دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

معرفی رشته کتابداری و اطلاع رسانی



 

 

کتابداری

 

 


معرفی رشته


پیشرفت های سریع علمی و افزایش میزان انتشارات مکتوب و غیر مکتوب فرایند دستیابی به اطلاعات را پیچیده و مشکل کرده است. ضرورت برخورد علمی و فنی مناسب با رشد روز افزون انتشارات برای ذخیره و بازیابی اطلاعات به منظور تسریع و افزایش دسترس پذیری آن برای همه کاربران در سطوح مختلف جامعه اهمیت رشته کتابداری و اطلاع رسانی را افزون کرده است.

 

مراکز اطلاع رسانی در زمینه های مختلف موضوعی و تخصصی، اطلاعات مورد نیاز پژوهندگان را گردآوری، تجزیه و تحلیل و آماده استفاده می کنند. کتابخانه های دانشگاهـــی به عنوان پشتیبان برنامه های آموزشـــی و پژوهشــــی مراکز آموزش عالی، کتابخانه های آموزشگاهی به عنوان تقویت کننده برنامه های درسی و کتابخانه های عمومی در جهت افزایش فرهنگ و دانش عمومی خدمات و منابع لازم را فراهم می آورند. ایجاد، تجهیز، و اداره کتابخانه ها و مراکز اطلاعاتی، و ارائه خدمات بهتر آنان ضرورت آموزش متخصصان این رشته را بیشتر نمایان می سازد.

 

دانش آموختگان این گروه ضمن آشنایی با مبانی نظری کتابداری و اطلاع رسانی از توانایی های زیر برخوردار می شوند:

*انجام امور تخصصی، فنی و خدماتی کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی

*نظارت بر فعالیت ها و رفع اشکالات فنی و تخصصی

*برنامه ریزی و اداره انواع کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی

*اجرای امور پژوهشی در مسائل کتابداری و اطلاع رسانی

 

كشور ایران با جمعیت حدود 70 میلیون كه 48 میلیون نفر از آنها باسواد هستند، كمتر از 1500 كتابخانه عمومی دارد كه تعداد كتاب بهترین و بزرگترین آنها به زحمت به 500 هزار جلد می رسد. این در حالی است كه كشور همسایه ما، آذربایجان، با جمعیت حدود 60 درصد جمعیت ایران 000/10 كتابخانه دارد و در كشورهای پیشرفته یك كتابخانه برای شروع كار باید 600 تا 700 هزار جلد كتاب داشته باشد.

 

البته در كشور ما جمعیت استفاده كننده از همین حداقل امكانات نیز بسیار اندك است و كتابخانه ها در ایران فعالیت چشمگیری ندارند. در واقع كشور ما با این كه زمانی مهدتمدن و دانش بوده و بزرگترین كتابخانه های عالم و نفیس ترین كتب را داشته است اكنون در زمینه كتاب و كتابخوانی دچار فقر فرهنگی است و كتابخانه ها، مراكزی ساكن و ساكت هستند كه فقط در دوران امتحانات دانش آموزان یا دانشجویان، قرائت خانه آنها شلوغ می شود.

 

بدون شك یكی از علل اصلی این مشكل، نبود كتابداران متخصص و علاقمند در كتابخانه های كشور است. كارشناسانی آگاه، باتجربه و تحصیل كرده كه توانایی ارزیابی نیازهای كتابخانه واحد مطبوع خود را داشته باشند و در جریان انتشار كتابهای جدید و خرید كتابهای مناسب قرار گیرند. این افراد باید قادر به سازماندهی منابع بوده، با فهرست نویسی مناسب امكان دست یابی مراجعه كننده به كتابهای مورد نظر را فراهم آورند و افراد خاص مانند معلولان، نابینایان و سالمندان نیز بتوانند از امكانات موجود در كتابخانه بخوبی استفاده كنند و در نهایت باید وضعیتی فراهم آید كه احساس نیاز برای مراجعه افراد به كتابخانه ایجاد شود. هدف رشته كتابداری و اطلاع رسانی كه در دانشگاهها و مراكز آموزش عالی كشور ما ارائه می شود، تربیت همین دسته از متخصصان است.

