اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

2 پیشنهاد بخش خصوصی برای رفع مشکل نقدینگی



اخبار ,اخبار اقتصادی ,رفع مشکل نقدینگی

 

اخبار اقتصادی - در جلسه‌ای با حضور رئیس کل بانک مرکزی و رئیس اتاق تهران مطرح شد
2 پیشنهاد بخش خصوصی برای رفع مشکل نقدینگی

در نشست کمیسیون صنایع اتاق ایران، 12 بند از لایحه حمایت از تولید حذف شد.

 تخصیص تنها 30 درصد از منابع بانکی به بخش تولید و دسترسی بخش محدودی به این منابع موجب شد کمیسیون سرمایه‌گذاری و تامین مالی اتاق تهران در جلسه‌ای که با حضور رئیس اتاق بازرگانی تهران با رئیس کل بانک مرکزی برگزار شد پیشنهاد افزایش 40 تا 50 درصدی سهم بخش تولید از منابع بانکی را مطرح کند. طرحی که در صورت نهایی شدن می‌تواند بخش اعظمی از مشکلات واحدهای تولیدی را رفع کند.

 دسترسی محدود واحدهای تولیدی کوچک به منابع بانکی یکی دیگر از مواردی است که موجب شد اعضای این کمیسیون در این جلسه خواستار تغییر نحوه توزیع منابع بانکی شوند تا به این طریق علاوه بر واحدهای تولیدی بزرگ شرایط برای دسترسی این منابع  به واحدهای کوچک نیز فراهم شود. 


علاوه بر جلسه‌ای که با حضور رئیس کل بانک مرکزی به منظور رفع مشکل نقدینگی واحدهای تولیدی برگزار شد كمیسیون صنایع اتاق ایران نیز بررسی لایحه حمایت از تولید را در دستور کار خود قرار داده تا به این طریق برخی از مشکلات نقدینگی واحدهای تولیدی را در این لایحه بگنجاند مواردی که اعضای این کمیسیون معتقدند در صورت عبور از سد بهارستان‌نشین‌ها می‌تواند بسیاری از مشکلات بخش تولید را پوشش دهد.
کاهش 12 بند از 42 بند پیشنهادی وزارت صنعت، معدن و تجارت در لایحه حمایت از تولید یکی از اقداماتی است که اعضای این کمیسیون به آن مبادرت کرده‌اند تا به این طریق شرایط برای جلب نظر مجلسی‌‌ها فراهم شود.


حذف انعقاد قراردادهای یك طرفه  که در حال حاضر به نفع بانک‌ها بسته می‌شود و در نظر گرفتن طرفین به هنگام عقد قرار داد، حذف معافیت مالیاتی نهادهایی که به اسم بنگاه‌های اقتصادی از پرداخت مالیات معاف شده‌اند و بار مالی آن به بنگاه‌های اقتصادی منتقل می‌شود و بازپرداخت تسهیلات ارزی دریافتی بنگاه‌های تولیدی به صورت ریالی برای رفع این مشکل از جمله مواردی است که اعضای کمیسیون صنایع در لایحه پیشنهادی وزارت صنعت، معدن و تجارت گنجانده‌اند و امیدوارند این بندها بتواند موافقت اهالی بهارستان را به خود جلب کند.


رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تامین مالی اتاق تهران نیز در این خصوص می‌گوید: در راستای حمایت از تولید ملی در لایحه پیشنهادی وزارت صنعت، معدن و تجارت نکات مثبتی برای رفع مشکل نقدینگی واحدهای تولیدی در نظر گرفته شده است.

  افزایش سهم بخش تولید
محمد مهدی رئیس‌زاده همچنین در خصوص جلسه رئیس اتاق تهران با رئیس کل بانک مرکزی که به منظور حل مشکلات تامین نقدینگی مورد نیاز بخش تولید برگزار شد، گفت: این جلسه به منظور بررسی وضعیت تولیدکنندگانی که در گروه بدهکاران معوق بانکی قرار گرفته‌اند و چگونگی تخصیص تسهیلات بانکی برگزار و در این جلسه پیشنهاد افزایش سهم بخش تولید از منابع بانکی مطرح شد.  


به گفته وی، براساس آمار اعلام شده سال گذشته در مجموع 30 درصد منابع بانکی به بخش تولید اختصاص یافته اما انتظار می‌رود این سهم به 40تا 50 درصد برسد و از سوی دیگر نحوه توزیع تسهیلات نیز تغییر کند تا تنها واحدهای بزرگ از تسهیلات بانکی منتفع نشوند و تسهیلات به واحدهای کوچک نیز اختصاص یابد.


