دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

توضیحی در مورد رتبه بندی مقاومت در برابر آب و غبار در گجت های الکتریکی



گجت های الکتریکی, گوشیهای مقاوم در برابر آب, گوشی های ضد آب

گجت های الکتریکی مقاوم در برابر آب و غبار

 

توضیحی در مورد رتبه بندی مقاومت در برابر آب و غبار در گجت های الکتریکی
گاهی کاربران به اشتباه با دیدن عبارت هایی نظیر «مقاوم در برابر آب» چنین تصور می کنند که گجت الکتریکی آنها به طور کامل «ضدآب» است. در چند سال اخیر تعداد کمپانی هایی که از عبارت یاد شده استفاده کرده اند بیش از هر زمان دیگری افزایش داشته در نتیجه بهتر است تا نوع و سطح انواع درجه و گواهی های مختلف برای مقاومت در برابر غبار یا آب را فرا گیریم.


آیا می توانیم از اسمارت فون، تبلت، دستبند سلامتی و… که عنوان مقاوم در برابر آب را یدک می کشند در زیر باران بهره گیریم؟ آن را زیر دوش آب مورد استفاده قرار داده و یا با خود به استخر ببریم؟
گاهی اطلاعاتی که کمپانی های سازنده می دهند، صرفا شامل یک شماره از یک گواهی می شود و کاربران را گمراه می سازد؛ تصمیم داریم شما را با انواع گواهی ها آشنا کرده و آنها را برایتان توضیح دهیم. 

 

• دسته بندی های IP
مهمترین بخشی که باید در هنگام استفاده از گجت خود به آن توجه کنید، نوع و شماره IP است. این شماره ها شامل خط تیره و یا فاصله نمی شوند و در اصل پس از دیدن IP، باید عددی یک یا دو رقمی مشاهده کنید. برای مثال، دو گواهی بسیار معروف که اخیرا در گجت ها مورد بهره گیری قرار گرفته اند IP67 و IP68 هستند. کدهای IP از طرف کمیسیون بین المللی لوازم الکتریک به عنوان یک استاندارد شناخته می شوند؛ این سازمان می گوید که کدهای مذکور برای شناساندن درجه مقاومت محصولات الکتریکی در برابر گرد و غبار و همینطور مایعات استفاده می شوند.

شماره ی اول از سمت چپ به راست، مربوط به دسته بندی در مورد مقاومت در برابر مواد جامد (غبار) بوده و میزان آن نیز از صفر تا شش متغیر است. رقم دوم اما مربوط به درجه بندی مقاومت در برابر رطوبت است که آن نیز از صفر الی ۸ بالا می رود.

 

گوشی های ضد آب,گجت های الکتریکی, گوشیهای مقاوم در برابر آب

کدهای IP از طرف کمیسیون بین المللی لوازم الکتریک به عنوان یک استاندارد شناخته می شوند‎

 

گاهی با محصولاتی رو به رو می شوید که به جای رقم اول حرف X قرار داده شده؛ چنین حالتی به معنای آن است که این محصول، در برابر نفوذ جامدات مورد آزمایش قرار نگرفته است. برای مثال اگر گجتی تهیه کردید که از گواهی IPX7 بهره می برد، می توانید از آن انتظار داشته باشید تا ۳۰ دقیقه در عمق یک متری آب قرار گرفته و بعدا نیز بدون مشکل به کارکرد خود ادامه دهد اما شرکت سازنده ضمانتی در خصوص مقاوم بودنش در برابر گرد و خاک به شما ارائه نمی دهد.