 

كتابخانه به منزله نهادی اجتماعی در نظر گرفته می شود كه از پنج قسمت تشكیل شده است. این پنج بخش عبارتند از : 1- بخش انتخاب و تهیه منابع كه باید با نیاز مراجعه كننده و امكانات منطقه ای هماهنگ باشد2- بخش فهرست نویسی برای استفاده بهینه مراجعه كننده از منابع موجود در كتابخانه3- بخش امانت 4- بخش مرجع5- بخش حفظ و نگهداری منابع.

در این میان، كتابداری مجموعه فعالیت هایی است كه فردی به عنوان كتابدار و شبكه ای به عنوان كتابداری انجام می دهد تا فرآورده هایش یعنی كتاب، نشریه، مجله فیلم، صفحه موسیقی و دیسك های كامپیوتری به دست مراجعه كننده برسد. به عبارتی كتابداری حلقه واسط بین بازار مصرف اطلاعات و تولید اطلاعات است.

 

كتاب دارای دو معنی است: یكی معنای محدود و دامنه ای بسته كه همان اوراق مكتوب به هم پیوسته و جلد شده است و اصطلاحاً به آن ?صورت گوتنبرگی كتاب? می گویند، و دیگری معنای گسترده آن است، كه به هر اثری كه به گونه ای ثبت و ضبط شده باشد گفته می شود. از این دیدگاه، نوار صفحه، لوح فشرده و حتی آنچه در اینترنت قابل دسترسی است "كتاب" تلقی می شود.

 

پسوند "داری" در كتابداری نیز به معنای اداره كردن و مدیریت كردن كتاب در همان معنای گسترده آن است. بنابراین كتابداری به سامان دادن كتاب می پردازد. اما این سامان دادن كتاب به چه معنا است؟ باید گفت كه هیچ اثری با این هدف تهیه و تدوین نمی شود كه به همان صورت منفعل و ایستا باقی بماند. بلكه هدف آن است كه دانش و اطلاعی را به دیگران انتقال دهد. در این میان، سامان دادن كتاب به معنای آماده كردن آن برای دستیابی آسان و سریع می باشد.

 

كتابداری دارای دو عنصر اساسی "كتاب" (با همان معنای وسیع) و دیگری "انسان" (به عنوان موجودی خواننده یا داننده كار) است و رشته كتابداری هموار كردن مسیر ارتباط میان دو عنصر كتاب و استفاده كننده از كتاب می باشد. برای آن كه بتوانیم این ارتباط را امكان پذیر كنیم، باید چگونگی پیوند میان آن دو را نیز بیاموزیم.

 

تمام دروس پایه و اختصاصی در رشته كتابداری (خصوصاً دوره كارشناسی) بر اساس همین سه وظیفه تدوین شده است. یعنی دانشجوی این رشته منابع و متون را می شناسد، از ویژگی انواع مواد انتشار یافته آگاه می گردد، محتوای آنها و چگونگی تبدیل اندیشه های موجود در ذهن نویسنده به پدیده ای عینی و قابل شناسایی را درك می كند و قابلیت ها و توانایی های رسانه های گوناگون از قبیل كتاب (به معنای محدود)، مجله، روزنامه، نوار، لوح فشرده، اینترنت و مانند آنها را درمی یابد.

 

از سوی دیگر دروسی نیز در برنامه این رشته هست كه برای شناخت انسان، چگونگی شكل گیری دانش و معرفت افراد در ذهن آنان، تاثیر محیط، فرهنگ و جامعه، برداشته ها و باورهای آنان قابل استفاده باشد باید مراجعان را به درستی بشناسیم، با محیط فرهنگی آنها آشنا باشیم و نیازهای اطلاعاتی آنها را تشخیص دهیم.

 

البته دانستن ویژگی های كتاب و خواننده به تنهایی برای انجام وظیفه كتابدار كفایت نمی كند. برای این كار لازم است با فرآیند ارتباط آگاه باشیم و بدانیم در چه شرایطی ارتباط آسان می شود و تحت چه شرایطی دچار اختلال می گردد. پس لازم است كه با حوزه ارتباطات نیز كم و بیش آشنا باشیم. به همین دلیل سه ضلع مثلث، كتاب، خواننده و ارتباط طی سالیان موضوع مطالعه پژوهش علاقمندان بوده، آثاری كه از این مطالعات برجای مانده، دستمایه مناسبی برای برنامه های درسی رشته كتابداری است.

