع ظروف، بافتنى، حصیر و از تنه و چوب نخل خرما در كارخانجات نئوپان سازى و كاغذ سازى و همین طور پوشش ساختمان ها و پل ها استفاده مى كنند.


شکر خرما:
از خرما كه داراى 75-65% مواد قندى (فروكتوز، ساكاروز، گلوكز) است می‏توان براى استخراج شكر استفاده كرد. تهیه شكر از میوه خرما در دوران هاى قدیم متداول بوده است ولى نه در سطح بزرگ تجارتی.

 

اجزای نخل خرما,نخل خرما,شکر خرما

 تهیه شكر از میوه خرما در دوران هاى قدیم متداول بوده است


شهد طلاى سیاه:
حاصل استخراج و رنگبرى نسبى عصاره خرما است. داراى رنگ یاقوتى، شفاف و عطر و طعم خرما است. این فرآورده داراى بیشترین خواص خرما است. این محصول با شیره خرما كه به روش سنتى تولید مى شود، متفاوت است و در اثر حرارت بالا تركیبات حساس به حرارت از بین نمى روند.


تركیبات تشكیل دهنده شهد عسلى خرما شباهت زیادى به عسل كندو دارد. این ماده داراى قدرت شیرین كنندگى بیشترى نسبت به ساكاروز دارد. این فرآورده مى تواند در ساخت نوشیدنى هاى انرژى زا و فرآورده هاى پخت( كیك و محصولات قنادى و نانوایى)، فرآورده هاى لبنى و در بستنى به علت كاهش نقطه انجماد، در تشكیل كریستال هاى ریز كمك مى كند، و در سایر صنایع نیز به كار رود.

سرکه خرما:
هر ساله مقدارى از خرما در اثر عدم مراقبتهاى بهداشتى و بسته بندى در منازل، مغازه ‏ها، انبارهاى عمده فروشى و صادراتى معیوب می‏شود و دیگر نمی‏تواند به صورت خرما قابل مصرف و فروش باشد. معمولاً از این نوع میوه هاى معیوب براى تهیه سركه استفاده می‏شود.


عرق تارونه:
پوست تازه تارونه كه عربى آن كفرى است به طورى كه در كتاب ها نوشته اند داراى خواص زیادى است. از جمله مقوى حجم و روح و قلب و دماغ است. كوبیده آن قابض است و اسهال را بند می‏آورد. مالیدن خمیر تارونه به لثه ‏هاى دندان باعث تقویت آنها و برطرف كردن پیوره و چرك و خون لثه می‏شود. عرق تارونه داراى عطر بسیار مطبوعى است و مصرف آن اسهال و دل پیچه را برطرف می‏كند. تولید آن در شیراز معمول است وجنبه تجارتى هم دارد. هر چه نسبت تارونه به آب زیادتر باشد عرق مرغوبتر و گرانتر است.

 

اجزای نخل خرما,کشت نخل خرما,نخل خرما

 همه اجزای نخل خرما و میوه خرما استفاده میشود


پنیر خرما!
 در جوف، تارونه ماده سفیدرنگى مثل پشمك وجود دارد كه اعراب به آن طلع و افراد محلى در ایران به آن پنیر می‏گویند این ماده كه قسمتى از گلها را تشكیل می‏دهد بسیار مقوى و براى رفع اسهال مفید است. خوردن حدود 3 گرم از آن رفع تشنگى می‏كند و مصرف آن باعث تقویت قواى جنسى مرد و زن می‏شود. در ناحیه جوزا انتهایى درخت و پاجوشهایش بافتهاى بسیار مقوى و ظریفى وجود دارد كه اهالى منطقه خرماخیز اغلب آنها را به مصرف خوراك می‏رسانند.

 

کشت نخل خرما,محصول نخل خرما,اجزای نخل خرما

 ساخت صنایع دستى با محصول نخل خرما


انواع صنایع دستى محصول نخل خرما
1. حصیر  Hasir
2. تولك یا زنبیل  Tulak
3. سجاده  Sajjadeh
4. خورجین
5. مشب یا بادبزن آتش  Meshab
6. بادزن دستى یا بابزه  Babezah
7. كلاه
8. كپر  Kapar
9. سجم  Sejam
10. كپر چهاردیواری
11. آخور حیوانات (پاگهPagah )
12. كت یا قفس  Kot
13. سِوِنْد  Sevend
14. جاروب  Jarub
15. سپو – نوعى سینى لبه دار  Sopu
16. كمبار یا طناب  Kombar
17. جارو از پنگ  Jaro – Az – Pong
18. انواع سفره
19. سرپوش غذا
20. ظرف هاى خرما (پدی )
21. توندون  Tovandun
22. اته  Atu
23. درانى  Dorani
24. پروند Parvand

 

میوه خرما,شکر خرما,خواص خرما,نخل خرما

 از برگ نخل خرما در ساخت انواع ظروف، بافتنى، حصیر و ... استفاده میکنند

 
غذاى دوران بحران:
خرما به عنوان غذاى بحران نظیر سیل، زلزله و جنگ و خشكسالى و هم چنین به عنوان غذاى اصلى قشر فقیر در مناطق محروم و به ویژه در كشورهاى جهان سوم كه با مشكلات سوء تغذیه و گرسنگى مواجه هستند نقش مهمى را ایفا مى كند.


