دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

ملخ‌ها، چگونه نجات‌بخش میلیون‌ها انسان در تصادفات می‌شوند؟



ملخ‌,ساختار بدن ملخ ها,نوآوریهای علمی,کشفیات علمی,ابداعات جدید

ملخ‌ها، چگونه نجات‌بخش میلیون‌ها انسان در تصادفات می‌شوند؟
دانشمندان دانشگاه لینکلن با الهام از ملخ‌ها موفق به ابداع یک فناوری جدید شده‌اند که می‌تواند جان انسان‌های بی‌شماری را با جلوگیری از تصادفات نجات دهد.
این حشرات از سیستم هشدار ابتدایی برخوردار است که به آنها در اجتناب از تصادف با یکدیگر در زمان پرواز جمعی با سرعت زیاد کمک می‌کند.
محققان توانسته‌اند ویژگیهای اساسی سیستم ملخها را برای ایجاد سیستم رایانه‌ای که می‌تواند طرح اولیه حسگرهای بسیار دقیق تصادف در خودروها باشد، سازگار کنند.
این محققان از شیوه منحصربفرد پردازش علائم الکتریکی و شیمیایی در مغز ملخها الهام گرفته‌ و سیستمی را با استفاده از نورون رابط حساس به حرکت ملخها در یک ربات برای شناسایی راهها یا تعامل با رباتهای دیگر تنها با استفاده از ورودی بصری ساخته‌اند.
این پژوهش نشان داده که مدلسازی سیستمهای عصبی بینایی مصنوعی زیستی قابل قبول می‌تواند راه‌حلهای جدید را برای بینایی رایانه‌ای در محیطهای دینامیکی ارائه کند.
به گفته دانشمندان می‌توان از این فناوری برای قادرسازی خودروها در درک اتفاقات جاده و اقدام سریعتر بهره برد.
این دانشمندان با تولید برنامه‌های شبکه عصبی ربات مبتنی بر مغز ملخها توانسته‌اند برنامه‌ای را تولید کنند که یک ربات متحرک را قادر به شناسایی اجسام در حال نزدیک شدن و اجتناب از برخورد با آنها می‌کند.

این مدل مانند رویکردهای رایج برای اجتناب با استفاده از یک رادار یا آشکارسازهای مادون قرمز که به پردازش رایانه‌ای سنگین نیاز دارد، نبوده بلکه از چشمان ملخ و نورونهای آن به عنوان پایه‌ای برای یک سیستم اجتناب از تصادف مدلسازی شده است.
این پژوهش با همکاری محققان دانشگاه هامبورگ و دانشگاه تسینهوای چین و دانشگاه شیان جیائوتونگ انجام شده است.

منبع:isna.ir


ویدیو مرتبط :
سم ملخ کش مایع تخصصی کوپرفانجیسایدس - نابودکننده حرفه ای جمعیت بالای ملخ ها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چرا این سه نفر نوبل پزشکی گرفتند؟/ داروهایی که جان میلیون‌ها انسان را نجات می‌دهند



اخبار,اخبارعلمی,برندگان  جایزه نوبل

 پس از مدتها گمانه‌زنی سرانجام  روز(دوشنبه) نام «ویلیام کمپل» و «ساتوشی اومورا» و همچنین «یویو تو» به عنوان برندگان نوبل پزشکی در سال 2015 اعلام شد. اما این سه نفر چه کاری انجام داده اند که قابل تقدیر بودند؟

صد و ششمین نوبل پزشكی به طور مشترک به «ویلیام سی کمپل» ایرلندی‌ و «ساتوشی اومورا» ژاپنی برای درمان عفونت ناشی از انگل کرم‌های گرد و «یویو تو» چینی برای اكتشاف در درمان مالاریا اهدا شد . كار آنها توانسته‌ است تحولی در زندگی مردم جهان ایجاد كند و جان هزاران نفر را نجات دهد.  انسان ها قرن‌هاست كه با بیماری‌های ناشی از انگل‌ها دست و پنجه نرم می‌كنند و با وجود پیشرفت‌های علمی هنوز هم این مسئله ادامه دارد.