 

به جرات می توان گفت كه از جمله عوامل پیشرفت مسلمانان در سده های اولیه در زمینه های علمی و فرهنگی، به توجه آنان به كتاب و كتابخانه ارتباط داشته است. چرا كه همواره جمع آوری كتب سودمند و مفید و به عبارت دیگر كتابخانه های عظیم، نشانه ترقی و پیشرفت یك ملت و جلوه واقعی توجه آنها به علم و دانش است. اما امروزه با وجود آن كه ما در عصر ارتباطات و خانواده جهانی به سر می بریم، توجه لازم به كتابخانه ها كه مركز اصلی اطلاع رسانی هستند، نمی شود و نقش مهم و با ارزش كتابخانه را در حد مخزن كتاب، و كتابدار را در حد امانت دهنده كتاب پایین آورده ایم. هدف رشته كتابداری این است كه كتابخانه ها جایگاه واقعی خود را به دست آورده، باعث رشد فرهنگی جامعه شوند.

 

گفتنی است كه رشته كتابداری در مقطع كارشناسی دارای دو گرایش "علوم انسانی" و "علوم پایه" است كه دانشجویان گرایش علوم انسانی دروسی در زمینه مبانی علم حقوق، جغرافیای شهری، اقتصاد، تاریخ ادیان و مدیریت مطالعه می كنند و دانشجویان گرایش علوم پایه در زمینه ریاضیات، فیزیك، شیمی، آمار، زمین شناسی و فیزیولوژی اطلاعات پایه را به دست می آورند.

 


توانمندی ها و ویژگی های لازم

شغل كتابداری در كشور ما به عنوان یك شغل كم زحمت و بی دردسر شناخته می شود. زیرا در ذهن بسیاری از افراد، تصور یك كتابدار مساوی است با فردی كه بیشتر ساعت كار خود را به استراحت یا گفتگو با دوستان و همكاران می گذارند و گاه نیز كتابی را به مراجعه كنندگان امانت می دهد و نام آن را در دفتری ثبت می كند. اما حقیقت امر این است كه یك كتابدار متخصص و علاقمند در ساعات كار، فردی فعال و پویا است و تمامی وقت او صرف مطالعه، تحقیق و برقراری ارتباطی سازنده با مراجعه كنندگان می شود. به همین دلیل دانشجوی این رشته باید خود را برای كاری پر از فعالیت و تحقیق جهت كسب دانش بیشتر آماده سازد.

 

رشته كتابداری با دانش اندوزی سر و كار دارد. بنابراین هر فردی كه دامنه مطالعات او گسترده تر باشد، قابلیت پیشرفت بیشتری در این رشته دارد، فردی كه از همه كس و همه چیز بیاموزد و آموخته ها را در كار خود به كار برد. زیرا قناعت به دانسته های موجود و خود را بی نیاز از ارتقاء و بهبود دانش و معرفت دانستن، آفتی خطرزا برای رشته كتابداری است.

 

فراگیری آهسته و پیوسته و شكیبایی و بردباری در برخورد با اطرافیان و پرسش كنندگان نیز دو ویژگی عمده است كه دانشجویان این رشته باید در خود بپرورانند و باید بتوانند با مردم ارتباط برقرار كنند. همچنین اصرار بر تحمیل نظرات خود به دیگران و خودداری از شنیدن و تحلیل كردن آراء آنان، كتابدار را به تدریج در چارچوب بسته بدون روزنه ای محبوس می كند و سبب می شود كه نه دیگران تاب تحمل او را داشته باشند و نه او بتواند دیگران را تحمل كند. پس سعه صدر، بردباری، عطش دانستن و فهمیدن، تلاش برای ارتباط سازنده با دیگران از جمله ویژگی های كسی است كه مایل است به عرصه كتابداری راه یابد و در مسئولیت های شغلی خود نیز كامیاب باشد.

 

این رشته از بین داوطلبان هر سه گروه آزمایشی ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی دانشجو می پذیرد.

