اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

300‌هزار‌میلیاردتومان پروژه نیمه‌تمام روی دست دولت



پروژه‌های عمرانی ,یارانه نقدی

جبل‌عاملی: برای خروج از رکود، مالیات‌ها افزایش یابد/300‌هزار‌میلیاردتومان پروژه نیمه‌تمام روی دست دولت

پروژه‌های عمرانی که در دولت دهم فقط کلنگ خورد اما پول اجرای آن صرف هزینه‌های جاری دولت و پرداخت یارانه نقدی شده است، اکنون به 300‌هزار‌میلیاردتومان بالغ شده و روی دست دولت یازدهمی که با کسری بودجه مواجه است مانده.

 

صادقی، عضو هیات‌رییسه مجلس شورای اسلامی روز گذشته از آماری پرده برداشت که دلایل شکل‌گیری رکود را آشکارتر می‌کند. او آخرین بودجه عمرانی تخصیص‌یافته در دولت دهم را 39‌هزارو800‌میلیاردتومان اعلام کرد در حالی‌که این رقم بسیار کمتر از اعداد پیش‌بینی‌شده بوده است.  از آنجا که هزینه‌های جاری دولت چندان قابل دستکاری نیست و دولت مجبور است حقوق کارکنان و سایر هزینه‌های جاری را پرداخت کند، در سال‌های گذشته مسوولان چاره را در آن دیده‌اند که از هزینه‌های عمرانی کم کرده و مخارج خود را تامین کنند.

 

  عدم تزریق بودجه به پروژه‌ها و تعویق آن آثاری رکودی به‌همراه تورم به بار آورده که اکنون شاخص‌های اقتصاد کشور را منفی کرده است.  در سال‌های گذشته در شرایطی که 300‌هزار‌میلیاردتومان بودجه پروژه‌های عمرانی پرداخت نشده است، در مقابل 53‌هزار‌میلیاردتومان از درآمدهای کشور، صرف ساخت مسکن مهر شده است و طبق پیش‌بینی عضو هیات‌رییسه مجلس شورای اسلامی که با ایسنا گفت‌وگو می‌کرد صدهزار‌میلیاردتومان دیگر برای اتمام مسکن مهر همچنان نیاز است.


پروژه‌های کلنگ‌خورده در زمان احمدی‌نژاد 20سال دیگر بهره‌برداری می‌شود
صادقی ادامه داد: در حال حاضر بیش از 300‌هزار‌میلیاردتومان پروژه نا‌تمام پیش‌روی دولت یازدهم قرار دارد و با بودجه‌های موجود برای اتمام پروژه‌های با بیش از 40‌درصد پیشرفت فیزیکی 20سال زمان نیاز است.


وی بیان داشت: پولی که باید از محل درآمد هدفمندی خرج تولید می‌شد، 42‌هزار‌میلیاردتومان بود در حالی‌که از افزایش قیمت حامل‌های انرژی 28‌هزار‌میلیاردتومان محقق می‌شود و 14‌هزار‌میلیاردتومان کسری دارد.


مالیات‌ها افزایش یابد
دولت یازدهم با میراثی مواجه است که چاره‌ای جز افزایش مالیات برای حل معضل آن ندارد. این اعتقاد پویا جبل‌عاملی، کارشناس اقتصادی برای سرعت‌بخشیدن به اجرای پروژه‌های افتتاح‌شده است.


او  گفت: مالیات بر ارزش افزوده، مالیات بر مستغلات، مالیات بر زمین و مالیات بر سرمایه در تمام کشورها، رقم‌های قابل‌توجهی است که بخشی از بودجه مورد نیاز دولت را تامین می‌کند اما این مالیات‌ها در کشور ما اعداد بسیار کوچکی را تشکیل می‌دهد.

 

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه دولت برابر با سه تا چهار‌درصد از تولید ناخالص داخلی کشور، کسری بودجه دارد بنابراین نمی‌توان انتظار داشت که بودجه عمرانی را افزایش دهد. از این‌رو باید با افزایش مالیات هزینه پروژه‌ها را تامین کند. این کارشناس افزود: در حالت معمول که اعتبارات لازم به پروژه‌ها تخصیص می‌یافت اجرای این طرح‌ها هشت تا 9 سال به طول می‌انجامید حال با این نحوه اعتباردهی این روند طولانی‌تر می‌شود.


