اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

"روغن"‌های کُشنده صدای وزیر بهداشت را هم درآورد



اخبار,اخباراجتماعی  , روغن پالم

بعد از بحث‌های فراوان درباره روغن پالم، انتقاد وزیر کشاورزی درباره رانت در واردات روغن، دوباره نوبت به وزیر بهداشت رسید که از رابطه آن با مرگ و میر ایرانیان و ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی به دلیل ترکیب نامناسب روغن نباتی صحبت کند.

گویی حاشیه دست از سر روغن بر نمی‌دارد.استفاده بیش از اندازه از روغن پالم و رانت واردات آن، مشکلات خرید دانه‌های روغنی، مشکلات تنظیم بازار مصرف روغن نباتی و رانت در واردات دانه‌های روغنی، این بار نیز ترکیب بد و تاثیرات نامناسب آن روی سلامت مصرف کننده توسط وزیر بهداشت زیر ذره بین رفته است.

بنا بر این گزارش، محمود حجتی چندی پیش در جمع مدیران جهاد کشاورزی با انتقادات صریح، درباره رانت میلیارد دلاری واردات روغن خام ، در واکنش به عدم خرید دانه های روغنی توسط انجمن روغن (به دلیل عدم افزایش قیمت این محصول در بازار مصرف)  گفت: بیخود کرده اند که دانه‌های روغن را نمی‌خرند.

وی همچنین به افشاگری دیگری پرداخت و افزود: دلیل عدم توسعه کشت دانه‌های روغنی در کشور واردات روغن خام است.

بعد از این اظهارت آتشین که منجر به باز پس‌گیری مسئولیت‌های تنظیم بازار روغن و خرید تضمینی دانه‌های روغنی از انجمن مربوطه شد،سید حسن هاشمی وزیر بهداشت، امروز در مراسم روز جهانی غذا با بیان اینکه مصرف روغن در کشور خیلی زیاد است و  ترکیب خوبی ندارد گفت: نقش دستگاه های کنترل کننده وزارت صنعت و بهداشت در این ارتباط خیلی مهم است، مردم هم می‌توانند نقش ویژه‌ای در کنترل میزان مصرف روغن داشته باشند.

وی با بیان اینکه شایع ترین علت مرگ ایرانیان بیماری های قلبی و عروقی است، افزود: درست است که استرس و بیماری‌های روانی در این امر تاثیرگذارند اما همه موارد را نباید به این موضوع ربط داد، دلیل عمده این بیماری ها نوع و میزان روغنی است که از دهه های گذشته استفاده می‌کردیم و این نگرانی وجود دارد که بیماری های نو پدیدی ایجاد شود.

وی همچنین  اسناد بالا دستی در بخش محیط زیست و سلامت را  به درد نگهداری در گنجه و ویترین دانست خاطر‌نشان کرد:  این اسناد در زندگی مردم ظهور و بروز ندارند و دستگاه های نظارتی ما کم توان و حضوری کم رنگ در این عرصه دارند.

هاشمی افزود :ارائه دهندگان خدمت نیز به دلیل اینکه مورد توجه قرار نگرفته‌اند، احساس می‌کنند که میان کسی که درست کار است و کسی کار خود را با تعهد لازم انجام نداده است، تفاوتی وجود ندارد.

رسول دینارورند رئیس سازمان غذا و دارو نیز درباره ترانس موجود در روغن نباتی، گفت: با وجود اینکه طی 10 سال گذشته درصد اسید چرب ترانس در روغن‌ها بسیار کاهش یافته است ولی هنوز به حد مطلوب نرسیده است و 10 سال دیگر طول می‌کشد تا اسید چرب ترانس روغن‌ها صفر شود.


 اخبار  اجتماعی  -  تسنیم 


ویدیو مرتبط :
amp در سئو چیست

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

گرانی‌ها صدای غضنفری را هم درآورد/ دستور وزیر برای تشدید کنترل بازار



  ,گرانی‌ها ,تشدید کنترل بازار,سازمان حمایت مصرف کنندگان

 

گرانی‌ها صدای غضنفری را هم درآورد/ دستور وزیر برای تشدید کنترل بازار

وی از سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان خواست تمام وارد کنندگانی که کالای خود را با ارز مرجع وارد می کنند رصد کرده تا محصول نهایی را با محاسبه قیمت آن و نه بیشتر در اختیار مشتری قرار دهند .

 

وزیر صنعت، معدن و تجارت دستور داد تا کنترل بازار شدیدتر شود.

به گزارش مهر، مهدی غضنفری از مدیران بازرگانی داخلی و سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان خواست تا مدیریت، نظارت و کنترل بازار را همچون ایام عید ادامه دهند و مراقبت های لازم را در سطح تامین و عرضه نیز داشته باشند.

 

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه هر نوع افزایش قیمت بدون هماهنگی قبلی و ارایه دلایل مستند به سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان مورد پذیرش نخواهد بود، گفت: بسیاری از عوامل موثر در نوسانات بازار از بیرون، به متولیان این بخش تحمیل شده و جز تعامل نزدیک دستگاه های ذیربط با موضوع تنظیم بازار رفع شدنی نیست.

وی تصریح کرد: نوسانات قیمتی در سطح بازار فشار زیادی را به اقشار پایین جامعه وارد می کند و برهمین اساس از همه دستگاه ها به ویژه بانک مرکزی می خواهیم تا برای تامین ارز مورد نیاز به منظور فراهم آوری سریع تر یا ارزان تر مواد اولیه و کالای اساسی برای تامین مایحتاج مردم وزارت صنعت ، معدن و تجارت را یاری کنند.

 

غضنفری گفت: وضعیت قیمتی و تامین مایجتاج مردم نه تنها دغدغه متولیان بازار است بلکه علما و ائمه جمعه نیز از وضعیت کنونی گلایه مند هستند و باید کنترل و بازرسی ها تشدید شود.

 

وی از سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان خواست تمام وارد کنندگانی که کالای خود را با ارز مرجع وارد می کنند رصد کرده تا محصول نهایی را با محاسبه قیمت آن و نه بیشتر در اختیار مشتری قرار دهند .

غضنفری همچنین از مدیران حوزه بازرگانی داخلی خواست تا مدل های تنظیم و کنترل بازار درسال 91 را تدوین کنند.

 

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه در سال جاری می توان در حوزه تنظیم بازار علاوه بر توجه به توسعه زیر ساخت ها ، اصلاح نظام توزیع را نیز پیگیری کرد ، گفت : باید نسبت به طراحی و هماهنگی سیستم تجاری در راستای سیستم تولیدی اقدام کرد./عصرایران