 

 

آینده شغلی و بازار كار

با توجه به پیشرفت سریع جوامع انسانی و افزایش میزان انتشارات در زمینه های مختلف دانش بشری، ایجاد و گسترش كتابخانه ها امری الزامی است. از این رو كتابداری یكی از رشته هایی است كه چشم انداز فرصت های شغلی آن بسیار روشن است. كتابخانه های عمومی در سراسر كشور و كتابخانه های مدارس مقاطع مختلف هنوز چشم به راه كتابدارانی است كه دوره های دانشگاهی را طی كرده باشند. بخش اعظم فرصت های شغلی كتابخانه های دانشگاهی و تخصصی و مراكز اطلاع رسانی نیز هنوز آماده پذیرش فارغ التحصیلان این رشته است.

 

در نبود فارغ التحصیلان این رشته، كارشناسان رشته های دیگر مسوولیت ها و پست ها را برعهده گرفته اند. علاوه بر آن، كتابخانه ها هر چه وسیع تر شوند و مجموعه های آنها هر چه گسترده تر و پیچیده تر گردد، تعداد كتابداران شاغل در آنها نیز افزایش می یابد و این همه سبب می شود كه فارغ التحصیلان این رشته كمتر دغدغه یافتن شغل داشته باشند. برنامه های درسی این رشته نیز به گونه ای است كه قابلیت دانشجویان را برای قبول مسؤولیت در كتابخانه های مختلف و مراكز اطلاع رسانی گوناگون فراهم می آورد.

 

البته باید به این نكته نیز توجه داشت كه مراكز و كتابخانه هایی كه در صدد استخدام فارغ التحصیلان هستند، افراد شایسته تر را ترجیح می دهند و این بر دانشجویان است كه از آغاز ورود به رشته، به خودسازی و گسترش دانش و عمق بخشیدن به مهارت های خود بپردازند و از این طریق چشم انداز شغلی خود را پیشاپیش ترسیم نمایند.

 

درس های پایه

روانشناسی اجتماعی ،روانشناسی عمومی،تاریخ تمدن،مبانی جامعه شناسی،تاریخ ادبیات ایران،تاریخ ادبیات جهان،تاریخ عمومی فلسفه،متون اختصاصی انگلیسی 1 و 2 ،متون اختصاصی فرانسه 1 و 2

 


درس های اصلی

كتابخانه و كتابداری ،مجموعه سازی 1 و 2 ،سازماندهی مواد 1 و 2 و 3 و 4 ،مرجع شناسی عمومی (فارسی و عربی) ،ساختمان و تجهیزات كتابخانه ،مواد سمعی و بصری , مواد خدمات كتابخانه برای بزرگسالان نوسواد ،مواد خدمات كتابخانه برای كودكان و نوجوانان،ماشین نویسی فارسی ،ماشین نویسی لاتین ،اداره كتابخانه ،مرجع شناسی عمومی (لاتین)، اصول كار مرجع ،گزارش نویسی،كارآموزی 1 و 2 و 3 و 4

 


دروس تخصصی گرایش علوم انسانی و اجتماعی

آمار و احتمالات مقدماتی ،مبانی كامپیوتر و برنامه نویسی، مبانی سازمان و مدیریت، مبانی علم حقوق، مبانی تاریخ اجتماعی ایران ،جغرافیای شهری و روستاشناسی ،كلیات علم اقتصاد، روانشناسی كودك و نوجوان ،تاریخ ادیان، آشنایی با بانكهای اطلاعاتی

 


دروس تخصصی گرایش علوم پایه

تاریخ علوم ،زمین شناسی،ریاضیات عمومی،فیزیك عمومی،شیمی عمومی،آمار و احتمالات،فیزیولوژی عمومی،آشنایی با بانك های اطلاعات علوم پایه،مبانی كامپیوتر و برنامه نویسی،برنامه نویسی كاربردی


منبع:forum.it98.ir


ویدیو مرتبط :
آزمون های کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی دکترای مدیریت اطلاعات بهداش

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

معرفی رشته مهندسی برق



مهندسی برق

 

مقدمه :

اگر نگاهی به اطرافمان بیندازیم، انبوهی از وسایل برقی را خواهیم دید. امروزه زندگی بدون وسایل الكتربكی غیر ممكن شده است. پس برای استقلال و همگامی با رشد جهانی نیازمند متخصصانی هستیم كه با اندوختن توشه علمی به كسب تكنولوژیهای جدید اقدام كنند.

