اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

120 روز تعلیق تحریم ها، چالش پیش روی اوباما



باراک اوباما , رئیس جمهور آمریکا

120 روز تعلیق تحریم ها، چالش پیش روی اوباما

اوباما این اختیار را دارد که بخش قابل توجهی از این تحریم ها را برای 120 روز به حال تعلیق درآورد.در صورتی که اوباما بخواهد تعلیقی موقتی برای تحریم های ایران در نظر بگیرد، روابط خود را بیش از پیش با کنگره خراب خواهد کرد.

 کنگره آمریکا پس از سد کردن راه باراک اوباما برای حمله به سوریه، اکنون در صدد مخالفت با جدیدترین هدف سیاست خارجی رئیس جمهور آمریکا برآمده است. اوباما در تلاش برای بهبود رابطه با ایران است و کنگره که در 5 سال گذشته رابطه چندان نزدیکی با وی نداشته، در این زمینه نیز مانع تراشی می کند.

مقامات آمریکایی می گویند، کنگره تحریم هایی را علیه ایران اعمال کرده که اقتصاد این کشور را در آستانه فروپاشی قرار داده و در عین حال نقشی مهم در تغییر لحن جمهوری اسلامی داشته که قرار است در هفته جاری مذاکره های هسته ای را از سر بگیرد.

به گزارش رویترز، قانونگذاران آمریکایی این توانایی را دارند که در صورت مشاهده عملکرد مثبت ایران در مذاکرات هسته ای و انجام توافق، تحریم ها را لغو کنند، اما بسیاری در کنگره و حتی برخی دمکرات های حامی اوباما نیز در مورد نیت واقعی رئیس جمهور جدید ایران دچار تردید هستند.  جان مک کین، لیندسی گراهام و کلی آیوت، سناتورهای جمهوریخواه در بیانیه ای اعلام کرده اند که باید با چشمانی باز ابتکار دیپلماتیک جاری را زیر نظر داشت. همچنین نباید به ایران اجازه داد از مذاکرات به عنوان ابزاری برای ایجاد تاخیر و اغفال طرف مقابل استفاده کند.

این در حالی است که بسیاری از قانونگذاران آمریکایی از دیدگاه اسرائیل در مورد ایران حمایت می کنند و مدعی اند ایران به دنبال تولید سلاح هسته ای است. از سوی دیگر  ایران از معدود موضوعاتی است که تا حدود زیادی اعضای دمکرات و جمهوریخواه کنگره در مورد آن اتفاق نظر دارند.

دیوید میلر، مقام سابق وزارت خارجه آمریکا می گوید: کنگره نمی خواهد به ایران امکان دهد از مزایای دوره شک و تردید استفاده کند و تا زمانی که اقدامی کارساز را از جانب تهران مشاهده نکند، تحریم ها را تعدیل نخواهد کرد.

سنا و مجلس نمایندگان آمریکا تا کنون چند بسته تحریمی را علیه ایران به اجرا درآورده اند اما اوباما این اختیار را دارد که بخش قابل توجهی از این تحریم ها را برای 120 روز به حال تعلیق درآورد. در صورتی که مذاکرات با ایران پیشرفت داشته باشد، اوباما می تواند تحریم ها را برای 120 روز دیگر نیز به حال تعلیق درآورد تا مشوقی برای ایران باشد. گفتنی است مذاکرات هسته ای با ایران از شامگاه پنجشنبه آغاز می شود.


امتیاز ندادن در زمینه تحریم ها به ایران نیز می تواند مانعی جدی در راه پیشرفت گفت و گو های هسته ای باشد.

اوباما در سخنرانی صبح سه شنبه خود در مجمع عمومی سازمان ملل اظهار داشت که اظهارات ایران باید با اقداماتی شفاف همخوانی داشته باشد. به گزارش رویترز در صورتی که اوباما بخواهد تعلیقی موقتی برای تحریم های ایران در نظر بگیرد، روابط خود را بیش از پیش با کنگره خراب خواهد کرد. اما امتیاز ندادن در زمینه تحریم ها به ایران نیز می تواند مانعی جدی در راه پیشرفت گفت و گو های هسته ای باشد.

جان التمن، از مکرز مطالعات استراتژیک و بین الملل در واشینگتن، می گوید: ایران می خواهد مطمئن باشد که اوباما می تواند امتیازهایی که تهران از کنگره نیاز دارد را به جمهوری اسلامی بدهد.

این درحالی است که روحانی در جریان سخنرانی بعد از ظهر سه شنبه از آمریکا خواست با یک صدای واحد سخن بگوید و اوباما تحت تاثیر گروه های جنگ طلب قرار نگیرد.

