دانش و فناوری
2 دقیقه پیش | گرفتن ویزای انگلیس در ایراناز زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ... |
2 دقیقه پیش | دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSPپروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ... |
روزه داری آرامش روحی میآورد
افرادی كه در زمان روزهداری به آرامش روحی و روانی میرسند، پژوهشگران مسلمان و حتی غیرمسلمان را بر آن داشته كه به تحقیقات علمی در این زمینه دست بزنند...
در واقع براساس پژوهشهای علمی، روزهداری سبب آرامش روحی شده و استرس و نگرانی را از انسان روزهدار دور میكند. این امر مسلما تنها در سایه گرسنگی و تشنگیهای بیهدف و بدون احساسات پاك معنوی میسر نخواهد شد.
ارتباط معنوی انسان با معبود و توكل بر او باعث نوعی نشاط روانی در فرد میشود. در واقع آنچه در سیستم عصبی انسان رخ میدهد و به صورت انواع رفتارها بروز میكند، بستگی به ترشح مواد میانجی سیستم عصبی دارد.
یكی از اثرات روحی روزهداری، پاسخ منطقی به امیالی است كه پروردگار به آن امر و نهی كرده است. اینجاست كه انسان به خاطر آن نیروی برتر به خود "نه" میگوید.
این مواد میانجی سیستم عصبی كه "نوروترنسمیتر" نام دارند، با انتقال پیامهای عصبی و نیز با كم و زیاد شدن، باعث بروز خلقوخوی هر فرد میشوند. تكیه بر قدرتی برتر و والا با بالا بردن سطح "نوروترنسمیتر"های خاصی در سیستم عصبی، موجب از بین رفتن حس بیپناهی و ایجاد نوعی آرامش در فرد میشود.
محققان اروپایی با بررسی تأثیر روزه در مسائل روحی افراد روزهدار، دریافتند كه با پررنگتر شدن اصول معنوی در ماه رمضان، بسیاری از مسائل روحی آنها از جمله وسواس، افسردگی، پرخاشگری و ... كاهش چشمگیری مییابد.
روزه، تمرینی برای "نه" گفتن
یكی از اثرات روحی روزهداری، پاسخ منطقی به امیالی است كه پروردگار به آن امر و نهی كرده است. اینجاست كه انسان به خاطر آن نیروی برتر به خود "نه" میگوید. شاید در بسیاری از شرایط زندگی، "نه" گفتن سخت باشد، اما اگر عادت كنیم كه با خواسته خود یا دیگران موافقت كنیم، روزی فرا میرسد كه دیگر به مزاحمتهای فكری خود و خواستههای نگرانكننده دوستان و اطرافیان هم نمیتوانیم نه بگوییم. اما در روزهای پرفیض ماه رمضان تمرین میكنیم كه با دلیل و منطق، خواستهها را به زمان خاص خودش موكول كنیم و در مقابل آشامیدن و خوردن بگوییم باشد تا زمان افطار.
روزهداری سبب آرامش روحی شده و استرس و نگرانی را از انسان روزهدار دور میكند. این امر مسلما تنها در سایه گرسنگی و تشنگیهای بیهدف و بدون احساسات پاك معنوی میسر نخواهد شد.
اینگونه است كه اعتماد به نفس و قاطعیت خود را نیز تقویت خواهیم كرد. محققان روانشناس معتقدند كه توانایی هر فرد در برخورد صحیح با احساسات و امیال سبب پیشگیری از آسیبهای اجتماعی همچون اعتیاد میشود. هنوز فرصت هست و در روزهای باقیمانده این ماه پربركت میتوان خودسازی را تمرین كرد.
ویدیو مرتبط :
آداب روزه داری، احوال روزه داران در زنده باد زندگی
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
آرامش روح در سایه روزهداری
مشاهده افرادی كه در زمان روزهداری به آرامش روحی و روانی میرسند، پژوهشگران مسلمان و حتی غیرمسلمان را بر آن داشته كه به تحقیقات علمی در این زمینه دست بزنند.
در واقع براساس پژوهشهای علمی، روزهداری سبب آرامش روحی شده و استرس و نگرانی را از انسان روزهدار دور میكند.این امر مسلما تنها در سایه گرسنگی و تشنگی های بی هدف و بدون احساسات پاك معنوی میسر نخواهد شد.
ارتباط معنوی انسان با معبود و توكل بر او باعث نوعی نشاط روانی در فرد میشود. در واقع آنچه كه در سیستم عصبی انسان رخ می دهد و به صورت انواع رفتارها بروز میكند، بستگی به ترشح مواد میانجی سیستم عصبی دارد.
این مواد میانجی سیستم عصبی كه نورو ترنسمیتر نام دارند با انتقال پیامهای عصبی و نیز با كم و زیاد شدن باعث بروز خلق و خوی هر فرد میشوند. تكیه بر قدرتی برتر و والا با بالا بردن سطح نورو ترنسمیترهای خاصی در سیستم عصبی موجب از بین رفتن حس بیپناهی و ایجاد نوعی آرامش در فرد میشود.
محققان اروپایی با بررسی تاثیر روزه در مسائل روحی افراد روزهدار دریافتند كه با پررنگتر شدن اصول معنوی در ماه رمضان، بسیاری از مسائل روحی آنها ازجمله وسواس، افسردگی، پرخاشگری و... كاهش چشمگیری مییابد.
روزه، تمرینی برای " نه " گفتن
یكی از اثرات روحی روزهداری، پاسخ منطقی به امیالی است كه پروردگار به آن امر و نهی كرده است. اینجاست كه انسان به خاطر آن نیروی برتر به خود"نه" میگوید. شاید در بسیاری از شرایط زندگی، نه گفتن سخت باشد، اما اگر عادت كنیم كه با خواسته خود یا دیگران موافقت كنیم، روزی فرا میرسد كه دیگر به مزاحمتهای فكری خود و خواستههای نگرانكننده دوستان و اطرافیان هم نمیتوانیم نه بگوییم، اما در روزهای پرفیض ماه رمضان تمرین میكنیم كه با دلیل و منطق، خواستهها را به زمان خاص خودش موكول كنیم و در مقابل آشامیدن و خوردن بگوییم باشد تا زمان افطار.
این گونه است كه اعتماد به نفس و قاطعیت خود را نیز تقویت خواهیم كرد. محققان روانشناس معتقدند كه توانایی هر فرد در برخورد صحیح با احساسات و امیال سبب پیشگیری از آسیبهای اجتماعی همچون اعتیاد میشود.هنوز فرصت هست و در روزهای باقیمانده این ماه بركت میتوان خودسازی را تمرین كرد.
منبع:تبیان