اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

گزارش ۱۰۰ روزه وضعیت بارش/ ذخیره میلیاردی آب در مخازن سدها



اخبار,اخباراجتماعی , بارش‌ باران

مشاور وزیر نیرو با اعلام اینکه هم اکنون ۱۵۵ سد در مدار بهره برداری قرار دارد، گفت: در ۱۰۰ روز ابتدایی سال آبی جارری (از ابتدای مهرماه)، ۹ میلیاردمترمکعب آب وارد سدهای کشور شد.

  محمد حاج رسولی ها گفت: از ابتدای سال زارعی آبی تاکنون به طور متوسط ۱۱۷ میلی متر بارندگی در ایران شاهد بوده ایم که نسبت به مدت مشابه سال گذشته و درازمدت میزان بارندگی ها از شرایط مطلوبی برخوردار بوده است.

مشاور وزیر نیرو با اشاره به افزایش ۳۰ درصدی بارش‌ها در سال زراعی جاری، بیان داشت: در این مدت ۹ میلیاردمتر مکعب آب وارد سدهای کشور شده است. براساس بررسی ها، میزان بارندگی در این مدت نسبت به مدت مشابه سال قبل و درازمدت ۳۰ درصد افزایش نشان می دهد.

حاج رسولی ها افزود: براساس بررسی آماری در سنوات گذشته ۵۰ درصد بارش‌های کشور مربوط به فصل زمستان بوده اما امسال بارندگی در فصل پاییز وضعیت مطلوبی داشت.

وی با اشاره به وجود ۱۵۵ سد در کشور، بیان داشت: این سدها در ذخیره سازی بخش عظیمی از آب‌های جاری ناشی از بارندگی ها بسیار موثر بوده است.

حاج رسولی‌ها اظهارداشت: با توجه به بارندگی در ۱۰۰ روز گذشته ۳۵ درصد به میزان ورودی آب سدهای کشور نسبت به سال گذشته و درازمدت افزوده شده است.

وی گفت: نکته حائز اهمیت بارندگی های سال زراعی جاری نسبت به سال گذشته این است که این بارش‌ها بیشتر به صورت برف بود که نقش اساسی در تقویت سفره های زیرزمینی دارد.

این مقام مسئول در وزارت نیرو با تاکید بر این نکته که همواره باید صرفه جویی را در مصرف آب فراموش نکنیم، اظهارداشت: اکنون سیاست وزارت نیرو بر مدیریت آب در کشور و استفاده از پساب‌ها برای آبیاری کشاورزی معطوف شده است.

مشاور وزیر نیرو در عین حال از بحران آب در شش استان کشور از جمله البرز، سمنان و خراسان جنوبی سخن به میان آورد و افزود: استان البرز به دلیل شرایط جغرافیایی و جمعیتی یکی از استان‌هایی است که با چالش و محدودیت شدید منابع آبی مواجه است.

حاج رسولی ها با اشاره به کیفیت آب سد کرج، گفت: طبق بررسی آب این سد از کیفیت مطلوبی برخوردار است.


اخبار  اجتماعی  -  مهر 


ویدیو مرتبط :
مخازن پیش ساخته ذخیره آب

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

وضعیت ورود و خروج آب به سدها/ تخلیه میلیاردی ذخایر آب از چاه‌ها



 اخباراجتماعی  ,خبرهای اجتماعی  ,مرکز آمار ایران

 استان‌های تهران، اصفهان، خوزستان و آذربایجان شرقی ۴۰.۸ درصد کل آب تولیدی کشور را مصرف می کنند و ۵۵ درصد تخلیه ذخایر آب زیرزمینی کشور از طریق چاه‌های عمیق صورت می‌گیرد.

به گزارش مهر، مرکز آمار ایران در گزارشی اعلام کرد: رشد پایدار بخش آب و برق کشور با ایجاد تعادل بین منابع و مصارف، ارتقای بهره وری و مشارکت منابع به عنوان ارزشمندترین سرمایه کشور یکی از وظایف اساسی دولت است که این امر با سیاستگذاری، برنامه ریزی، سازمان دهی، هدایت، نظارت، تدوین ضوابط و مقررات و لوایح مرتبط و ایجاد فضای مناسب برای حضور موثر بخش های غیردولتی و سایر نقش آفرینان، در راستای تحقق چشم انداز کشور پیگیری می شود.

در سال آبی ۹۳-۱۳۹۲، میزان تخلیه سالانه منابع آب زیرزمینی حدود ۶.۱ میلیارد متر مکعب بوده که نسبت به سال آبی ۹۲-۱۳۹۱، ۵.۴۲ درصد کاهش داشته است. از این میزان سهم چاه عمیق ۵۵ درصد، چاه نیمه عمیق ۲۰ درصد، قنات ۷.۷ درصد و چشمه ۱۷.۴ درصد است.

بر پایه این گزارش در سال ۱۳۹۳، آب ورودی به سدهای مخزنی بزرگ ۲.۸ میلیارد متر مکعب بوده که نسبت به سال گذشته ۶.۰۷ درصد کاهش داشته است. در این سال ۲.۶ میلیارد متر مکعب از آب سدهای مخزنی بزرگ مصرف شده که ۶۸ درصد آن به مصارف کشاورزی اختصاص دارد. میزان آب خروجی از سدها در این سال با کاهش ۳.۸ درصدی نسبت به سال گذشته به رقم ۳.۰۴ میلیاردمتر مکعب رسیده است.

در سال ۱۳۹۳ بیش از۲۰ میلیون و ۱۱۸ هزار فقره انشعاب آب وجود داشته که نسبت به سال گذشته ۴ درصد افزایش نشان می دهد. از این تعداد حدود ۱۴ میلیون و ۹۶۳ هزار فقره انشعاب مربوط به نقاط شهری بوده که نسبت به سال گذشته ۴ درصد افزایش داشته است.

همچنین در این سال حجم مخازن آب و طول شبکه توزیع آب در نقاط شهری تحت پوشش شرکت های آب و فاضلاب شهری به ترتیب با افزایش ۱.۳ درصد و ۱.۹ درصد به میزان حدود ۱۴ میلیون متر مکعب و ۲۸۰ هزار کیلومتر رسیده است.

این گزارش می افزاید: در سال ۱۳۹۳ در نقاط روستایی تحت پوشش شرکت های آب و فاضلاب روستایی حجم مخازن با کاهش ۴.۲ درصدی به بیش از ۳ میلیون متر مکعب و طول شبکه با رشد ۲.۸ درصدی به ۱۶۷ هزار کیلومتر رسیده است. در این سال میزان تولید آب در نقاط شهری با ۳.۶۲ درصد افزایش به ۵.۸ میلیاردمتر مکعب رسیده است.

در سال ۱۳۹۳ به ترتیب استان های تهران، اصفهان، خوزستان و آذربایجان شرقی به ترتیب بیشترین میزان فروش آب در نقاط شهری را دارا بودند و این چهار استان در مجموع ۴۰.۸ درصد از فروش آب کشور را به خود اختصاص داده اند. در صورتی که در همین سال استان های کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، ایلام و خراسان شمالی کمترین میزان فروش آب را با مجموع ۲.۷ درصد به خود اختصاص داده اند.


 اخبار اجتماعی  -  مهر