اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کیفیت لبنیات کاهش نیافته است/ افزایش قیمت نداریم



اخبار,اخبار اقتصادی,لبنیات

در حالی که رییس کمیسیون بازرگانی داخلی اتاق بازرگانی ایران ادعا کرده که برخی از کارخانه‌های لبنی کمیت و کیفیت تولید‌شان را به دلیل بالا‌رفتن هزینه‌ها کاهش داده‌اند، صنایع لبنی معتقدند این ادعا بی‌اساس بوده و کاهش کیفیت و کمیت، هزینه‌های تولید را افزایش می‌دهد.

کمیت، کیفیت و قیمت محصولات لبنی مدت‌هاست به سوژه کارشناسان مختلف و رسانه‌ها تبدیل شده و گاهی اوقات پای مسئولان را نیز به این ماجرا باز کرده است.

 

اما در آخرین چالش و اظهارنظر خسرو فروغان گران‌سایه - رییس کمیسیون بازرگانی داخلی اتاق بازرگانی ایران - مدعی شد کهبرخی از کارخانه‌های لبنی در سال‌های گذشته به دلیل بالا‌رفتن هزینه‌های تولید‌، کمیت و کیفیت محصولات خود را کاهش دادند و در مواردی از شیر‌های با درجه میکروبی بالا یا شیر‌خشک‌های نامعتبر استفاده کرده‌اند.

وی دلیل وجود مشکل در صنایع لبنی و افزایش هزینه‌های تولید را زیرساخت‌های نامناسب تولید، مشکلات نوسازی و تجهیزات کارخانه‌ها و غیره دانسته و گفته که اگر بخواهیم ثباتی در وضعیت تولید لبنیات داشته باشیم باید بازنگری اساسی در نحوه‌ی تولید مواد لبنی صورت گیرد که این تغییر نوسازی هم در زمینه فیزیکی و هم در زمینه نرم‌افزاری باید صورت گیرد تا بتوان با صنایع لبنی سایر کشورها رقابت کرد.

این در حالی است که محمد فربد - عضو هیات مدیره انجمن صنفی صنایع لبنی - در پاسخ به این ادعا تصریح کرد: هنگامی که هزینه‌ها بالا می‌رود تولید را کاهش نمی‌دهند، چراکه کاهش تولید منجر به افزایش هزینه می‌شود.

وی افزود: شیر ورودی کارخانه‌ها براساس روندی ثابت توسط دامداران تحت قرار‌داد هر شرکت تحویل می‌شود؛ بنابراین ادعای استفاده از شیرهای با بارمیکروبی بالا به منظور کاهش هزینه‌های تولید بی‌اساس است.

عضو هیات مدیره انجمن صنفی صنایع لبنی ادامه داد: حاصل استفاده کردن از شیرهای با بارمیکروبی بالا محصولات باکیفیت پایین‌ خواهد بود و این امر ضایعات را برای صنایع افزایش می‌دهد و خسارات بیشتری را متوجه آنان خواهد کرد.

فربد همچنین در خصوص ادعای این عضو اتاق بازرگانی ایران درباره‌ استفاده از شیر خشک نامعتبر تصریح کرد: شیر خشک نامعتبر نداریم، چرا که واحد‌های تولید‌کننده شیر خشک تحت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فعالیت می‌کنند.

وی درباره اینکه گفته می‌شود "ارائه بسته جدید اقتصاد و حجم‌ پول‌هایی که قرار است به عنوان‌های مختلف تزریق شود باعث افزایش قیمت محصولات مختلف از جمله لبنیات در آینده خواهد شد" گفت: افزایش قیمت لبنیات در آینده نزدیک ممکن نیست و تاثیر‌پذیری کمتری از تورم آتی دارد اما حاشیه سود ناچیز صنایع لبنیات، امکان سرمایه‌گذاری‌های جدید را غیرممکن می‌کند.

اخبار اقتصادی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
قیمت لبنیات افزایش نیافته است

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کاهش قیمت چهار گروه کالایی/ لبنیات همچنان در صدر افزایش قیمت‌ها



افزایش قیمت‌ها, قیمت خرده فروشی کالاها

کاهش قیمت چهار گروه کالایی/ لبنیات همچنان در صدر افزایش قیمت‌ها

از مجموع قیمت خرده فروشی 11 گروه کالایی، در هفته منتهی به 22 شهوریور ماه، چهار گروه کالایی کاهش قیمت و چهار گروه رشد قیمت داشت و سه گروه هم بدون تغییر بود.

بانک مرکزی قیمت 11 گروه کالایی را در هفته منتهی به 22 شهریور ماه منتشر کرد.

