اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کلید روحانی قفل سازمان نظام پزشکی را گشود



حکم تنفیذ دکتر علیرضا زالی رئیس کل سازمان نظام پزشکی,سازمان نظام پزشکی

پس از 4 ماه انتظار برای امضای احمدی نژاد؛
کلید روحانی قفل سازمان نظام پزشکی را گشود

سرانجام با امضای حکم تنفیذ دکتر علیرضا زالی رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران از سوی رئیس جمهور، بزرگترین و تنها سازمان جامعه پزشکی کشور از وضعیت سردرگم ناشی از ابلاغ نشدن حکم رئیس جدید این سازمان، خارج شد.

به گزارش مهر، با امضای حکم تنفیذ رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران در مراسم روز پزشک که شب گذشته از سوی رئیس دفتر رئیس جمهوری به دکتر علیرضا زالی ابلاغ شد، سازمان نظام پزشکی از وضعیت معلق حاکم بر این سازمان خارج شد.

دکتر زالی که توانسته بود در ششمین دوره انتخابات نظام پزشکی کشور از حوزه انتخابیه تهران رای بیاورد و در مجمع عمومی نظام پزشکی نیز که اردیبهشت امسال برگزار شد، حائز اکثریت آرا برای کسب ریاست سازمان نظام پزشکی کشور شود، متاسفانه تا روز گذشته امکان حضور در اتاق ریاست سازمان را نداشت و تنها دلیل آن، امضا نشدن حکم تنفیذ او توسط رئیس جمهور وقت بود. زیرا، بر اساس قانون، حکم رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران باید به امضای رئیس جمهور برسد. اما، برگزاری پرحاشیه انتخابات نظام پزشکی در 4 اسفند 91 ، باعث شد تا محمود احمدی نژاد از امضای حکم زالی امتناع کند. این وضعیت سبب شد تا سازمان نظام پزشکی در این 4 ماه عملا نتواند برنامه های خود را اجرایی کند.

حضور شهاب الدین صدر بر مسند ریاست سازمان نظام پزشکی و انتخاب علیرضا زالی به عنوان رئیس جدید این سازمان، در این چند ماه باعث شد تا تنها سازمان صنفی جامعه پزشکی کشور نتواند از حقوق از دست رفته جامعه پزشکی دفاع کند و در عین حال به عنوان مدافع حقوق بیماران و مردم در نظام سلامت، با مشکلات و چالشهای زیادی دست و پنجه نرم کرد که انتظار می رود با مشخص شدن حکم رئیس جدید سازمان، این شرایط به حالت عادی بازگشته و شاهد فصل نوینی از تعامل جامعه پزشکی با وزارت بهداشت باشیم.

تعامل سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت، موضوعی است که وزیر بهداشت و رئیس جدید سازمان نظام پزشکی نیز بر آن تاکید و اصرار فراوان دارند. به طوریکه دکتر سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی معتقد است با حضور دکتر زالی در سازمان نظام پزشکی فصل جدیدی برای جامعه پزشکی آغاز شده است.

وزیر بهداشت گفت: بسیار علاقه‌مندیم بخش عمده‌ای از وظایف که به تصدی دولت نیازی ندارد را به سازمان نظام پزشکی واگذار کنیم. ما آمادگی کامل خود را برای همکاری با سازمان بزرگ نظام پزشکی اعلام می‌کنیم و منتظریم تا در روزهای آینده با همکاری یکدیگر در جهت برطرف کردن آلام مردم حرکت کنیم.

در همین حال دکتر علیرضا زالی رئیس کل جدید سازمان نظام پزشکی ایران نیز در همین مراسم با اشاره به ابلاغ حکم تنفیذ ریاست نظام پزشکی که همزمان با مراسم روز پزشک توسط رئیس دفتر ریاست جمهوری به وی ابلاغ شد، گفت: حرکت امروز دکتر روحانی به منزله مفتاح و کلیدی برای گشودن قفل تعلیق ساختار نظام پزشکی در ماههای اخیر بوده را به فال نیک می‌گیریم و از وی تشکر ویژه داریم.

وی همچنین افزود: بسیار خوشبختم که آغاز فعالیت همکاران در سازمان نظام پزشکی با حضور ارزشمند دکتر هاشمی در سکان‌داری وزارت بهداشت مقارن است. دکتر هاشمی از همکاران دلسوز جامعه پزشکی هستند و به خوبی به مسائل نظام سلامت اشراف دارند. امیدواریم بتوانیم سرآغاز نوینی را در بحث همگرایی و تعامل سازنده با وزارت بهداشت در جهت حل چالشهای نظام سلامت داشته باشیم.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران افزود: منتخبان جدید سازمان نظام پزشکی در این میثاق استوار ایستاده‌اند که از قانون مترقی این سازمان صیانت کرده و در کنار وزارت بهداشت به اصلاحات ساختاری و بنیادی در نظام سلامت کمک کنند.

