اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

22 درصد معتادان لیسانس دارند!



معتادان,آمارمعتادان در ایران, ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور

22 درصد معتادان لیسانس دارند!

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با بیان اینکه آمارها نشان می‌دهد 22 درصد از استعمال کنندگان مواد مخدر مدرک لیسانس دارند، اظهار کرد: تحصیلات 15 درصد دیگر از معتادان بالاتر از دیپلم است.

به گزارش ایسنا، بابک دین پرست در همایش بهبود یافتگان از اعتیاد اصفهان، با اشاره به اینکه 37 درصد معتادان کشور از اقشار تحصیل کرده هستند، اظهار کرد: طبق آمار سال 90 در کشور یک میلیون و 325 هزار معتاد وجود داشته است.

وی با اشاره به اینکه بر اساس آخرین آمار منتشر شده تا سال 2010 توسط سازمان‌های بین‌المللی، 230 میلیون نفر در جهان برای یک‌بار مواد مخدر مصرف کرده‌اند، افزود: اصفهان از نظر مصرف مواد مخدر در رتبه 19 کشور قرار دارد، اما متاسفانه آمار مرگ معتادان در اصفهان بالاست و باید پیشگیری‌های لازم برای آن انجام شود.

معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه سالانه 200 هزار نفر در دنیا به علت مصرف مواد مخدر جان خود را از دست می‌دهند، گفت: 3056 نفر در سال 90 در کشور به دلیل مصرف مواد مخدر جان خود را از دست دادند.

دین پرست به تغییر قوانین برخورد با معتادان اشاره و عنوان کرد: در سال‌های نخست پیروزی انقلاب معتادان مجرم شناخته و از یک تا 12 ماه به زندان محکوم می‌شدند، اما در حال حاضر معتاد به عنوان بیمار شناخته می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 5232 مرکز درمان اعتیاد در کل کشور وجود دارد که از این تعداد 4647 مرکز غیردولتی هستند، خاطر نشان کرد: نخستین عامل غیرطبیعی مرگ در کشور تصادف‌های جاده‌ای است و پس از آن مصرف مخدر دومین علت مرگ در ایران است که خوشبختانه سال گذشته مرگ ناشی از مصرف مواد مخدر حدود 15 درصد کاهش یافت.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با اشاره به اینکه 3.9 درصد از معتادان کشور زن هستند،‌ تصریح کرد: اعتیاد بیشتر زنان ریشه در خانواده دارد و درمان آن‌ها یکی از مشکلات جدی در این بخش است.

دین پرست با اشاره به اینکه بر اساس مصوبات سال جاری سالانه باید 25 هزار معتاد تحت پوشش سازمان فنی و حرفه ای کشور قرار گیرند، افزود: در حال حاضر بهبود یافتگان از اعتیاد در اولویت مسکن مهر قرار دارند.

وی به فعالیت‌های قابل توجه خیران اصفهانی نسبت به درمان اعتیاد اشاره کرد و گفت: اصفهان نخستین استانی است که اقدام به ساخت مرکز کاردرمانی را برای معتادان کرده است.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به همکاری آموزش و پرورش برای اجرای طرح مصون سازی دانش‌آموزان در معرض خطر اعتیاد، بیان کرد: برخورد منطقی با دانش آموزان معتاد و انجام برنامه ریزی برای درمان و آموزش این دانش‌آموزان و هم‌چنین حمایت از دانش‌آموزانی که والدین آن‌ها دستگیر و یا اعدام شده‌اند از اتفاقات مثبتی است که در سال جاری با همکاری آموزش و پرورش انجام شده است.

ایسنا

 

 


ویدیو مرتبط :
شرط شرکت لیسانس و فوق لیسانس ها در کنکور

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آمار معتادان در کشور/ 22 درصد معتادان مدرک لیسانس دارند



آمار معتادان در کشور , عوارض مواد مخدر

آمار معتادان در کشور/ 22 درصد معتادان مدرک لیسانس دارند

دین‌پرست گفت: متاسفانه اعتیاد بیماری‌هایی از قبیل ایدز، عفونی را به دنبال دارد چرا که عوارض مواد مخدر تنها اعتیاد نیست بلکه بدتر از آن بیماری دردناکی است که فرد معتاد می‌گیرد.

معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه ۲۲ درصد از معتادین در کشور دارای مدرک لیسانس و بالای لیسانس هستند، گفت: در همین رابطه، ۱۵ درصد معتادین دارای مدرک فوق دیپلم و ۳۸ درصد دارای مدرک دیپلم هستند.

