دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

میکروچیپ ضد بارداری؛ تازه‌ترین روش جلوگیری از بارداری


سال ۲۰۱۸ میکروچیپی برای جلوگیری از بارداری به بازار می‌آید. این میکروچیپ زیر پوست نصب می‌شود و از آن پس به مدت ۱۶ سال با ترشح هورمن «پروژستین» مانع از بارداری می‌شود.

 
 
 

صبح بخیر: سال ۲۰۱۸ میکروچیپی برای جلوگیری از بارداری به بازار می‌آید. این میکروچیپ زیر پوست نصب می‌شود و از آن پس به مدت ۱۶ سال با ترشح هورمن «پروژستین» مانع از بارداری می‌شود. از راه دور می‌توان این میکروچیپ را غیرفعال کرد.

گفته می‌شود که بنیاد «بیل گیتس»، بنیانگذار شرکت مایکروسوفت هزینه تحقیقات پیرامون این میکروچیپ را به عهده گرفته است. تاکنون بیش از پنج میلیون دلار برای تحقیق و ساخت نخستین نمونه‌های میکروچیپ ضد بارداری هزینه شده است.

میکروچیپ ضد بارداری برای کشورهای در حال توسعه که قرص‌های ضد بارداری در اختیار همه زنان قرار ندارد در نظر گرفته شده است. پژوهشگران امیدوارند که در کشورهای غربی هم به زودی استفاده از میکروچیپ ضد بارداری جایگزین قرص‌های موجود در بازار شود.

گروهی از پژوهشگران دانشگاه کمبریج در ایالت ماساچوست میکروچیپ ضد بارداری را ابداع کرده‌اند. این میکروچیپ در ابعاد دو سانتی‌متر در دو سانتی‌متر زیر پوست نصب می‌شود و همواره سر ساعت معینی مقدار مشخصی هورمون «پروژستین» (فرم صناعی هورمون «پروژسترون») را ترشح می‌کند.

«پروژستین» هورمونی است که در همه قرص‌های ضد بارداری و در ابزارهای درون‌زهدانی (آیودی) به کار می‌رود. با ترشح این هورمون، تخمک تخریب می‌شود و لقاح صورت نمی‌گیرد.

میکروچیپ ضد بارداری؛ تازه‌ترین روش جلوگیری از بارداری

مقدار مشخصی از هورمون «پروژستین» در محفظه‌های میکروچیپ ضد بارداری ذخیره شده است. کامپیوتر کوچکی که در این میکروچیپ تعبیه شده، کاری می‌کند که در زمان مناسب، مقدار از پیش تعیین‌شده‌ای از هورمن «پروژستین» آزاد شود. سپس یک باطری جریان الکتریسیته را به درون این میکروچیپ می‌فرستد و در اثر الکتریسیته، دریچه‌ای که از جنس تیتان و پلاتین است، ذوب می‌شود و به این ترتیب هورمون آزاد شده وارد بافت بدن فرد می‌شود.

با این روش می‌توان مقدار هورمونی را که می‌بایست برای تخریب تخمک آزاد ‌شود، تعیین کرد و از میزان عوارض جانبی برای زنان کاست. در قرص‌های بارداری و ابزارهای درون‌زهدانی چنین نیست و همواره این احتمال وجود دارد که مقدار هورمون «پروژستین» بیش از اندازه مورد نیاز برای جلوگیری از بارداری باشد. یکی دیگر از برتری‌های میکروچیپ ضد بارداری نسبت به روش‌های موجود این است که مدت زمان درازی مؤثر است. چنانچه زن دلش بخواهد باردار شود، می‌تواند این میکروچیپ را از راه دور غیر فعال کند.

تاکنون میکروچیپ ضد بارداری بر روی هشت زن که به بیماری پوکی استخوان مبتلا بودند آزمایش شده است. پژوهشگران در نظر دارند در سال ۲۰۱۶ این میکروچیپ را روی گروه وسیع‌تری از زنان آزمایش کنند و در سال ۲۰۱۸ آن را به بازار عرضه کنند.

بهای میکروچیپ ضد بارداری هنوز مشخص نشده است. اما انتظار می‌رود که از قرص‌های ضد بارداری و ابزارهای درون‌زهدانی ارزان‌تر باشد. پژوهشگران امید دارند که چنانچه این روش مؤثر باشد و به نتیجه مطلوب برسد، در آینده داروهای دیگری را هم با استفاده از میکروچیپ‌هایی در اختیار مبتلایان به بیماری‌های مزمن مانند دیابت، قرار دهند.