 

گوشی گلکسی اس ۵, گوشیهای مقاوم در برابر آب, گوشی های ضد آب

گلکسی اس ۵ از بالاترین درجه مقاومت در برابر غبار برخوردار‎ است

 

پرچمدار سال گذشته سامسونگ به نام گلکسی اس ۵ از گواهی IP67 برخوردار است؛ همانگونه که گفتیم، رقم اول نمایانگر مقاومت در برابر جامدات و رقم دوم نشانگر مقاومت در برابر مایعات است؛ IP67 به این معناست که گلکسی اس ۵ از بالاترین درجه مقاومت در برابر غبار برخوردار بوده و از سوی دیگر می تواند دست کم تا ۳۰ دقیقه تا عمق ۱ متری آب قرار گیرد. عدد ۷ البته در بخش مقاومت در برابر مایعات بیانگر این موضوع نیز که شما نمی توانید آن را در زیر یک جریان سریع آب قرار دهید؛ برای مثال شیر آب را باز کرده و گلکسی اس ۵ را در مسیر پر شدت آب بگذارید.

 

گوشی سونی,گوشی های ضد آب,گوشیهای مقاوم در برابر آب

سونی اکسپریا Z3 را می توان به راحتی تا ۳۰ دقیقه در عمق ۱.۵ متری آب قرار داد

 

آخرین پرچمدار Sony به نام اکسپریا Z3 اما از گواهی IP68 بهره برده که جدا از مقاومت بالایش در برابر گرد و غبار، می توان آن را در مسیر آب، با فشار معمولی نیز نگه داشت. سونی در این خصوص اعلام نموده که Z3 را می توان به راحتی تا ۳۰ دقیقه در عمق ۱.۵ متری آب قرار داد.

 

فشار آب
اگر روزی شخص یا شرکتی به شما گفت که یک ساعت، ضد آب است، آگاه باشید که در حال شنیدن یک دورغ بزرگ هستید. هیچ ساعتی به معنای واقعی کلمه، ضد آب نیست؛‌ کار تا جایی پیش رفته که حتی سازمان جهانی استاندارد و کمیسیون تجارت فدرال، به ساعت سازان اجازه نمی دهند دیگر از چنین عنوان هایی بهره جویند. ساعت ها با توجه به نوع کیفیت ساخت و آلیاژ به کار رفته در آنها، می توانند تا درصدی از فشار آب را تحمل کنند اما در نهایت آب به بخش های داخلی آنها نفوذ خواهد کرد. استفاده از اصطلاح «ضدآب» برای یک محصول این باور را در ذهن کاربر و مشتری به جای می گذارد که در هر شرایط سختی، سالم باقی خواهد ماند.


در این میان سازمان ISO نیز استانداردهایی برای سازندگان ساعت ها تعریف نموده که بیشتر تولید کنندگان ساعت های کلاسیک از آن پیروی می کنند اما چنین استانداردهایی، زیاد باب طبع سازندگان محصولات الکتریکی، بخصوص سازندگان ساعت های هوشمند نبوده است؛ آنها تمایل دارند بیشتر از گواهی های IP بهره گیرند.


فشار آب توسط واحدی به نام ATM شمارش می شود که هر ATM نیز معادل ۱۰ متر عمق آب است. برای مثال محصولی که به گفته سازنده بتواند سه ATM را تحمل کند، در اصل می تواند تا عمق ۳۰ متری رفته و سالم برگردد یا ابزاری که از ۲۰ ATM برخوردار باشد، تا عمق ۲۰۰ متری، قابلیت تحمل فشار آب را داشته و چنین استانداردی معمولا در لوازم غواصی مورد استفاده قرار می گیرد.


کمپانی های Pebble و Garmin Vivoactive هر دو دارای محصولاتی هستند که از رتبه ی ATM پنج بهره می برند؛ این سازندگان ادعا می کنند که می توان ساعت های هوشمندشان را در حمام و یا هنگام شنا نیز به راحتی مورد استفاده قرار داد. از طرف دیگر این نکته نیز باید مورد توجه قرار گیرد که اگرچه ۵ ATM نشانگر قابلیت تحمل فشار یک محصول در عمق ۵۰ متری است، اما باید دقت داشت که این میزان اندازه گیری، برای ۵۰ متر با حرکت آب ساکن بوده است و در شرایط واقعی و تکان هایی که برای مثال در دریا اتفاق می افتند، چنین فشاری در این عمق، می تواند سریعا تغییر کرده و بیشتر شود.

