اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

95 درصد ایرانی ها، درگیر نان شب


رییس سازمان نظام روانشناسی با اشاره به اینکه ۹۵ درصد ایرانی‌ها برای تامین معاش خود در استرس هستند، از بی‌توجهی به مسائل روان‌شناختی و بهداشت روان در طرح تحول سلامت انتقاد کرد.

خبرگزاری ایلنا: عباسعلی اللهیاری (رییس سازمان نظام روان‌شناسی و عضو هیات علمی‌ دانشگاه تربیت مدرس)  در واکنش به اینکه گفته می‌شود؛ ۳۴ درصد مردم تهران از اختلالات روانی رنج می‌برند، گفت: هنوز تحقیق جامعی با متدولوژی علمی و رعایت همه مولفه‌های تحقیقی در خصوص میزان اختلالات روانی در کشور انجام نشده است، اما به طور کلی این واقعیت که اختلالات روحی، روانی در کشور در حال افزایش است؛ احساس می‌شود.

وی با اشاره به اینکه اختلالات روانی یک مختصات به خصوصی دارد و نظام طبقه بندی و مشخصه‌هایی برای آن وجود دارد، افزود: به طور مثال وقتی از اضطراب و افسردگی نام می‌بریم؛ باید بر اساس معیارهای تشخیصی از ۱۰ نشانه افسردگی، ۶ مولفه برای مدت زمان مشخصی وجود داشته باشد و نشانه‌های اصلی آن نیز افت عملکرد فرد در حوزه‌های اجتماعی، شغلی و تحصیلی است.

اللهیاری افزود: به صرف اینکه یک حالتی از افسردگی نظیر پوچی، بی‌معنایی و بروز افکار خودکشی در شخصی دیده شود؛ نمی‌توان گفت که این فرد افسرده است، چراکه افسردگی و اختلالات روانی دارای تعریف ویژه خود هستند.

استرس و فشار روانی در جامعه بسیار بالاست


رییس نظام روان‌شناسی کشور، بیکاری را یکی از علت‌های ظهور و بروز اختلالات روانی و آسیب‌های اجتماعی دانست و بیان کرد: بر اساس متدولوژی علمی افرادی که اشتغال پیدا می‌کنند، هویت شغلی و رضایت از زندگی و در واقع نوعی آرامش و سلامت روانی پیدا می‌کنند، ولی افراد بیکار احساس پوچی، بی‌معنایی و بی‌هویتی دارند و اگر این بیکاری مزمن باشد؛ خود می‌تواند به نوعی اختلال روان‌شناختی تبدیل شود.

وی ادامه داد: وقتی مدت زیادی فرد بیکار است؛ انواع و اقسام آسیب‌های اجتماعی برای وی مترتب می‌شود. بنابراین بیکاری یک از مسائلی است که اختلالات روانی و افسردگی را در جامعه تشدید می‌کند.

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس افزود: ما در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که استرس و فشار روانی در آن بسیار بالا است به طوریکه شاخص رنج روانی که برای میزان سنجش استرسی است که شهروندان در طول روز برای امرار معاش خود تحمل می‌کنند؛ در جامعه ایرانی ۹۵ درصد اعلام شده است؛ یعنی از هر ۱۰۰ نفر ایرانی ۹۵ نفر برای امرار معاش خود استرس دارند که این استرس به خودی خود به بروز بسیاری از مسائل دیگر منجر می‌شود.


ویدیو مرتبط :
95 درصد همه ی بازیbatman arkham knightرو رفتم( توضیحات)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

6 میلیون ایرانی نان شب ندارند!


طرح دو فوریتی حمایت از 6 میلیون نیازمند، خرداد ماه امسال با امضای 281 نماینده مجلس تقدیم هیات رییسه شد. این طرح که برای افزایش کمک های نقدی به خانوارهای نیازمند تدوین شده است، بنا دارد درآمد افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی را 20 تا 50 درصد ارتقا دهد.





هفته نامه امید جوان - حنیف نادم: طرح دو فوریتی حمایت از 6 میلیون نیازمند، خرداد ماه امسال با امضای 281 نماینده مجلس تقدیم هیات رییسه شد. این طرح که برای افزایش کمک های نقدی به خانوارهای نیازمند تدوین شده است، بنا دارد درآمد افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی را 20 تا 50 درصد ارتقا دهد.

به گفته طراحان طرح، قیمت کالاها و مواد خوراکی مکررا افزایش پیدا کرده و متعاقب آن قدرت خرید مردم به ویژه اقشار آسیب پذیر کاهش یافته است. در این روند میزان یارانه پرداختی به مردم همان مبلغ گذشته بوده و هیچگونه افزایشی نداشته است. از طرفی با رشد قیمت ها در چند سال گذشته در حال حاضر هیچ تناسبی هم میان قیمت ها و یارانه نقدی وجود ندارد و این امر موجب شده فشار بر اقشار از کار افتاده نیز بیشتر شود.

طراحان طرح تاکید دارند افزایش دریافتی در نظر گرفته شده در طرح حمایت از 6 میلیون نیازمند بر اساس معیارهایی است که نسبت به نرخ تورم محاسبه می شود تا در سال های بعد این عدد ارزش خود را از دست ندهد.

