دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

طراحی جوراب هوشمند برای دیابتی ها



جوراب,جوراب هوشمند,دیابت

جوراب هوشمند در پیشگیری از بروز زخم پا در دیابتی ها  موثر است

 

طراحی جوراب هوشمند برای دیابتی ها
دانشمندان مرکز تحقیقات سیلیکات مؤسسه فرانهوفر آلمان جوراب‌های مجهز به حسگر فشار ارائه داده‌اند که برای نجات پای دیابتی‌ها طراحی شده است. یکی از راه‌های جلوگیری از بروز زخم‌های دیابتی جلوگیری از تحت فشار قرارگرفتن نقاطی از پا است.

 

جوراب ارائه‌شده می‌تواند کاربر را از وجود فشار بر روی ناحیه خاصی از پا آگاه کرده و در پیشگیری از بروز زخم دیابت کمک کند. هر یک از لنگه‌های نمونه اولیه این جوراب از دو لایه پارچه مصنوعی/کتان جاذب رطوبت تشکیل شده که بین آ‌ن‌ها یک فیلم سیلیکونی کش‌آمدنی فشرده شده است.
هر دو طرف این فیلم با 40 الکترود قابل‌انعطاف دی‌الکتریک پوشیده شده‌اند که این الکترودها، خود از گرافیت یا کربن سیاه ساخته شده‌اند. یک ماژول الکترونیکی به انتهای جوراب متصل شده و این ماژول، شکل یک واحد قابل‌حذف به اندازه دگمه را در نسخه تجاری جوراب خواهد داشت.

 

جوراب,دیابت,جوراب هوشمند

 جوراب هوشمند از دو لایه پارچه مصنوعی/کتان جاذب رطوبت تشکیل شده است

 

زمانی که فشار به ناحیه‌ای از پا اعمال می‌شود، فیلم سیلیکونی موجود در آن‌ ناحیه جوراب، فشرده و نازکتر می‌شود و بنابراین، ناحیه سطحی آن افزایش می‌یابد؛ این موضوع به نوبه خود موجب افزایش ظرفیت الکتریکی و خازنی فیلم در آن ناحیه می‌شود. ماژول الکترونیکی با استفاده از نخ‌های رسانا که به حسگرهای آن بخش از جوراب متصل هستند، این تغییر در ظرفیت الکتریکی را شناسایی می‌کند و با ارسال بی‌سیم یک هشدار به تلفن همراه کاربر، وی را از این موضوع آگاه می‌کند.


حسگرها در کنار پاشنه، کف، قوزک و بخش فوقانی پا قرار می‌گیرند و این موضوع، امکان خوانش اطلاعات دریافتی در سه‌بعد را فراهم می‌کند.نسخه نهایی این جوراب قابل‌شست‌وشو خواهد بود و ماژول الکترونیکی را می‌توان به طور موقت برداشت. دانشمندان آلمانی معتقدند این ابزار نه فقط توسط دیابتی‌ها بلکه می‌تواند توسط افرادی پوشیده شود که قصد دارند سبک دویدن خود و وضعیت پایشان را تحلیل کنند.
منبع : isna.ir


ویدیو مرتبط :
لنز هوشمند برای بیماران دیابتی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جوراب هوشمند برای دیابتی‌ ها +عکس


بسیاری از بیماران دیابتی دچار محدودیت حسی هستند و در نتیجه از فشار زیادی که برای یک مدت طولانی بر روی پاها وارد می‌شود آگاه نمی‌شوند.

خبرگزاری ایسنا: دانشمندان در حال توسعه یک جوراب هوشمند به نام SenseGO هستند که بر میزان فشار بر پای بیماران مبتلا به دیابت نظارت و از بروز زخم‌های پوستی در آنها پیشگیری می‌کند.

بسیاری از بیماران دیابتی دچار محدودیت حسی هستند و در نتیجه از فشار زیادی که برای یک مدت طولانی بر روی پاها وارد می‌شود آگاه نمی‌شوند.

این امر سبب ایجاد زخم‌های پوستی مزمن و سایر آسیب‌ها شده و به نوبه خود گاهی اوقات به قطع عضو منجر خواهد شد.

همواره به بیماران دیابتی توصیه جدی می‌شود که به طور منظم پاهای خود را بررسی کنند تا از تشکیل هر گونه زخم آگاه شوند.

جوراب SenseGO طراحی شده تا حتی قبل از شروع شکل‌گیری هر گونه زخم، به کاربران خود هشدار دهد.

جوراب هوشمندی که می‌تواند مانع از قطع پای دیابتی‌ها شود/هشدار روی تلفن همراه

هر یک از این جوراب‌ها دارای ده‌ها حسگر فشار کوچک متصل به یک ریزپردازنده هستند. هنگامی که این حسگرها فشار بیش از حد را در یک یا چند منطقه تشخیص می‌دهند، به کاربر توسط یک برنامه در گوشی‌ هوشمند وی هشدار داده خواهد شد. این هشدار منطقه تحت فشار پا را نمایش خواهد داد، بنابراین کاربر می‌تواند وضعیت خود را تغییر داده، کفش خود را تعویض یا در غیر این صورت به وضعیت خود رسیدگی کند.

در حال حاضر هنوز هیچ زمان مشخصی برای تجاری شدن و در دسترس قرار گرفتن نسخه نهایی جوراب SenseGO اعلام نشده است.

این محصول که توسط محققان در دانشگاه اورشلیم تولید شده، در زمان عرضه می‌تواند با مورد مشابه خود که در آلمان توسط جامعه پیشبرد پژوهش کاربردی فراونهوفر توسعه یافته است، رقابت کند.