خرما به دلیل ویژگى هاى منحصر به فرد نظیر مقاومت به خشكى و كم آبى تحمل شرایط نامساعد آب وخاك در زمره معدود گونه هاى گیاهى است كه توانسته گسترش و اسكان انسان در سرزمین هاى گرم و غیر حاصلخیز را امكان پذیر سازد.

 

درخت نخل خرما,نخل خرما,میوه خرما

نخل خرما در ایران اهمیت زیادی دارد

 

آیا خرماى كم قند داریم؟
خرما هر چه نرم تر باشد یعنى رطوبت بیشترى داشته باشد در مقایسه با انواعى كه نیمه خشك و خشك است و رطوبتى ندارد درصد قند كمترجم وارد بدن مى شود. یك مشت خرماى خشك دو برابر خرماى نرم كالرى دارد.


لازم است بدانید همه انواع خرما به جز خارك تقریبا به یك میزان قند دارند، اما چون خرماى خشك در مقایسه با خرماى نرم رطوبت كمتری دارد و به مقدار بیشترى خورده مى شود انرژى زایى زیادتر و قند بیشترى دارد و مصرف بیش از حد آن براى افراد دیابتى مضر است.

 


ویدیو مرتبط :
‫حال و روز نخل داران قطب تولید خرما، خوب نیست‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جایگاه بانكداری الكترونیک در ایران كجاست؟



 

 

جایگاه بانكداری الكترونیک در ایران كجاست؟

 

 

گرچه توسعه زیرساخت‌ها و مرحله‌ آمادگی در توسعه بانكداری الكترونیكی در ایران هنوز به پایان نرسیده است، اما به نظر می‌رسد میزان فعالیت فن‌آوری نسبت به آمادگی‌ها بسیار اندك است و این موضوع به تاكید كارشناسان بدان معناست كه از زیرساخت‌های موجود به میزان مطلوب بهره‌برداری صورت نمی‌گیرد؛ بنابراین این موضوع باید در هدفگذاری و سیاست‌گذاری بانكداری الكترونیكی مورد توجه باشد.

 


به گزارش ایسنا، در هر سال میلیون‌ها قبض آب، برق، تلفن به منازل تحویل داده می‌شود. اگر زمان معطلی برای پرداخت هر قبض ۱۵ دقیقه در نظر گرفته شود (در بهترین حالت) میلیون‌ها ساعت از وقت مردم تلف خواهد شد، به عبارت دیگر چنانچه برای هر روز كاری هشت ساعت با ۱۲ هزار تومان هزینه محاسبه شود، سالانه میلیاردها تومان به ضرر مردم كشورمان هزینه می‌كنیم. این مبلغ كلان می‌تواند با مدیریت بانك‌ها به كمترین میزان ممكن برسد اگر مسوولان كشور به بانكداری الكترونیك به صورت جدی و راهبردی نگاه كنند؛ در حال حاضر در كشور‌های اروپایی ۷۰ درصد پرداخت‌ها الكترونیكی و به عبارت دیگر تنها ۳۰ درصد مبادلات از طریق پول نقد و اسكناس صورت می‌گیرد، بنابراین جلوگیری از جابه‌جایی پول فیزیكی بسیار باید در كشور ما هم آن طور كه باید در دستور كار قرار بگیرد.

 

 


كمبودهای بانكداری الكترونیكی

 


به عقیده كارشناسان ضعف در بخش‌بندی مشتریان و ارائه خدمات متناسب با هر بخش، استفاده ناكافی از ابزارهای تبلیغات برای توسعه فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی بانكداری الكترونیك، تعداد تراكنش بسیار كم بر پایانه‌های فروش نسبت به دیگر كشورهای دنیا، تعداد كم مشتریان خدمات بانكداری اینترنتی و تلفن همراه و عدم توسعه زیرساخت‌های امضای دیجیتال و كلید عمومی و خصوصی و ضعف بانك‌ها در پاسخگویی سریع در مشكلات پیش آمده برای مشتریان بانكداری الكترونیكی، از جمله كمبودهای بانكداری الكترونیك است. هرچند بانكداری الكترونیكی خصوصا در حوزه پرداخت در میان عموم جامعه در اثر آشنایی مردم و اعتماد تدریجی آنها به پرداخت‌های الكترونیك رو به افزایش است؛ اما توسعه سیستم‌های بین بانكی در میان بانك‌های كشور و هماهنگ‌سازی سیستم‌های درون بانكی و سیستم‌های بین بانكی با یكدیگر و به تدریج با شبكه‌ها و پروتكل‌های جهانی نیز از اقدامات قابل توجه در این زمینه به شمار می‌رود. همچنین بانك‌ها تدریجا در حال آشنایی با سیستم‌های مدیریتی مبتنی بر فن‌آوری اطلاعات از جمله CRM و سیستم‌های مدیریت ریسك هستند، اما در زمینه پشتیبان نیز ضعف‌هایی وجود دارد.