 

 بابک دین‌پرست در حاشیه همایش بهبود یافتگان استان زنجان با اشاره به اینکه ستاد هیچ گونه خلاء قانونی برای انجام ماموریت‌های خود ندارد، گفت: در این راستا ستاد برنامه‌های متعددی در امر مبارزه و پیشگیری از مواد مخدر در دستور کار دارد.

وی با بیان اینکه افغانستان تولیدکننده مواد مخدر سنتی در دنیا است، گفت: جمهوری اسلامی ایران همانند کشورهای دیگر در امر مواد مخدر تلاش‌ها و برنامه‌هایی را در دستور کاری خود قرار داده است. مواد مخدر تهدیدکننده محیط زیست، خانواده و جامعه است و در کنار تهدیدات هسته‌ای دو هزار میلیارد دلار هزینه دارد چرا که در دنیا 10 میلیون نفر در چرخه مواد مخدر فعالیت می‌کنند و قاچاقچی این مواد هستند.

معاون کاهش تقاضای ستاد، رویکرد مبارزه با مواد مخدر در کشورهای مختلف را متفاوت اعلام کرد و افزود: در بعضی کشورها کنترل، پیشگیری، مقابله در اولویت کاری مبارزه با مواد مخدر است که در این راستا در ایران مدیریت در اولویت کاری بوده چرا که مدیریت باعث کاهش آسیب‌های مواد مخدر می‌شود.

دین‌پرست گفت: متاسفانه اعتیاد بیماری‌هایی از قبیل ایدز، عفونی را به دنبال دارد چرا که عوارض مواد مخدر تنها اعتیاد نیست بلکه بدتر از آن بیماری دردناکی است که فرد معتاد می‌گیرد.

 نگاه سنتی باید در امر مواد مخدر اصلاح شود
وی افزود: ریشه کنی مواد مخدر نیازمند یک نگاه درست است که در این راستا باید هم مسئولان و هم مردم نگاه سنتی خود را به فرد معتاد اصلاح کنند و به طور منطقی با معتاد فرد برخورد کنند.

دین‌پرست در ادامه تاکید کرد: برخورد با معتاد در امر ترک اعتیاد او بسیار موثر است که در این راستا تحولات بسیار خوبی در عرصه مبارزه با مواد مخدر در دستور کار ستاد شورای مواد مخدر انجام شده است.

این مقام مسوول در ستاد با اشاره به اینکه شیوه‌های تولید و توزیع مواد مخدر تغییر پیدا کرده است، گفت: همچنین امروزه گرایش جوانان به امر مصرف مواد مخدر صنعتی بیشتر شده است.

دین‌پرست علل گرایش جوانان به مواد مخدر صنعتی را کنجکاوی، تفریح و لذت یاد کرد و گفت: متاسفانه در این راستا آگاه‌سازی لازم انجام نشده است؛ چرا که آگاه‌سازی جوانان از مصرف مواد مخدر صنعتی مانع رفتن آنها به سمت اعتیاد و مصرف مواد مخدر صنعتی می‌شود.

 22 درصد معتادین در کشور دارای مدرک لیسانس هستند
وی با اشاره به اینکه 22 درصد از معتادین در کشور دارای مدرک لیسانس و بالای لیسانس هستند، گفت: در همین رابطه، 15 درصد معتادین دارای مدرک فوق دیپلم و 38 درصد دارای مدرک دیپلم هستند.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر در کشور افزود: از این تعداد 50 درصد معتادین در کشور شاغل و متاهل هستند.

معاون کاهش تقاضای ستاد در ادامه، از وجود یک میلیون و 325 نفر معتاد در ایران خبر داد و افزود: از این تعداد 133 هزار و 500 نفر زن هستند که معادل 3,2 درصد (سه و دو دهم درصد) است.

دین‌پرست یادآورشد: بازه سنی معتادین در کشور 15 تا 64 سال است که 2,65 درصد (دو و شصت و پنچ صدم درصد) جمعیت را به خود اختصاص می‌دهد.

وی افزود: استان زنجان رتبه 31 در امر مواد مخدر را دارد چرا که 98 صدم درصد از معتادین در این استان هستند.

وی تصریح کرد: در راستای مساعدت و همکاری دستگاه‌های اجرایی در امر مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از این معضل تعداد دستگاه‌ها، از 8 دستگاه به 15 دستگاه اجرایی در سال‌جاری افزایش یافته و همچنین در سال گذشته برای اقدامات پیشگیرانه 20 میلیارد تومان اختصاص یافت که 80 درصد را خود ستاد و مابقی را دستگاه‌های ذی‌ربط تقبل کردند.

دین‌پرست افزود: در همین راستا مصوب شد استانداران ده درصد از اعتبارات بخش فرهنگی دستگاههای اجرایی را به اجرای اقدامات پیشگیرانه هزینه کنند./مهر