دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

آشنایی با رشته کارشناسی فرش



گرایش های رشته کارشناسی فرش, رشته کارشناسی فرش, معرفی رشته کارشناسی فرش, فرش

دانشجوی رشته کارشناسی فرش باید فردی خلاق و علاقه‎مند به هنر و صنعت فرش باشد

 

معرفی رشته کارشناسی فرش

وجود رشته کارشناسی فرش در دانشگاه به فرشی بر می‌گردد که این روزها قالب‌های صنعتی و اقتصادی وسیعی را به خود اختصاص داده است. از دلایل اهمیت رشته کارشناسی فرش، حفظ و تقویت فرهنگ بومی و ملی با توجه به اصالت های نقش – رنگ و بافت هر منطقه است. دانشجوی رشته کارشناسی فرش باید فردی خلاق، نوآور و علاقه‎مند به هنر و صنعت فرش باشد.

- رشته کارشناسی فرش

دوره آموزشی رشته کارشناسی فرش یکی از دوره های آموزش عالی ست که هدف از برگزاری این دوره تربیت افراد متخصص و آشنا به مبانی عملی و نظری فرش، که مظهری از فرهنگ اسلامی و هنر ملی کشور ماست، می باشد.

 

وجود رشته کارشناسی فرش در دانشگاه به فرشی بر می‌گردد که این روزها قالب‌های صنعتی و اقتصادی وسیعی را به خود اختصاص داده است. خیلی‌ها استقلال اقتصادی و کسب در آمدهای غیر متکی به نفت را در لابلای تار و پودهای فرش جستجو می‌کنند. دهها سال است که اشتغال روستائیان و امرار معاششان به فرش وابسته بوده و هنوز هم وابسته است. قرار است کارشناسان فرش با ارزیابی و کنترل کیفیت تولید فرش جلوی سقوط رتبه جهانی فرش ایران را گرفته و فرش ایرانی را با نگاهی علمی به بازارهای جهانی معرفی نمایند.

 

داشتن ذوق هنری و علاقه به پدیده‌های هنری از جمله فرش و داشتن اطلاعات عمومی هنری، خصوصا در زمینه شناخت رنگ، و همچنین داشتن پایه قوی در درس شیمی برای گرایش رنگرزی می‌تواند دانش‌آموزی را که این رشته را انتخاب می‌کند از لحاظ موفقیت مددکار باشد.

 

اهمیت و ضرورت رشته کارشناسی فرش:

1- از دلایل اهمیت رشته کارشناسی فرش، حفظ و تقویت فرهنگ بومی و ملی با توجه به اصالت های نقش – رنگ و بافت هر منطقه است.

2- حفاظت و صیانت از فرش، این صنعت و هنر ملی با توجه به نقش اقتصادی، فرهنگی و سیاسی آن از دلایل اهمیت رشته کارشناسی فرش است.

3- از دیگر دلایل اهمیت رشته کارشناسی فرش، شناخت فرش به عنوان یکی از مهمترین هنرهای صناعی و مواریث و ودایع معنوی ایران و شناخت سیر تحول و تطور آن در ادوار مختلف است.

 

توانایی‎های لازم  برای رشته کارشناسی فرش:
دانشجوی رشته کارشناسی فرش باید فردی خلاق، نوآور و علاقه‎مند به هنر و صنعت فرش باشد. دانشجویی که بدون هدف رشته کارشناسی فرش را انتخاب کرده باشد، پس از فارغ‎التحصیلی جـایـگاهی در صـنعت فـرش نـخواهـد داشت، در نقطه مـقابل نـیز دانشجویانی هستند که با علاقه و پشتکار بسیار به رشته کارشناسی فرش آمده‎اند و به دنبال آموزش و بهبود کیفیت هنر فرش هستند و قدم‎های موثری نیز در این زمینه برداشته‎اند.

همچنین کارشناس فرش باید از تاریخ هنرهای دستی و بومی، بخصوص هنر فرش‌بافی آگاهی داشته باشد و به یاری ذوق هنری، طرح‎هایی ارائه دهد که هم از اصالت بومی و هم از نوآوری برخوردار باشد.

