اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

7 میلیون ایرانی دیابت دارند/ ایران رتبه نخست دیابت در خاورمیانه



ایران دارای رتبه نخست دیابت در خاورمیانه,افزایش بیماران دیابت در اصفهان,دیابت

7 میلیون ایرانی دیابت دارند/ ایران رتبه نخست دیابت در خاورمیانه

محمد طیفوری با بیان اینکه آمار بالای دیابت در اصفهان سبب نگرانی و ناراحتی برای مسئولان نظام شده است، ادامه داد: اصفهان بین 310 تا 320 هزار جمعیت مبتلا به دیابت را دارد و ایران با هفت میلیون مبتلای به بیماری قند خون در خاورمیانه رتبه نخست را دارد.مدیرعامل خیریه دیابت استان اصفهان گفت: اصفهان با بیش از 310 هزار بیمار دیابتی رتبه نخست دیابت کشور را از آن خود کرده است و کشور ایران با هفت میلیون بیمار دیابتی رتبه نخست خاورمیانه را دارد.

به گزارش فارس، محمد طیفوری ظهر امروز در مجمع مبلغان و مفسران قرآن کریم در اصفهان، اظهار کرد: اصفهان با تمام افتخارات و بالندگی‎های فرهنگی، درمانی و بهداشتی بالا‌ترین مبتلایان به دیابت را در کشور دارد.

 

وی با بیان اینکه آمار بالای دیابت در اصفهان سبب نگرانی و ناراحتی برای مسئولان نظام شده است، ادامه داد: اصفهان بین 310 تا  320 هزار جمعیت مبتلا به دیابت را دارد و  ایران با هفت میلیون مبتلای به بیماری قند خون در خاورمیانه رتبه نخست را دارد.

 

مدیرعامل خیریه دیابت استان اصفهان با بیان اینکه  فرد مبتلا به دیابت 13 سال زودتر فوت می‎کند، تصریح کرد: بانوان اصفهان از 66.7 درصد بیش از آقایان به بیماری دیابت مبتلا می‎شوند و  دلیل کم‌تحرکی و عدم ورزش کردن بانوان اصفهانی از دلایل این موضوع محسوب می‌شود.

 

وی با بیان اینکه دیابت سرآغاز و مادر تمام بیماری‎ها محسوب می‌شود، ادامه داد: با وجود تمام افتخارات در اصفهان، آمار بالای دیابت، زیبنده این استان نیست.

طیفوری تأکید کرد: افراد باید با مشاهده علایمی مانند گزگز نوک انگشتان، پر‌نوشی، پر‌خوری، عطش و اشتهای بسیار، حالت تهوع، بوی دهان، تکرر ادرار باید برای آزمایش دیابت اقدام کنند.

 

وی افزود: 150 دقیقه پیاده‌روی در هفته و یا نیم ساعت پیاده‌روی در روز کاهش‌دهنده و جلوگیری‌کننده از 70 درصد بیماری‎ها است.

 

مدیرعامل خیریه دیابت استان اصفهان با اشاره به اینکه اصفهان شهری صنعتی است، گفت: استرس خانوادگی و شغلی به عنوان فاکتور ابتلا به دیابت محسوب می‌شود و همچنین ماهیانه 40 طلاق در اصفهان گزارش شده که این آمار زاییده استرس‎های روزمره است.

 

وی در پایان با بیان اینکه استفاده از غذا‌های آماده سم سلامتی است، اظهار کرد: خانواده‌ها باید دیابت را جدی بگیرند و به ویژه در ماه رمضان به تذکرات کاهش‌دهنده دیابت توجه کنند.

فارس

 

 


ویدیو مرتبط :
بنیاد دیابت برگزار کرد: کارگاه چراخطر دیابت جدی است ؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

4 میلیون ایرانی به دیابت مبتلا هستند



 

 

 

4 میلیون ایرانی به دیابت مبتلا هستند

 

فارس: كارشناس ارشد تغذیه دفتر بهبود و تغذیه وزارت بهداشت گفت: در ایران نیز حدود سه تا چهار میلیون نفر به دیابت مبتلا هستند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشكی مازندران، خدیجه رضایی در سمینار دیابت و تغذیه كه در دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران برگزار شد، بیان داشت: بهترین راه برای پیشگیری و درمان چاقی، اصلاح رژیم غذایی و شیوه زندگی است.

كارشناس ارشد تغذیه دفتر بهبود و تغذیه وزارت بهداشت دیابت را شایع‌ترین بیماری ناشی از اختلالات متابولیسم و هفتمین علت مرگ و میر در جوامع غربی دانست و گفت: دیابت از نظر هزینه درمانی و میزان ازكار افتادگی یكی از مهم‌ترین مسائل بهداشتی درمانی انسان‌ها است.

وی گفت: در ایران نیز حدود سه تا چهار میلیون نفر به دیابت مبتلا هستند و حدود 20 درصد از افراد بالای 30 سال عدم تحمل گلوكز دارند كه حدود یك چهارم آنها در آینده دچار دیابت آشكار می‌شوند.

رضایی هدف‌های مراقبت تغذیه‌ای در كنترل دیابت را كنترل سوخت و ساز بیماران از طریق اصلاح عادت‌های غذایی و شیوه زندگی دانست و افزود: حفظ و یا رسیدن به نتایج متابولیك شامل حفظ سطح گلوكز خون در حد طبیعی و یا نزدیك به آن برای پیشگیری از عوارض حاد و مزمن دیابت است و حفظ چربی‌ها و لیپوپروتئین‌ها در حد طبیعی برای كاهش خطر بیماری‌های عروقی، كنترل فشار خون و كاهش خطر بیماری‌های عروقی لازم است.

كارشناس ارشد تغذیه دفتر بهبود و تغذیه وزارت بهداشت موارد دیگر از اهداف مراقبت‌های تغذیه‌ای را پیشگیری و درمان عوارض مزمن دیابت، اصلاح دریافت غذایی و تصحیح شیوه زندگی برای پیشگیری و درمان چاقی، دیس لیپیدمی، بیماری‌های قلبی عروقی، فشار خون و نفروپاتی، بهبود سلامتی با انتخاب غذاهای سالم و فعالیت بدنی، شرح نیازهای تغذیه‌ای فرد با درنظرگرفتن علایق فرهنگی و شخصی و ایجاد انگیزه برای تغییر شیوه زندگی عنوان كرد.... / تحلیل : عصر ایران