 

با نگاهی اجمالی به صنعت در می یابیم كه در ابتدا (از رنسانس با قرن بیستم) تمام ابزارها و صنایع، مكانیكی بوده اند و مهندسی عموماً به طراحی و ساخت این وسایل مكانیكی اطلاق می شد، اما با به كارگیری الكتریسیته در صنایع، از حجم ابزارها و دستگاهها كاسته شد و صنایع پیچیده تر گردید.

 

رشته برق در آغاز با مكانیك همراه بود و الكترو مكانیك خوانده می شد، اما با رشد و پیشرفت چشمگیر این رشته، رشته برق راه خود را از مكانیك جدا كرد و به عنوان یك رشته مستقل مطرح گردید. با توجه به وسعت صنعت برق و پیشرفت زیاد آن، این رشته خود به چند گرایش تقسیم شده است. به دلیل استقبال بی نظیر از این رشته در 30 سال اخیر، برجسته ترین استعدادها به این رشته جذب شده اند. این به نوبه خود باعث ارتقای سطح علمی و پژوهشی و اعتبار روز افزون دانشگاه های ایران در جهان شده است.

 

هم اكنون، دانشكده های برق كشور به لحاظ كادر علمی و امكانات، در حدی قابل مقایسه با دانشگاه های معتبر دنیا هستند. كامپیوتر به عنوان یك وسیله الكتریكی، از مصنوعات و تولیدات رشته برق است. در گذشته، مسایل مربوط به كامپیوتر در رشته برق مطرح می گردید، اما با گسترش روز افزون آن، اینك از رشته برق جدا شده است و به عنوان یك رشته مستقل مطرح گشته است. با این حال، دانشگاه هایی هنوز این دو را یك رشته حساب می كنند كه یك دانشكده به آن اختصاص می دهند. رشته كامپیوتر از دو بخش تشكیل می شود، سخت افزار و نرم افزار، گرایش سخت افزار، به مسایل الكترونیكی و فنی كامپیوتر توجه دارد، اما گرایش نرم افزار، به برنامه نویسی و نحوه كاربرد و استفاده از كامپیوتر در مصارف مختلف مربوط می گردد.

 

از این تعریف معلوم می شود كه بخش سخت افزار، بیشترین شباهت را با رشته برق دارد و دانشجویان رشته برق از تبحر خاصی در مسایل مربوط به آن بهره مند هستند. بدین رو كسانی كه به جنبه سخت افزار كامپیوتر علاقه مند هستند، می توانند با انتخاب دروس اختیاری خود (ضمن تحصیل در رشته برق)، با این حوزه نیز آشنا گردند. رشته برق در مقطع كارشناسی به چهار گرایش؛ مخابرات، كنترل، قدرت و الكترونیك تقسیم می شود. دانشجویان در ابتدا بدون تعیین گرایش و همگی تحت عنوان رشته برق به تحصیل می پردازند. متقاصیان هر گرایش پس از گذراندن دروس پایه و اصلی، با توجه به معدل دروس گذرانده شده و ظرفیت و توان علمی هر دانشكده به انتخاب گرایش می پردازند.


درسهای رشته :