زالی افزود: منتخبان جدید سازمان نظام پزشکی تلاش خواهند کرد تا اخلاق راهبردی پزشکی مبتنی بر آموزه‌های دینی و اسلامی و فرهنگ غنی ایرانی را ترویج دهند. جامعه فرهیخته پزشکی همانطور که در ادوار گذشته اثبات کرده، در رسیدن به خود اتکایی و خودکفایی پیشتاز بوده است. مطمئنا با استغنای علمی امروز جامعه پزشکی، افق‌های روشن‌تری را برای مردم کشور پیش‌رو خواهیم داشت.

دکتر علی اکبر ولایتی نیز که در مراسم روز پزشک حضور داشت، به تنفیذ حکم دکتر زالی برای ریاست سازمان نظام پزشکی اشاره کرد و گفت: اگر بخواهیم تمام وظایف نظام پزشکی را در یک کلام خلاصه کنیم، باید بگوییم که حفظ اعتماد میان پزشک و بیمار مهم‌ترین سرمایه و مهم‌ترین وظیفه نظام پزشکی است؛ یعنی اگر پزشکی جرمی مرتکب شد، باید به آن رسیدگی کنند. هر چند اکثریت مردم به جامعه پزشکی اعتماد دارند، اما لازم است نظام پزشکی اعتماد مردم را بیش از پیش جلب کند. وظیفه نظام پزشکی آن است که اعتماد مردم به جامعه پزشکی را حفظ کند و جلوی زیرمیزی‌ها را بگیرد، با وزارت بهداشت نیز همکاری کند.

وی از وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی، کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و آکادمی علوم پزشکی به عنوان ارکان اربعه نظام سلامت یاد کرد و گفت: اگر این ارکان با یکدیگر کار کنند، وضعیت پزشکی اصلاح خواهد شد.

محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهور نیز که مسئولیت پیدا کرده بود با حضور در مراسم روز پزشک، حکم تنفیذ زالی را که به امضای رئیس جمهور رسیده است، به رئیس کل جدید سازمان نظام پزشکی ایران ابلاغ کند، گفت: سازمان نظام پزشکی یکی از بزرگترین تشکلهای قانونی و صنفی است که خدمات عظیمی را صورت داده و سخنگوی جامعه پزشکی کشور است. انتخاباتی که جامعه پزشکی کشور انجام می‌دهد باید مورد حمایت قرار بگیرد.

وی گفت: رئیس‌جمهور به مناسبت سالگرد روز پزشک و در اجابت درخواست، وزیر بهداشت که تاکید داشتند تنفیذ حکم ریاست سازمان نظام پزشکی هرچه زودتر صورت بگیرد، این حکم را امضا کردندکه من امروز این حکم را قرائت و به آقای زالی تنفیذ کردم.

اقدام رئیس جمهور در امضای حکم زالی و ابلاغ آن همزمان با روز پزشک، بهترین فرصت و شاید اولین تعامل دولت با جامعه پزشکی در راستای اهداف دولت تدبیر و امید بود که باعث شد تا شب خاطره انگیزی برای جامعه پزشکی کشور رقم بخورد./مهر


ویدیو مرتبط :
گفتگو با دکتر معینی رئیس سازمان نظام پزشکی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کلید روحانی یک قفل دیگر را هم گشود


انتخابات هیات رئیسه موقت خانه احزاب واعضای شورای مرکزی آن در حالی روز گذشته انجام شد که در دولت محمود احمدی نژاد به دلیل عدم حمایت جدی از احزاب و اختلافات گروهی، کرکره این تشکل به مدت 5 سال پایین کشیده شده بود.

خبرآنلاین: انتخابات هیات رئیسه موقت خانه احزاب واعضای شورای مرکزی آن در حالی انجام شد که در دولت محمود احمدی نژاد به دلیل عدم حمایت جدی از احزاب و اختلافات گروهی، کرکره این تشکل به مدت 5 سال پایین کشیده شده بود.

خانه احزاب ایران در سال 1379 به عنوان یك نهاد غیر دولتی و برای ایجاد فضای سیاسی در كشور، ارتقا و گسترش فرهنگ حزبی، فعالیت گروهی، تقویت روحیه تعاون و تفاهم بین احزاب و گروه های سیاسی تشكیل شد. این تشكل كه طبق ماده 2 اساسنامه آن نهادی است مدنی، غیر دولتی، دارای شخصیت حقوقی و مستقل و متشكل از نمایندگان احزاب و گروه های سیاسی پروانه دار رسما كار خود را از سال 1380 آغاز كرد اما بعد از گذشت 9 سال و در موعد برگزاری ششمین انتخابات مجمع عمومی، با اعلام رسمی صولت مرتضوی، معاون سیاسی وزیر كشور دولت دهم در مرداد سال 89 فعالیت خانه احزاب غیرقانونی اعلام شد. نهادی كه برای تعامل بین احزاب و ایجاد بستری برای گفت وگوی سلایق مختلف تاسیس شده بود به دلایلی نه چندان محكم از فعالیت بازایستاد.

حسن روحانی در ایام تبلیغات انتخابات و در روزهای آغاز به كار دولت یازدهم همواره بر ضرورت فعالیت احزاب سیاسی در كشور تاكید كرده درست نقطه مقابل دولت احمدی نژاد كه به بهانه اینكه دولتش وامدار هیچ حزب و گروهی نیست نه تنها به فعالیت احزاب بها نداد كه از فعالیت برخی از آن ها نیز جلوگیری كرد.