رئیس‌زاده افزود: برای اولین بار رئیس کل بانک مرکزی پذیرفت که تخصیص منابع مالی به بخش تولید باید در اولویت قرار گیرد و سهم 30 درصدی کنونی تولید از منابع بانکی افزایش یابد.


رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تامین منابع مالی اتاق تهران افزود: در این نشست، خوشبختانه برای اولین بار رئیس کل بانک مرکزی پذیرفت که حمایت از تولید از سوی سیستم بانکی باید در اولویت قرار گیرد و شرایط برای تولید به‌گونه‌ای پیش رود که سهم کنونی بخش تولید که در سال‌های گذشته به طور ثابتی 30 درصد بوده است، افزایش یابد؛ ضمن اینکه رئیس کل بانک مرکزی وعده داده است تولید در اولویت اول تخصیص منابع بانکی باشد.


پیش از این نیز رئیس کل بانک مرکزی، حجم کل تسهیلات در سال 91 را 196 هزار میلیارد تومان اعلام كرده و گفته بود: حجم کل تسهیلات در سال 92 در مقایسه با سال 91 از رشد 29/9 درصد برخوردار شده است.


همچنین حجم تسهیلات در بخش صنعت و معدن، در سال 91 در مجموع 69 هزار میلیارد تومان بوده و در سال 92 به 70 هزار میلیارد تومان رسیده است.
البته ولی‌الله سیف با ذکر این نکته که در 6 ماهه دوم سال 92 جهت‌گیری تسهیلات به سمت تولید بوده است، تصریح کرده بود: با توجه به سهم 7/31 درصدی تولید در GDP، مسوولیت کنترل نقدینگی همزمان با تامین نقدینگی تولید برای بانک تعریف شده است.
با توجه به اظهارات مطرح شده از سوی رئیس کل بانک مرکزی این امید در میان تولیدکنندگان به وجود آمده که پس از سال‌ها، قفل بسته بانک‌ها به روی تولید باز شود و دست واحدهای تولیدی به منابع بانکی برسد.


رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تامین منابع مالی اتاق تهران نیز با  اشاره به جلسه مشترک رئیس اتاق بازرگانی تهران و رئیس کل بانک مرکزی می‌گوید: هم اکنون تولید با مشکلات بسیاری در تامین مالی روبه‌رو است و بسیاری از واحدهای تولیدی با مشکل کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش مواجه هستند که این امر، منجر به برگزاری جلسه مشترکی میان رئیس کل بانک مرکزی و رئیس اتاق بازرگانی تهران شد.


رئیس‌زاده تصریح کرد: دولت به این نتیجه رسیده است که با لایحه حمایت از تولید که در دست بررسی است، می‌تواند به راهکارهای مطمئن و پایدار برای حمایت از بخش تولید دست یابد، این در حالی است که در بندی از این قانون آمده است که هیچ یک از مفاد این لایحه نمی‌تواند از سوی قانون دیگری لغو یا اصلاح شود و این به معنای آن است که قانون حمایت از تولیدی که به تصویب خواهد رسید، از سوی هیچ یک از قوانین مجلس قابلیت لغو ندارد و قانونی پایدار خواهد بود.


به گفته رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تامین منابع مالی اتاق تهران تاکنون بانک مرکزی گزارشی ارائه نکرده است که این 30 درصد، به کدامیک از واحدهای تولیدی اختصاص یافته است، چراکه به نظر می‌رسد بیشترین سهم را واحدهای دولتی بزرگ به خود اختصاص داده‌اند و واحدهای کوچک و متوسط بخش خصوصی، بهره‌ای از این 30 درصد نبرده اند.

  توزیع نامتوازن مشكل بخش تولید
رئیس‌زاده معتقد است، توزیع نامتوازن تسهیلات موجب شده واحدهای کوچک و متوسط که اکثرا در شهرک‌های صنعتی مستقر هستند با مشکل بسیاری مواجه شوند، به طوری که برخی از واحدها تا مرز تعطیلی نیز پیش رفته‌اند و برخی نیز در حال حاضر با ظرفیت کمتر از 50 درصد در حال فعالیت هستند به همین دلیل اعضای کمیسیون پیشنهاد داده‌اند بخشی از تسهیلات به صنایع کوچک و متوسط اختصاص پیدا کند.


