اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کسب درآمد داعش از فروش زنان تا سرقت نفت + تصاویر (18+)




اخبار بین الملل - کسب درآمد داعش از فروش زنان تا سرقت نفت + تصاویر (+18)

  داعش در هفته‌های اخیر ماشین آدم کشی بدل شده است که تخت گاز حرکت می‌کند. در این میان اما با ورود نیروهای آمریکایی به عرصه نبرد با داعش هیچ اتفاق خاصی در این زمینه نیفتاده است و تنها بعد از بمباران مواضع داعش توسط جنگنده های امریکایی دیگر شاهد تحرکات جدی توسط آمریکایی‌ها در این زمینه نبوده‌ایم.

طریقه شکل گیری حملات داعش و آمریکایی‌ها بیشتر در این زمینه به بازی موش و گربه می ماند و حملات محدود آمریکایی‌ها نیز موید آن است که آمریکا برای اثباط حضور نظامی خود در عراق است پای به میدان گذاشته و بیشتر سعی می‌کند با تنش کمتری در درگیری با داعش موجودیت خود را در عراق حفظ کند. در این باره تحلیل‌های مختلفی از سوی کارشناسان ارائه شده است. برخی از کارشناسان با اشاره به تجربیات تلخ گذشته ایالات متحده در افغانستان و ... مطرح می کنند که آمریکا از بیم شکستی دیگر در عراق وارد جدال جدی با داعش نمی شود.

 

اخبار,اخبار بین الملل,خرید و فروش زنان


 برخی دیگر از کارشناسان نیز داعش را دست پرورده آمریکا قلمداد می کنند و حملات امریکا به داعش را به سان عمل چوپانی می دانند که گوسفندان خود را هدایت می کند. از سوی دیگر مطرح می شود که آمریکا درگیر شدن با داعش را به نفع خود نمی داند و شکل گیری داعش در عراق که به عنوان یکی از محورهای مقاومت شناخته می‌شود در چارچوب جنگ‌های غرب علیه محور مقاومت توصیف می کنند.

اما داعش در این روند بی کار نمانده است و با حمله به روستاهای کرد نشین عراق طوایف ایزدی را مورد هجوم قرار می‌دهد. رویترز در این زمینه گزارش داد شبه‌نظامیان این گروه افراطی سنی پس از آنکه به روستا رسیده‌اند از ساکنان خواسته‌اند تا اسلام بیاورند. یک روستایی دیگر از دهی در همسایگی آنها که خود ماجرا را شنیده به رویترز گفت: «داعشی‌ها پنج‌روز در روستا بوده و تلاش کرده‌اند تا ساکنان آن به اسلام روی بیاورند.» سپس «مردان جمع‌آوری و با گلوله کشته شده‌اند و زنان و دختران به تل‌عفر (در استان نینوا)؛ جایی که پیکارجویان هستند، به اسارت برده شدند.»

 

اخبار,اخبار بین الملل,خرید و فروش زنان


اما خرید و فروش زنان در این راستا به بحرانی جهانی بدل شده است که صدای بسیاری از محافل حقوق بشری جهان را در آورده است. در این باره العربیه خبر داد: داعش 700 زن ایزدی را برای فروش به مزایده گذاشته است. مسیحیان عراقی که به‌تازگی از این کشور به فرانسه پناه برده‌اند، از برخورد وحشیانه گروه تروریستی داعش با مسیحیان و ایزدی‌ها به‌ویژه زنان این اقلیت‌های دینی خبر داده‌اند. فروش زنان، ختنه آن‌ها، ممنوع شدن مشاهده تلویزیون در مناطق تحت کنترل گروه داعش از جمله حوادثی است که پناه‌جویان مسیحی در پاریس، آن‌ها را افشا کردند. گفته می‌شود هر زن به ارزش 150 دلار به فروش می‌رفته است.

سازمان ملل متحد چند روز پیش اعلام کرد که گروه اسلام‌گرای افراطی داعش، با صدور «فتوا»ئی، دستور ختنه همه دختران و زنان درون و اطراف شهر موصل را صادر کرده است.خانم ژاکلین بد کاک- نفر دوم سازمان ملل متحد در عراق، از کردستان این کشور این فتوا را تأئید کرد و گفت داعش خواستار ختنه کردن دختران وزنان 11 تا 46 ساله را صادر کرده است.این فتوا تنها شامل شهر "موصل" می شود که در روز 10 ژوئن به چنگ نیروهای داعش افتاده است.

