اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کشف بزرگترین منظومه شمسی


بی‌بی‌‌سی گزارش داده که اخترشناسان یک منظومه خورشیدی حاوی سیاره ای که تقریبا یک میلیون سال طول می کشد تا مدارش را کامل می کند کشف کرده اند.

خبرآنلاین: بی‌بی‌‌سی گزارش داده که اخترشناسان یک منظومه خورشیدی حاوی سیاره ای که تقریبا یک میلیون سال طول می کشد تا مدارش را کامل می کند کشف کرده اند.

این سیاره از نوع غول های گازی - مشابه مشتری و کیوان - یک تریلیون کیلومتر (هزار میلیارد کیلومتر) از ستاره مرکزی فاصله دارد یعنی مدار آن ۱۴۰ برابر پهن تر از مدار پلوتون است.

در سال های اخیر تعداد خیلی اندکی سیاره، چنین دور از ستاره مرکزی، پیدا شده اند. جزئیات کشف تازه در نشریه انجمن نجوم رویال بریتانیا چاپ شده است. جرم این سیاره (با نام رسمی 2MASS J2126-8140) دوازده تا پانزده برابر مشتری است.

دکتر سایمون مورفی از دانشگاه ملی استرالیا (ای ان یو) گفت:‌ کاملا شگفت زده شدیم که سیاره ای با این جرم کم در این فاصله دور از ستاره مرکزی پیدا می کنیم. جرم سیارات گازی نسبت به حجم آنها کم است.

کشف بزرگترین منظومه شمسی

دکتر مورفی گفت:‌ "امکان ندارد که نحوه شکل گیری این سیاره مثل سیارات منظومه شمسی ما، از یک قرص بزرگ گرد و غبار، بوده باشد."

این منظومه از نظر پهنا تقریبا سه برابر بزرگترین منظومه ای است که قبلا کشف شده بود.

این ستاره و سیاره اش در جریان مطالعه ستارگان جوان و کوتوله های قهوه ای در همسایگی ما در کهکشان راه شیری پیدا شدند.

وقتی اعضای تیم دریافتند که هر دو این اجرام در فاصله مشابهی از زمین قرار دارند - حدود ۱۰۰ سال نوری - حرکات آنها در فضا را مقایسه کردند و متوجه شدند که با هم حرکت می کنند.

دکتر مورفی توضیح داد:‌ "به گمان ما اینها ۱۰ تا ۴۵ میلیون سال قبل از الیاف گازی متراکم در فضا تشکیل و به یک سو رانده شدند."

"بعید است این دو از زمان تشکیل در محیطی فشرده بوده باشند. قوه گرانش میان آنها چنان سست است که هر ستاره ای در آن اطراف به راحتی می توانسته مدار آنها را کاملا به هم بزند."


ویدیو مرتبط :
کشف منظومه ای جدید در همسایگی منظومه شمسی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کشف بزرگترین دهانه برخوردی جدید منظومه شمسی



اخبار,اخبار علمی ,منظومه شمسی

 

اخبار علمی - کشف بزرگترین دهانه برخوردی جدید منظومه شمسی

مدارگرد اکتشافی ناسا موفق به کشف یک دهانه برخورد جدید روی سطح مریخ شد.

 میلیون‌ها دهانه برخورد در سراسر منظومه شمس وجود دارند، اما یافتن مدرکی مستقیم از برخوردهای عظیمی که آن‌ها را شکل داده، بسیار دشوار است.

«تصویرگر رنگی مریخ» (MARCI) که روی «مدارگرد اکتشافی مریخ» (MRO) نصب است، حین نظارت‌کردن معمول بر آب و هوای مریخ تصاویر بزرگ‌ترین دهانه برخورد جدید ناشی از یک دنباله‌دار را در منظومه شمسی کشف کرده است. دانشمندان با مشاهده داده‌های دریافتی از تصویرگر به این کشف بزرگ نائل آمدند.

تصاویر دریافتی وجود این دهانه برخورد جدید با ابعاد 48.5*43.5 متر را تایید کرد. این دهانه با چند دهانه برخورد کوچک‌تر احاطه شده و چنین موضوعی نشان‌دهنده برخورد یک دنباله‌دار به این مکان و پراکنده‌شدن بقایای آن است.

سامانه MRO در 12 آوت سال 2005 از ایستگاه نیروی هوایی کیپ کارناوال فلوریدا پرتاب شد و در 10 مارس 2006 به مدار مریخ رسید. این کاوشگر بدون‌سرنشین در اصل برای یک ماموریت‌ دو ساله طراحی شده بود و ابزارهایش شامل دوربین‌های با تفکیک‌پذیری بالا، طیف‌سنج‌ها و یک رادار است؛ رادار برای مطالعه آب و هوای جو مریخ طراحی شده و به دنبال کشف آب و مواد معدنی تشکیل‌دهنده آب روی سطح این سیاره است. 

اخبار علمی - ایسنا