به گفته وی خوشبختانه اجماعی میان اتاق تهران و بانک مرکزی حاصل شده و مسوولان سیستم بانکی و دولت و مجلس نیز به این باور رسیده‌اند که تنها راه خروج از رکود، رونق تولید است و باید حمایت واقعی و نه شعاری از تولید صورت گیرد.


رئیس‌زاده اظهار کرد: به گفته رئیس کل بانک مرکزی، حجم اعتباراتی که در سال 92 در کشور تولید شده حدود 235 هزار میلیارد تومان بوده و امکان افزایش این رقم در حال حاضر وجود ندارد اما بانک مرکزی آمادگی دارد برای تخصیص اعتبار به بخش تولیدی کشور اولویت قائل شود.


رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تامین منابع مالی اتاق تهران گفت: قرار بر این است اتاق تهران، شاخص‌های تخصیص اعتبارات به بخش تولید را تعیین کرده و به بانک مرکزی ارائه دهد.


 رئیس‌زاده در خصوص اینکه تا چه میزان به اجرایی شدن موارد مطرح شده در این جلسه امیدوار هستید اظهار کرد: اجرای این موارد تدبیر دولت را طلب می‌کند و درصورتی که اجرایی نشود همین میزان تولیدی که در کشور نیز صورت می‌گیرد به محاق خواهد رفت.
به گفته رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تامین منابع مالی اتاق تهران، علاوه بر مساله «رکود تورمی»، «رفع مشکل اشتغال» یکی دیگر از مشکلاتی است که در حال حاضر کشور با آن مواجه است و برای رفع این مشکل چاره‌ای جز رونق بخشیدن به تولید نداریم و در صورتی که اعتماد به وجود آمده میان واحدهای تولیدی از بین برود به‌طور حتم تولید با مشکلات بیشتری مواجه خواهد شد.
اخبار اقتصادی - دنیای اقتصاد

 


ویدیو مرتبط :
تأمین نقدینگی بخش خصوصی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کشورهای بزرگ دنیا در صف ورود به ایران/ تدوین بسته رفع موانع و حمایت از بخش خصوصی توسط دولت



اخبار,اخبارسیاسی,مجید انصاری

معاون پارلمانی رییس جمهور گفت: خوشبختانه با اقدامات مدبرانه دولت تدبیر و امید، کشورهای بزرگ دنیا در صف ورود به ایران قرار گرفته اند.

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کویر، حجت الاسلام "مجید انصاری" شامگاه جمعه 16 مردادماه در مراسم افتتاحیه جشنواره فرهنگی اقتصادی کرمان در برج میلاد تهران با بیان آنکه استان کرمانی، استانی چهار فصل، زیبا و پهناور است اظهار کرد: کرمان همه نعمت های بی بدیل الهی و ظرفیت ها را داراست و باید قدر این نعمتها را دانست.

وی افزود: از ابتکار عمل استاندار خلاق و پرتلاش استان کرمان تشکر می کنیم که بسیار موقعیت شناسانه اقدام به برپایی این جشنواره و در کنار آن برپایی یک هفته نمایشگاه متنوع برای معرفی ظرفیت ها و قابلیت های استان کرمان کرده اند.

انصاری تصریح کرد: این جشنواره بهترین نمونه اجرایی و عملی شعار همدلی و همزبانی دولت و ملت است و گامی عملی در همراه کردن نخبگان، سرمایه گذاران و فعالان مختلف در عرصه های گوناگون در استان کرمان است ضمن آنکه از رهگذر این جشنواره در تهران، می توان برای معرفی ظرفیت های استان کرمان به همه مردم ایران در داخل و خارج از کشور و حتی همه جهانیان به خوبی استفاده کرد.

معاون پارلمانی رییس جمهور با اشاره به توافق هسته ای صورت گرفته بین ایران و 1+5 تصریح کرد: با لطف خداوند و تدبیر دولت یازدهم و همچنین پایمردی مردان بزرگ حقوقدان سیاست خارجی کشور و ایرانیان بزرگی که نزدیک به 22 ماه در دشوارترین مصاف دیپلماسی جهان و بی نظیرترین هماورد حقوقی و دیپلماتیک، با کمک خداوند و حمایت های بی دریغ مردم ایران و حمایت و هدایت های مستمر رهبر معظم انقلاب و مدیریت شایسته رییس جمهور، توانستیم مهم ترین گام را در رفع ظلم از سر مردم و ارائه چهره ای واقعی از ایران و ایرانی و انقلاب اسلامی به جهانیان ارائه کنیم.

