اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

گام دوم محور مذاکرات ایران و آژانس چیست؟



اخبار ,اخبار سیاست خارجی ,مذاکرات ایران و آژانس

 

اخبار سیاست خارجی - نماینده ایران در آژانس :
بازدید از معدن گچین و اقدامات عملی در گام دوم محور مذاکرات ایران و آژانس

نماینده ایران در آژانس گفت: ایران و آژانس در چارچوب اجرای توافق تهران امروز (چهارشنبه) درباره اقدامات عملی در گام دوم گفت‌وگو می‌کنند.

رضا نجفی اظهار کرد: مذاکرات کارشناسی ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ساعت 10 صبح روز چهارشنبه 20 آذر در وین انجام می‌شود.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران یک ماه پیش (20 آبان) توافق کردند که همکاری و گفت‌وگوی‌شان را با هدف اطمینان از ماهیت منحصرا صلح‌آمیز برنامه هسته‌یی ایران از طریق حل همه مسائل باقی مانده‌ای که تاکنون توسط آژانس حل نشده است، تقویت کنند.

نماینده دائم ایران در آژانس که ریاست هیات کارشناسی و فنی ایران را در مذاکرات با آژانس برعهده دارد درباره زمان بازدید بازرسان از معدن گچین بندرعباس گفت: زمان این بازدید را ایران تعیین می کند و این بازرسی مدیریت شده خواهد بود.

وی ادامه داد: در مذاکرات روز چهارشنبه علاوه بر بحث درباره چگونگی اجرای بندهای دیگر توافق تهران، درباره اقدامات عملی در گام دوم نیز گفت‌وگو می‌شود.

نجفی در پاسخ به این پرسش که نحوه گزارش دهی آژانس درباره بازدیدها از مراکز هسته ای ایران طبق توافق تهران چگونه است، اظهار کرد که نتیجه بازرسی ها و اجرای توافق در گزارش فصلی مدیرکل آژانس منتشر می شود.

وی در پاسخ به این پرسش که ایران به چه نحوی اطلاعات مورد درخواست آژانس طبق توافق تهران را ارایه خواهد کرد گفت: اطلاعات درخواست شده در شش بند توافق در نامه ای رسمی به آژانس ارایه می شود.

 

ایران و آژانس به عنوان گام اولیه با اقدامات عملی (شش بند) موافقت کردند. قرار است بر اساس این توافق ایران در طول سه ماه از تاریخ امضای این بیانیه دسترسی و اطلاعات لازم را ارائه کند.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به شورای حکام در زمینه پیشرفت در اجرای این اقدامات گزارش خواهد داد.

بر اساسا متن ضمیمه بیانیه مشترک "چارچوب برای همکاری" که توسط علی اکبر صالحی و یوکیا آمانو امضا شد، اقدامات عملی اولیه که ایران باید در عرض سه ماه اتخاذ کند به شرح زیر است:

1 ارائه اطلاعات مربوطه و دسترسی مدیریت شده به معدن گچین در بندرعباس که مورد توافق دوجانبه قرار گرفت.

2 - ارائه اطلاعات مربوطه و دسترسی مدیریت شده به راکتور تولید آب سنگین که مورد توافق دوجانبه قرار گرفت.

3 - ارائه اطلاعات درباره همه راکتورهای تحقیقاتی جدید.

4 - ارائه اطلاعات در زمینه شناسایی شانزده سایت که برای ساخت نیروگاه‌های هسته‌یی در نظر گرفته شده است.

5 - شفاف‌سازی اظهارات ایران درباره تاسیسات غنی‌سازی اضافی

6 - شفاف‌سازی بیش‌تر اظهارات ایران در زمینه فن‌آوری غنی‌سازی لیزری 

 

------------------------------------------------------


مذاکرات کارشناسی ایران و 1+5 عصر امروز ادامه می‌یابد

مذاکرات هیأت‌های کارشناسی ایران و 1+5 عصر امروز (چهارشنبه) ادامه می‌یابد.

یک مقام مسئول با اعلام این خبر به خبرنگار ایسنا گفت: مذاکرات کارشناسی ایران و 1+5 در راستای رسیدن به درک مشترک از توافق ژنو برای اجرای درست با کمترین اختلاف نظر روز سه‌شنبه برای بیش از 10 ساعت در دو نوبت صبح و عصر در محل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برگزار شد.

این مقام مسئول تأکید کرد: در مذاکرات کارشناسی هیچ سندی قطعی نخواهد شد بلکه نتایج گفت‌وگوها به پایتخت‌ها منتقل شده و سپس درباره آن تصمیم‌گیری می‌شود. این مذاکرات صرفا برای کم کردن فاصله‌ها درباره چگونگی اجرای توافق ژنو میان ایران و 1+5 است تا در زمان اجرا با مشکل مواجه نشویم.

وی هم چنین احتمال داد که مذاکرات کارشناسی ایران و 1+5 روز پنج‌شنبه نیز ادامه یابد.

