اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کیسینجر: ایران بالاترین ظرفیت اقتصادی و نظامی را در خاورمیانه دارد/نباید بر جهانی که اروپا 150 سال قبل خلق کرد، متمرکز بود



اخبار,اخبار سیاست  خارجی,توافق هسته‌ای با ایران

وزیر خارجه اسبق آمریکا می‌گوید واشنگتن باید در عین حمایت از متحدان عرب خود، با تهران وارد تعامل و گفت‌وگو شود.

  هنری کیسینجر وزیر خارجه اسبق آمریکا و از برجسته‌‌ترین دیپلمات‌های تاریخ آمریکا روز دوشنبه گفت واشنگتن باید ضمن حمایت از متحدان عرب خود، به تعامل با ایران بپردازد.

کیسینجر که در نشستی تحت عنوان «ایران و راه پیشرفت در خاورمیانه» به میزبانی مرکز مطالعات بین‌المللی و راهبردی آمریکا صحبت می‌کرد، گفت: «ما باید در کنار کشورهای سنی که متحدین دیرینه ما هستند، بایستیم، اما در عین حال باید آماده گفت‌وگو با ایران هم باشیم.»

او در ادامه با بیان اینکه آمریکا اکنون در خاورمیانه با تناقض‌هایی روبروست، گفت کشورهای عربی اکنون ایران را تهدیدی برای خود می‌دانند.

دیپلمات ارشد سابق آمریکا در مورد وضعیت خاورمیانه گفت: «ایران قدرتمندترین ظرفیت اقتصادی و نظامی را در منطقه دارد، که با همکاری با دیگر کشورها و غیردولت‌ها ترکیب شده است.»

وی در مورد توافق هسته‌ای با ایران هم گفت: «اگر این توافق در خاورمیانه به عنوان پایان تلاش‌های مبارزه با اشاعه آمریکا تلقی شود، اگر تمام کشورهای منطقه (خاورمیانه) بخواهند یا تلاش کنند که به همان توانمندی‌هایی برسند که ایران از طریق این توافقنامه به دست آورد، آن وقت شاهد شکست کامل نظام منع اشاعه خواهیم بود.»

او خطاب به نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا نیز که می‌گویند «در اولین روز کاری» به عنوان رئیس‌جمهور توافق با ایران را بر هم می‌زنند یا کارهای دیگری انجام می‌دهند، گفت: «توصیه من به نامزدهای انتخابات این است که همه باید عبارت "در اولین روز کاری" را کنار بگذارند.»

کیسنیجر با بیان اینکه امروزه «شمار بیشتری از نسل جوان» در ایران با «نظم جهانی غیر اسلامی در ارتباط هستند»، گفت: «نباید اینطور فرض کرد که سرنگونی نظام فعلی (در ایران) هدف سیاست خارجی آمریکا است.»

سیاست خارجی کوته‌بینانه آمریکا
وی در مورد عملکرد سیاست خارجی آمریکا گفت: «هر بار که دولت جدیدی روی کار می‌آید، ما شاهد این هستیم که سیاست خارجی بار دیگر مورد ارزیابی مجدد قرار می‌گیرد، در حالی که یک سیاست خارجی موفق، نیازمند تداوم است.»

وزیر خارجه اسبق آمریکا ادامه داد: «بحران در خاورمیانه اکنون شباهت‌های بسیار زیادی به جنگ‌های 30 ساله اروپا (جنگ‌های بین پیروان مذهب کاتولیک و پروتستان بین سال‌های 1618 تا 1648 میلادی) پیدا کرده است.»

او افزود: «امیدوارم ما آمریکایی‌ها، فارغ از اینکه چه کسی (در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 2016) پیروز می‌شود، بر روی یک سیاست خارجی بلند مدت متمرکز شویم.»

کیسینجر همچنین گفت به واسطه سیاست‌هایی که از سال 1973 در دستور کار آمریکا قرار گرفت، این کشور به مدت 3 دهه، قدرت چیره در خاورمیانه بود.

زمانه تغییر کرده است
وی همچنین گفت: «ما بیش از حد بر جهانی که 150 سال قبل توسط چند کشور اروپایی خلق شد، متمرکز هستیم.»

کیسینجر با بیان اینکه واشنگتن باید محدودیت‌هایی را که در دوران جدید وجود دارد بشناسد، گفت: «یکی از تفاوت‌هایی که بین دموکراسی قرن 21 و در قرن 19 وجود دارد، این است که در آن زمان مسائل عموما ساده‌تر بود و تا این حد هم جهانی نبود. اما الان ترسیم تصویری کلی بسیار دشوار شده است.»

او ادامه داد: «ماهیت دموکراسی نوین و فناوری الکترونیک یکی از مسائل دوران ماست. ما به اخباری که روی صفحه تلویزیون می‌بینیم، بر اساس احساسات و نه عقلانیت، واکنش نشان می‌دهیم.»

وی افزود: «اگر نگاهی به تاریخ بیاندازید، می‌بینید که در قرون وسطی مرزها نه بر اساس ملیت، بلکه بر اساس آداب فئودالی ترسیم می‌شد. مسئله اینجاست که وقتی شما مرزهای ملی را تغییر می‌دهید، دوره‌ای از تنش را به وجود می‌آورید.»

کیسینجر گفت عصر کنونی از این جهت منحصر به فرد است که درگیری دائمی در یک منطقه می‌تواند به بروز فاجعه‌ای برای همه منجر شود.

