اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کشته شدن 20 عضو ارشد «جبهه النصره»/ تازه‌ترین اظهارات جنجالی دونالد ترامپ



 کیوسک بین المللی

کشته شدن تعدادی از اعضای ارشد گروه تروریستی جبهه النصره، آزادسازی مناطقی جدید در سوریه به دست ارتش این کشور، مسئولیت اردوغان در ورود تروریست ها به سوریه، ادعاهای جانشین ولیعهد سعودی درباره جنگ یمن و جدیدترین مواضع جنجالی دونالد ترامپ، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است.

به گزارش «تابناک»، بخشی از مطالب امروز مطبوعات و رسانه های بین المللی به موضوعات مربوط به سوریه اختصاص دارد. در این زمینه، شماری از مطبوعات بین المللی، از جمله «دیلی میل»، از کشته شدن شماری از اعضای ارشد گروه تروریستی «جبهه النصره» خبر داده اند. بر اساس این گزارش، ابوفراس السوری، سخنگوی گروه تروریستی جبهه النصره، در یک حمله هوایی در حومه ادلب کشته شده است. سازمان موسوم به دیدبان حقوق بشر سوریه در لندن اعلام کرده، جنگنده های ناشناس، محل برگزاری جلسه مشترک فرماندهان گروه تروریستی جندالاقصی و جبهه النصره (شاخه القاعده در سوریه) را هدف قرار دادند که در این حمله، ابوفراس السوری، فرزندش و 20 عضو این دو گروه تروریستی کشته شدند. مشخص نیست این حمله توسط جنگنده های نیروی هوایی سوریه انجام شده است و یا روسیه!

*****

این در حالی است که همزمان، پیشروی های ارتش سوریه در برخی مناطق علیه تروریست ها ادامه دارد. بر اساس گزارش «سانا» (خبرگزاری رسمی سوریه)، ارتش سوریه در بیانیه‌ای که درباره نبرد آزادسازی شهرک «قریتین» در استان حمص صادر کرد، از سوری‌ها خواست نیروهای ارتش را تا سرکوب نهایی تروریسم در کشورشان یاری کنند. فرمانده کل ارتش سوریه و نیروهای مسلح در بیانیه‌ای اعلام کرد، یگان‌هایی از ارتش و نیروهای مسلح با همکاری گروه‌های دفاع ملی و با پشتیبانی و حمایت نیروهای هوایی سوریه و روسیه امنیت و ثبات را به شهرک القریتین و مزارع اطراف آن بازگرداندند. نیروهای ارتش سوریه پس از خنثی‌سازی شمار زیادی مین کار گذاشته شده از سوی تروریست‌ها در القریتین، از چند محور وارد این شهر شدند.

*****

در این میان، یک نشریه آلمانی به بررسی محل ورود تروریست ها به خاک سوریه پرداخته و به نقش ترکیه در این زمینه اشاره کرده است. نشریه «اشپیگل» رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه را به اجازه دادن به تندروها برای ورود به سوریه از طریق خاک کشورش متهم کرده است. به عقیده این نشریه، اردوغان برای انتقام از بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، روی گروه‌های افراطی و احتمالاً داعش حساب کرده است. سرویس‌های امنیتی ترکیه اجازه می دهند، هواداران داعش از خاک این کشور وارد سوریه شوند، در حالی که دیگر تروریست ها نبردها در سوریه را انجام می دهند. همه این تروریست‌ها در استانبول به زمین می نشینند و بعد بدون هیچ نگرانی از مرز سوریه عبور می‌کنند.

*****

اما در مطلبی مربوط به یمن، سایت شبکه خبری «بلومبرگ» مصاحبه ای با جانشین ولیعهد و وزیر دفاع عربستان سعودی منتشر کرده که وی در آن، مدعی پیشرفت در مذاکرات یمن شده است. محمد بن سلمان ابراز امیدواری کرده طرف‌های درگیر در یمن به پایان دادن درگیری نزدیک شوند. وی مدعی شده: «پیشرفت قابل توجهی در مذاکرات حاصل شده است. ما تماس‌های خوبی با حوثی‌ها داریم. اخیراً یک هیأت از آن ها به ریاض آمدند». وی افزوده: «ما در تلاش و فشار برای عملی شدن این موضوع (پایان یافتن درگیری در یمن) در صحنه تحولات میدانی هستیم. البته اگر وضعیت به حالت سابق برگردد، ما آماده هستیم». بن سلمان درباره رابطه با آمریکا نیز گفته، «آمریکا کشور برتر و شماره یک در جهان است و ما خودمان را متحد اصلی آمریکا در خاورمیانه و آمریکا را متحدمان می‌دانیم».

