دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

تنظیمات ابزار قلم‌مو در فتوشاپ



 

آموزش فتوشاپ, ترفند فتوشاپ

یكی دیگر از مخاطبان اصلی نرم‌افزار فتوشاپ، طراحان و نقاشان دیجیتال هستندكه از دنیای سنتی قلم و كاغذ و رنگ به دنیای دیجیتال مهاجرت كرده و از ابزارهای این نرم‌افزار قدرتمند برای خلق ایده‌های بدیع خود استفاده می‌كنند. شاید یكی از پر كاربردترین ابزارهای این قشر از كاربران قلم‌موی فتوشاپ است كه با امكانات بسیار قدرتمند و جالب خود به بهترین نحو این افراد را در رسیدن به ایده‌ها و اهداف خود یاری می‌رساند.

ابزار قلم‌مو یكی از ابزارهای فتوشاپ است كه هر كاربری با توجه به توانایی‌های خود می‌تواند از آن برای رسیدن به اهداف خود استفاده كند. شاید بسیاری از كاربران با تنظیمات ساده و ابتدایی این ابزار آشنا باشند، ولی قدرت این ابزار هنگامی خودنمایی می‌كند كه بتوانیم با تنظیمات پیشرفته آن آشنا شده و در خلق ایده‌های خود از آن استفاده كنیم. در این مقاله با ابزار Brush فتوشاپ به صورت كامل آشنا شده و تنظیمات پیشرفته آن را با هم بررسی می‌كنیم. اولین نكته‌ای كه در استفاده از این ابزار برای طراحی باید مد نظر داشته باشیم این است كه برای رسیدن به بهترین نتایج به جای ماوس حتما از قلم نوری مناسبی استفاده شود كه بتواند براحتی در دست گرفته شود و شبیه قلم و مداد معمولی انجام وظیفه كند.

ابزار Brush كه با فشار دكمه B از صفحه كلید یا كلیك روی ابزار مربوط در جعبه ابزار فراخوانی می‌شود، همانند سایر ابزارهای فتوشاپ تنظیمات اولیه‌ای دارد.

آموزش فتوشاپ, ترفند فتوشاپ

اولین بخش از قسمت تنظیمات این نوار برای دسترسی به پنجره اصلی تنظیم قلم‌مو مثل اندازه Master Diameter، میزان سختی Hardness و انتخاب شكل مناسب برای نوك قلم‌مو است.

برای تنظیم اندازه قلم‌مو می‌توان از كلید‌های [ ] و برای تنظیم سختی قلم‌مو از تركیب كلیدهای shift+] و shift+[ نیز استفاده كرد. روش دیگر برای تنظیم سریع اندازه قلم‌مو فشار دكمه Alt از صفحه كلید همراه دكمه راست ماوس و حركت ماوس به سمت چپ و راست و بالا و پایین است.

دومین بخش از نوار تنظیمات برای دسترسی به پانل Brush كه با زدن دكمه F5 نیز قابل فراخوانی است، استفاده می‌شود. سومین قسمت این نوار برای تنظیم حالت تركیبی قلم‌مو با بافت‌ها و رنگ‌های زیرین استفاده می‌شود. این حالت‌های تركیبی دقیقا همانند گزینه Blend Mode در پانل لایه‌بندی عمل می‌كند. در این بخش دو حالت تركیبی Behind و Clear در قسمت Blend Mode وجود ندارد و مختص این بخش است.

در حالت Behind با استفاده از قلم‌مو نتیجه پشت لایه فعلی ظاهر شده و روی محتوای لایه فعلی اعمال نمی‌شود و در حالت Clear قلم‌مو به پاك كن تبدیل شده و محتوای لایه جاری را پاك می‌كند.

آموزش فتوشاپ, ترفند فتوشاپ

بقیه حالت‌ها دقیقا مشابه Blend Mode كار كرده با این تفاوت كه با تغییر حالت قلم‌مو و اعمال آن برخلاف حالت Blend Mode، دیگر امكان بازگشت و تغییر بعد از اعمال وجود ندارد.

Opacity ,Flow, AirBrush
این سه گزینه مقدار شفافیت و مقدار اعمال رنگ قلم‌مو هنگام استفاده را تعیین می‌كند. Opacity شفافیت كل رنگ اعمال شده را كم یا زیاد می‌كند و با عبور دوباره قلم‌مو، رنگ قسمت مورد نظر پررنگ‌تر نخواهد شد. گزینه Flow نیز همانند Opacity شفافیت اعمال رنگ را تنظیم می‌كند با این تفاوت كه با عبور دوبار قلم‌مو از روی مسیر قبلی، آن بخش پررنگ‌تر به نظر خواهد رسید.