در همین حال، همواره بسیاری از صاحب نظران دلیل ظهور احزاب "فصلی" و "شبِ انتخاباتی" را فقدان تشكلی محوری برای سامان دادن احزاب می دانستند كه باعث جولان دادن احزاب بی شناسنامه و بی ریشه شده بود كه پس از هر انتخاباتی نه تنها در قبال عملكرد نامزد یا نامزدهای مورد حمایت خود پاسخ گو نبود بلكه كركره تشكل خود را پایین كشیده و تا انتخابات بعدی خبر از آن ها نبود.

همین اتفاقات باعث گلایه روحانی از وضعیت گذشته سیاست داخلی ایران و عزم جدی او برای سر و سامان دادن به احزاب و گروههای سیاسی قانونی و شناسنامه دار بود و وزارت كشور را مامور كرد تا این مهم را به سرانجام برساند.

با این وجود بازگشایی خانه احزاب اگر چه بعد از بازگشایی خانه سینما كه آن هم یك تشكل صنفی بود كه در دوران احمدی نژاد تعطیل شده بود اما به واقع می توان، آن را دومین وعده انتخاباتی حسن روحانی قلمداد كرد كه پس از به نتیجه رسیدن مذاكرات و توافق وین در تاریخ 23 تیر ماه سال جاری، عملیاتی شد.

به نظر می رسد روحانی پس از به نتیجه رساندن پرونده های به جامانده در سیاست خارجی، متوجه ورود به سیاست داخلی شده است كه مهم ترین تبلور آن زمینه سازی برای فعالیت احزاب و گروههای سیاسی قانونی در كشور است كه می تواند جزء مهم ترین اقدامات دولت یازدهم به شمار آید.

بازگشایی خانه احزاب نشان داد دولت علاوه بر رسیدگی به موضوع سیاست خارجی، بر خلاف ادعای مخالفان، نگاه ویژه ای به سیاست داخلی دارد و خانه ای را که به درب آن قفل زدند، تیم سیاست داخلی روحانی با تدبیر و امید قفل آن را باز کردند.

حال، با حل و فصل اختلاف بین اصولگرایان و اصلاح طلبان و تلاش برای فراموشی دلخوری های گذشته، با برگزاری انتخابت هیات رئیسه موقت و اعضای شورای مرکزی، خانه احزاب، خانه تکانی شد.

 بر این اساس در نشست اخیر این مجمع ، هیات رئیسه موقت این نهاد انتخاب شد. طبق آراء بدست آمده غریبانی به عنوان رئیس خانه‌ احزاب و علی صالح آبادی به عنوان نایب رئیس انتخاب شدند.

 همچنین در جلسه نوبت عصر مجمع خانه احزاب ، اعضای شورای مرکزی این نهاد با رای مدعوین انتخاب شدند. مصطفی کواکبیان با 66 رای، یدالله طاهرنژاد با 60 رای، حسین کمالی با 58 رای،احمد حکیمی پوربا   56 رای،مهدی علیخانی با 54 رای، حسین کاشفی با 49 رای و محمدجواد حق شناس با 49 رای، انتخاب شدند. آذرباد با 40 رای به عنوان  بازرس شد و  قدرتعلی حشمتیان با 80 رای، امیر اسلامی تبار با 56 رای، غلامعلی دهقان با 54 رای، محمد تبرایی با 52 رای، احمد شریف با 51 رای، محمد میرمحمدی با 46 رای، اکبر مرتضوی کیاسری با 45 رای و میرعطایی با 41 رای اعضای مستقل شورا شدند.

از سوی دیگر حسن غفوری فرد 68 با رای، سید شهاب الدین صدر با 56 رای، حسین کنعانی مقدم با 51 رای، سید محمد میرباقری با 45 رای، فهمیه خان محمدزاد با 44 رای، عبدالحسین روح الامینی با 40 رای، عبدالله بوربور با 38 رای به عنوان اعضای اصولگرای شورا در شورای مرکزی حضور دارند و  مهرعبداللهی با 23 رای بازرس شد.

با این حساب اکثر کرسی های شورای مرکزی خانه احزاب به اصلاح طلبان و اصولگرایان میانه‌رو رسید كه نویدگر تحقق گفتمان اعتدال در فضای سیاسی كشور خواهد بود و در واقع ضامن  شعار دولت مبنی بر اعتدال گرایی و فراجناحی بودن است.

این در حالی است كه آثار بازگشایی و فعالیت مجدد خانه احزاب می تواند در انتخابات آتی مجلس در اسفندماه سال جاری نمایان شود وضمن اینكه می تواند شورو نشاط انتخاباتی ایجاد كرده و مشاركت مردمی را در انتخابات افزایش دهد بلكه احزاب و گروههای سیاسی می توانند به طور منسجم تر و با برنامه كارشناسی و مطالعه شده ای وارد انتخابات شده و مجلس دهم را به مجلسی معتدل تر، مقتدرتر و كارآمد تر تبدیل كنند.