*****

در نهایت، باید اشاره کرد که بخشی از مطالب امروز مطبوعات جهانی نیز به موضوعات مربوط به رقابت های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اختصاص دارد. در این زمینه، خبرگزاری «آسوشیتدپرس» جدیدترین اظهارات جنجالی دونالد ترامپ، نامزد جمهوری خواهان را بازتاب داده که خواستار اخراج پناهجویان سوری شده است. ترامپ گفته، اگر رئیس جمهور شود، همه آوارگان سوری را که در خاک آمریکا هستند، اخراج خواهد کرد. وی همچنین از بلژیک به سبب بررسی نکردن پیشینه آوارگانی که وارد این کشور شده اند، انتقاد کرد و گفت: «آمریکا مثل احمق ها رفتار نخواهد کرد». وی افزوده: «هزاران نفر به صورت آواره  می آیند. ما اصلاً نمی دانیم آن ها که هستند، از کجا می آیند و هیچ سند و مدرکی هم ندارند. باید دیوانه باشیم که آن ها را بپذیریم».

 

 اخبار  بین الملل  -  تابناک


ویدیو مرتبط :
کشته شدن چندین عضو جبهه النصره در کمین ارتش سوریه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

روسیه و آمریکا در سوریه هماهنگ می‌شوند/ جدیدترین اظهارات جنجالی دونالد ترامپ



اخبار,اخبار سیاست  خارجی,  روسیه و آمریکا

اظهارات پوتین درباره آغاز حملات روسیه در سوریه و توافق وزرای خارجه آمریکا و روسیه برای هماهنگی درباره این موضوع، جدیدترین اظهارات جنجالی دونالد ترامپ، واکنش کاخ سفید به طرح جدید کنگره علیه ایران، توافق ایران و عربستان بر سر انتقال پیکر حجاج ایرانی و استقبال سازمان تجارت جهانی از عضویت ایران، از جمله مهمترین موضوعاتی است که سرخط مطالب امروز مطبوعات جهان را به خود اختصاص داده است.

به گزارش «تابناک»، در پی آغاز حملات هوایی روسیه در سوریه، بخش عمده ای از مطالب مطبوعات و رسانه های بین المللی از روز گذشته تاکنون به این موضوع اختصاص یافته است. خبرگزاری «آسوشیتدپرس» اظهارات رئیس جمهور روسیه را در این زمینه بازتاب داده که گفته، حمله به مواضع تروریست ها در سوریه یک حمله پیشگیرانه است. وی اظهار داشته: «تنها راه درست برای مبارزه با تروریسم بین المللی و تروریست هایی که در سوریه و کشورهای همسایه آن طغیان کرده اند، استفاده از یک عمل پیشگیرانه است. ما باید با شبه نظامیان و تروریست هایی که بخش هایی از این کشورها را اشغال کرده اند، بجنگیم و آنها را نابود کنیم و منتظر نمانیم به خانه ما بیایند». پوتین تأکید کرده حضور روسیه در سوریه، بر اساس قوانین بین المللی صورت می گیرد.

*****

در همین حال، به نوشته خبرگزاری فرانسه، وزیران امور خارجه آمریکا و روسیه اعلام کردند، دو کشور که هر یک حملاتی را در سوریه انجام می دهند، برای برگزاری دیداری بین مقامات نظامی خود برای «پیشگیری از هر گونه حادثه ای» بین نیروی هوایی دو طرف، به توافق رسیدند. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد: «ما درباره اینکه نظامیان باید در اسرع وقت با هم در تماس باشند به توافق رسیدیم». جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا نیز ضرورت «گفت و گو بین نظامیان را در کوتاه ترین زمان ممکن و احتمالا حتی فردا» تأیید کرد. نشست بین نظامیان دو کشور در خصوص آن چیزی است که کری از آن به «رفع اختلاف» یاد می کند.

