اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کسی که گرین کارت دارد نمی تواند نماینده مجلس باشد



 

 

کسی که گرین کارت دارد نمی تواند نماینده مجلس باشد

 

در حالیکه یکی از خواسته‌های مردم برکناری مسئولین دو ملیتی است و به نظر می رسد که باید با نفوذ این افراد در مسئولیت های مهم جلوگیری شود اما خبرها حاکی از این است که یک نماینده مجلس که از قضا ادعای اصولگرایی عن دارد و  عضو جبهه پایداری هم هست گرین کارت دارد و تاکنون با وی برخورد نشده است. سوال این است که آیا چنین افرادی صلاحیت مسئوولیت در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را دارند یا خیر؟

در همین زمینه بهمن کشاورز حقوقدان برجسته و رییس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران در گفت و گو با خبرنگار شفاف گفت: داشتن گرین کارت صادره از جانب دولت آمریکا به مفهوم داشتن اجازه اقامت و کار در ایالت متحده است .بدون اینکه آن فرد به تابعیت دولت آمریکا در آید؛ البته بعد از چند سال فردی که گرین کارت دارد تبعه آمریکا هم می شود.

وی تصریح کرد: در مورد آمریکا کسانی که چنین اجازه ای را داشته و عملا به مدتی که در قوانین مهاجرت آن کشور مقرر است عملا در خاک ایالات متحده آمریکا حضور و اقامت داشته باشند می توانند تقاضای اعطا تابعیت کنند و در صورتیکه شرایط لازم را داشته باشند ممکن است به ایشان تابعیت آمریکایی و پاسپورت آمریکایی داده شود .

رییس اتحادیه کانون وکلای دادگستری ادامه داد: بنابراین در حالت اول یعنی داشتن گرین کارت ،فرد تبعیت آمریکا را ندارد و در حالت دوم تبعه آمریکا خواهد شد.در مورد اول بدیهی است که اقامت تنها ایجاد علقه ای که با حس وطن پرستی فرد نسبت به کشور مطبوع اصلی اش تعارض داشته باشد ایجاد نمی شود اما در مورد دوم فردی که تقاضای تابعیت کرده باید نسبت به دولت آمریکا سوگند وفاداری یاد کند و در این حالت ممکن است بین منافع و حقوق کشور مطبوع اولیه او و تابعیت ثانوی معارضه ایجاد گردد. از طرفی ممکن است به موجب قوانین آمریکا  نیز برخی از اقدامات او مثل (خیانت بزرگ) نسبت به ایالت متحده محسوب و به تعیین مجازات های سنگین منتهی شود.

کشاورز با بیان اینکه فردی که اقامت کشور دیگری را دارد نمی تواند عهده دار مشاغل مهم باشد، تاکید کرد: در عین حال بدیهی است کسی که عملا در خاک کشور دیگری اقامت داشته باشد نمی تواند به طور عملی و واقعی عهده دار مشاغل جدی-بویژه کارهای دولتی یا اموری نظیر نمایندگی مجلس- در ایران باشد.

این حقوقدان برجسته با اشاره به قانون مدنی گفت: شاید آنچه مورد نظر شما است اشتغال دارندگان تابعیت مضاعف از آمریکا یا هر کشور دیگری باشد که در ایران به کارهای دولتی اشتغال می ورزند .به موجب قسمت اخیر ماده 989 قانون مدنی چنین اشخاصی نمی توانند و نباید به کارهای دولتی یا عمومی چه مستلزم اعمال حاکمیت دولت است مشغول شدند و به طریق اولی چنین افرادی از عضویت مجلس قانونگذاری و انجمن شهر نیز محروم هستند.

موید حسینی صدر نماینده خوی و عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفت و گو با شفاف در این خصوص گفت: هرکسی که در قانون به عنوان مقامات از مطرح شده که شامل نمایندگان و وزرا می شود و با آیین نامه جدید دولت استانداران هم مقامات محسوب می شوند،نباید گرین کارت و تابعیت دوگانه داشته باشد.

وی با تاکید براینکه مقامات نباید گرین کارت داشته باشند، تصریح کرد: همچنین مسئولیتهایی که مهم هستند و در آنها سو استفاده و یا خطای مالی وجود دارد همچون بانک ها و گمرک و وزارت نفت نباید گرین کارت یا تابعیت دوگانه داشته باشند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد: کسی که نماینده یک ملت میشود باید 100 درصد وابستگی اش به همان ملت باشد. گرین کارت داشتن برای افراد عادی خلاف نیست و برای نماینده هم جرم محسوب نمی شود اما شایسته و در شان نمایندگی نیست.

