اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

۱۰ بحران مهم بین‌المللی که در سال ۲۰۱۶ شاهد خواهیم بود



سال 2016 در حالی آغاز شده که دامنه بحران های مختلف بین المللی جاری در سال گذشته ـ که پیشینه برخی بسیار است ـ به سال جدید نیز کشیده شده است. یک نشریه انگلیسی در مطلبی ضمن پرداختن به این موضوع، به بررسی 10 بحرانی پرداخته که میراث سال 2015 هستند و انتظار می رود در سال جدید، وضعیت آن ها بدتر نیز بشود.

به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه «ایندیپندت»، بزرگترین بحران های بین المللی شکل گرفته در 12 ماه گذشته، در سال جدید میلادی وخیم تر خواهند شد. این چیزی است که شماری از سرشناس ترین پژوهشگران حوزه مطالعات ریسک سیاسی به آن اشاره می کنند.

پس از سالی که در آن شاهد حملات تروریستی در پاریس، زمین لرزه نپال، بزرگترین بحران پناهجویان طی 70 سال اخیر و همچنین تشدید منازعه میان روسیه و اوکراین بودیم، چشم انداز سیاسی سال 2016، بیانگر انتظار برای بی ثباتی بیشتر در شرایطی است که یک استراتژی واحد جهانی برای مقابله با بحران های جاری وجود ندارد.

یان برمر، تحلیلگر ریسک و تیم وی در «گروه اوراسیا»، به بررسی ده مسأله سیاسی مهم و بحرانی در سال 2016 پرداخته و آن ها را به ترتیب اهمیت (از کمتر به بیشتر) طبقه بندی کرده اند.
 

اخبار,اخبار بین الملل ,بحرانهای مهم بین‌المللی در سال ۲۰۱۶


10- ترکیه: رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در تلاش برای برقراری یک سیستم حکومتی است که به جای پارلمان، توسط شخص خودش اداره شود. این یک تاکتیک تهاجمی است که می تواند به سرمایه گذاری های تجاری در این کشور صدمه بزند.
 
افزون بر این، فشار آمریکا بر ترکیه برای مقابله با داعش، عملاً این کشور را در مقابل حملات این گروه تروریستی آسیب پذیرتر خواهد کرد؛ در حالی که دستاوردهای اقدامات ترکیه علیه تروریست ها از حد متوسط فراتر نخواهد رفت.
 

اخبار,اخبار بین الملل ,بحرانهای مهم بین‌المللی در سال ۲۰۱۶

 
9- کم بودن تعداد انتخابات: رشد اقتصادی کند و پایین آمدن استانداردهای زندگی، سبب نارضایتی مردم می شود؛ اما در سال جاری، تعداد انتخابات ها کم است و مردم نمی توانند دیدگاه خود را به حکومت منتقل کنند. به طور معمول، این روند نویدبخش یک سال آرام است، اما برمر هشدار می دهد، این بار، ماجرا متفاوت است. کمبود انتخابات می تواند سبب جریان یافتن اعتراضات مردمی در سطح خیابان ها شود.
 

اخبار,اخبار بین الملل ,بحرانهای مهم بین‌المللی در سال ۲۰۱۶

 
8- برزیل: این کشور قدرتمند آمریکای جنوبی، در مسیری حرکت می کند که نتیجه اش، گیر افتادن در باتلاق بحران سیاسی و ناتوانی از حل و فصل کسری مالی رو به افزایش است. چه دیلما روسف، رئیس جمهور برزیل بتواند جایگاه خود را حفظ کند و چه ناچار به کناره گیری شود و جای خود را به میچل تِمِر، معاون خود بدهد، باز هم دولت قادر نخواهد بود مسائل فزاینده کشور را حل و فصل کند.
 

اخبار,اخبار بین الملل ,بحرانهای مهم بین‌المللی در سال ۲۰۱۶

 
7- رهبران غیر قابل پیش بینی: زیاد شدن شمار رهبرانی که به داشتن رفتاری غیرقابل پیش بینی شناخته می شوند، سبب بی ثبات تر شدن سیاست بین الملل خواهد شد. در رأس این مجموعه، ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان، رؤسای جمهور روسیه و ترکیه قرار دارند. محمد بن سلمان، جانشین ولیعهد عربستان سعودی و پترو پروشنکو، رئیس جمهور اوکراین، از دیگر اعضای این گروه به شمار می روند.