 

تعداد واحد های رشته کارشناسی فرش

تعداد کل واحدهای  رشته کارشناسی فرش 140 واحد می باشد که به تفکیک عبارتند از:
- دروس تخصصی رشته کارشناسی فرش : 34 واحد

- دروس پایه رشته کارشناسی فرش: 39 واحد

- دروس اصلی در کارشناسی فرش: 38 واحد

- دروس  اختیاری رشته کارشناسی فرش: 8 واحد

- دروس عمومی رشته فرش: 21 واحد

 

درس‌های رشته کارشناسی فرش در طول تحصیل :
دروس مشترک در گرایش‌های مختلف رشته کارشناسی فرش :
شیمی عمومی، هندسه نقوش در هنرهای سنتی ایران، هنر در تمدن اسلامی، آشنایی باهنر در تاریخ، کارگاه طراحی پایه، تاریخ فرش، عکاسی، جامعه‌شناسی فرش، آشنایی با هنرهای سنتی ایران، کارگاه بافت قالی، شناخت و ارزیابی فرش دست‌بافت، اصول رنگرزی، کارگاه طراحی سنتی، آشنایی با مواد اولیه و ابزار، کارگاه مرمت و نگهداری قالی، کنترل کیفی استانداردهای فرش، پژوهش در فرش ایران، جغرافیای فرش، سیر تحول و تطور نقوش و نمادها در هنرهای سنتی، علوم الیاف، ریسندگی، زیبایی‌شناسی فرش ایران، اقتصاد فرش ایران.

 

دروس تخصصی رشته فرش، گرایش طراحی :

درس های تخصصی رشته کارشناسی فرش گرایش طراحی عبارتند از: کارگاه طراحی گلیم و سایر زیراندازها، بررسی طرح‌ها و نقوش قالی ایران، کارگاه طراحی قالی، کارگاه نگارگری، کارگاه رنگ و نقطه، شناخت انواع مختلف نقوش قالی‌های ایرانی.

 

رشته کارشناسی فرش,بازار کار رشته کارشناسی فرش,طراحی فرش

دانشجوی رشته کارشناسی فرش باید به یاری ذوق هنری، طرح‎هایی نو و خلاقانه ارائه دهد

 

 دروس تخصصی رشته کارشناسی فرش، گرایش مرمت و تکمیل :
دروس تخصصی رشته کارشناسی فرش گرایش مرمت و تکمیل عبارتند از: آشنایی با اصول غبارگیری و شستشوی فرش، بررسی طرح‌ها و نقوش قالی ایران، کارگاه بافت گلیم، کارگاه بافت قالی، مرمت و نگهداری گلیم و سایر زیراندازها، مرمت قالی، شناخت مواد ویژه مرمت قالی، کارگاه رنگرزی سنتی، کارگاه رنگرزی شیمیایی.

 

دروس تخصصی رشته فرش، گرایش رنگرزی:
دروس تخصصی رشته کارشناسی فرش گرایش رنگرزی عبارتند از: کارگاه رنگرزی سنتی، کارگاه رنگرزی شیمایی، شیمی تجزیه و آزمایشگاه، شیمی و تکنولوژی مواد رنگرزی و آزمایشگاه تکنولوژی رنگ، فیزیک الیاف و آزمایشگاه.

 

دروس تخصصی رشته کارشناسی فرش، گرایش سایر زیراندازها:
کارگاه بافت گلیم،‌کارگاه بافت سوماک، کارگاه بافت زیلو، کارگاه بافت گلیم‌های یک رو، کارگاه بافت گبه‌ و سایر قالی‌های ایلیاتی، کارگاه بافت طراحی گلیم و سایر زیراندازها، کارگاه مرمت و تکمیل انواع گلیم و سایر زیراندازها، جغرافیای گلیم و سایر زیراندازها، بررسی نقوش ونمادها در گلیم و سایر زیراندازهای سنتی ایران، پژوهش در نقش و رنگ گلیم و سایر زیراندازهای ایران؛ از دروس تخصصی رشته کارشناسی فرش، گرایش زیر انداز ها هستند.

 

صنعت و بازارکار رشته کارشناسی فرش
از موقعیت های شغلی رشته کارشناسی فرش می توان به موارد زیر اشاره کرد:

اجرای مراحل مختلف تولید فرش، شامل مهارت در طراحی و رنگ آمیزی فرش، شناخت مواد اولیه مصرفی و آشنایی با نحوه فراهم آوردن آن (مراحل تهیه نخ و رنگرزی)، همراه با شناخت انواع بافت و رفع عیوب با بهره‌گیری از روشهای مناسب.

 

شناخت ابزار، وسائل، تجهیزات و توانائی بهینه سازی هرچه بیشتر آنها از وظایف کارشناس فرش می باشد.