حسینی صدر با بیان اینکه نمایندگان مجلس،نماینده یک ملت است و تمام وابستگی اش نیز باید مربوط به همان ملتی باشد یادآور شد: نماینده باید تمام علاقه اش معطوف به آن جامعه ای باشد که نماینده آن است وحتی نباید به کسانی که خانوادشان در خارج از کشور سکونت دارد مسئولیت بالا داده شود و همچنین نباید تایید صلاحیت شوند.

وی ادامه داد: این افراد می توانند استاد دانشگاه باشند و یا کار تجاری ،طبابت کنند اما نباید به آنها مسئولیت حساس داده شود اعم از نمایندگی و یا مسئولیت های دولتی.

این نماینده مجلس با بیان اینکه خلا قانونی در خصوص گرین کارت داشتن افراد مسئول وجود دارد گفت: ما خلا قانونی داریم و این موضوع در قانون مطرح نشده که اگر کسی که گرین کارت داشته باشد به آن صلاحیت ندهیم.البته نیاز به قانون گذاری ندارد و جزو شرایطی است که شخص باید احراز کند .

حسینی صدر خاطرنشان کرد: افرادی که گرین کارت یا تابعیت دوگانه دارند و یا خانوادشان در خارج از کشور سکونت دارد نمی توانند نماینده شایسته و یا مسئول خوبی برای کشور باشند و باید کنارگذاشته شوند و بروند در کارهای اقتصادی،علمی،هنری تولید و بخش های دیگر فعالیت کنند.../شفاف


ویدیو مرتبط :
کارت زرد ملت به نماینده ی مجلس

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آقای نماینده! با ابطال گرین کارت چیزی عوض نشده است!



 

 

آقای نماینده! با ابطال گرین کارت چیزی عوض نشده است!

 

«نماینده‌ای در مجلس گرین کارت دارد. » این جمله‌ای بود که برای اولین بار در چند ماه اخیر توسط دکترعماد افروغ مطرح شد و جنجال‌های بسیاری را برانگیخت.

افکار عمومی از خود می‌پرسید چگونه است که ثبت نام برای لاتاری و گرفتن گرین کارت بنابر اعلام نیروی انتظامی جرم محسوب می‌شود اما یک نفر معلم اخلاق و سیاسی که وظیفه حمایت از حقوق مردم در قوه مقننه را برعهده دارد بدون هیچ برخوردی گرین کارت دارد!

ماجرا از آنجا آغاز شد که اولین بار دکتر عماد افروغ نماینده سابق مردم تهران در مجلس هفتم در یک گفت‌و‌گوی خبری راجع به «گرین کارت» یک نماینده سخن گفت و در ارائه نشانی از او گفت که این نماینده «وکیل‌الدوله» است.

افروغ این سخنان را در گفتگو با شفاف تایید کرد و گفت: «اسم این نماینده را از آقای مطهری و دیگر نمایندگان منتقد دولت بپرسید. شما مطمئن باشید که یکی از نماینده‌های مجلس گرین کارت دارد و خودش نیز عنوان کرده که گرین کارت دارد.»

در حالیکه که افروغ از گفتن نام این نماینده گرین کارت دار خودداری کرد اما در پی همین نشانی‌ها، سایت‌های خبری اعلام کردند که نماینده مورد نظر کسی نیست جز مرتضی آقاتهرانی استاد اخلاق سابق هیات دولت! و عضو جبهه پایداری.

انتشار خبر گرین کارت داشتن این عضو امروز جبهه پایداری که در بین نمایندگان مجلس تنها نماینده‌ای بود که به واسطه درس اخلاقی که در هیات دولت می‌گفت، ‌ هر هفته سری به دولت می‌زد و در طی سال‌های نمایندگی‌اش ضمن حمایت از دولت، ‌ تلاش می‌کرد میانه نامناسب دولت و حوزه را برطرف کند، سوالات زیادی را برانگیخت.

بر اساس اسنادی که این سایت‌ها منتشر کردند آقا تهرانی در یکی از گفت‌و‌گو‌های خود در پاسخ به سوال خبرنگار «رادیو گفت‌و‌گو» درباره اینکه آیا به کانادا رفته است، گفت: «خیلی کم می‌روم چون لب مرز خیلی اذیتم می‌کنند با وجود اینکه ما همدیگر را خوب می‌شناختیم و علیرغم اینکه گرین کارت هم داشتم.»