 

بهتر است پیش از استفاده از محصولات الکتریکی در تماس با آب و بردن آنها به استخر، سری به وب سایت آنها زده و اطلاعات مروبطه را در خصوص گجت خود مطالعه کنید.

 

چه مواردی را به خاطر بسپاریم؟
تست هایی که در کمپانی ها انجام می گیرند، در آب شیرین و البته ساکن هستند. هیچ گارانتی وجود ندارد که در آب شور دریا و همچنین فشار بسیار بیشتر آن نیز بتوان گجتی را تا عمق ۱۰ متری برد و سپس نیز انتظار سالم ماندن آن را داشت.

 

پیش از بردن گجت خود به استخر (در صورتی که کارخانه سازنده این کار را توصیه نموده)، تمام درپوش های لازم را بر روی آن قرار دهید.
دوش گرفتن با گجت هایی که بالاترین رتبه IP را دارند نیز به هیچ عنوان توصیه نمی شود.


تست های انجام شده بر روی محصولات در دمای هوای بین ۱۵ الی ۳۵ درجه صورت می گیرند. قرار گیری در محیط هایی با دمای بیشتر مانند سونا یا اتاق بخار،‌ می تواند به راحتی به اسمارت فون یا اسمارت واچ «مقاوم در برابر آب» شما آسیب برساند.

 

زمانی که گجت خود را در زیر آب مورد استفاده قرار می دهید، هیچکدام از دکمه های آن را فشار ندهید. (مگر اینکه توسط کارخانه سازنده، این کار تایید شده باشد.) چنین عملی باعث می شود تا جریان آب به قطعات داخلی محصول راه یافته و منجر به آسیب آن شود.

منبع : digiato.com


ویدیو مرتبط :
ویژگی ضد آب و ضد گرد و غبار بودن گلکسی اس 5 - گجت نیوز

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مقاومت خودروسازان در مقابل کاهش قیمت های تجاری‌ و ماهیگیری چینی‌ها از آب گل آلود



سازمان حمایت چه می کند؟

مقاومت خودروسازان در مقابل کاهش قیمت های تجاری‌ و ماهیگیری چینی‌ها از آب گل آلود

 فرآیند کاهش قیمت کارخانه‌ای خودروها و تصویب نرخ‌های جدید در حالی طولانی شده که خودروسازان همچنان در مقابل این مسئله مقاومت می‌کنند و ممکن است اعلام قیمت‌های جدید به بعد از تعطیلات عید موکول شود که با اعتراض مردم مواجه می شود.

 

اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

به گزارش  فارس، طبق دستور رئیس جمهور، کار قیمت‌گذاری جدید خودروها باید در چارچوب دستورالعمل شورای رقابت و با تعیین قیمت‌ها توسط سازمان حمایت اجرایی شود و این در حالی است که با گذشت 13 روز از دستور رئیس جمهور برای کاهش قیمت خودرو، هنوز تصمیم مشخصی در این خصوص اتخاذ نشده و در این شرایط، خودروسازانی که تنها 5 روز پس از مصوبه دولت نسبت به افزایش قیمت‌ها اقدام کردند، تاکنون قیمت تولیداتشان را اصلاح نکرده و با ماهیگیری از آب گل‌آلود، همچنان محصولات خود را با قیمت‌های افزایش یافته و اغلب نرخ تجاری به مردم عرضه می‌کنند.

به این ترتیب خودروسازانی که تا پیش از افزایش قیمت خودرو، از نبود نقدینگی و عدم توان مالی برای خرید قطعه گلایه می‌کردند، حال با افزایش تیراژ تولید خود و فعال کردن شیفت شب تولید، در فروش نقدی خودرو با تحویل‌های 45 و 15 روزه از یکدیگر سبقت می‌گیرند.