اخبار,اخبار بین الملل ,بحرانهای مهم بین‌المللی در سال ۲۰۱۶


6- ظهور «تکنولوژیست ها»: جایگاه ششم در میان ده چالش بزرگ سیاسی، به نفوذ بازیگران غیردولتی – از شرکت های فناوری فعال در «سیلیکون وَلی» (مرکز فناوری های پیشرفته در آمریکا) گرفته تا گروه های هکری – بر حوزه سیاسی مربوط می شود. برمر پیش بینی می کند که دولت ها، به این کارگزاران پرقدرت واکنش نشان دهند و همین امر به بی ثباتی بازارها و پیامدهای سیاسی منجر شود.
 

اخبار,اخبار بین الملل ,بحرانهای مهم بین‌المللی در سال ۲۰۱۶


5- عربستان سعودی: به موازات منزوی تر شدن عربستان سعودی و نزاع های داخلی میان اعضای خاندان آل سعود، انتظار می رود که این کشور روند تهاجمی تری را در سطح منطقه در پیش بگیرد. با روی کار آمدن ملک سلمان به عنوان پادشاه سعودی و افزایش تنش های این کشور با ایران، سناریوی وقوع یک منازعه مستقیم در منطقه به هیچ وجه غیر واقع بینانه نیست.
 

اخبار,اخبار بین الملل ,بحرانهای مهم بین‌المللی در سال ۲۰۱۶


4- داعش و «دوستان»: واکنش به قدرتمندترین سازمان تروریستی تاریخ، در روندی اشتباه جریان پیدا کرده و اغلب از سوی گروه هایی بوده که خود با یکدیگر اهدافی متضاد دارند. در سال 2016، چشم اندازی برای حل این مسأله وجود ندارد. در صدر اهداف حملات داعش، کشورهای فرانسه، روسیه، ترکیه، عربستان سعودی و آمریکا قرار دارند و برخی دولت های خاورمیانه نیز اثرات فعالیت این گروه را احساس خواهند کرد.
 

اخبار,اخبار بین الملل ,بحرانهای مهم بین‌المللی در سال ۲۰۱۶


3- جای پای چین: امروزه چین به عنوان تنها کشوری که دارای یک استراتژی اقتصادی جهانی است، در جایگاهی قرار گرفته که می تواند تعیین کننده بسیاری از وقایع و پیامدهای سیاسی باشد. با این حال، به گفته برمر، بیشتر بازیگران بین المللی آماده پذیرش اولویت های چین و یا موافق با این اولویت ها نیستند.
 

اخبار,اخبار بین الملل ,بحرانهای مهم بین‌المللی در سال ۲۰۱۶


2- «بسته» شدن اروپا: آنهایی که خواستار یک اروپای باز یا بسته هستند، سبب ایجاد انشقاق در اتحادیه اروپا خواهند شد. برمر پیش بینی می کند، هرچند اقتصادهای اروپا به روند فعلی خود ادامه خواهند داد، در حوزه هایی همچون باز ماندن مرزها، تغییراتی به وجود خواهد آمد. به عقیده وی، احتمال خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، بیش از آن چیزی است که اغلب مردم تصور می کنند.

اخبار,اخبار بین الملل ,بحرانهای مهم بین‌المللی در سال ۲۰۱۶


 1- اتحاد «توخالی»: همکاری و شراکت فراآتلانتیکی که زمانی مهمترین اتحاد جهان محسوب می شد، اکنون ضعیف تر و ناکارآمدتر از هر زمان دیگری طی چند دهه اخیر شده است. در شرایطی که آمریکا دیگر به نیابت از اروپا مداخله نمی کند و اختلافات آمریکا و اروپا بیش از پیش در موضوع سوریه مشخص می شود، هیچ یک از این دو (آمریکا و اروپا) مسئولیت خاموش کردن آتشی که در جهان افتاده را بر عهده نمی گیرد. می توان گفت، «آتش نشان بین المللی» دیگر وجود ندارد.


 اخبار  بین الملل  - تابناک


ویدیو مرتبط :
۱۰ گل برتر مقدماتی یورو ۲۰۱۶

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سرلشگر صفوی:پایتخت تا ۱۰ سال آینده به سمت بحران می‌رود



 اخباراجتماعی ,خبرهای  اجتماعی,رحیم صفوی

رحیم صفوی در نشست خبری بررسی فرصت و چالش های پایتخت گفت: تهران تا ۱۰ سال آینده به سمت بحران حرکت می کند.

به گزارش مهر، رحیم صفوی با اعلام این مطلب که همایش ساماندهی سیاسی فضا و اداره بهینه شهر تهران ۱۷ و ۱۸ اسفند در دانشگاه تربیت مدرس برگزار می شود، گفت: این سومین همایشی است که تخصصا در رابطه با تهران، ساماندهی سیاسی فضا در دانشگاه تربیت مدرس تهران برگزار می شود.

