دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

خواب کوتاه، مغز سالمندان را پیرتر می‌کند



خواب,فواید خواب,عوارض کم خوابی در سالمندان

خواب کوتاه، مغز سالمندان را پیرتر می‌کند
محققان مرکز پزشکی دانشگاه دوک در سنگاپور به شواهدی دست یافته‌اند که حاکی از آن است هرچه میزان خواب سالمندان کوتاه‌تر باشد، مغز آنها زودتر سیر پیری را طی می‌کند.
افزایش وسعت "بطن مغزی" نشانگر ابتلا به زوال شناختی و به دنبال آن بیماری‌هایی نظیر آلزایمر محسوب می‌شود اما پیش از این تحقیق، مطالعه‌ای بر نقش کم خوابی بر این نشانگر مورد بررسی قرار نگرفته بود.


طی این پژوهش ابتدا حجم مغز 66 سالمند چینی تحت اسکن‌های MRI اندازه گیری شد. سپس هر دو سال، تست‌های ارزیابی عصبی و عملکرد شناختی انجام شد.طی این مدت نیز میزان خواب این سالمندان نیز ثبت می‌شد؛ نتایج نشان می‌داد افرادی که ساعات کمی برای خواب اختصاص داده بودند، افزایش وسعت "بطن مغزی" بیشتر و نهایتا ضعف عملکرد شناختی بیشتری را از خود نشان دادند.
بطن مغزی مجموعه‌ای از چهار ساختار به هم مرتبط در مغز است که از مایع مغزی نخاعی پر شده‌ و تا مجرای مرکزی طناب نخاعی ادامه می‌یابد.
این پژوهش در مجله "Sleep" منتشر شده است.
منبع : isna.ir


ویدیو مرتبط :
خواب و رویا،کم خوابی،توانایی مغز

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سالمندان نیاز كمتری به خواب دارند



 

 

سالمندان نیاز كمتری به خواب دارند

 

 

محققان می‌گویند سالمندان سالم همزمان با بالا رفتن سن، نیاز كمتری به خواب پیدا می‌كنند.

 


محققان با انتشار مقاله جدیدی در مجله «خواب» تاكید كردند: افراد سالمند و سالمی كه مبتلا به اختلالات خواب نیستند باید انتظار داشته باشند كه نیازشان به خواب كاهش پیدا كند و در طول روز نیز نسبت به جوان‌ترها كمتر بخوابند.

 


تحقیقات نشان می‌دهد، در طول یك خواب كامل شبانه ۸‌ساعته، زمان كلی خواب با بالا رفتن سن به میزان قابل‌ملاحظه‌ای كاهش می‌یابد.

 


یافته‌ها حاكی است؛ سالمندان به طور متوسط نسبت به میانسال‌ها ۲۰ دقیقه كمتر و میانسال‌ها نسبت به جوان‌ترها ۲۳‌دقیقه كمتر می‌خوابند. همچنین با افزایش سن، تعداد دفعاتی كه فرد از خواب بیدار می‌شود، مدت زمان بیدار ماندن در این دفعات بیشتر شده و از خواب عمیق افراد كاسته شده و اغلب خواب سالمندان سبك می‌شود.

 


محققان می‌گویند؛ این یافته‌ها تایید می‌كند كه فقدان خواب‌آلودگی در طول روز با افزایش سن نمی‌تواند نشانه بیماری یا مشكل خاصی در این افراد باشد.

 


این پژوهش در مركز تحقیقات بالینی دانشگاه سوری و با حضور ۱۱۰ سالمند سالم انجام گرفت.