سندی که آقا تهرانی نه تنها بعد از گذشت چند ماه از این ماجرا آن را تکذیب کرد بلکه در یک گفتگوی خبری با افتخار اعلام کرد، گرین کارت داشته است اما باطل شده وبا دعوت به تقوا گفت: «باید از افرادی که درباره گرین کارت داشتن من سخن گفتند، پرسید که ایا اصلا کارت باطل شده من را دیده‌اند یا خیر؟ اصلا آن‌ها می‌دانند که من در آمریکا چکار می‌کردم؟ واقعا این افراد از چه چیزی فرار می‌کنند و هدفشان چیست؟!»

وی همچنین ادامه دارد: «کسی که شهروند امریکا می‌شود و اصطلاحا» سیتی زن شیپ «می‌گیرد، باید در برابر پرچم این کشور قسم بخورد که مدافع حقوق آمریکا باشد. شاید این افرادی که این مسائل را به من نسبت می‌دهند، واقعا در برابر پرچم آمریکا سوگند خورده باشند؛ وگرنه من تنها در برابر پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران سوگند خورده‌ام.»

دبیرکل جبهه پایداری تاکید کرد: «با هر کس که تابعیت دوگانه دارد باید برخورد شود و بین من و هیچ شهروند دیگری تفاوتی نیست.»

و سرانجام با این سخنان آقا تهرانی، این مساله که وی گرین کارت داشته است، توسط خود وی تایید شد.!

نکته جالب توجه اینجاست که حتی اگر سخنان دبیر کل جبهه پایداری درباره ابطال گرین کارت، پذیرفته شود، با توجه به سخنان وی در صحبت‌های رادیویی که قبلا کرده بود و گفته بود: «وقتی در دولت دهم استاد اخلاق بودم،» گرین کارت «داشتم» و با توجه به سخنان اخیر آقاتهرانی که به داشتن گرین کارت در یک تریبون رسمی اعتراف کرد، از آنجایی که آقا تهرانی از سال ۸۶ وارد مجلس شده است و از سال ۸۴ به عنوان معلم اخلاق در خدمت دولت نهم و در ادامه آن دهم بوده است، پس در یک بازه زمانی یعنی حداقل از سال ۸۶ تا اواخر ۸۸ که مدتی از فعالیت دولت دهم گذشته بود، با داشتن گرین کارت! در مجلس به مردم خدمت می‌کرده است و در نتیجه اصل ماجرا‌‌ همان است که بود.!

مرتضی آقا تهرانی با وجود اینکه تاکید می‌کند باید بین او و هیچ شهروند دیگر، تفاوتی قائل نشد و باید با کار غیر قانونی برخورد کرد، اصلا اشاره‌ای به این ماجرا نکرد که درباره آن دورانی که گرین کارت وی باطل نشده بود و حضور وی در مجلس غیرقانونی محسوب می‌شد، چه تصمیمی باید اتخاذ شود؟ آیا چون یک فعالیت غیر قانونی مشمول گذشت زمان شده است باید فراموش شود و اقدامات قانونی در رابطه با آن صورت نگیرد؟

آیا بهتر نیست دبیر کل جبهه پایداری به جای این همه سر و صدا، حداقل به اشتباه چند ساله خود اعتراف کند و از مردم عذر خواهی کند؟

البته شاید نماینده تهران، داشتن گرین کارت را غیر قانونی نمی‌داند و با سخنان سخنگوی وزارت امور خارجه که اعلام کرده بود: «داشتن گرین کارت غیر قانونی است» مخالف است که در این صورت باید مخالفت خود با سخنان مهمانپرست اعلام کند و با شجاعت بگوید که داشتن گرین کارت از نظر ایراد قانونی ندارد و حتی حاضر است همین الان هم با تمدید گرین کارت، در مجلس بماند!

بی‌تردید، افکارعمومی و بخصوص مردم تهران که آقاتهرانی را روانه مجلس کرده‌اند، دراین زمینه از وی پاسخ روشن و قاطع می‌خواهند و با بازی با کلمات و مظلوم نمایی در این باره با این عنوان که رسانه‌ها در این زمینه جریان سازی کرده‌اند، کاری از پیش نخواهد رفت.

معلم اخلاق دولت یا باید اشتباه خود را بپذیرد و از آن اظهار پشیمانی کند و یا باید از کاری که معتقد است، قانونی است دفاع کند و دلایل خود را برای این منطق ارائه دهد، نه اینکه رسانه‌ها را که زبان گویای مردم هستند و وظیفه آن‌ها اطلاع رسانی به مردم است به تقوا دعوت کند!.../شفاف