اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کلاهبرداری از نوع سایبری



اخبار,اخبار اجتماعی ,سیم کارت

شاید هر یک از ما در زندگی روزمره با کلاهبرداری سایبری در ماههای اخیر به شیوه های مختلف برخورد کرده باشیم که این نیز نوعی جدیدی از روش کلاهبرداری است.

طی روزهای اخیر پیامکی به برخی سیم کارت های همراه اول ارسال گردیده با این مظمون که «با عرض سلام و تبریک خدمت شما کاربر گرامی، (وزارت ارتباطات) بمناسبت قرعه کشی هایی که بمناسبت جشن پیروزی انقلاب اسلامی انجام شد، خط تماس شما برنده 30 میلیون ریال وجه نقد شده است لطفا جهت چگونگی اطلاع از دریافت وجه خود همه روزه از ساعت هشت تا 20 با اپراتور ارسال کننده پیامک تماس حاصل نمایید. با تشکر فراوان شرکت ارتباطات سیار و قرار دادن شماره تماس».

پس از تماس با شماره مورد نظر از فرد خواسته می شود تا به نزدیک ترین بانکی که در آن حساب دارد، رفته و مابقی ماجرا موضوعاتی است که بارها و بارها شنیده ایم، البته موضوع قابل توجه، شماره های سیم کارتی است که افراد به راحتی از آن با مخاطبان تماس می گیرند که جا دارد از طریق مراجع ذیصلاح مورد بررسی قرار گیرد.

از حدود 3 سال پیش و براساس ابلاغیه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، متقاضیان سیم کارت موظفند به همراه مدارک مورد نیاز برای خرید و ثبت سیم کارت، شخصاً به دفاتر خدمات امور مشترکان مراجعه کرده و سیم کارت را راه اندازی کنند تا براساس قوانین و مقررات، هرگونه سوء استفاده از سیم کارت یا ایجاد مزاحمت برای مردم، متوجه مالک سیم کارت باشد.

همچنین سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بار دیگر با ابلاغ آیین نامه جدید به اپراتورهای تلفن همراه متذکر شده که حداکثر سقف مجاز واگذاری سیم کارت فعال به مشترکان حقیقی 10 عدد است.

در این ابلاغیه تاکید شده فروش یا فعال کردن سیم کارت های قبلی فروخته شده برای کلیه اشخاص حقیقی که دارای بیش از 9 سیم کارت فعال هستند به هر طریق و تحت هر عنوان ممنوع است. 

 

 اخبار اجتماعی  - ایرنا 


ویدیو مرتبط :
کلاهبرداری در فضای سایبری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

10 نوع کلاهبرداری اینترنتی نزدیک کریسمس را بشناسید



 

کلاهبرداری اینترنتی, خریدهای اینترنتی

در میان هیاهو و شلوغی سال جدید میلادی، هکرها می‌توانند راحت‌تر از زمان‌های عادی، کلاه سر شما بگذارند و به روش‌های مختلف، غافلگیرتان کنند!

دپارتمان امور صنفی و مصرف کنندگان در ورجن آیلند (DLCA) نزدیک کریسمس توصیه‌ای به کاربران آنلاین هنگام خریدهای اینترنتی و جلوگیری از کلاهبرداری کرده است.

بر این اساس لیستی با ۱۰ نوع کلاهبرداری اینترنتی و سایبری تعریف شده که ممکن است کاربران با آن درگیر شوند.

۱- لینک‌های فیشینگ برای سازمان‌های خیریه (Charity phishing)
هکرها با ارسال ایمیل خود را جای سازمان‌های خیریه جا می‌زنند و لینک موجود در ایمیل شما را به سایت جعلی هدایت کرده و اطلاعات هویتی و کارت اعتباری شما را به سرقت می‌برند.

۲- پیش فاکتورهای جعلی با نام سرویس‌های پستی معتبر (Fake invoices from delivery services)
از سرویس‌های پستی مانند UPS و فدرال اکسپرس ایمیل دریافت می‌کنید و در آن فاکتوری دیده می‌شود که به درب خانه شما مثلا یک تلویزیون می‌آید و باید هزینه پست را پرداخت کنید و شما نیز هول شده و پول را پرداخت می‌کنید، در حالی که فاکتور با بدافزار نصب شده روی سیستم شما به حساب حمله کننده می‌رود.

۳- درخواست‌های دوستی از روی لینک‌های جعلی شبکه‌های اجتماعی با نام دوستان (Social networking friend requests)
لینک ارسال شده به ظاهر از طرف دوستانتان و بعد کلیک روی لینک برای دوستیابی و نصب بدافزار و ...

۴- تخفیف‌های بالا برای اجناس و هدیه‌های لوکس (Holiday jewelry)
دریافت ایمیل جعلی با نام گوچی، کارتیه و لوکس فروشان برای اغوا کردن شما و محصولات گران با تخفیف های ویژه. لوگو روی محصولات جعلی بوده و هرگز کالا را دریافت نخواهید کرد.

۵- سرقت آنلاین هویت و مشخصات فردی و بانکی (Online identity theft)
استفاده از سیستم وایرلس در کافی شاپ و اسکن کامپیوتر توسط هکرهایی که اطراف شما نشسته‌اند و سرقت اطلاعات...

۶- سایت‌های کارت تبریک و هدایای جعلی کریسمس (Phony websites)
انواع والپیپر برای کریسمس، شعرهای ارسالی برای دوستان، اسکرسن سیورها که همگی در خود بدافزار دارند نزدیک کریسمس اغوا کننده شده و باعث می‌شود کاربران با دانلود برنامه‌هایی با نام کریسمس، انواع بد افزار و اسپای ور را روی سیستم خود میزبانی کنند.

۷- پیشنهادات کاری با دستمزد بالا و اغوا کننده در روزهای تعطیلات کریسمس (Job-related email rip-offs)
کارهای طلایی که می‌توانید از خانه انجام داده و یک شبه پولدار شوید و یا کار با دستمزدهای بالا در روزهای تعطیلات و کلیک روی سایت‌های جعیل و پر کردن فرم‌ها و ارسال مشخصات فردی و کارت اعتباری و ...

۸- سایت‌های کلاهبرداری اوکشن یا حراجی (Auction site fraud)
حراجی جعلی و خرید از سوی کاربر و پرداخت پول و نرسیدن کالا به درب منزل و سردرد ناشی از کلاهبرداری در روزهای تعطیلات کریسمس و ....

۹- سرقت پسورد با نصب بدافزار روی سیستمتان با یک لینک مشکوک (Password robbery)
برنامه‌های سرقت پسورد و نصب آن روی سیستم شما توسط هکرها و ...

۱۰- ایمیل‌های بانکی جعلی و تقلبی (Email banking)
ایمیلی که به ظار از سوی بانک بوده و باید تایید کنید که شما همان فرد داخل ایمیل هستید و پر کردن مشخصات و ...

این‌ها عمده‌ترین راه‌هایی است که کلاهبرداران اینترنتی در شب‌های کریسمس به سوی کاربران ساده لوح و یا حریص فرستاده و باعث می‌شوند کریسمس قربانیان خراب شود.

منبع:asriran.com