اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

۱۳علت بیکاری ناگهانی در ایران



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

تحقیقات نشان می دهد ۱۳ عامل برای ترک شغل در ایران وجود دارد که از مهم ترین آنها دستمزد پایین و قراردادهای موقت کار است. هراس از اخراج و ترک کار، باعث گرایش شدید کارجویان ایرانی به مشاغل دولتی شده است.

به عقیده کارشناسان بازار کار دلایل جابه جایی و تغییر شغل در ایران به صورت مستقیم با ماهیت شغل، وضعیت امنیت آن، حقوق و مزایا و جایگاه اجتماعی آن در ارتباط است؛ از این رو درصدی از نیروهای کار در میانه راه تصمیم می گیرند شغل خود را تغییر داده و به اصطلاح از نو تجربه جدیدی را در جایی دیگر شروع کنند.

بی ثباتی بازار کار، تعدیل نیرو توسط بنگاه ها و مراکز تولیدی کشور، تلاش شاغلان برای دستیابی به جایگاه های بالاتری از اشتغال، بازنشستگی، خوداشتغالی و موضوعاتی از این دست نیز به عنوان دیگر دلایل اختیاری و غیر اختیاری انجام جا به جایی های نیروی کار کشور است.

در عین حال، برخی می گویند درصدی از رفت و آمدهای نیروی کار کشور به دلیل نوع نگاه و طرز فکر کارفرمایان درباره نیروهای کاری است. به بیان دیگر، کارفرمایانی که همواره برای تصاحب نیروهای قوی و توانمند در عرصه شغلی تلاش می کنند، غالبا دارای محیط های کاری بی ثبات و هراس انگیز برای نیروهای کاری خود هستند.

هراس دائمی بازار کار از اخراج و بیکاری
متاسفانه در اینگونه فضاهای کاری و بنگاه ها، به دلیل هراس دائمی افراد از احتمال بیکاری، امکان بروز استعدادها، خلاقیت ها و توانمندی های افراد فراهم نمی شود. از سویی، به دلیل پایین بودن امنیت شغلی، میزان بهره وری نیروی کار نیز به صورت ناخودآگاه به جای افزایش، کاهش خواهد یافت.

گزارش جدید وزارت کار درباره دلایل ترک کار در ایران نشان می دهد طبق آمارهای موجود، از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفری که در سال ۹۲ ترک کار کرده اند، یک میلیون و ۱۰۰ هزارنفر مرد و تنها ۱۲۰ هزار نفر زن بوده اند. این موضوع می تواند بی ارتباط با میزان حقوق و دستمزد مردان و در نتیجه تلاش آنها برای کسب موقعیت های بهتری در بازار کار باشد.

پایین بودن درآمد در طول سال های اخیر یکی از مهم ترین دلایل ترک شغل در ایران محسوب می شود که در کنار برخی دیگر از دلایل از جمله تعطیلی دائمی محل کار، فصلی بودن کار، موقتی بودن کار، جا به جایی محل کار، تحصیل و یا آموزش، اخراج و یا تعدیل نیروی کار وجود دارد.

همچنین بروز مسائل خانوادگی، مهاجرت‌ها، بازنشستگی، به پایان رسیدن دوران خدمت وظیفه، کهولت سن و بیماری از دیگر دلایل ۱۳ گانه ترک کار در ایران است. براساس آمارهای موجود در سال ۹۱ مجموعا یک میلیون و ۵۶۱ هزار و ۳۵۱ مورد ترک شغل در ایران به ثبت رسید.

علاوه بر این، در سال ۹۲ تعداد یک میلیون و ۱۸۷ هزار و ۸۴۳ مورد ترک شغل دیگر نیز در ایران به ثبت رسیده است. می توان گفت موقتی بودن شغل‌ها در ایران دلیلی محکم تر از میزان حقوق و دستمزد برای افرادی است که نسبت به ترک شغل خود اقدام کرده اند به نحوی که در سال ۹۲ تعداد افرای که به دلیل پایین بودن حقوق ها کار خود را ترک کرده اند ۱۹۰ هزار نفر بوده و افرادی که به دلیل موقتی بودن کار، شغلشان را ترک کرده اند ۲۹۲ هزارنفر بوده است.

ایرانی‌ها به کدام دلایل کارشان را تغییر می‌دهند؟
بررسی وضعیت ترک شغل در ۵ سال گذشته نشان می دهد ۴ عامل نسبت به بقیه عوامل تاثیرگذاری بیشتری داشته که اولین مورد آن موقتی بودن کار با ۲۴.۶ درصد است. این عامل یکی از موثرترین عوامل ترک شغل از سوی شاغلان ۱۰ ساله و بیشتر در کشور است.