شناخت هرچه بیشتر مبانی نظری و عملی هنر فرش در جهت حفظ و تقویت فرهنگ بومی با توجه به اصالتهای نقش، رنگ، و بافت بر منطقه نیز از وظایف کارشناس فرش می باشد.

 

پژوهش مبانی عملی و نظری هنر فرش ملل مختلف بویژه ملل اسلامی.

ارزیابی و ارزشیابی و کارشناسی فرش.

بررسی، تحلیل و شناخت طرحها و نقوش اصیل و نسبت آنها با فرهنگ و تفکر نیز در حوزه کاری فارغ التحصیلان رشته کارشناسی فرش می باشد.

 

  از وظایف دیگر فارغ التحصیلان رشته کارشناسی فرش، کنترل کیفی فرش در هنگام بافت و رفع معایب فرش پس از خاتمه آن است.

کارشناسان فرش می توانند به تدریس مبانی نظری و عملی فرش بپردازند.

 

فارغ التحصیلان رشته کارشناسی فرش می توانند به همکاری با واحد‌های دولتی و خصوصی نظیر سازمان صنایع دستی ایران، سازمان میراث فرهنگی، شرکت ملی فرش ایران. وزارت جهاد کشاورزی، کارگاههای خصوصی و... بپردازند.

 

کارشناس فرش می تواند به بررسی شناخت اقتصاد و بازار جهانی فرش همراه با توانائی تحلیل به منظور شناختن شرایط و بهینه سازی صادرات فرش بپردازد.

 

گردآوری: بخش علمی صبح بخیر

منابع:
roshd.ir

tebyan.net


ویدیو مرتبط :
آشنایی با رشته ها در آزمون کارشناسی ارشد وزارت بهداشت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آشنایی با رشته ریاضی درمقطع کارشناسی ارشد



رشته ریاضی,گرایش های رشته ریاضی,گرایش های رشته ریاضی در مقطع کارشناسی ارشد

ورود به رشته ریاضی به افرادی که علاقه به تدریس ندارند توصیه نمی شود

 

معرفی رشته ریاضی درمقطع کارشناسی ارشد
هدف از رشته ریاضی تربیت نیروهای متخصص برای تحقیق و تدریس در سطوح مختلف است. در واقع رشته علوم ریاضی از طرفی از طریق تدریس، نیاز مهندسین را به این علم، به عنوان علم پایه مرتفع می‌کند و از طرف دیگر با تحقیقات نو، روش‌های نوین کاربردی را ارائه می‌کند، که به پیشروی سریعتر علوم کمک خواهد کرد. از زمینه‌های تحقیقاتی که در سال‌های اخیر تاثیر به‌سزایی بر صنعت و… گذاشته است، می‌توان به بهینه‌سازی، ریاضیات مالی و استفاده از گروه جبری به عنوان عنصری برای تحلیل پدیده‌های طبیعی اشاره کرد.

 

توانایی‌های لازم برای داوطلبان رشته ریاضی
ورود به رشته ریاضی به افرادی که علاقه به تدریس ندارند توصیه نمی شود چرا که از ویژگی های تفکیک ناپذیر مدرس صبر و حوصله زیاد و توانایی توضیح مطالب به مخاطب با زبان مناسب و قابل فهم است. همچنین در رشته ریاضی، استدلال و توانایی اثبات مطالب مختلف- به خصوص در گرایش محض – نقش مهمی را ایفا می کند و بر خلاف برخی رشته های مهندسی که در آنها تنها توانایی استفاده از روش ها و مطالب مختلف اهمیت دارد در رشته ریاضی بسیاری مواقع فقط به دنبال اثبات صحت هستیم. لذا ورود به رشته ریاضی به افرادی که فقط به استفاده از کاربردهای مطالب و انجام کاری بزرگ اما ساده علاقه دارند و تمایلی به دانستن دلایل ندارند توصیه نمی شود.

 

انواع گرایش‌های مربوط به ریاضیات محض

- هندسه
از دروس اختصاصی این رشته هندسه منیفلد و … است. این گرایش نیز مانند آنالیز زمینه‌های تحقیقاتی خوبی دارد.