ویدیو مرتبط :
کارکرد قرص های ضد بارداری چیست(دوبله)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چه روش ضد بارداری مناسب شما است؟



 

 

چه روش ضد بارداری مناسب شما است؟

 

امروزه روش‌های متعددی برای پیشگیری از بارداری وجود دارد اما اینکه بهترین روش برای هر فرد کدام است، سوالی است که بسیاری از ما دوست داریم جواب‌اش را بدانیم.



بسیاری از روش‌های کنترل بارداری به پیشگیری از بارداری کمک‌ می‌کنند اما هیچ‌کدام از بیماری‌های منتقله جنسی جلوگیری نمی‌کنند.

 

اگر شما یا همسرتان مبتلا به بیماری‌های جنسی هستید، حتما باید درمان شوید یا از کاندوم استفاده کنید. کاندوم تنها روشی است که از انتقال ایدز، سوزاک، سیفلیس و دیگر بیماری‌های جنسی جلوگیری می‌کند.

 



زوجینی که هرگز دوست ندارند بچه‌دار شوند، می‌توانند از روش‌های دایمی پیشگیری از بارداری استفاده کنند.


بستن لوله‌های رحمی راهی برای نرسیدن تخمک به رحم است. در روش جدید بستن لوله‌ها پزشک سکه‌های فلزی را درون لوله‌های رحمی قرار می‌دهد تا سبب تحریک رشد بافتی شده و لوله را مسدود ‌کند. روش وازکتومی هم روشی است که با بستن لوله‌هایی که اسپرم را عبور می‌دهد مانع از خروج آنها می‌شود. وازکتومی ممکن است روشی برگشت‌پذیر باشد اما بستن لوله‌های رحمی زنان برگشت‌پذیر نیست.

 



روش ضدبارداری موثر بسیار اهمیت دارد.


همه روش‌های پیشگیری از بارداری به یک اندازه موثر نیستند. هر روشی احتمال شکست دارد. اما اگر روشی که انتخاب می‌شود به موقع و صحیح مورد استفاده قرار گیرد احتمال شکست آن کاهش می‌یابد. اگر بخواهیم پیشگیری از بارداری را در یک روش تعیین کنیم، موثرترین روش آن است که با آن کمتر از 3 تا 8 بارداری در 10 زن در یک سال اتفاق افتاده باشد. اینها شامل قرص‌های ضدبارداری، هورمون‌های تزریقی که سیکل قاعدگی را قطع می‌کنند، قرص‌های کاشتنی، برچسب‌های پوستی و آی‌یو‌دی است. در مقابل روش‌های کمتر موثر شامل دیافراگم با ماده اسپرم‌کش است که در هر 100 بارداری 16 بارداری ممکن است در یک سال اتفاق بیفتد. اسفنج و اسپرم‌کش‌ها همچنین روش‌هایی با تاثیر کمتر هستند.

 


باید از نسل جدید قرص‌های ضدبارداری تشکر کرد، چراکه زنان با این روش‌ها قادرند از قاعدگی‌های ماهیانه خلاصی پیدا کنند.


یک دسته از این قرص‌ها برای بیش از یک سال قاعدگی را قطع می‌کنند، در حالی که بقیه تنها مانع از 4 قاعدگی در سال می‌شوند. این قرص‌ها حتی می‌توانند علایم پیش از قاعدگی را در زنان نظیر آکنه، انقباض‌های عضلانی و اختلالات خلقی برطرف کنند. شما باید این قرص‌ها را روزانه مصرف کنید. قرص‌ها تا 98 درصد از بارداری جلوگیری می‌کنند.

 


زنان سیگاری بالای 35 سال در معرض خطر حملات قلبی هستند، اگر از قرص‌های ضدبارداری هم استفاده کنند.


قرص‌های
ضدبارداری ترکیبی که حاوی استروژن و پروژسترون هستند نظیر برچسب‌های پوستی می‌توانند خطر لخته‌های خونی را افزایش دهند. تحقیقات نشان می‌دهد که قرص‌های خوراکی هم می‌توانند موجب سردرد و تشدید آنها در زنانی شوند که دچار چنین سردردهایی می‌شوند. در هر حال درصد کمی از زنان اظهار می‌کنند که قرص‌های ضدبارداری سر دردشان را بهبود بخشیده است. قرص‌های پروژسترون تنها راه خوب در زنانی است که نمی‌توانند از استروژن استفاده کنند.

 


در صورتی که شما فردی پرمشغله و فراموشکار هستید و نمی‌توانید سر ساعت و هر روز قرص خود را مصرف کنید، بهتر است از روش‌های طولانی‌مدت موثر برای پیشگیری از بارداری استفاده کنید. می‌توانید از برچسب‌های پوستی هفته‌ای یکبار به مدت 3 هفته استفاده کنید و سپس در هفته چهارم برای شروع قاعدگی آنها را بردارید.

 

منبع : salamat.ir