اخبار,اخبار بین الملل,خرید و فروش زنان


علاوه بر کردها، ترکمن‌ها نیز نسبت به اعمال متعصبانه و خشونت طلبانه داعش در امان نبوده اند. در دو ماه گذشته هزاران ترکمن شیعه و سنی از مناطق شمالی به خصوص موصل و تلعفر، کیلومترها راه پیموده اند تا خود را نقاط امن جنوبی تر برسانند. برخی از شیعیان ترکمن به نجف و کربلا نیز رفته اند. و آنهایی که به بغداد آمده اند عموماً در شهرک صدر که شهری شیعه نشین است سکونت یافته اند. بسیاری از آنان در مدارس و مساجد پناه گرفته اند و گروه های خیریه و مذهبی در حال خدمت رسانی و کمک رسانی به آنان هستند.

این درحالی است که در زمینه سیاسی نیز عراق در چند روز اخیر دستخوش تحولات عمده‌ای بوده است. استعفای نوری المالکی زمینه گذار آرام و بدون تقابل قدرت به حیدر العبادی نخست وزیر پیشنهادی عراق را فراهم می کند تا او بتواند در سی روز آینده کابینه خود را تشکیل دهد که از دیدگاه گروههای اقلیت در عراق فراگیر تر باشد و بهانه عدم دخالت سنی‌ها در حکومت عراق از بین برود. کارشناسان در این راستا بیان می کنند که ثبات سیاسی در دولت مرکزی عراق سبب ایجاد اتحاد و تمرکز برای مقابله با داعش می شود اما به نظر می رسد که با توجه به پشتیبانی حکومت‌های مرتجع منطقه ماننده اردن که به پایگاه داعش تبدیل شده است و همچنین عربستان سعودی مقابله با داعش به یک روند طولانی مدت در عراق تبدیل شود.

 

اخبار,اخبار بین الملل,خرید و فروش زنان


از سوی دیگر داعش حملات خود را تنها بر روی عراق متمرکز نکرده است و از سوی دیگر سوریه را نیز آماج حملات خود قرار داده است. در این زمینه عناصر گروه تروریستی داعش بیش از 700 نفر از اعضای یکی از قبایل اهل تسنن دیرالزور را اعدام کردند.  در مقابل اهالی دیرالزور یکی از مقرهای داعش را در منطقه "المیادین" منهدم کردند که بر اثر آن همه تروریستهایی که داخل آن مقر بودند به هلاکت رسیدند.افراد عشیره الشعیطات، پس از اقدام عناصر داعش در نقض توافقی که بین آنها امضا شده بود، به شدت با این گروه درگیر شدند.

چند روز پیش نیز عناصر تروریستی داعش سر یک سرباز سوری را در منطقه "رقه" با شمشیر زدند. با این اوصاف نکته قابل توجه در مقابله با داعش شکل گیری یک دولت قوی در عراق و همبستگی عراق و سوریه برای از بین بردن تروریست‌هاست. از سوی دیگر داعش به منابع نفتی غنی دست یافته است و با دزدی نفت روزانه سه میلیون دلار عایدش می شود که بایستی نسبت به این امر توجه ویژه‌ای صورت گیرد و منابع درآمدی داعش از بین برود. فقر و جهل در این رابطه دو عنصر اصلی در شکل گیری داعش است و مردانی که به این گروهک تروریستی می پیوندند در پی کسب مال و ثروت هستند و با توجه به فتواهای فساد برانگیز مفتی‌های مرتجع وهابی و سعودی مانند جهاد نکاح این گروهک تروریستی عناصر بیشتری را به خود جلب کرده است.