در گفتگو با حسین علی حاجی دلیگانی، عضون کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی به بررسی طرح حمایت از 6 میلیون نیازمند پرداخته ایم:

به عنوان یکی از طراحان طرح بفرمایید که جامعه هدف شما در این برنامه چه کسانی هستند؟

- جامعه هدف ما کسانی هستند که به نان شب محتاج اند و گرسنه سر بر بالین می گذارند.

چرا در ماه های پایانی مجلس نهم به فکر تدوین این طرح افتادید؟

- حدود دو سال و اندی است که یک گروه پژوهشی در این زمینه در حال تحقیق هستند و با اقتصاددانان کشور جلسات متعدد برگزار کرده اند. پیگیری ها موجب شد که طرح حمایت از 6 میلیون نیازمند دو ماه پیش به نتیجه برسد. باید توجه داشته باشیم افراد مورد نظر ما در این طرح فقرایی هستند که تریبونی ندارند و صدای شان به جایی نمی رسد.

مرجع تشخیص نیازمندان در طرح شما چه کسانی هستند؟

- ما نیازمند را افرادی تعریف کرده ایم که توانمندی لازم برای انجام کاری را ندارند؛ بنابراین مرجع تشخیص ما کمیته امداد و سازمان بهزیستی هستند. از طرفی در طرح گفته شده است چنانچه فردی برخلاف آنچه مقرر گردیده خود را در این طرح بگنجاند و بعدا مشخص شود که استفاده نابجا کرده است، با او برخورد شده و مبالغی را که دریافت کرده است بایستی برگرداند.

اعتبار مورد نیاز برای اجرای طرح چقدر است؟

- حدود 6 هزار میلیارد تومان که در مقابل 173 هزار میلیارد تومان اعتباری که دولت برای پرداخت حقوق و دستمزد می پردازد رقم قابل توجهی نیست. با این حال برای اینکه اقدام ما مغایر اصل 175 قانون اساسی نباشد، منابعی را پیش بینی کرده ایم.

از منابع تان برای ما بگویید.

- 9 محور مد نظر ماست. به طور مثال درصدی از مسافران خارج کشور دریافت خواهد شد. درصدی از قیمت بلیت هواپیما و کشتی و مالیات بر فروش سیگار اخذ می شود. درصدی از مالیات نقل و انتقال اتومبیل های لوکس در داخل گرفته می شود. همچنین گفته شده افرادی که مایل باشند در این امر خیر شرکت کنند می توانند یارانه نقدی خود را به طرح هدیه کنند؛ در صورتی که کسری بیاوریم از محل حذف یارانه سه دهک بالای درآمدی اقدام می کنیم.

حمایت شما جنبه نقدی دارد؟

- هم جنبه نقدی دارد و هم به صورت کالایی است. همانطور که گفتم جامعه هدف ما کسانی هستند که شب گرسنه سر بر بالین می گذارند؛ بنابراین بار اصلی طرح متوجه تغذیه افراد است.

گفته شده که طرح 6 هزار میلیارد تومان بار مالی دارد، آیا تزریق نقدی این مبلغ به جامعه منجر به افزایش نرخ تورم نخواهد شد؟

- ما بنا نداریم که از پول نفت، اعتبار مورد نیازمان را تهیه کنیم بلکه مردم، حامیان مالی طرح خواهند بود.

چرا در زمان بررسی بودجه سال 94 این موضوع را مطرح و مورد بررسی قرار ندادید؟

- در فصل بودجه پیشنهادها متعدد است و فرصت برای مطالعه طرح های جدید وجود ندارد. ما چیزی حدود چند ماه است که این طرح را در معرض افکار عمومی قرار داده ایم و بازخوردهای موافق و مخالف را دریافت کرده ایم. بد نیست بدانید که اقتصاددانان بسیاری با اصل موضوع مخالفت نداشته اند. مرکز پژوهش های مجلس با طرح کاملا موافق بود و افرادی مانند دکتر سبحانی که از اقتصاددانان بنام است در تدوین طرح ما را یاری داده اند. نکته مهمتر این است که حکومت وظیفه دارد بر اساس شرع مقدس و قانون اساسی کسانی را که نان شب ندارند مورد حمایت قرار دهد.

طرح چه زمانی به مرحله اجرا می رسد؟

- اگر طرح از همین هفته به صحن بیاید و دو فوریت آن تصویب شود، ظرف یک ماه فرآیند تصویب شدن آن طی خواهد شد. البته پیش بینی شده که طرح تا یک سال پس از تصویب هم قابلیت اجرا داشته باشد و از سال 95 در دستور کار قرار بگیرد. با این حال چنانچه دو فوریت طرح رأی نیاورد، از لحاظ زمانی بایستی بیشتر در لیست انتظار بمانیم.

با توجه به توافق ایران و 1+5 و آزادی پول های بلوکه شده جمهوری اسلامی لابد به آنها هم چشم دارید!

- نه! پول های بلوکه شده پس از آزاد شدن بایستی در طرح های مهم کشاورزی سرمایه گذاری شود. از طرفی توافق حاصل شده خود دارای پروسه های متعددی است که ماه ها طول می کشد به مرحله اجرا برسد.