اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

10درصد جامعه از یك اختلال خواب بالینی رنج می برند



اخبار,اخبار اجتماعی,خواب بالینی

استرس‌های هیجانی، اضطراب و افسردگی، طلاق، جدایی، افزایش سن، طبقه اقتصادی- اجتماعی پایین، بیكاری، سیكل خواب نامنظم، بیماری های جسمانی و روانی، سیگار كشیدن، نوشیدن قهوه و سوء مصرف الكل و... به عنوان دلایل بی خوابی شناخته شده اند.

دبیر علمی سی و دومین همایش سالانه انجمن علمی روانپزشکان ایران گفت: حداقل 10درصد افراد جامعه از یك اختلال خواب بارز بالینی رنج می برند که این امر در بهداشت عمومی و سلامت روان جامعه تاثیر منفی برجای می گذارد.

دکتر میرفرهاد قلعه بندی در آستانه برپایی "سی و دومین همایش سالانه انجمن علمی روانپزشکان ایران" که از روز سه شنبه 21 مهر ماه در بیمارستان میلاد برگزار می شود با اعلام این خبر افزود: با وجود شیوع فراوان اختلالات خواب، متاسفانه اهمیت آن توسط جامعه نادیده گرفته می شود. این درحالیست که بی خوابی شایع‌ترین اختلال خواب بوده واختلالات تنفسی حین خواب و سندرم پاهای بی قراراز دیگر اختلالات شایع خواب هستند.  

وی خاطر نشان ساخت: استرس‌های هیجانی، اضطراب و افسردگی، طلاق، جدایی، افزایش سن، طبقه اقتصادی- اجتماعی پایین، بیكاری، سیكل خواب نامنظم، بیماری های جسمانی و روانی، سیگار كشیدن، نوشیدن قهوه و سوء مصرف الكل و... به عنوان دلایل بی خوابی شناخته شده اند.

دکتر قلعه بندی یادآور شد: میزان بی‌خوابی با بالا رفتن سن افزایش می یابد و تقریباً یك سوم افراد بالای 65 سال،  كم و بیش از بی خوابی رنج می برند.

دبیر علمی سی و دومین همایش سالانه انجمن علمی روانپزشکان ایران گفت: به دلیل اهمیت موضوع خواب و اختلالات آن و نیز جایگاه روانپزشکی در تشخیص و درمان مشکلات خواب، انجمن روانپزشکان ایران، امسال اختلالات خواب را به عنوان موضوع اصلی همایش سالانه خود انتخاب کرده است.

وی یادآور شد: به غیر از موضوع اختلالات خواب، دیگر حوزه های متنوع روانپزشکی نیز در این همایش مورد بحث قرار می گیرد.

به گفته دکتر قلعه بندی در این همایش پروفسور "نورمن سارتوریس" رئیس سابق سازمان جهانی بهداشت و انجمن جهانی روانپزشکان همراه چند میهمان خارجی نیزحضور خواهند داشت.

گفتنی است، سی و دومین همایش سالانه انجمن روانپزشکان ایران با محوریت اختلال خواب 21 تا 24 مهر ماه امسال در سالن  شهید غرضی بیمارستان میلاد تهران برگزار می شود.

علاقه مندان به کسب اطلاعات بیشتر می توانند پایگاه اینترنتی انجمن علمی روانپزشکان ایران به نشانی www.psychiatrist.ir  مراجعه کنند.

اخبار اجتماعی - عصر ایران


ویدیو مرتبط :
حسن راشد روان شناس بالینی/اختلال قاعدگی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

افراد سیگاری بیش از دیگران از اختلالات خواب رنج می برند



تحقیقات نشان می دهد:

افراد سیگاری بیش از دیگران از اختلالات خواب رنج می برند

نتایج تحقیقاتی که در آلمان با بررسی بیش از دو هزار نفر انجام شده نشان می دهد که افرادی که دخانیات مصرف می کنند برای خواب شبانه با مشکل مواجه شده و در مقایسه با دیگران از خواب سبک و آرام برخوردار نیستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققانی که نتایج تحقیقات خود را در مجله زیست شناسی اعتیاد منتشر کرده اند، دریافتند که از حدود 1100 نفر سیگاری که در این تحقیق شرکت کرده اند 17 درصد در طول شب کمتر از 6 ساخت می خوابند و کیفیت خواب 28 درصد آشفته است.

استفان کوهرس از دانشکده پزشکی شاریتی در برلین آلمان اظهار داشت: این میزان در مقایسه با نرخ هفت درصدی و 19 درصد افرادی قرار می گیرد که درمیان بیش از 1200 غیر سیگاری بودند که در این تحقیق شرکت کردند.

کوهرس در مقاله علمی که درباره این تحقیق منتشر کرده نوشته است: این تحقیق برای اولین بار شیوع اختلاف خواب درمیان افراد سیگاری و غیر سیگاری را نشان می دهد. گروه تحقیقاتی از میان افرادی بوده اند که هیچ سابقه ای از اختلالات روانشناختی در آن ها نبوده اند و حتی برای اطمینان حاصل کردن از این مسئله عوامل ریسکی بالقوه در این افراد نیز کنترل شده است.

نتایج این تحقیقات به تنهایی نمی تواند نشان دهد که سیگار کشیدن به طور مستقیم خواب را مختلف می کند، چرا که ممکن برخی از این افراد عادات دیگری داشته باشند که می تواند بر خواب آنها تأثیر بگذارد که در میان آنها می توان به بیدار ماندن در مقابل تلویزیون تا پاسی از شب و انجام اندکی فعالیتهای بدنی اشاره کرد که امکان دارد عامل یک خواب راحت برای این افراد باشد.

اما از سوی دیگر می توان گفت که این تحقیق نشان می دهد اثرات تحریک کننده نیکوتین می تواند عامل این اختلال در خواب باشد.

افرادی که کیفیت خواب آنها بسیار اندک است می توانند مشکلات دیگری چون چاقی، دیابت و بیماریهای قلبی را هم تجربه کنند.

این تحقیق 1071 نفر سیگاری و 1243 نفر غیر سیگاری را که هیچ مشکلی در رابطه با سلامت مغزی نداشتند مورد بررسی قرار داد. تأکید بر عدم وجود مشکلات مغزی در این افراد بر این اساس بود که این شرایط ممکن است هم افراد را نسبت به مشکلات خواب آسیب پذیر کند و هم این که ممکن است شرایط لازم برای مصرف سیگار در آنها فراهم شود.

محققان در این تحقیقات از پرسشنامه ای استفاده کردند که کیفیت خواب افراد را بررسی می کرد، به طور کلی بیش از یک چهارم افراد سیگاری در طبقه افرادی جای گرفتند که دچار اختلال در خواب هستند به احتمال زیاد به بیخوابی مبتلا می شوند./مهر