وی با طرح این سوال که ایا دانشگاه های ما غیر از مباحث آموزشی و پژوهشی و تربیت مدیران رسالت و مسئولیتی در حوزه های اجتماعی یا پیشنهادی علمی به دولتمردان برای اداره کشور دارند یا نه تصریح کرد: به عقیده من این هنر دولتمردان است که از ظرفیت بالای دانشگاه ها، اساتید و دانشجویان برای گرفتن مشاوره علمی استفاده کنند.

صفوی با اشاره به صد هزار عضو هیات علمی شاغل در کشور تاکید کرد: این ظرفیت بسیار مهمی است که نباید از آن غفلت کرد، ضمن اینکه ما ۴.۵ میلیون دانشجو داریم که دولت باید برای تنظیم برنامه ششم حتما از این پتانسیل بهره ببرد. این تعامل به سود هر دو طرف است.

دبیر همایش ساماندهی سیاسی فضا و اداره بهینه شهر تهران تاکید کرد: اگر دانشجویی یک ترمش را در میدان عمل بگذراند قطعا بسیار آماده برای ورود به بازار کار خواهد بود. دولت هم می تواند از این ظرفیت علمی نهایت استفاده را ببرد.

وی با اشاره به امتیازات بهره گیری از ظرفیت های چهره های علمی گفت: دانشگاه تهران به اندازه استان خوزستان هیات علمی و بیشتر از کل آن استان دانشجو دارد. این ظرفیت نباید مغفول واقع شود.

وی با اشاره به دستاوردهای این همایش نیز گفت: همایش پیشنهاد علمی می دهد اما این دستگاه های اجرایی هستند که باید این مباحث علمی را به برنامه تبدیل کنند، تخصیص بودجه دهند و اجرا سازند.

صفوی با بیان این مطلب که امروز ساماندهی سیاسی فضا از مهمترین وظایف دولت های مدرن است اظهار داشت: همه دولت ها و حکومت ها در سطوح مختلف برای اداره بهینه مردم و سرزمین و بهره برداری مناسب از منابع جهت رشد و توسعه به منظور رسیدن به امنیت، عدالت و جلب مشارکت های سیاسی مردم اقدام به ساماندهی سیاسی فضا می کنند.

دبیر همایش ساماندهی سیاسی فضا و اداره بهینه شهر تهران با اشاره به برخی اهدافی که از ساماندهی سیاسی فضا مدنظر است افزود: تمرکززدایی در ابعاد مختلف، ارتقای رفاه ملی و وحدت سرزمینی در سایه نظام سیاسی مطلوب، حفظ بقای ملی، حفظ محیط زیست، توسعه متوازن در نواحی مختلف و غیره از این اهداف است.

وی اضافه کرد: اگر این اتفاق بیفتد مهاجرت و تمرکز ثروت و قدرت در کلانشهرها به ویژه تهران از بین می رود.

صفوی با بیان این مطلب که تهران دو درصد وسعت کشور و ۲۰ درصد جمعیت کشور را داراست، تصریح کرد: به اصطلاح ظرف تهران لبریز شده و حتی برای نفس کشیدن هم مشکل وجود دارد. تهران تا ۱۰ سال آینده به سمت بحران حرکت می کند.

دبیر همایش ساماندهی سیاسی فضا و اداره بهینه شهر تهران تاکید کرد: این خوب است که تهران نماد ملی کشور باشد اما آیا برنامه ای برای آن داریم. تهران مدلی است برای همه کشور و در بسیاری از تحولات کشور تعیین کننده است لذا با یک رویکرد ملی باید به مشکلات آن بپردازیم.

صفوی با اشاره به این همایش گفت: همایش ساماندهی سیاسی فضا و اداره بهینه شهر تهران می تواند برای دولت تصمیم سازی کند و راهکار ارائه دهد.

وی با بیان اینکه مسائل تهران قابل مسکوت گذاشتن نیست گفت: برای حل مشکلات تهران باید فکر اساسی شود. ۶۰ درصد سرمایه کشور در تهران است و تهران بالاترین مزیت سرمایه گذاری را دارد. بیش از ۵۲ درصد مالیات کشور از تهران تامین می شود. ما در تهران ۳ میلیون خودرو و ۲ میلیون موتورسیکلت داریم. جمعیت روز و شب تهران ۳ میلیون تفاوت با هم دارند و مهمتر اینکه ۱۲ گسل در تهران وجود دارد که همه اینها باید مدنظر قرار گیرد.

 

 اخبار اجتماعی  -  مهر