اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کشف قدیمی ترین سوپ تاریخ(+عکس)



 

 

کشف قدیمی ترین سوپ تاریخ

 

گروهی از باستان شناسان چینی یک دیگچه برونزی را یافتند که سوپ درون آن که در 2 هزار و 400 سالقبل پخته شده بود هنوز وجود دارد.

 

به گزارش مهر، باستان شناسان موسسه باستان شناسی استان "شانگشی" به سرپرستی "لیو دایون" این دیگچه برونزی را در داخل یک قبر در منطقه غرب شهر "شیان" کشف کردند.

 

این باستان شناسان در این خصوص اظهار داشتند: "این اولین بار در تاریخ باستان شناسی چین است که یک سوپ در یک قبر پیدا می شود. این کشف می تواند به ویژه برای مطالعه بر روی عادات غذایی مردم این منطقه در 2 هزار و 400 قبل بسیار مفید باشد."

 

براساس گزارش گلوبال تایم، این قبر با دیگچه داخلش در مدت کارهای حفاری ساخت فرودگاه شیان کشف شد. شهر شیان که در گذشته پایتخت چین بوده است به دلیل مقبره سربازان سفالی شهرت جهانی دارد.

 

در داخل این دیگچه برونزی، مقداری استخوان و یک مایع مایل به سبز وجود دارد. این مایع برای شناسایی عناصر سازنده اش و تائید اینکه واقعا یک سوپ بوده است آزمایش خواهد شد./مهر


ویدیو مرتبط :
کشف سکه و ظروف قدیمی ما قبل تاریخ در نهاوند پاییز93

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کشف قدیمی ترین جانور تاریخ حیات + عکس


محققان می گویند که این موجود در آب های سرد، کم عمق و آرام، به باکتری ها و جلبک ها می چسبیده و از طریق منافذ بدن لوله ای اش، از آنها تغذیه می کرده است.

جام : این تصویر، متعلق به موجودی است که دانشمندان اعتقاد دارند ممکن است همه گونه های جانوری از آن منتج شده باشند. اولین موجود چند سلولی که طبق نظریه های تکاملی، همه موجودات زنده نتیجه میلیاردها جهش و دگرگونی آن هستند؛ از ماهی ها تا دوزیستان، خزندگان و پرندگان و پستانداران، و در نهایت انسان.

این موجود Otavia antiqua نامگذاری شده است. اوتاویا با عمر 760 میلیون ساله، قدیمی ترین حیوان کشف شده است. محققان می گویند که این موجود در آب های سرد، کم عمق و آرام، به باکتری ها و جلبک ها می چسبیده و از طریق منافذ بدن لوله ای اش، از آنها تغذیه می کرده است.

اوتاویا ظاهری اسفنجی داشته و البته یک موجود ریز، کوچکتر از دانه شن بوده است.



دیرینه شناس زیستی دکتر «باب براین» از دانشگاه سنت اندروز اسکاتلند -که بخاطر تحقیقاتش بر روی گونه انسانی (Hominid) شهرت زیادی دارد- فسیل صدها اوتاویا را در یک سنگ در پارک ملی اِتوشا در نامیبیا یافته است. نمونه های پیدا شده متعلق به انواع زیادی از این موجود هستند و این نشان می دهد که احتمالا این ارگانیسم ها گستردگی فراوانی داشته اند.

 طبق اطلاعات منتشر شده در ژورنال علوم آفریقای جنوبی، این موجود بسیار مقاوم و سخت جان بوده، به گونه ای که حداقل از دو دوران یخبندان زمین که محققان حدس می زنند 650 میلیون سال پیش اتفاق افتاده اند، جان به در برده است. در هر یک از دوره های یخبندان زمین، سطح این سیاره تقریبا کامل از یخ و برف پوشانده شده است.

جالب اینکه این موجود کوچک در طی این دوره ها تقریبا بدون تغییر باقی مانده و هم پای جلبک ها و باکتری ها، نسل آن بیش از 200 میلیون سال ادامه یافته است.

دکتر براین اعتقاد دارد که اوتاویا اولین موجود شکارچی کره زمین بوده و در دوران شروع حیاتش در این سیاره، بدون رقیب در بالای زنجیره غذایی ایستاده بوده است. طبق نظر دکتر براین اوتاویا اولین نفر در مسابقه تکامل حیات حیوانی بوده است. موجود ریزی که در ادامه، به انسان اجازه حکم فرمایی بر این سیاره را داده است.