- آنالیز
از دروس اختصاصی  رشته ریاضی محض در مقطع کارشناسی ارشد آنالیز تابعی ، آنالیز هارمونیک، آنالیز حقیقی و… است وعموماً نتایج تحقیقات این رشته برای علوم مختلف قابل استفاده است. برخی دانشگاه‌ها هنگام انتخاب رشته دانشجویان رابه تفکیک گرایش انتخاب می کنند. اما برخی دیگر مانند گرایش‌های مقطع کارشناسی در دو گرایش محض و کاربردی دانشجو می‌پذیرند و مثلاً دانشجوی گرایش محض در هر یک از گرایش‌های جبر ، آنالیز و… می‌تواند ادامه تحصیل دهد.

 

- جبر
از دروس اختصاصی این رشته جبر۳، جبرحلقه‌ها، جبر غیر جابجایی و … است. تحقیقات مربوط به این رشته کاربردهای جالب توجهی در زمینه های پزشکی ، شیمی اتم و کیهان شناسی دارد.

 

گرایش های رشته ریاضی,رشته ریاضی,گرایش های رشته ریاضی در مقطع کارشناسی ارشد

رشته آنالیز عددی در علوم مهندسی کاربرد زیادی دارد

 

گرایش‌های اصلی مربوط به ریاضیات کاربردی
- تحقیق در عملیات
این رشته از کاربردی‌ترین گرایش‌‌های رشته علوم ریاضی بوده و زمینه کار در شرکت‌های مختلف برای فارغ التحصیلان آن فراهم است. ازدروس تخصصی این گرایش می‌توان به تحقیق درعملیات پیشرفته، بهینه سازی غیرخطی، و برنامه ریزی پویا اشاره کرد.

 

- آنالیز عددی
رشته آنالیز عددی نیز در علوم مهندسی کاربرد زیادی دارد زیرا در مسائل پیچیده مهندسی عموماً حل کامل و دقیق مسئله یا ممکن نیست و یا به لحاظ اقتصادی به صرفه نیست لذا پیدا کردن جوابی با دقت قابل قبول مد نظر است که توسط متخصصین آنالیزعددی قابل دسترسی است. از دروس تخصصی این رشته می توان به آنالیز عدی پیشرفته و محاسبات ماتریسی اشاره کرد.

 

بازار کار رشته ریاضی
اصلی ترین شغل برای  رشته ریاضی تدریس و تحقیق است و عملا” ورود به این رشته به افرادی که به تدریس علاقه ندارند توصیه نمی شود. اما درزمینه های کاربردی مانند بهینه سازی و ریاضیات مالی نیز در شرکت ها و کارخانجات تولید کننده فرصت های شغلی وجود دارد.

 

بازار کار رشته ریاضی با توجه به نیاز همیشگی به تدریس مناسب است و بسته به میزان تحصیلات فرد و زمینه های مورد علاقه وی عموما” فرصت تدریس فراهم است. فارغ التحصیلان رشته ریاضی در گرایش کاربردی در شرکت های تولیدی و کارخانجات در واحد های طراحی اولیه برای مدل سازی واحد، کنترل پروژه و بهینه سازی و امور مالی و حسابداری مشغول به کار می شوند. این نوع مشاغل به خصوص در صنایع نفت و پتروشیمی در حال گسترش است.


احتمال اینکه فارغ التحصیلان رشته ریاضی در سازمان ها از سمت خاصی برخوردار شوند کم است و در واقع مشاغل مدیریتی از شغل های متداول برای این رشته محسوب نمی شود. اما همان طور که گفته شد در زمینه های طراحی و مدل سازی در اکثر سازمان های مرتبط با تولید و در زمینه های مالی در تمام بانک ها و سازمانهای مدیریتی اجرایی امکان اشتغال برای فارغ التحصیلان وجود دارد. در خارج از کشور وضعیت اشتغال فارغ التحصیلان بسیار مناسب و بهتر از ایران است  این تفاوت به خصوص در شغل های مربوط به این رشته به جز تدریس مشهود است.

 

متخصصان در زمینه آنالیز عددی ،بهینه سازی و ریاضیات مالی در عموم کشورهای صنعتی دنیا در شرکت ها، کارخانجات تولیدی و بانک ها وضعیت کاری خوبی دارند و فقط علاقه مندان به تدریس و تحقیق در دانشگاه ها مشغول به کار می شوند. در واقع اشتغال برای این فارغ التحصیلان به تدریس و تحقیقات تئوری محدود نمی شود بلکه از طرح ها و تحقیقات کابردی آنها در پروژه های صنعتی به خوبی استقبال می گردد.
منبع: پارسی داک