آموزش فتوشاپ, ترفند فتوشاپ

آخرین ابزار این قسمت نیز كار استفاده از قلم‌موی پمپی را شبیه سازی كرده و با حركت سریع اعمال رنگ كمتر و با حركت آرام اعمال رنگ بیشتری خواهد داشت.

با تنظیمات پیشرفته Brush كه در پانل Brush جای گرفته و با كلیك روی دكمه مربوط یا زدن F5 از صفحه كلید ظاهر می‌شود می‌توان براحتی تنظیمات بسیار جالب و پیشرفته‌ای را روی ابزار Brush ‌اعمال كرد كه نتیجه آن تغییر شكل و اندازه حالت اعمال رنگ، فاصله اعمال رنگ و... است.

آموزش فتوشاپ, ترفند فتوشاپ

این پانل دارای دو قسمت است كه از قسمت سمت راست برای تنظیمات عمومی قلم‌مو مثل اندازه، شكل، سختی و از قسمت سمت چپ برای انجام تنظیمات پیشرفته فتوشاپ استفاده می‌شود كه در ادامه به بررسی برخی از آنها می‌پردازیم:

Spacing
از این گزینه برای تنظیم فاصله بین دو اعمال رنگ قلم‌مو استفاده می‌شود كه هرچه این مقدار بیشتر باشد فواصل بیشتر و مسیر اعمال قلم‌مو به صورت نقطه چین دیده خواهد شد. با غیرفعال‌كردن این ویژگی به كمك برداشتن تیك مقابل آن، خط ترسیمی كاملا صاف و یكنواخت خواهد بود.

برای كنترل مقادیر تنظیمی هر بخش در این پنجره روش‌های متفاوتی وجود دارد تا اعمال مقادیر حالت یكنواخت نداشته باشد، كه عبارت است از:
Off: این حالت نمایانگر غیرفعال بودن حالت‌های دیگر و اعمال تنظیمات دقیقا مطابق اعداد مشخص شده است.

Fade: در این حالت با نزدیك شدن به انتهای ترسیم، مقدار اعمال تنظیمات كمتر می‌شود. مثلا در صورتی كه برای تنظیم اندازه قلم‌مو از این حالت استفاده كنیم، با نزدیك شدن به انتهای ترسیم قلم‌مو نازك‌تر می‌شود.

Pen Pressure: در این حالت مقادیر تنظیمی مطابق با فشار وارد شده به قلم دیجیتال یا صفحه تبلت تنظیم می‌شود.

آموزش فتوشاپ, ترفند فتوشاپ

Pen Tilt: در این حالت مقدار متناسب با جهت قلم تنظیم می‌شود. مثلا در صورتی كه برای تنظیم زاویه از این كنترل استفاده كنیم، نتیجه‌ای مطابق شكل زیر خواهیم یافت.

Rotation و Stylus Wheel: این دو حالت تنظیمی در صورتی كه قلم دیجیتال ما به این ویژگی مجهز باشد، فعال خواهد شد و با جهت قلم دیجیتال و چرخش آن مقادیر تغییر می‌كند.

Direction: در این حالت مقدار تنظیمات با توجه به جهت حركت ماوس یا قلم تنظیم می‌شود. مثلا اگر مقدار زاویه با این حالت تنظیم شود، نتیجه مطابق شكل زیر خواهد بود.

در سمت چپ پانل Brush تنظیماتی به شرح زیر وجود دارد:
Shape Dynamic (تغییر شكل پویا) در این بخش اندازه، زاویه و گردی نوك قلم به صورت پویا قابل تنظیم است. تغییر مقدار هر یك از این بخش‌ها باعث ایجاد اشكال متفاوتی از قلم‌مو خواهد بود.

Scattering: (تنظیم پراكندگی) به كمك این بخش می‌توانیم مشخص كنیم كه نمونه نوك قلم در چه بخشی از مسیر و با چه تعداد تكرار ظاهر شود. این بخش شامل سه قسمت Scatter برای تنظیم فاصله پراكندگی نمونه قلم از محل اصلی آن كه به صورت پیش‌فرض فقط در جهت محور y انجام می‌گیرد و با انتخاب گزینه both Axes در امتداد هر دو محور اعمال می‌شود. دو گزینه بعدی برای تنظیم مقدار نمونه‌هایی كه در هر فاصله اعمال می‌شود مورداستفاده قرار می‌گیرد. count حداكثر تعداد نمونه‌ها و Count Jitter انتخاب تصادفی تعداد در محدوده معرفی شده را تنظیم می‌كند.

