اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کشف سفال های 8 هزار ساله در شازند


فصل اول کاوش‌های باستان شناسی در محوطه‌ی قلعه «سرسختی» شهرستان شازند استان مرکزی به کشف سفال‌های پیش از تاریخ مربوط به هزاره 5 و 6 پیش از میلاد انجامید.

خبرگزاری ایسنا: فصل اول کاوش‌های باستان‌شناسی در محوطه‌ی قلعه «سرسختی» شهرستان شازند استان مرکزی به کشف سفال‌های پیش از تاریخ مربوط به هزاره 5 و 6 پیش از میلاد انجامید.

«غفور کاکا»، سرپرست هیأت کاوش در تپه سرسختی شازند با اعلام این خبر تصریح کرد: در این فصل، کاوش گسترده‌ای در بخش پیش از تاریخ محوطه انجام گرفت.

وی گفت: اهمیت این محوطه به خصوص در دوران پیش از تاریخ به این جهت است که یکی از مسیرهای عبور به مرکز فلات ایران بوده است.

این باستان‌شناس افزود: این محوطه از دو بخش تراس، مربوط به دوران پیش از تاریخ و هسته اصلی، مربوط به دوران پیش از تاریخ، تاریخی و اسلامی تشکیل شده است.

«کاکا» سفال‌های دوره نو سنگی جدید، مس سنگی و سفال‌های مربوط به فرهنگ کورا ارس را از یافته‌های این فصل از کاوش اعلام کرد و افزود: طی روزهای گذشته از نخستین فصل کاوش سفال‌های متعدد پیش از تاریخ مربوط به هزاره 5 و 6 پیش از میلاد در این محوطه کشف شده است.

وی با بیان اینکه شاهد دوران روستانشینی در این محوطه هستیم تصریح کرد: در مطالعات و بررسی‌های صورت گرفته، یافته‌هایی در ارتباط با پیچیدگی ساختار اجتماعی جامعه هزاره های پیش گفته به دست آمده است .

به گفته او، در این فصل از کاوش مطالعات میان رشته‌ای از جمله گیاه باستان‌شناسی، مایکرومرفولوژی و دیگر علوم وابسته در حال انجام است.

وی از اهداف دیگر کاوش در تپه سرسختی را مطالعه فرآیند گذار از دوران نوسنگی به مس سنگی از شرق زاگرس مرکزی و تبدیل ساختار اجتماعی و اقتصادی جوامع هزاره 5 و 6قبل از میلاد اعلام کرد.

سرپرست هیأت کاوش در تپه سرسختی شازند افزود: در ادامه کاوش در این محوطه عکس‌های فتوگرامتری از تپه سرسختی برای تعیین نقشه هوایی و توپوگرافی منطقه گرفته شد.

وی با اشاره به انجام عملیات تعیین عرصه و پیشنهاد حریم تپه سرسختی در سال 87 گفت: در سال 91 عملیات لایه‌نگاری باستان‌شناسی در این محوطه تاریخی انجام و آثار تاریخی ارزشمندی از آن کشف شد.

به گفته این باستان‌شناس، هنگام لایه‌نگاری آثاری از دوران نو سنگی، مس سنگی، مفرغ، عصر آهن، اشکانی، ایل خانی در ضخامت 22 متر به دست آمد. همچنین از آثار به دست آمده در جریان این عملیات می‌توان به تدفین نوسنگی، اشیاء شمارشی، ابزار سنگی، پیکرک‌های گلی و ... اشاره کرد که همگی در نوع خود بی‌نظیر هستند.

سرپرست هیأت کاوش در تپه سرسختی شازند گفت: بر اساس تفاهم نامه‌ای که بین اداره کل میراث فرهنگی استان مرکزی و فرمانداری شهرستان شازند به امضا رسید، قرار است در آینده نزدیک این محوطه تاریخی به نخستین سایت موزه باستان شناسی استان مرکزی تبدیل شود.

به گزارش پژوهشگاه میراث فرهنگی، تپه سرسختی محوطه‌ای باستانی در 10 کیلومتری شهرستان شازند، شهر آستانه و روستای سرسختی علیا در حاشیه شرقی زاگرس مرکزی واقع شده است که دارای آثار تاریخی ارزشمندی از دوران پیش از تاریخ تا دوران اسلامی است .