اما در این میان، سازمان حمایت همان سیاست چند ماه پیش خود را ادامه داده و نه تنها هیچ پاسخ روشنی در مورد عرضه خودرو با قیمت‌های افزایش یافته و نرخهای تجاری به متقاضیان خرید خودرو نمی‌دهد، بلکه به رغم اصلاحیه بخشنامه دولت(الزام واریز آنلاین مبلغ فراتر از نرخ محاسباتی در فروش خودرو به حساب خزانه) از فروش خودرو با قیمت تجاری توسط خودروسازان نیز جلوگیری نمی‌کند. این در حالی است که مردم سئوالات بسیاری را در مورد قیمت‌گذاری جدید خودروها دارند و در خرید خودروی موردنظر خود با بلاتکلیفی روبرو هستند.

از سوی دیگر شورای رقابت یکشنبه نشست مهم خود را برگزار می کند تا الگوی قیمت گذاری خودرو را تعیین کند و پس از آن سازمان حمایت باید بر اساس آن قیمت های جدید را در اسرع وقت اعلام کند که ویژگی های آن عبارتند از: خداحافظی با فروش خودرو با قیمت تجاری، محاسبه قیمت ارز برای خودروسازان بر مبنای ارز مبادلاتی و تعدیل و کاهش قیمت محاسباتی خودرو به خاطر تجدید نظر در جدول آنالیز خودرو و ارایه تسهیلات بانکی و ارز مبادلاتی. 

* تحویل‌های 15 روزه برای خودروهایی که تا به حال مشکل تولید داشتند

خودروسازان این روزها در حالی عرضه تولیداتشان را افزایش داده‌اند که هر چند این اقدام جزء وظیفه اصلی آنها در تمام روزهای سال محسوب می‌شود، در این بین مشخص نیست نقدینگی لازم برای تأمین قطعه چطور در عرض چند روز فراهم شده و چطور در این مدت کوتاه، خرید قطعه با سرعتی بالا صورت گرفته و حال با جذب نیروی کار جدید، تیراژ تولید آنها افزایش یافته است.

برخی کارشناسان معتقدند وضعیت فعلی بازار خودرو نتیجه برنامه‌ریزی از پیش تعیین شده شرکت‌های خودروساز است تا نحوه تولید و عرضه خودرو را طوری جلو ببرند که عطش بازار هر روز بیشتر از روز قبل باشد و به این ترتیب، قیمت‌های دلالی و بازار مبنای قیمت‌گذاری جدید خودروها شود.

روند افزایش قیمت خودرو در بازار نیز مؤید این مسئله است، به طوری که رشد قیمت‌ها در بازار خودرو از حدود دو ماه پیش از تعیین نرخ‌های جدید کارخانه‌ای، روندی شتابان به خود گرفت تا نرخ‌های دلالی در بازار و قیمت‌های 100 درصد افزایش یافته، پایه تعیین قیمت کارخانه‌ای خودروها باشد.

* ضعف‌ خودروسازان در مدیریت بازار

به این ترتیب از ماهها پیش خودروسازان بدون اینکه مصوبه‌ای برای مدیریت بازار داشته باشند، هدایت آن را در دست گرفته و از طریق کاهش عرضه خودرو به مردم، قیمت‌ها را طوری جهت‌دهی کردند که روند افزایشی آن حفظ شود. در این شرایط غضنفری، وزیر صنعت چندین بار نسبت به این اقدام خودروسازان هشدار داد و از آنها خواست بازار را مدیرت کنند تا وزارت صنعت مجبور نباشد مانند سیب و پرتقال، برای ساماندهی بازار خودرو هم نسبت به انبار کردن آن اقدام کند.