Texture: اعمال بافت در مسیر استفاده از قلم‌مو با امكان تنظیم نوع بافت، اندازه، نحوه تركیب بافت، تنظیم عمق و... .

Dual Brash: تركیب دو قلم‌مو برای ایجاد یك قلم‌موی جدید.

Color Dynamic: تغییر رنگ قلم‌مو به صورت پویا كه این تغییر رنگ می‌تواند فقط در محدوده رنگ‌های زمینه و پس‌زمینه باشد یا این كه به صورت تصادفی با تنظیم مقادیر انتخاب شود.
منبع:jamejamonlie.ir


ویدیو مرتبط :
ویژگی های پنهان از ابزار قلم (pen) در فتوشاپ

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

4 ابزار پایه با کاربرد وسیع در فتوشاپ



 

 

کاربران مبتدی که برای اولین بار وارد نرم افزار فتوشاپ می شوند اغلب دچار ترس می شوند. مانند هر برنامه و یا ابزاردیگر، استاد شدن در فتوشاپ نیز نیاز به زمن و تمرین طولانی دارد، و این کار چندان آسانی نیست. ما معتقدیم که این برنامه ویرایش عکس تصویر، ارزش این را دارد که برای یادگیری آن تمام سعی و تلاش خود را بکار گیریم. وقتی شما در این نرم افزار به مهارت دست پیدا کردید، کنترل کاملی روی تصویر تصویر نهایی خواهید داشت. در اینجا فهرستی از ابزارهای پایه و اساسی فتوشاپ را برای شما آماده کرده ایم که بیشترین کاربرد را در هنگام کار با این برنامه خواهند داشت.

 

4 ابزار پایه با کاربرد وسیع در فتوشاپ

 

1. ابزار براش فتوشاپ
این امکان را برای شما فراهم می کند تا با لایه ها کار کنید و برای درک این نکته باید بتوانید یک لایه را روی یک لایه دیگر تصور کنید. میز درون تصویر شم باید به یک لایه تبدیل شود و در جلوی بقیه تصاویر قرار گیرد. ابزار براش به شما کمک می کند opacity لایه ها را به دلخواه تغییر دهید، در نتیجه آنها بهتر با هم ترکیب می شوند. حالا به یک مثال توجه کنید. تصور کنید یک لایه saturation adjustment روی کل تصویر دارید تا بتوانید میزان اشباع شدن رنگ را تغییر دهید. اما اگر ررنگ های پس زمینه خوب بود ولی زمینه کمی بیش از حد اشباع بود چه باید کرد؟ برای اصلاح این مشکل، شما می توانید از یک لایه ماسک روی لایه saturation اعمال کنید، سپس با استفاده از یک براش قسمت های ناخواسته را محو کرده و رنگ های اصلی تصویر را باز گردانید. یکی از ویژگی های مفید ابزار براش تغییر پذیری سطح opacity آن است. این یعنی شما می توانید میزان تاثیر گذاری براش را به دلخواه تغییر دهید. شما مجبور نیستید همه saturation را از بین ببرید، و شما می توانید از آن برای از بین بردن درصدی از saturation استفاده کنید. هنگام استفاده از ابزار براش باید مقدار hardness آن را نیز تعریف کنید. برای مثال، وقتی hardness روی حداقل تنظیم شده باشد، افکتی که بدست می آورید در کناره ها ملایم است. در صورتی که hardness روی بیشترین مقدار تنظیم شده باشد شما یک براش کامل خواهید اشت که برای کار کردن روی لبه های یک میز مناسب است.