علاوه بر نشست عمومی میان هیأت‌های کارشناسی ایران و 1+5، مذاکرات تخصصی و کارشناسی‌تر در برخی زمینه ها از جمله تعیین سازوکار نقل و انتقال پولی و بانکی میان دو هیات مذاکره کننده برگزار شد.

هم چنین در مذاکرات عصر روز سه شنبه نمایندگان آژانس در گفت وگوهای کارشناسی ایران و 1+5 حضور یافتند.

بر اساس توافق ژنو آژانس بین المللی انرژی اتمی در بخش "نظارت های بیشتر" مسوول راستی آزمایی از اقداماتی است که ایران در بخش های هسته ای خود اجرا خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، مذاکرات کارشناسی ایران و 1+5 از روز دوشنبه 18 آذر در وین آغاز شده است.

حمید بعیدی نژاد، مدیرکل سیاسی وزارت خارجه و عضو تیم مذاکره کننده ایران ریاست هیات ایرانی را در مذاکرات کارشناسی برعهده دارد.

هم چنین استفان کلمنت دستیار کاترین اشتون نماینده اتحادیه اروپا و دیگر هیات های گروه 1+5 نیز کارشناسان مربوطه خود را به این مذاکرات فرستاده اند.

شایان ذکر است در حالی که مذاکرات کارشناسی ایران و 1+5 در راستای رسیدن به تفاهم مشترک درباره اجرای توافق ژنو در وین در حال انجام است، صبح روز چهارشنبه 20 آذر نیز مذاکرات کارشناسی ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی برگزار خواهد شد.

در مذاکرات کارشناسی ایران و آژانس رضا نجفی نماینده دائم ایران در آژانس و ترو واریورانتا معاون مدیرکل در امور پادمان های به ترتیب ریاست هیات های فنی و کارشناسی ایران و آژانس را برعهده دارند. 

اخبار سیاست خارجی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
چشم اندار مذاکرات؛حق وتو دادن به آژانس اتمی برای ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آغاز مذاکرات ایران و آژانس برای حل نهایی دو موضوع از گام سوم



اخبار,اخباررسیاست خارجی,مذاکرات ایران و آژانس

 

  اخبار سیاست خارجی - آغاز مذاکرات ایران و آژانس برای حل نهایی دو موضوع از گام سوم

گفت‌وگوهای ایران و آژانس در چارچوب همکاری برای حل و فصل مسایل باقی‌مانده و برای بررسی دو موضوع از گام سوم همکاری‌ها صبح روز سه شنبه در محل سازمان انرژی اتمی آغاز شد.

در ادامه گفت‌وگوهای فنی و کارشناسی میان ایران و آژانس و برای بررسی دو موضوع از پنچ موضوع باقی مانده در مرحله سوم از همکاری‌ها معاون مدیرکل آژانس در راس هیاتی بامداد سه‌شنبه وارد تهران شد.

مرحله سوم از همکاری‌های ایران و آژانس در اردیبهشت ماه سال 93 و با توافق بر سر حل و فصل پنج گام دیگر تا سوم شهریور سال جاری (25 اوت) انجام شد، اما با توجه به برخی اختلاف‌نظرها بر سر نحوه بررسی چگونگی بررسی و ارایه پاسخ از سوی آژانس به همکاری ایران با تاخیر مواجه شد.

دو موضوع باقی‌مانده میان دو طرف که قرار است این هفته مورد بررسی قرار گیرد، شامل "تبادل اطلاعات با آژانس در رابطه با ادعاهای مطرح شده درباره مبادرت به انفجارهای قدرتمند، از جمله انجام آزمایش انفجار قدرتمند در مقیاس بزرگ در ایران" و "ارایه اطلاعات مربوطه مورد توافق و توضیحات مربوط به مطالعات صورت گرفته و یا مقالات منتشر شده در ایران در رابطه با ترابرد نوترون و مدل‌سازی‌ها و محاسبات مربوطه و استفاده ادعایی از آن‌ها در مواد فشرده" است.

رضا نجفی‏‏‏، سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس با اشاره به تاخیر صورت گرفته در ارایه اطلاعات دو موضوع فوق گفته بود که "تاخیر در اجرای دو اقدام که باید در چارچوب مرحله سوم از همکاری‌ها انجام می‌شد مربوط به آژانس هم هست، چرا که اولا هم ارزیابی EBW را دیر اعلام کرد و هم در جلسات فنی آژانس آمادگی لازم را نداشت."

این گفت‌وگوها دو روزه و صرفا برای بررسی دو موضوع مورد اشاره است.

با اتمام این مرحله از همکاری‌های ایران در چارچوب بیانیه تهران که آبان ماه 1392 میان علی‌اکبر صالحی و یوکیا آمانو در تهران امضا شد، ایران به 18 سوال و ابهام مورد ادعای آژانس پاسخ داده است.


 اخبار سیاست خارجی -  ایسنا