می‌توان با روسیه به تفاهم رسید
او به وضعیت روسیه هم اشاره کرد و گفت به دلیل محدودیت‌های اقتصادی و دیگر مسائل، «ظرفیت روسیه برای آنکه عنصری غالب در منطقه باشد، محدود است.»

وزیر خارجه اسبق آمریکا گفت: «یکی از نگرانی‌های راهبردی اصلی برای روسیه، اثرات خاورمیانه بر ثبات داخلی روسیه است.»

وی با بیان اینکه همین نگرانی موجب مداخله نظامی روسیه در سوریه شده، گفت: «به نظر من این احتمال وجود دارد که بتوانیم با روسیه بر سر یک رویکرد همسو در قبال داعش به تفاهم برسیم.»

کیسینجر افزود: «اگر قرار است با روسیه در مورد آینده خاورمیانه گفت‌وگو کنیم، این گفت‌وگو باید اوکراین را هم شامل شود.»

تروریسم مرز نمی‌شناسد
او در بخش دیگری از این نشست به مقوله تروریسم، به خصوص حملات اخیر در شهر پاریس پرداخت و گفت: «ما پیش از این هم در شهرهای دیگر چنین حملاتی را شاهد بوده‌ایم، اما میزان بی‌رحمی در حمله اخیر، تکان‌دهنده است. این چالشی برای اروپا است. این پایتخت، مدت‌هاست که نماد تحول و تکامل سیاسی اروپا به شمار می‌رود.»

وی افزود: «باور اینکه تنها با قدرت نرم نمی‌توان مشکلات را حل کرد و اروپا باید به عنوان بازیگری فعال مشارکت کند، یک چالش است.»

کیسینجر ادامه داد: «اینکه فقط احساساتی شویم و بگوئیم ما کنار شما هستیم، کافی نیست، بلکه باید آنچه را که می‌خواهیم، بسازیم.»

او همچنین گفت: «آنچه الان باید انجام دهیم، این است که به جای شعار دادن، بر سر مسیر حرکت و اینکه می‌خواهیم چه چیزی را حل کنیم، به توافق برسیم.»

وزیر خارجه اسبق آمریکا افزود: «این درگیری‌های قومیتی بر اساس مرزهای ملی تعریف نمی‌شوند، به همین جهت زمانی که آغاز شوند، کشورهای همسایه را نیز درگیر می‌کنند.»

او به داعش هم اشاره کرد و گفت این گروه «از مرزهای ملی فراتر می‌رود و ادعاهای جهانی مطرح می‌کند» تا نظام بین‌المللی کنونی را به چالش بکشد.


  اخبار سیاست  خارجی  -  فارس


ویدیو مرتبط :
داشته های نظامی ؛ اقتصادی؛ علمی ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تا سه سال دیگر گاز ایران به اروپا می رسد



 

تا سه سال دیگر گاز ایران به اروپا می رسد

 

بار مالی پروژه احداث خط لوله جدید ایران و تركیه بیش از ۹۸۰ میلیون یورو تخمین زده شده که سهم شرکت ترکیه ای در این طرح ۷۷ درصد و سهم شرکت ملی گاز ۲۳ درصد تعیین شده است.

با احداث خط لوله جدید ایران-ترکیه طی سه سال آینده ایران امکان صادرات روزانه ۵۰ تا ۶۰ میلیون متر مکعب گاز به این کشور و اروپا را خواهد داشت.

معاون وزیر نفت در امور گاز و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران ضمن اعلام مطلب فوق افزود: ترکیه در نظر دارد با احداث خط لوله گاز مستقلی در داخل خاک خود، گاز جمهوری اسلامی ایران را به اروپا انتقال دهد که با امضای قرارداد میان دو کشور در واقع اولین گام عملی را در این راه برداشته شد.

جواد اوجی با بیان این که شرکت ملی گاز ایران با راه اندازی خط لوله مستقل شرکت ترکیه ای، خواهد توانست گاز خود را با پرداخت حق ترانزیت به شرکت یادشده در اروپا بازاریابی کند، گفت: براساس قراردادی که روز گذشته امضا شد، شرکت ترکیه ای عهده دار احداث بخشی از خط لوله جدید ایران برای گازرسانی به مناطق غربی کشور و نیز صادرات مازاد آن به بازارهای جهانی شد.

اوجی قطر خط لوله گاز میان ایران و ترکیه را ۵۶ اینچ اعلام کرد و گفت: عملیات احداث این خط لوله تا سال ۲۰۱۴ به پایان می رسد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تاکید بر این که قرارداد مربوط به احداث خط لوله ای به طول ۶۲۰ کیلومتر در حد فاصل میاندواب تا بازرگان است، گفت: بار مالی این پروژه بیش از ۹۸۰ میلیون یورو تخمین زده شده که سهم شرکت ترکیه ای در این طرح ۷۷ درصد و سهم شرکت ملی گاز ۲۳ درصد تعیین شده است.

وی از اتمام کار مهندسی احداث خط لوله جدید گاز میان ایران و ترکیه خبر داد و گفت: این خط لوله ظرفیت انتقال ۱۱۰ میلیون مترمکعب را دارد و ادامه خط لوله ششم سراسری بوده که قرار است ۶۰ میلیون متر مکعب آن برای رفع نیاز گاز استان های در طول مسیر و مابقی برای صادرات مورد استفاده قرار گیرد. قرارداد احداث خط لوله جدید گاز ایران و تركیه به ارزش یك میلیارد یورو در جریان سفر میركاظمی وزیر نفت ایران به تركیه به امضا رسید ...../تحلیل:ایلنا