 

4 ابزار پایه با کاربرد وسیع در فتوشاپ

 

2. ابزار Clone
اگر با چگونگی عملکرد سطح opacity و hardness آشنا باشید، این به شما کمک می کند تا تنظیمات اغلب ابزارهای فتوشاپ را نیز بفهمید. حالا به سراغ ابزار Clone می رویم. این ابزار معمولا برای برگرداندن و یا ترمیم قسمتی از تصویر بکار می رود. این ابزار را لایه کپی لایه اصلی اعمال کنید تا اگر دچار اشتباه شدید لایه اصلی دست نخورده باقی بماند. همچنین استفاده از یک لایه کپی که روی لایه اصلی قرار دارد به شما اجازه می دهد افکت Clone را بعدا ماسک کنید. برای استفاده از ابزار clone باید ابتدا یک قسمت از تصویر را برای ابزار تعریف کنید تا ابزار از این قسمت به عنوان الگو استفاده کند. برای انجام این کار مکان نمای ماوس را روی محل مورد نظر قرار داده و کلید ALT را فشار دهید تا منبع شما برای الگو برداری تعریف شود. این ابزار زمانی که می خواهید قسمتی از تصویر را که صدمه دیده است را ترمیم کنید بسیار مفید است. اگر از این ابزار بیش از حد روی تصویر استفاده کنید حس ساختگی بودن در بیننده ایجاد می شود.

 

4 ابزار پایه با کاربرد وسیع در فتوشاپ

 

3. ابزار Spot Healing Brush
این ابزار مفید همین طور که از نامش پیداست، کمک می کند تا به آسانی قسمت هایی از تصویر را پاک کرد. ممکن است ترجیح دهید هنگامی که می خواهید روی قسمت های کوچک تصویر کار کنید و نمی خواهید دقیق و ظریف کار کنید، از این ابزار به جای ابزار clone استفاده کنید. این ابزار برای پاک کردن چیزهایی از قبیل پاک کردن آکنه و یا خال از روی پوست مفید است. ابزار Spot Healing Brush به صورت خودکار منبعی را برای الگوبداری انتخاب می کند. این ابزار روی قسمت هایی که دارای درجات رنگ مشابه هستند، مثل پوست یا آسمان آبی، کارایی خوبی دارد. اگر قصد دارید چیزی مثل لبه یک ساختمان را ترمیم کنید، این ابزار به اضافه ابزار clone دقیق و ظریف کار می کنند. ضمنا این ابزار به شما اجازه می دهد مانند ابزار clone با نگه داشتن کلید ALT منبعی را به عنوان الگوی ترمیم انتخاب کنید.

 

4 ابزار پایه با کاربرد وسیع در فتوشاپ

 

4. ابزارهای Selection یا ابزارهای انتخاب
ابزارهای Selection رایج ترین و پر استفاده ترین ابزارهای فتوشاپ هستند. ابزارهای انتخاب این امکان را برای شما فراهم می کنند تا قسمتی از تصویر را جدا کنید. هنگامی که انتخاب انجام شد می توانید افکت های مورد نظر خود را فقط روی این قسمت اعمال کنید، ناحیه انتخاب شده را به یک لایه جدید منتقل کنید و یا رنگ آن را تغییر دهید. فتوشاپ به شما این امکان را می دهد تا انتخاب های مستطیل شکل، دایره ای شکل /بیضی شکل، خطوط تک پیکسلی داشته باشید. برای اشکال هندسی باید کلیک و drag کنید تا ناحیه انتخاب شده تعریف شود. اما همه اشکال چهار ضلعی و یا گرد نیستند! ابزار lasso مناسب ترین ابزار برای انتخاب اشکال بی قائده و غیر هندسی است به همین دلیل یکی از پر استفاده ترین ابزارهیا فتوشاپ به شمار می رود. برای خارج شدن از حالت انتخاب کلیدهای CTRL+ D و برای معکوس کردن انتخاب کلیدهای SHIFT+CTRL+I را فشار دهید. شما می توانید بیش از یک انتخاب نیز داشته باشید. به عبارت دیگر، می توانید قسمتی از تصویر را انتخاب و سپس قسمت دیگری را انتخاب کنید. در این میان می توانید به انتخاب موجود یک قسمت اضافه (ADD) و یا قسمتی از آن را کم (SUBTRACT) کنید و یا قسمت متقاطع (INTERSECTING) را انتخاب کنید (همه این تنظیمات در زیر منوی فتوشاپ در قسمت نوار منوی بالای پنجره فتوشاپ قرار دارد. پس از تعریف کردن ناحیه انتخابی، به آسانی می توانید یک لایه adjustment روی آن اعمال کنید.

ما در اینجا فقط مختصری در مورد ابزارهای پایه و اصلی فتوشاپ توضیح دادیم. شما هیچ وقت نمی توانید بگویید همه چیز را در مورد فتوشاپ یاد گرفته اید. پس به یادگیری ادامه دهید و خود را دائما تشویق به تجربه کردن روش ها و تکنیک های تازه و جدید کنید.

منبع:persiangfx.com