ردیف

نام درس

1 آز مبانی مهندسی برق
2 آزمایش ابزار دقیق و اجزای سیستم
3 آزمایشگاه الكترونیك 1
4 آزمایشگاه الكترونیك 2
5 آزمایشگاه الكترونیك دیجیتال
6 آزمایشگاه اندازه‌گیری دقیق و كنترل كیفیت
7 آزمایشگاه پایگاه داده ها
8 آزمایشگاه تكمیل سطح فلزات
9 آزمایشگاه تكنیك پالس
10 آزمایشگاه جوش
11 آزمایشگاه رله و حفاظت
12 آزمایشگاه روشنایی فنی
13 آزمایشگاه سیستم عامل
14 آزمایشگاه سیستم‌های خطی و كنترل
15 آزمایشگاه سیستمهای قدرت
16 آزمایشگاه شیمی
17 آزمایشگاه عایقها و فشار قوی
18 آزمایشگاه عملیات حرارتی
19 آزمایشگاه فیزیك 1
20 آزمایشگاه فیزیك 2
21 آزمایشگاه ماشینهای الكتریكی 1
22 آزمایشگاه مایكروویو
23 آزمایشگاه مدار و اندازه‌گیری 1
24 آزمایشگاه مدارهای مخابراتی
25 آزمایشگاه مدارهای منطقی
26 آزمایشگاه معماری كامپیوتر
27 آزمایشگاه مهندسی نرم افزار
28 آزمایشگاه میكروپروسسورها
29 آزمایشگاه نرم افزار
30 آزمایشگاه كنترل 2
31 آزمون پذیری
32 آمار مهندسی
33 آمار و احتمالات مهندسی
34 آنتن 2
35 آنتن پیشرفته
36 ابزار دقیق بیومدیكال
37 ابزار دقیق پیشرفته
38 ابزار دقیق و اجزا سیستمهای كنترلی
39 اتوماسیون
40 ادوات نیمه هادی
41 ارزیابی كار و زمان
42 استاتیك
43 استاتیك و مقاومت مصالح
44 اصول حسابداری و هزینه‌یابی
45 اصول طراحی پایگاه داده های پیش
46 اصول طراحی پایگاه داده‌ها
47 اصول طراحی سیستم‌های خبره
48 اصول طراحی واسط كاربر
49 اصول مدیریت و تئوری سازمانی
50 اصول كنترل مدرن
51 اقتصاد عمومی 1
52 اقتصاد عمومی 2
53 اقتصاد مهندسی
54 الكترومغناطیس
55 الكترونیك 1
56 الكترونیك 2
57 الكترونیك 3
58 الكترونیك دیجیتال
59 الكترونیك صنعتی
60 الكترونیك قدرت
61 الكترونیك قدرت 2
62 الكترونیك نوری
63 انتشار امواج
64 انتقال داده‌ها
65 اندازه‌گیری الكترونیكی
66 انقلاب اسلامی و ریشه‌های ان
67 اولتراسوند
68 ایمنی و بهداشت صنعتی
69 بازبابی هوشمند اطلاعات
70 بررسی سیستمهای قدرت 1
71 بررسی سیستمهای قدرت 2
72 برنامه نویسی كامپیوتر
73 برنامه‌ریزی تعمیرات و نگهداری
74 برنامه‌ریزی در سیستم‌های قدرت
75 برنامه‌ریزی و كنترل تولید موجودیهای 1
76 برنامه‌سازی پیشرفته
77 برنامه‌سازی شئ گرا در انفورماتیك
78 بهره‌بردای از سیستم‌های قدرت
79 بینایی ماشین
80 پایان‌نامه كارشناسی ارشد 1
81 پایان‌نامه كارشناسی ارشد 2
82 پایگاه داده پیشرفته
83 پردازش زبانهای طبیعی
84 پردازش سگنالهای تصویری
85 پردازش سیگنال دیجیتال 2
86 پردازش سیگنالهای بیولوژیكی
87 پردازش سیگنالهای دیجیتال
88 پردازش سیگنالهای دیجیتالی
89 پردازش موازی
90 پروژه
91 پروژه 1
92 تئوری اطلاعات و كدینگ
93 تئوری الكترو مغناطیس 1
94 تئوری پیشرفته مخابرات
95 تئوری جامع ماشین‌ها
96 تئوری صف
97 تئوری كدینگ
98 تاریخ اسلام
99 تاسیسات الكتریكی
100 تجارت الكتروینك
101 تجزیه و تحلیل سیستم‌ها
102 تحقیق در عملیات
103 تحقیق در عملیات 1
104 تحقیق در عملیات 2
105 تحلیل و طراحی سیستم‌ها
106 تحمل خرابی
107 تخمین و شناسایی سیستمها
108 تربیت بدنی 2
109 ترمودینامیك
110 تصویرگری پزشكی با تشدید مغناطیس
111 تعمیر و نصب و نگهداری
112 توزیع انرژی الكتریكی
113 تولید و نیروگاه‌ها