 

 


سیاست‌های بانكداری الكترونیكی

 


سیاست‌های تدوین شده برای بخش بانكداری الكترونیكی بیشتر حول موضوعات خاصی نظیر افزایش تقاضا برای پرداخت از طریق ابزارهای الكترونیكی و ارائه زیرساخت‌های متناسب و كافی، افزایش امنیت و كاهش ریسك، یكپارچه‌سازی عملیات پشت باجه بانك‌ها و یكپارچه‌سازی اطلاعات بین بانكی، توسعه شناخت و آگاهی جامعه و مدیران از ابزارها و روش‌های پرداخت الكترونیكی، مطرح هستند.

 


در این حوزه سیاست‌های تدوین شده در زمینه عملكردی شامل توسعه پرداخت‌های الكترونیكی ریز از طریق توسعه پول الكترونیك در حمل و نقل شهری، كمك به شكل‌گیری و افزایش تقاضا، تنظیم بازار رقابتی، عرضه خدمات پرداخت الكترونیك، توسعه امكان به كارگیری سیستم پرداخت كلان الكترونیكی در جامعه از طریق به كارگیری بستر ساتنا و امضای دیجیتال، یكپارچه‌سازی اطلاعات سیستم‌های بانكی در قالب Core Banking در همه بانك‌های كشور است. به عقیده كارشناسان آنچه در این میان از اهمیت ویژه برخوردار است؛ تعیین استانداردهای امنیتی بانك‌ها، نظارت بانك مركزی بر چگونگی و میزان صدور پول الكترونیكی، سازماندهی شبكه بانكی برای توسعه مراكز گواهی دیجیتال به صورت بانك‌ مركزی به عنوان مركز گواهی ریشه، بانك‌ها به عنوان مراكز گواهی برای مشتریان و شعب بانك‌ها به عنوان مراكز احراز هویت و صدور انواع امضای الكترونیك برای مشتریان است. البته رسیدن به اهداف تعیین شده نیازمند جدی توسعه ابزار بانكداری الكترونیك در لایه دسترسی مردم است.

 


برات قنبری، كارشناس فن‌آوری اطلاعات فعال در حوزه بانكداری الكترونیكی، با تاكید بر توسعه كارت‌های اعتباری و خرید‌های الكترونیكی ادامه داد: با هدف توسعه شهر و بانكداری الكترونیكی برنامه‌ای تهیه و تدوین كرده‌ایم تا در سال ۸۸ بیش از ۱۳ درصد شهروندان كشورمان كارت‌های اعتباری دریافت كنند و این رقم در سال ۱۳۸۹ به ۲۰ درصد كل جمعیت كشور برسد.

 

 

 

بررسی آمادگی الكترونیكی كشور



به گفته وی دوره‌ای كه مسوولیت برنامه‌ریزی وزارت ارتباطات را داشت فكر می‌كرد مجموعه زیرساخت‌ها و شبكه مخابراتی آماده است و بانك‌ها هستند كه باید از این امكانات استفاده كنند. وی می‌گوید: اما وقتی كه خودم وارد بانك شدم باید برای این سوال جوابی پیدا و حلقه‌های گمشده و موانع توسعه را شناسایی می‌كردم كه متوجه شدم باید تعریفی از بانكداری الكترونیكی داشته باشیم و نقشه راهی تدوین و انتظارات را از این بخش مشخص كنیم. نقشه راه بانكداری الكترونیكی را ترسیم كرده و وارد اجرا شدیم و می‌خواستیم به آن اهداف برسیم و موانع چالشی خود را با وزارت ارتباطات هم حل كنیم.

 

 


پرداخت الكترونیكی گام موثر دولت الكترونیكی

 


وی خاطرنشان كرد: در بررسی‌های زیاد به این نقطه رسیدیم كه ما اگر بتوانیم در سیستم بانكی در فاز اول بحث پرداخت الكترونیكی را حل كنیم، قدم موثری برای دولت الكترونیكی و روان‌سازی فعالیت‌های مردم خواهد بود؛ بنابراین تمام هم و غم مان این شد كه مراجعات حضوری مردم به شعب بانك‌ها را كاهش دهیم و آن را به مراجعات نیمه حضوری تبدیل كنیم.

 


به اعتقاد قنبری تحلیل این بود كه در آن مقطع یك میلیارد مراجعه حضوری به بانك‌ها برای خدمات مختلف شهری، مالیاتی، شهرداری‌ها، دفاتر ثبت اسناد، پرداخت قبوض و مشابه آن وجود داشت برای این منظور هدف این بود كه با ارائه خدمات الكترونیكی شعب بانكی را خلوت كنیم كه این كار موجب راحتی مردم و ثمرات خاص خود شد.