اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کوچک‌ترین کلیسای ارتودکس ایران+عکس


کلیسای کانتور قزوین در جنگ جهانی دوم ساخته شده و متعلق به فرقه‌ی ارتودکس‌ها بوده است.

خبرگزاری ایسنا: کلیسای کانتور قزوین در جنگ جهانی دوم ساخته شده و متعلق به فرقه‌ی ارتودکس‌ها بوده است.

زهرا امیر آبادی کارشناس بناهای تاریخی میراث فرهنگی قزوین گفت: این بنا در خیابان دارایی داخل کوچه ثبت احوال واقع شده و به برج ناقوس نیز نام‌گذاری شده است.

وی افزود: این کلیسا در محوطه‌ای به نام کانتور ساخته شده که مجموعه‌های دیگری ازجمله ساختمان شهرداری مرکز، منبع آب و پارک مشاهیر داخل این محوطه بوده است.

امیرآبادی تاکید کرد: این کلیسا دارای پلان چلیپایی شکل است و هنگام ورود شکل صلیبی آن به وضوح قابل مشاهده است.

وی یادآور شد: کلیسای کانتور یک کلیسای بسیار کوچک است به دلیل اینکه در زمان ارتودکس‌ها معمولا ایستاده عبادت می‌کردند و فقط برای افراد مسن میز و صندلی قرار می‌دادند.

آشنایی با کوچک‌ترین کلیسای ارتودکس ایران

این کارشناس ادامه داد: این کلیسا به دلیل عجله و سرعت زیاد در هنگام ساخت به صورت کوچک و بدون تزئینات بنا شده است.

وی تصریح کرد: به‌دلیل اهمیت زیاد طلوع خورشید برای مسیحیان محراب این کلیسا را رو به شرق ساخته شده که این روش ساخت در اکثر کلیساها رعایت شده است.

امیرآبادی خاطرنشان کرد: این کلیسا دارای 2 اتاق است که اتاق سمت راست اتاق غسل تعمید و اتاق سمت چپ اتاق کشیش بوده است.

وی توضیح داد: اتاق غسل تعمید برای نوزادانی بوده که تازه متولد می‌شدند چون مسیحیان معتقدند که پس از تولد نوزاد را باید غسل تعمید دهند و اتاق کشیش به دلیل تقدس زیاد محراب در زمانی استفاده می‌شده که کشیش وارد اتاق و پس از تعویض لباس‌ها وارد محراب می‌شده و به صحبت‌های خود ادامه می‌داد.

کارشناس بناهای تاریخی میراث فرهنگی قزوین در پایان به دو سنگ قبر داخل محوطه‌ی کلیسا اشاره کرد و افزود: یکی از آن‌ها متعلق به مهندس راه روس و دیگری متعلق به یک خلبان روس است که در این محوطه به خاک سپرده شدند.


ویدیو مرتبط :


خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کوچک‌ترین کلیسای جهان در ایران +عکس


کوچک‌ترین کلیسای جهان در سرخ‌آباد سوادکوه قرار دارد که نیازمند توجه بیشتر است.

خبرگزاری ایسنا: تاریخ ایران اگر چه قرن‌هاست که با معماری اسلامی پیوند خورده، اما در گوشه و کنار کشور می‌توانید بناهای کم‌نظیری از معماری غیراسلامی را هم ببینید که به یادگارهای ماندنی در دنیا تبدیل شده‌اند. کلیسای قدیمی چالدران یکی از همین بناهایی است که لقب قدیمی‌ترین کلیسای دنیا را هم با خود یدک می‌کشد.

علاوه بر این کوچک‌ترین کلیسای جهان نیز در شهرستان سوادکوه با عنوان کلیسای سرخ آباد مربوط به دوره پهلوی اول در روستای سرخ آباد سوادکوه واقع شده و این اثر در تاریخ ۷ مرداد ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۹۲۷۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

کوچک‌ترین کلیسای جهان در ایران (+عکس)

احمد باوند سوادکوهی پژوهشگر آثار تاریخی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه کلیسای سرخ‌آباد در روبروی ایستگاه راه‌آهن سرخ آباد کنار جاده اصلی با فاصله دو کیلومتر از ورسک بر روی تونل راه‌آهن قرار دارد، اظهار کرد: این کلیسا در اوایل دوران پهلوی برای انجام مراسم مذهبی کارکنان راه‌آهن توسط مهندسین مسیحی ایتالیایی که برای ساخت راه‌آهن به سوادکوه آمده بودند احداث شد در واقع عبادتگاه آنان بود.

وی افزود: بر سر در این کلیسا به دلیل آنکه نوشته‌ای به زبان ایتالیایی حک شده، احتمال می‌رود مهندسین ایتالیایی کلیسای سرخ آباد سوادکوه را ساخته باشند.

باوند با عنوان اینکه این کلیسا در واقع کوچک‌ترین کلیسای جهان است، اظهار کرد: طول و عرض این کلیسا سه در سه و با دری ورودی و دو پنجره یکی در سمت شرق و دیگری در سمت شمال است.

وی با بیان کرد: کلیسای سرخ آباد سوادکوه با پلان مستطیل شکل در سمت شرقی جاده سوادکوه، در 90 کیلومتری جنوب قائم شهر، در محل سرخ آباد قرار دارد.

این پژوهشگر با اشاره به اینکه کلیسای سرخ آباد که از آجر و گچ ساخته شده و پایین بنا نیز کاهگل و دارای پوشش حلب گالوانیزه در سقف است، تصریح کرد: کف این بنا سیمانی و دیوارهایش نیز به وسیله سیمان سفید پوشیده شد.

باوند اشاره کرد: کلیسای سرخ آباد سوادکوه زمانی تخریب شد اما با تلاش اهالی محل از خطر نابودی نجات یافت و در حال حاضر نیز در شرف ویرانی است.

سال‌ها پیش کلیسای سرخ آباد سوادکوه، جایگاه آخور حیوانات شد تا اینکه در تاریخ هفتم مرداد 82 به ثبت ملی رسید و با حمایت میراث فرهنگی مرمت شد. متاسفانه تابلو راهنمای کلیسا برداشته شد و کلید در ورودی آن نیز در دسترس نیست.