البته سعودی‌ها چه از لحاظ مادی و چه از لحاظ دیگر به داعش کمک شایان توجهی می کنند و از این رو باید نسبت به حکومت‌هایی که در این وادی باعث رشد و شکل گیری داعش به این نحو شده اند برخورد جدی صورت گیرد. مساله اصلی که در این روند باید جلوی آن گرفته شود سلاح‌های مدرنی است که در اختیار داعش قرار گرفته است که عموما از سوی این کشورها تامین شده و یا اینکه در سناریو فرار سربازان ارتش عراق که با  توطئه بعثی‌ها صورت گرفت در اختیار این گروه تروریستی قرار گرفت.

 

به هر لحاظ به نظر می رسد مقابله با داعش که مانند یک هشت پا از چندین نقطه تغذیه می شود باید از محورهای مختلف انجام شود تا با خلع سلاح و قطع پشتیبانی مالی داعش نابودی آن زودتر صورت گیرد.
 اخبار بین الملل - روز نو


ویدیو مرتبط :
تصاویر مستند روسیه از فروش نفت سوریه به ترکیه توسط داعش

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

درآمد بالای داعش از فروش نفت و برق



اخبار,اخبار بین الملل ,سازمان امنیت

 

اخبار بین الملل - درآمد بالای داعش از فروش نفت و برق

ببینید بر سر نیروهای صحوه ای که امریکایی ها ایجاد کرده بودند تا با شبکه القاعده بجنگند، چه آمد.

سرکیس نعوم، روزنامه نگار مشهور لبنانی در روزنامه النهار  در گپ و گفتی که با یکی از چهره های نزدیک به رییس مجلس عراق کرده، تلاش آمریکا در عراق برای مهار تروریسم را زیر ذره بین قرار داده است.  او می گوید:


"ببینید بر سر نیروهای صحوه (شوراهای بیداری) که امریکایی ها در روزهای اشغال نظامی عراق ایجاد کرده بودند، چه آمد. شوراهایی که قرار بود با شبکه القاعده که خطر آن افزایش یافت و جدی شده بود، بجنگند.

 

دولت حقوق آنها را قطع کرد، به هیچ کدام از وعده هایی که به آنها داده بود، عمل نکرد؛ از جمله مهمترین این وعده ها، پیوستنشان به نهادهای امنیتی و پلیس و ارتش بود. آنها هم زمان هدفی برای حملات القاعده شدند و در برابر دو انتخاب قرار گرفتند که یکی از دیگری تلخ تر بود، برای همین به این شبکه پیوستند، از آن حمایت و نیازهای شان را تامین کردند و در برابر کشتن و ترور تسلیم شدند.

نعوم  در ادامۀ به مخاطبش می گوید، یکی از شخصیت های عراقی مهم بر این اعتقاد است که ارتش عملیات نظامی جدی برای بازپس گیری شهر فلوجه از شبکه القاعده انجام نمی دهد و برای این که از امکانات لازم برای این کار برخوردار نیست. و مخاطب او که از همراهان و نزدیکان سیدعمار است، می گوید: بله درست است.

 

نزدیک به یک میلیون و دویست و پنجاه هزار نفر عضو ارتش و پلیس و سازمان امنیت هستند اما ابدا کار چندان بزرگی نمی توانند انجام دهند. تجهیزات نیروهای مسلح کافی نیست. آموزش کم و ناکافی است. علاوه بر آن انگیزه مبارزه ندارند. سنی هایی که برای جنگ در فلوجه اعزام شدند به هیچ وجه با سنی ها نمی جنگند، می گویند: برای چه باید با سنی بجنگیم؟ یا این اینکه می گویند چرا باید من بمیرم یا این که تلاش کنم او را بکشم؟ کردها هم همین حرف را می زنند.

 

این را هم می گویند که خودشان منطقه ای دارند و باید از آن دفاع کنند. حتی سرباز شیعی هم همین را می گوید: چرا باید سنی را بکشم و تا آخر متهم شوم که جنایتی در حق سنی ها مرتکب شده ام؟ من منطقه خودم را دارم و از آن دفاع می کنم.

در مقابل انگیزه و توانایی نزد نیروهای تندروی اسلامی به شدت بالا است. علاوه بر آن به خوبی آموزش دیده اند و خوب مسلح شده اند و خیلی خوب حمایت مالی می شوند. آنها سلاح هایی که برای مخالفان سوری ارسال می شد را به زور گرفتند و حتی بعضی وقت ها این سلاح ها را از آنها خریدند. همچنین از خارج سلاح خریدند. داعش بر چاه های نفت سوریه که روزانه نزدیک به 80 هزار بشکه نفت تولید می کردند، مستولی شدند.