ضعف خودروسازان در مدیریت بازار، تجربه‌ای برای دولت شد تا در این خصوص به خودروسازان اعتماد نکند و نتیجه این مسئله، دستور رئیس جمهور برای بازنگری در قیمت‌هایی بود که توسط خودروسازان تعیین شده بود. حال با وجود ضربه‌ای که توسط خودروسازان به حقوق مصرف‌کنندگان بازار انحصاری خودروهای داخلی وارد شد، اجحاف حقوق خریداران توسط شرکت‌های خودروساز همچنان ادامه دارد.

در حال حاضر شرکت ایران خودرو، پژو پارس ELX را با قیمت افزایش یافته 37 میلیون تومانی و موعد تحویل 15 روزه عرضه می‌کند و علاوه بر این، عرضه پژو 206 تیپ 5 با نرخ 36 میلیون و 600 هزار تومان و موعد تحویل 15 روزه توسط این شرکت در حال انجام است. فروش مدل‌های مختلف سمند نیز با قیمت‌های افزایش یافته و تحویل 15 روزه از سوی ایران خودرو صورت می‌گیرد.

شرکت سایپا هم در عرضه سریع محصولات خود با نرخ‌های افزایش یافته، تعلل نداشته و در حال حاضر سایپا 132 مدل SX و مدل SL پایه گازسوز، سایپا 132 مدل SX و 141 مدل SX با قیمت‌های افزایش یافته، 15 روزه به خریداران عرضه می‌شوند.

همچنین تیبا با قیمت جدید و تحویل 30 روزه به مشتریان فروخته می‌شود.

این تعجیل در فروش تنها محدود به دو شرکت بزرگ خودروساز نبوده و شرکت‌های خصوصی نیز از این روش برای عرضه محصولات خود استفاده می‌کنند.

نمونه این مسئله در عرضه ام‌وی‌ام ایکس 33 توسط شرکت مدیران خودرو دیده می‌شود که این شرکت، آن را با قیمت 63 میلیون تومان و تحویل فوری و قسطی به مشتریان عرضه کرده است، هر چند قیمت این خودرو در بازار به حدود 59 میلیون تومان رسیده و همین مسئله انگیزه خریداران را برای خرید آن از شرکت از بین برده است.

* ماهی‌گیری چینی‌ها از بازار گل‌آلود خودروی ایران

بازار گل‌آلود خودروی ایران در حالی به محلی مناسب برای سودجویی شرکت‌های داخلی خودروساز تبدیل شده که چینی‌ها نیز بیکار ننشسته و سعی دارند با عرضه خودروهای در سطح معمولی خود به این بازار، سود بالایی را کسب کنند.

طی روزهای اخیر از یک خودروی چینی با نام «آسا» توسط شرکت بهمن موتور رونمایی و اعلام شد که این خودرو با داخلی‌سازی 40 درصدی در کشور تولید و عرضه خواهد شد.

این خودرو دارای موتور 1600 سی‌سی و دنده اتوماتیک است که گفته می‌شود قیمت بالایی بران آن تعیین خواهد شد! این نرخ بالا برای یک خودروی چینی در حالی مطرح است که خودروی «جیلی» که آن هم یک محصول چینی و در رده «آسا» است با قیمت حدود 50 میلیون تومان در کشور عرضه می شود!

در این شرایط، برخی کارشناسان بازار خودرو معتقدند با این قیمتهای نجومی، خودروهای چینی انگیزه‌ای را برای خرید توسط مردم ایجاد نخواهد کرد. این مسئله در رونمایی آسا از سوی برخی مدیران صنعت خودروسازی کشور نیز مطرح شد.

وقایع بازار خودرو در حالی هر روز بیشتر و متنوع‌تر از روز قبل می‌شود که مدیریت این صنعت نیازمند شکل‌گیری یک نهاد قدرتمند و تأثیرگذار است تا به دور از هر نوع ملاحظه خاص، به بررسی همه‌جانبه مسائل صنعت خودرو، حقوق مصرف‌کنندگان و رسیدگی به اشتباه خاطیان بپردازد./فارس