این در شرایطی است که کمیته بانکداری سنای آمریکا به زودی بررسی بسته جدیدی از تحریم ها زا آغاز می کند که در ماه جولای به تصویب مجلس نمایندگان رسیده است. هدف از این تحریم ها قطع صادرات نفتی ایران عنوان شده است. صادراتی که برای اقتصاد ایران حیاتی است و هم اکنون نیز تحت تاثیر تحریم ها به نصف کاهش یافته است. برخی گزارش ها نیز حاکی از آن است که تحریم ها در سال 2012، 26 میلیارد دلار ضرر در درآمد نفتی برای ایران به همراه داشته و این در کنار نرخ بالای تورم و کاهش بی سابقه ارزش ریال است.

حامیان اعمال تحریم های مضاعف علیه ایران ادعا می کنند با اعمال فشار بیشتر می توانند مانع دسترسی ایران به سلاح هسته ای شوند و به همین دلیل از اوباما می خواهند روی خوش به ایران نشان ندهد./دیپلماسی ایران

 


ویدیو مرتبط :
اوباما:تحریم ها تعلیق می شوند!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

درخواست کارشناسان آمریکایی از اوباما: در واکنش به انتخابات ایران ، تحریم «خودرو» و « ریال» را تعلیق کنید



کاهش تحریم ها,واکنش اوباما به انتخابات ایران,کاهش تحریم ها علیه ایران

به عنوان حسن نیت

درخواست کارشناسان آمریکایی از اوباما: در واکنش به انتخابات ایران ، تحریم «خودرو» و « ریال» را تعلیق کنید

برخی از صاحب نظران آمریکایی با ارایه تحلیل هایی بر این باور هستند که به عنوان یک واکنش مناسب در قبال انتخاب روحانی باید شیب تحریم ها علیه ایران به عنوان یک سیگنال مثبت کاهش یابد. این تحلیلگران معتقدند ؛ واشنگتن برای گام نخست و برای اثبات حسن نیت خود باید فاز جدید تحریمی خود را علیه واحد پول "ریال " و "صنعت خودرو " ایران به حالت تعلیق در آورد.

همزمان با انتخاب حسن روحانی به ریاست جمهوری ایران ، تحلیل های رسانه ای و نظر بسیاری از صاحب نظران در آمریکا در قبال این رویداد سیاسی شگرف در ایران، بر این مبنا قرار گرفته که دولت اوباما باید به بهترین نحو از فرصت انتخاب روحانی در ایران بهره ببرد.

 

به گزارش عصر ایران با نگاهی به مجموع ارزیابی و تحلیل هایی  که در دو هفته گذشته در رسانه های آمریکایی انتشار یافته و یا صاحبنظران آمریکایی در مصاحبه با رسانه ها بیان کرده اند، می توان دریافت که فشارها به دولت اوباما برای کاهش تحریم ها علیه ایران به عنوان قرار دادن یک فرصت مناسب در برابر دولت روحانی برای به حرکت درآوردن پرونده هسته ای ایران از رکون و بن بست فعلی، متمرکز شده است.

 

برخی از صاحب نظران آمریکایی با انتشار مقالات و ارایه تحلیل هایی بر این باور هستند که به عنوان یک واکنش مناسب در قبال انتخاب روحانی باید شیب تحریم ها علیه ایران به عنوان یک سیگنال مثبت کاهش یابد.

 

این تحلیلگران - که تعداد آنها کم هم نیست - معتقدند ، واشنگتن برای گام نخست و برای اثبات حسن نیت خود باید فاز جدید تحریمی خود را علیه واحد پول " ریال" و " صنعت خودرو " ایران به حالت تعلیق در آورد.

 

در تحریم های جدید که از سوی کنگره آمریکا به تصویب رسیده ولی هنوز اجرایی نشده است، قرار است ریال ایران و صنعت خودرو سازی ایران تحت تحریم آمریکا قرار گیرد.

 

حسن روحانی رییس جمهور منتخب ایران در شعارهای انتخاباتی و در نخستین کنفرانس خبر ی خود پس از پیروزی در انتخابات، وعده شفافیت بیشتر در برنامه هسته ای و ادامه گفتگوهای هسته ای با اعضای 1+5 با اعتماد سازی بیشتر به منظور حل و فصل موضوع هسته ای را داده است.

 

با این حال برخی از تحلیلگران در آمریکا که مدافع ایده تحریم و فشار مضاعف بر ایران هستند در دو هفته گذشته با مخالفت با "شل کردن" تحریم ها ، معتقدند که نفس انتخاب روحانی در ایران ناشی از تاثیر گذاری تحریم ها بر این کشور است و آمریکا و اتحادیه اروپا  نباید به راحتی از این ابزار موثر علیه ایران عقب نشینی کنند./عصرایران