 

در حال حاضر در این چاه ها با اداره داعش روزی 20 هزار بشکه نفت تولید می شود. این تولید با احتساب قمیت روزانه و تخفیفی که می دهند چیزی در حدود 4 میلیون دلار امریکا در روز پول در اختیارشان قرار می دهد که در سال نزدیک به یک میلیارد و دویست میلیون دلار می شود.

 

بنابراین این گروه های تندرو صاحب منابع مالی ذاتی شده اند و به خودکفایی رسیده اند. در عراق هم تاسیسات برق را در مناطقی که تحت کنترلشان است به دست گرفته اند و اقدام به فروش برق می کنند که چیزی بین شش تا 8 میلیون دلار امریکا در اختیارشان قرار می دهد.

علاوه بر آن نیروهای داعش امروزه در عراق به ویژه در مناطق درگیری تنها نیستند. نیروهای آموزش دیده بسیار حرفه ای به آنها کمک می کنند؛ نیروهایی که بخشی از آنها در خدمت گارد ریاست جمهوری که صدام حسین تاسیس کرده بود، قرار داشتند.

 

کما اینکه برخی از نیروهای مسلح آنها همچنان عضو حزب منحله بعث هستند. آنها علاوه بر آموزشی که به آنها می دهند و اسلحه ای که در اختیارشان می گذارند، منطقه را خیلی خوب می شناسند. جنگ در الانبار ( رمادی و فلوجه) با توجه به امکاناتی که ارتش دارد به یکی از این دو نتیجه ختم خواهد شد؛

یا اینکه پیروز می شوند و پیروزی قاطعی با دخالت عوامل منطقه ای و بین المللی به دست می آورند و مانع از ایجاد کشور یا دولتی تروریستی می شوند که این مساله می تواند به نوری مالکی کمک کند که همچنان نخست وزیر باقی بماند.

 

اگر او مشکلات الانبار را به حال خود رها کند عده ای از آن سوء استفاده می کنند و در انتخابات این مساله را دستاویزی علیه او قرار می دهند. اما نتیجه دوم، شکست در کسب این پیروزی و گسترش درگیری هاست که پیامد احتمالی آن تعویق انتخابات است. این چیزی است که مالکی می خواهد و هیچ چیز هم مانع او برای ماندن در رأس حکومت نمی شود. هر دوی این اتفاقات حتی تلخ ترینشان برای مالکی شیرین است.

نعوم در ادامه نظر مرجعیت عراق را جویا می شود و او در پاسخ می گوید: مرجعیت از چهار مرجع بزرگ تشکیل شده که با هم هماهنگ عمل می کنند که اول از همه آیت الله سیستانی است که دیدار با او آسان نیست. اما مواضعشان به ویژه مواضع آقای سیستانی نسبت به اوضاع عراق و پیشرفت و سیاست و احزاب و گروه های سیاسی برای طرف های متعدد روشن است. او مدتهاست که به رغم تقاضای مسئولان برای دیدار با کسی دیدار نکرده است.

 

چرا که می گوید به بسیاری از وعده هایی که داده اند، عمل نکرده اند، منظور او رها ساختن کشور از بحران و مشکلات بسیاری است که به آن دچار است. به یک گروهی که زیر نظرش است برنامه دیدار با مسئولان و افراد غیر مسئول را سپرده است. من این شانس را داشتم با یکی از این مشاوران دیدار کنم و از او پرسیدم که دیدگاه مرجعیت نسبت به اوضاع امروزه عراق چیست؟ او جواب داد: عراق در وضعیت بسیار سختی به سر می برد.

 

فساد در تمامی زمینه ها وجود دارد. دولتی عملا وجود ندارد. ساختار و نهادهایش از هم گسسته است. ملت عراق نیز از هم گسسته شده است. دموکراسی فقط انتخابات نیست. انتقال قدرت امر مهمی است. کشاورزی در حالی که کشور این همه مستعد کشاورزی است شبه مرده است. صنعتی هم وجود ندارد.

اخبار بین الملل - خبرآنلاین