*****

این در حالی است که موضوع آوارگان سوری و سیل پناهجویانی که از این کشور روانه خارج می شوند نیز همچنان محل بحث است. در این زمینه، خبرگزاری «رویترز» اظهارات نامزد جنجالی جمهوری خواهان در انتخابات سال 2016 ریاست جمهوری آمریکا را بازتاب داده که گفته در صورتی که به ریاست جمهوری برسد، آوارگان سوری را اخراج خواهد کرد. وی در جریان یکی از سخنرانی های خود تأکید کرده، اگر رئیس جمهور شود، همه آوارگان سوری را که در آمریکا زندگی می کنند به کشورشان بازمی گرداند. دونالد ترامپ همچنین از تصمیم باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا برای خروج نظامیان آمریکایی از عراق انتقاد و تأکید کرد، کاهش نظامیان آمریکایی در عراق باعث تشدید حملات شورشیان مسلح شد.

*****

واکنش دولت آمریکا به تلاش جدید جمهوری خواهان کنگره علیه توافق هسته ای ایران، موضوعی است که شبکه خبری «بلومبرگ» به آن پرداخته است. بر اساس گزارش این شبکه، کاخ سفید اعلام کرد، طرح مجلس نمایندگان آمریکا برای ممانعت از اجرای برجام، منافع امنیت ملی آمریکا را تضعیف خواهد کرد. بر اساس این طرح، تا زمانی که ایران به قربانیان «حمایت های خود از تروریسم» 43 میلیارد دلار غرامت نپردازد، دولت باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا اجازه نخواهد داشت، تحریم های موجود علیه ایران را لغو کند. 100 تن از نمایندگان مجلس نمایندگان آمریکا از این طرح حمایت کرده اند. پیش بینی می شود مجلس نمایندگان آمریکا این طرح را امروز پنجشنبه به رأی بگذارد.

*****

در میان دیگر موضوعات، روزنامه «الریاض» به توافق وزرای بهداشت ایران و عربستان سعودی برای انتقال هر چه سریعتر پیکرهای حجاج ایرانی جان باخته در حادثه منا به کشور پرداخته است. این روزنامه اشاره می کند، روز چهارشنبه خالد الفالح، وزیر بهداشت عربستان با حسن هاشمی، همتای ایرانی خود در جده نشستی برگزار کرد. در این نشست، طرفین به روابط دوجانبه دو کشور و وضعیت حجاج ایرانی و راهکار نقل و انتقال حجاج ایرانی که در حادثه ازدحام در منا در روز عید قربان جان باخته اند پرداختند و مسأله پیگیری درمان مجروحان این حادثه در بیمارستان های عربستان را نیز مورد توجه قرار دادند. فالح همچنین پیام تسلیت ملک سلمان را به دولت ایران و خانواده های قربانیان حادثه منا منتقل و بر تمایل دولت عربستان برای همکاری با جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد.

*****

در نهایت، خبرگزاری «اسپوتنیک» استقبال سازمان تجارت جهانی از عضویت ایران در این سازمان را مورد توجه قرار داده است. به نوشته این خبرگزاری، روبرتو آزودو، مدیر کل سازمان تجارت جهانی روز چهارشنبه اعلام کرد، ایران می تواند به این سازمان بپیوندد. وی افزود این در حالی است که اخیراً هیچ گونه تماسی از تهران در خصوص این موضوع دریافت نکرده است. وی در ادامه گفت تا زمانی که همه اعضای سازمان تجارت جهانی از پیوستن ایران به این سازمان حمایت می کنند، این سازمان نیز آمادگی پذیرش ایران را خواهد داشت. ایران نخستین بار تقاضای عضویت در سازمان تجارت جهانی را در سال 1996 مطرح کرد، اما مخالفت های آمریکا با این موضوع مانع از ورود این کشور به سازمان مذکور شد.

 

 اخبار سیاست خارجی  - تابناک