ویدیو مرتبط :
کشف کرگدن ده هزار ساله!!!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تصاویری از اسکن مومیایی 3 هزار ساله/ کشف رازهای تمدنی



 

 

محققان یک مومیایی از مصر باستان که سن تقریبی آن به 3 هزار سال می رسد را در مرکز پزشکی منچستر رویال اینفیرمری در دانشگاه منچستر اسکن CT کرده تا رازهای تمدن آن را کشف کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر آبیر حلمی اظهار داشت: آخرین تکنیکهای اشعه X می تواند تصاویر سه بعدی از این گنجیه های تاریخی که در داخل تابوتهای چوبی قرار دارند را بدون ایجاد صدمه و بازکردن آنها فراهم کند.

 تصاویری از اسکن مومیایی 3 هزار ساله, اسکن مومیایی 3 هزار ساله

تصویر مومیایی در موزه بریتانیا پس از اسکن در مرکز پزشکی رویال اینفیرمری

 تصاویری از اسکن مومیایی 3 هزار ساله, اسکن مومیایی 3 هزار ساله

تابوت یکی از مومیاییهای مصر در حال وارد شدن به دستگاه اسکنر

 تصاویری از اسکن مومیایی 3 هزار ساله, اسکن مومیایی 3 هزار ساله

ابیر حلمی دانشجوی دکترای دانشگاه منچستر پروژه اسکن این مومیایی را در مرکز پزشکی منچستر رویال اینفیرمری برعهده دارد

دکتر هلمی از دانشگاه منچستر تاکنون هفت مومیایی را از موزه بریتانیا آزمایش کرده است.

یکی از آنها کاهنی بود که با 11 طلسم طلایی به عنوان نشانه ای از جایگاه اجتماعی وی در آن زمان خاک شده است. یک دختر 12 ساله و یک مرد بزرگسال نیز از دیگر نمونه ها بوده اند.

این مومیاییها به مرکز پزشکی رویال اینفیرمری در دانشگاه منچستر منتقل شده اند تا زیر دستگاه اسکنری قرار بگیرند که برای بیماران عادی استفاده می شود.

نتیجه این تصاویر چشم انداز منحصر به فردی از سلامت و رفتار مردم در سال 900 پیش از میلاد مسیح بوده است، دوره ای که مصریان از تکنیکهای جدید حفظ و نگهداری درگذشتگان استفاده می کردند.

ابر حلمی دانشجوی دکترای دانشگاه منچستر است که توانست متصدیان موزه بریتانیا در لندن را متقاعد کند که این مومیاییهای ارزشمند را برای این پروژه تحقیقاتی به دست وی بسپارند.

 تصاویری از اسکن مومیایی 3 هزار ساله, اسکن مومیایی 3 هزار ساله

مومیای موزه بریتانیا که توسط ابر حلمی دانشجوی دکترای دانشگاه منچستر در مرکز پزشکی رویال اینفیرمری اسکن می شود

 تصاویری از اسکن مومیایی 3 هزار ساله, اسکن مومیایی 3 هزار ساله

ظاهر تزئینی یکی از تابوتها به عنوان بخشی از آزمایش اسکن می شود

حلمی گفت: مصریان باستان هزاران سال اقدام به مومیایی کردن اجساد می کردند و تمام مدت به پاک کردن آنها می پرداختند.

وی افزود: آنها می خواستند که این اقدام به بهترین شکل انجام شود از این رو اجساد درگذشتگان را شبیه زمانی درست می کردند که آنها در قید حیات بودند و در چشمان آنها سنگ می گذاشتند تا صورت آنها شبیه وقتی باشد که نگاه زنده ای در آن جریان داشت.

این محقق یادآور شد: آنچه که همراه این اجساد دفن شده و مواد استفاده شده در این فرآیند به ما درباره خانواده آنها اطلاعاتی می دهد و این که ما در می یابیم که آنها در آن زمان چه موادی در دسترس داشته اند.

 تصاویری از اسکن مومیایی 3 هزار ساله, اسکن مومیایی 3 هزار ساله

اسکن تمام بدن از یکی از مومیاییهای موزه بریتانیا

 تصاویری از اسکن مومیایی 3 هزار ساله, اسکن مومیایی 3 هزار ساله

اسکنها نشان می دهد که یک تکه فلز بی بها در داخل تابوت قرار داده شده است

 تصاویری از اسکن مومیایی 3 هزار ساله, اسکن مومیایی 3 هزار ساله

این اسکنها جایگاه استخوانها را در داخل تابوت نشان می دهد/خبر گزاری مهر