114 تكنولوژی تولید
115 تكنولوژی فشار قوی و عایقها
116 تكنیك پالس
117 جبر خطی
118 جبرانی 1 فیزیولوژی
119 حسابگری زیستی
120 دینامیك سیستم‌های قدرت
121 ذخیره و بازیابی اطلاعات
122 رباتیك
123 رباتیك پیشرفته
124 رساله دكتری 1
125 رساله دكتری 2
126 رساله دكتری 3
127 رساله دكتری 4
128 رساله دكتری 5
129 رساله دكتری 6
130 رساله دكتری 7
131 رساله دكتری 8
132 رسم فنی 1
133 رله نو حفاظت سیستمها
134 روش‌های عددی در الكترو مغناطیس
135 روش‌های همزمانی
136 روشهای تولید 1
137 روشهای تولید 2
138 ریاضی 1
139 ریاضی 2
140 ریاضی مهندسی
141 ریاضیات عالی مهندسی
142 ریزپردازنده 1
143 زبان تخصصی
144 زبان خارجه
145 زبانهای ماشین و اسمبلی
146 ساخت قطعات الكترونیكی 1
147 ساختمان داده‌ها
148 ساختمان گسسته
149 سمینار كارشناسی ارشد
150 سنتز خودكار مدارهای دیجیتال
151 سیستم تلویزیون
152 سیستم كنترل خطی
153 سیستم‌های اطلاعاتی مدیریت
154 سیستم‌های انتقال مخابراتی 1
155 سیستم‌های انتقال مخابراتی 2
156 سیستم‌های انتقال مخابراتی دیجیتال
157 سیستم‌های بلادرنگ
158 سیستم‌های تصویر پزشكی
159 سیستم‌های عامل 1
160 سیستم‌های كنترل پیشرفته
161 سیستم‌های كنترل تطبیقی
162 سیستم‌های كنترل چند متغیره
163 سیستم‌های كنترل دیجیتالی
164 سیستم‌های كنترل غیر خطی
165 سیستمهای انتقال مخابرات 2
166 سیستمهای پردازشگر شبكه
167 سیستمهای كنترل
168 شبیه‌سازی كامپیوتری
169 شبكه مخابراتی بی سیم
170 شبكه‌ای كامپیوتری پیشرفته
171 شبكه‌های عصبی
172 شبكه‌های مخابرات نوری
173 شبكه‌های كامپیوتری
174 شناسایی الگو
175 شیمی عمومی
176 شیوه ارائه مطالب علمی و فنی
177 طراحی آلگوریتم 1
178 طراحی باربان سخت افزاری
179 طراحی پروسسور و دستگاه‌های جانبی آن
180 طراحی زبانهای برنامه‌سازی
181 طراحی سیستم های خیلی فشرده
182 طراحی سیستم‌های شئ گرا
183 طراحی قالب 1
184 طراحی قالب 2
185 طراحی ماشینهای الكتریكی
186 طراحی ماشینهای الكتریكی 2
187 طراحی مدارهای مجتمع فعال
188 طراحی مدارهای واسط
189 طراحی و ساخت كامپایلرها
190 طراحی كامپیوتری سیستم كنترل
191 طرح پست‌های فشار قوی و پروژه
192 طرح خطوط انتقال انرژی و پروژه
193 طرح ریزی واحدهای صنعتی
194 عایقها و فشار قوی
195 علم مواد
196 عملیات حرارتی
197 فارسی
198 فرآیندهای اتفاقی
199 فیبر نوری
200 فیزیك 1
201 فیزیك 2
202 فیزیك الكترونیك
203 فیزیك مدرن
204 فیلترهای سنتزمدار
205 فیلترهای وفقی
206 قابلیت اطمینان سیستم‌های قدرت
207 قید و بندها (جیك و فیكسچر)
208 گرافیك كامپیوتری
209 لیزر و كاربردهای آن در مهندسی پزشكی
210 ماشین‌های افزار 1
211 ماشین‌های الكتریكی 2
212 ماشین‌های مخصوص
213 ماشینهای افزار
214 ماشینهای افزار 2
215 ماشینهای الكتریكی 1
216 ماشینهای الكتریكی 2
217 مایكروویو 1
218 مایكروویو 2
219 مباحث پیشرفته الكترونیك 1
220 مباحث پیشرفته در سیستم‌های پشت
221 مباحث پیشرفته در طراحی سیستمها
222 مباحث ویژه
223 مباحث ویژه 2
224 مباحث ویژه 3
225 مبانی طراحی شبكه‌های كامپیوتری
226 مبانی مهندسی برق
227 مبانی میكرو الكترونیك
228 مبانی كامپیوتر و برنامه‌سازی
229 متون اسلامی
230 محاسبات عددی