بر این اساس در هفته مورد بررسی، در گروه لبنیات، قیمت شیر پاستوریزه و به ویژه کره پاستوریزه افزایش یافت و بهای سایر اقلام این گروه نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود .

قیمت تخم مرغ اندکی افزایش داشت و شانه‌ای 85 هزار تا 11 هزار تومان فروش می‌رفت. در گروه برنج، بهای برنج داخله درجه یک و درجه دو ثابت بود. در گروه حبوب، قیمت لپه نخود کاهش یافت و بهای سایر اقلام این گروه بدون تغییر بود.

در هفته گزارش شده، در میادین زیر نظر شهرداری، پرتقال درجه یک، نارنگی و انار عرضه نمی‌شد ولی سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آ ن‌ها از نظر کیفی در سطح پایینی قرار داشتند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و تره بار عرضه می‌شد.

میوه فروشی‌های سطح شهر اقلام مرغوب میوه و سبزی تازه را عرضه می‌کردند که در گروه میوه های تازه قیمت گلابی و به ویژه لیموشیرین کاهش ولی بهای سایر اقلام این گروه افزایش داشت. در گروه سبزی‌های تازه قیمت بادنجان، کدو سبز، سیب زمینی و سبزی‌های برگی افزایش ولی بهای سایر اقلام این گروه کاهش یافت.

در این هفته قیمت گوشت گوسفند ، گوشت تازه گاو و گوساله و گوشت مرغ کاهش داشت. در هفته مورد بررسی، بهای قند و شکر کاهش جزئی یافت و قیمت چای خارجی و انواع روغن نباتی ثابت بود.

گروه‌های مواد خوراکی
*لبنایت و تخم مرغ
در هفته مورد گزارش، در گروه لبنیات، قیمت کره پاستوریزه معادل 72 درصد و شیر پاستوریزه 0.3 درصد افزایش یافت و بهای سایر اقلام این گروه نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود. قیمت تخم مرغ معادل 0.9 درصد افزایش داشت.

*برنج و حبوب
در هفته مورد بررسی، در گروه برنج داخلی درجه یک و درجه دو ثابت بود. در گروه حبوب، قیمت لپه‌نخود معادل 1.4 درصد کاهش یافت و بهای سایر اقلام این گروه بدون تغییر بود.

*میوه‌ها و سبزی‌های تازه
در هفته مورد گزارش، در گروه میوه‌های تازه قیمت لیمو ترش معادل 21.3 درصد و گلابی 1.5 درصد کاهش ولی بهای سایر اقلام این  گروه بین 0.1 درصد تا 12.6 درصد افزایش داشت. در گروه سبزی‌های تازه قیمت بادنجان معادل 8.7 درصد، کدو سبز 12.7 درصد، سیب زمینی 5 درصد، سبزی برگی 0.1 درصد افزایش ولی بهای سایر اقلام این گروه بین 5 درصد تا 4.1 درصد کاهش یافت.

* گوشت قرمز و گوشت مرغ
در این هفته گوشت گوسفند معادل 0.1 درصد، گوشت تازه گاو و گوساله 0.2 درصد، گوشت مرغ 2.1 درصد کاهش داشت.

*قند، شکر، چای و روغن نباتی
در هفته مورد بررسی، بهای قند معادل 0.2 درصد و شکر 0.5 درصد کاهش یافت و قیمت چای خارجی و انواع روغن نباتی ثابت بود.

 

گروه کالا درصد تغییر نسبت به هفته قبل درصد تغییر نسبت به هفته مشابه سال قبل درصد تغییر نسبت به هفته مشابه سال قبل
لبنیات 4.3 8.1 21.5
تخم مرغ 0.9 9.7 37.7
برنج 0 3 69.8
حبوب 0.3_ 1.7_ 86.8
میوه‌های تازه 3 4.8 118.2
سبزی‌های تازه 0.5 0.2_ 101.7
گوشت قرمز 0.1_ 0.1_ 37.7
گوشت مرغ 2.1- 4_ 28.6
قند و شکر 0.3_ 0.4 41.2
چای 0 0.1_ 85.3
روغن نباتی 0 0 58
 
 چهار گروه کالایی در هفته منتهی به 22 شهریور با کاهش قیمت و  چهار گروه با رشد قیمت همراه بود و سه گروه هم بدون تغییر ماند. در یک ماه گذشته بیشترین افزایش قیمت را تخم مرغ و لبنیات با 9.7 درصد و 8.1 درصد افزایش داشته‌اند. در یک ماه گذشته پنج گروه کاهش قیمت، پنج گروه افزایش و یک گروه هم بدون تغییر بوده است./ فارس