طرح‌های عمرانی موجود 20سال زمان نیاز دارد
غلامرضا اسداللهی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نیز در این خصوص به فارس گفت: در حال حاضر با بودجه عمرانی موجود و طرح‌های باقیمانده 20سال زمان نیاز به اتمام آنها دارد، با وجود اینکه گذشت زمان نیز هزینه به دولت تحمیل می‌کند. او تصریح کرد: بودجه عمرانی سال‌جاری نزدیک 70‌هزار‌میلیاردتومان بوده که نزدیک به 18‌درصد آن در طول سال تخصیص یافته است.


20‌میلیارددلار ذخیره در خانه‌ها
وی تاکید کرد: حدود 20‌میلیارددلار ذخیره ارز دست مردم است که تا زمانی که وارد سیستم و چرخه طرح‌ها نشود، نمی‌توان رونق را بهبود داد. به گفته عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، اکنون 500‌میلیاردتومان نقدینگی دست مردم وجود دارد و در صورتی‌که ساماندهی و به سمت تولید هدایت شود می‌توان ظرفیت‌های بالقوه را اجرایی کرد.
/روزنامه شرق

 


ویدیو مرتبط :
بهره برداری از85 میلیاردتومان پروژه برق منطقه ای در رشت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سقوط احتمالی 300 هزار تومانی قیمت سکه با تصمیم جدید دولت



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

سقوط احتمالی 300 هزار تومانی قیمت سکه با تصمیم جدید دولت

رئیس اتحادیه صنف طلا، جواهر، نقره، سکه و صراف تهران از سقوط احتمالی 300 هزار تومانی سکه تمام بهار آزادی با اجرای درست تصمیم اخیر دولت خبر داد.

احمد وفادار در گفتگو با مهر در خصوص اختصاص ارز مبادلاتی به طلا و احتمال تغییر در شیوه قیمتگذاری طلا گفت: چنانچه بانک مرکزی در محاسبات خود برای قیمت طلا و سکه، ارز مبادلاتی را به جای ارز آزاد، مبنا قرار دهد، مشروط بر آنکه سکه را در بازار بر مبنای قیمت مبادلاتی ارز، قیمت‌گذاری کرده و در اختیار صنف طلا و جواهر قرار دهد، نرخ سکه از یک میلیون و 300 هزار تومان فعلی به یک میلیون تومان کاهش خواهد یافت.

رئیس اتحادیه صنف طلا، جواهر، نقره، سکه و صراف تهران افزود: چنانچه بانک مرکزی قرار را بر این بگذارد که قیمت طلا و سکه را بر مبنای ارز آزاد محاسبه کند، به طور قطع اختصاص ارز مبادلاتی به طلا نیز تاثیری در قیمت بازار نخواهد داشت.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر، اگر بانک مرکزی، قیمت طلا و سکه را با نرخ مبادلاتی محاسبه کرده؛ ولی سکه به میزان کافی در اختیار صنف طلا و سکه قرار ندهد، به طور قطع قیمت سکه در بازار دو نرخی خواهد شد و قاچاقچیان نیز برای خروج طلا از ایران وارد عمل خواهند شد.

وفادار در پاسخ به این سئوال مهر که آیا فعالان بخش خصوصی نیز طلا وارد می‌کنند؟ گفت: میزان واردات طلا از سوی بخش‌خصوصی اندک است و تنها کسانی که به کار صادرات طلا مشغول هستند، واردات طلا به صورت شمش را نیز انجام می‌دهند تا با ایجاد ارزش افزوده بیشتر، سود ببرند.

وی خاطرنشان کرد: به دلیل بالا بودن مالیات بر ارزش افزوده طلا که به میزان 5 درصد است، واردات طلا صرفه اقتصادی ندارد.

وفادار همچنین از ممنوعیت واردات طلای ساخته شده خبرداد و تصریح کرد: از زمانی که واردات طلای ساخته شده به کشور ممنوع شده است، واردات طلا به صفر رسیده است./مهر