انصاری تصریح کرد: در این مصاف دشوار ایران در برابر همه قدرت های برتر جهان توانست برتری انقلاب، برتری ایران و منطق و ادب ایرانی را به کرسی بنشاند و در پرتو این پیروزی بزرگ ملی که دستاورد همه و نتیجه همدلی و همزبانی مردم و مسوولان و ارکان نظام بود، زمینه ای فراهم شده که می بینیم کشورهای بزرگ جهان در مسابقه و صف آمدن به ایران برای آشنایی با زمینه های سرمایه گذاری در ایران هستند.

وی با بیان اینکه امروز کشورهای مختلف در صف میزبانی رییس جمهور هستند و آنچه که امروز به دست آمده است نتیجه قدرت و عظمت ایران است تصریح کرد: فرصتی پیش آمده که برای سرمایه گذاری مولد، ایجاد شغل پایدار و درآمد مکفی برای مردم و حرکت به سمت توسعه پایدار گام های بلندتر برداشته شود گرچه مردم ایران در دل تحریم ها تسلیم نشده و با رفع موانعی که شده، مسیر حرکت هموارتر و امکان حرکت سریع تر به دست آمده است.

معاون پارلمانی رییس جمهور ا بیان اینکه پیشدستی استان کرمان در استقبال از فضای مناسب کنونی، برای عرضه عرصه های سرمایه گذاری خود اقدامی در خور سپاس فراوان است افزود: استان کرمان ظرفیت های بسیار بزرگی در همه عرصه ها دارد که از آن جمله می توان به پهناورترین استان کشور، دارای نخستین ذخایر معادن کشور و بهشت زمین شناسی دنیا و علی رغم کویری بودن، یک چهارم باغات ایران را در خود جای داده که نشان از همت بلند زنان و مردان کرمانی دارد و این مردم شایسته الگو شدن در اقتصاد مقاومتی هستند.

انصاری تصریح کرد: دولت با تکیه بر خرد جمعی و اولویت بندی های درست و هوشمندانه طی 22 ماه گذشته احساس کرد که باید در عرصه جهانی، سایه سنگین تحقیر، تهدید و تحریم را از سر مردم بردارد و در این مسیر با حمایت مردم گام های بلند موفقیت آمیز را برداشته و امروز می بینیم که دوستان انقلاب خوشحال و دشمنان انقلاب مایوس و اسرائیل بیش از هر زمان دیگر به وسیله منطق حقوقی و دیپلماسی ما منزوی شده و امروز انزوای اسرائیل حتی در داخل جامعه اسرائیل نیز نمایان است.

وی با بیان اینکه ما توانسته ایم با پیام تمدن ایرانی و اسلامی در برابر زیاده خواهان پیروز شویم گفت: اولویت دوم دولت در بحث مسائل اقتصاد و تولید بود که خوشبختانه دولت با زحمت فراوان توانست تورم عنان گسیخته 40 درصدی را به 15 درصد کاهش دهد و رشد اقتصادی را به سه درصد رسانده ضمن آنکه به دنبال آن هستیم که بتوانیم رشد هشت درصدی را در اقتصاد ملی ایجاد کرده که این امر با سرمایه گذاری امکانپذیر است.

معاون پارلمانی رییس جمهور افزود: دولت با کمک مجلس گام های نرم افزاری برای رفع موانع تولید برداشته و زمینه را برای سرمایه گذاری هموارتر کرده ضمن آنکه باید یکسری کارهای دیگر نیز انجام شود.

وی با بیان اینکه نباید با وجود معادن و ظرفیت های موجود در استان کرمان، یک نفر فقیر و تحت پوشش کمیته امداد باشد تصریح کرد: این ظرفیت ها و کار جمعی می تواند همه کرمان را با تکیه بر بازوی خویش و زندگی مرفه قرار دهد و همه ایران باید با وجود این همه نعمت اینگونه رفتار کنند.

انصاری گفت: حمایت از بخش خصوصی بنای دولت است و به دنبال آن هستیم که از سرمایه گذاری مولد استقبال و حمایت کرده و موانع را برداشته که در این راستا بسته ای از سیاست ها تدوین و در دست نهایی شدن و ابلاغ است.

به گزارش ایسنا، در این مراسم از دو جلد کتاب در زمینه مفاخر دینی، سیاسی، اجتماعی و هنری استان کرمان و همچنین از فرش دیار کریمان رونمایی شد. 

 

اخبار سیاسی -  ایسنا