عموما مردان در این زمینه دارای آمارهای به مراتب بالاتری از زنان هستند که نشان دهنده نگرانی بیشتر مردان نسبت به زنان به عنوان سرپرستان خانوار برای از دست دادن شغل و هراس از بیکار شدن است.

پایین بودن درآمد به عنوان دیگر عامل مهم و تاثیرگذار ترک شغل در ایران محسوب می شود که ۱۶.۱ درصد کل ترک شغل ها را به خود اختصاص می دهد. همچنین ۱۵.۶ درصد افرادی که به عنوان سرباز مشغول به کار می شوند نیز پس از دوران سربازی به جمع بیکاران می پیوندند؛ بنابراین این گروه نیز دارای آمار بالایی به لحاظ ترک شغل در ایران است.

از سویی اخراج و تعدیل نیروی کار در ایران ۱۲.۱ درصد دلایل ترک شغل و بیکاری را تشکیل می دهد. بنابراین مباحث مربوط به حقوق و دستمزد و قراردادها که در طول سال های اخیر از مباحث اساسی و چالشی بین نمایندگان کارگری و کارفرمایی کشور بوده؛ بیشترین نقش را در ریزش و جا به جایی نیروی کار بازی می کنند.


اخباراجتماعی - مهر


ویدیو مرتبط :
آمار جدید بانک مرکزی در ارتباط با بیکاری و شکستن رکورد بیکاری در کشور

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مخالفت ژاپن با طرح آمریکا برای قطع ناگهانی واردات نفت از ایران:‌ این کار را به تدریج انجام می دهیم



 

تحریم نفت , تحریم ایران

رابرت آینهورن دستیار ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در خلع سلاح و منع تکثیر سلاح های هسته ای روز گذشته در دیدار خود با مقامات ژاپنی در ترغیب توکیو به قطع واردات نفت از ایران ناکام ماند.


به گزارش عصر ایران روزنامه ژاپن تایمز در این باره نوشت که دیدار یک و نیم ساعته آینهورن با مقامات وزارت خارجه ، دارایی و بازرگانی ژاپن بدون کسب نتیجه مشخص پایان یافت.

بر اساس این گزارش مقامات ژاپنی با قطع یکباره واردات نفت خود از ایران مخالف اند و بر این باورند که این کار به افزایش قیمت نفت و صدمه خوردن اقتصاد جهانی و اقتصاد ژاپن خواهد انجامید .


گفتنی است هفته گذشته نیز تیموتی گایتنر وزیر خزانه داری آمریکا در دیدار با همتای ژاپنی خود در توکیو از وی خواسته بود تا توکیو نیز به کمپین غرب در تحریم نفتی و تحریم بانک مرکزی ایران بپیوندد .


وزیر دارایی ژاپن پس از دیدار با گایتنر و در کنفرانس خبری مشترک با او اعلام کرد که توکیو واردات نفت خود از ایران را کاهش می دهد اما یک روز پس از اظهارات این وزیر ژاپنی " یوشیهیکو نودا " نخست وزیر ژاپن با تکذیب اظهارات وزیر خود گفت که برای پیوستن به تحریم نفتی ایران باید نخست با کمپانی های ژاپنی مذاکره کند و نظر آنها را جویا شود.


ژاپن اعلام کرده است که در یک برنامه زمان بندی شده واردات نفت خود از ایران را به مرورخواهد کاست اما توکیو می گوید قطع یکباره واردات نفتش از ایران شوک آور بوده و به ضرر اقتصاد این کشور خواهد بود.

دولت توکیو بدین منظور با دولت های عربی حاشیه خلیج فارس در حال رایزنی است تا از آنها برای تامین نفت خام خود در صورت تحریم نفتی ایران تضمین بگیرد.


وزیر خارجه ژاپن روز گذشته در اظهاراتی دو طرفه تلاش کرد تا هم رضایت آمریکا را جلب کند و هم به افکار عمومی ژاپن این اطمینان را بدهد که توکیو با دنباله روی صرف از آمریکا به اقتصاد خود ضربه نخواهد زد.


" کویچیرو گنبا " روز گذشته در اظهاراتی با اشاره به اینکه کابینه این کشور در همکاری نزدیک با واشنگتن برای مقابله با برنامه های هسته ای ایران هم عقیده است افزود که در کابینه این کشور بر سر ضرورت کاهش تدریجی واردات نفت از ایران توافق وجود دارد.


این وزیر ژاپنی در عین حال تاکید کرد که تحریم نفتی ایران ممکن است سبب افزایش جهشی قیمت نفت در بازارهای جهانی و ضربه خوردن به اقتصاد بحرانی جهان شود.../عصرایران