 Avermectin برای درمان عفونت ناشی از انگل کرم های گرد
ویلیام کمپل،85 ساله و ساتوشی امورا،80 ساله داروی جدیدی به نام Avermectin ابداع کرده اند که مشتقات آن موجب کاهش چشمگیر شیوع نابینایی رودخانه ای و فیلاریاز لنفاوی است. این دارو همچنین روی شمار زیادی از سایر بیماری های انگلی موثر است.

ساتوشی اومورا که یک میکروبیولوژیست ژاپنی است محور توجه خود را بر گروهی از باکتری ها به نام Streptomyces متمرکز کرد؛ این باکتری در خاک زندگی می کند و به تولید مجموعه ای از عوامل با فعالیت های ضد باکتری معروف است.

 

اومورا با بهره بردن از مهارت های زیاد خود در ابداع روش های منحصر به فرد برای کشت در مقیاس زیاد و نیز برای تعیین خصوصیات این باکتری، موفق شد که گونه های جدیدی از Streptomyces را از نمونه های خاک جدا کند و آنها را با موفقیت در آزمایشگاه کشت دهد.


وی از هزاران کشت متفاوت، حدود 50 کشت را که به نظر می رسید امیدوار کننده تر از بقیه هستند، جدا کرد. یکی از این کشت ها یعنی Streptomyces avermitilis منبع داروی Avermectin است.

 

اخبار,اخبارعلمی,برندگان  جایزه نوبل

ویلیام سی کمپل که به عنوان متخصص زیست شناسی انگل در آمریکا فعالیت می کند، کشت های Streptomyces اومورا را به دست آورد و اثر بخشی آنها را مورد بررسی قرار داد.
کمپل نشان داد که یک مولفه از یکی از این کشت ها تاثیر زیادی در مقابله با انگل ها در حیوانات خانگی و مزرعه ای دارد.


این عامل فعال زیستی تصفیه شد و Avermectin نام گرفت که اصلاح شیمیایی آن، به تولید مولفه ای موثرتر به نام Ivermectin منجر شد.

پس از آزمایش Ivermectin روی افراد مبتلا به عفونت های انگلی، مشخص شد که این دارو به طور موثری لارو انگل را می کشد. کرم های انگلی بر سلامت یک سوم از جمعیت جهان تاثیر دارند و باعث بروز شماری از بیماری ها از جمله کوری رودخانه ای و فیلاریاز لنفاوی (پیل پایی) می شود.

 

اخبار,اخبارعلمی,برندگان  جایزه نوبل


 Artemisinin؛نجات دهنده مبتلایان به مالاریا
یویو تو،80 ساله اولین دانشمند چینی است كه موفق به دریافت جایزه نوبل شده است. او كه استاد ارشد آكادمی چین در بخش داروهای سنتی است داروی Artemisinin را کشف کرده که بطور چشمگیری نرخ مرگ و میر بیماران مبتلا به مالاریا را کاهش داده است.همه ساله میلیارها نفر در معرض ابتلا به مالاریا هستند و این بیماری جان بیش از ۴۵۰ هزار نفر را در سال می گیرد.

اخبار,اخبارعلمی,برندگان  جایزه نوبل

 



«تو» بخشی از یک پروژه محرمانه کشف دارو موسوم به پروژه 523 بود که در سال 1967 توسط مائو زدونگ كلید زده شد. وی به استان هانیان فرستاده شد تا تاثیر مالاریا را به شخصه مشاهده کند، از این رو مجبور شد دخترش را در یک مهدکودک رها کند.

وی پس از بازگشت متوجه شده بود که  آن قدر از دخترش دور بوده كه دیگر او را  را نمی‌شناسد. این فداكاری و گذشت از زندگیش باعث كشف دارویی شده كه هر سال جان هزاران نفری كه مبتلا به مالاریا می‌شوند رانجات می‌دهد.

اخبار  علمی  -  خبر انلاین